Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='DONnka']Wiem od missieek, że obydwa worki karmy dla Azira już dotarły :multi:
Oczywiście nie obyło się bez niespodzianek :roll:
ZooArt nie wystawił faktury mimo, że wyraźnie o to prosiłam :shake:
MALWA, czy możesz potwierdzić dostawę na wątku SKARPETY ?
Smacznego życzymy Azirkowi :loveu:

Dziękuję pięknie za karmę dla Azirka.

Zaraz idę potwierdzić na wątku SKARPETY.

Mam e-maila od Angeliki:

"dziękuję, karma dotarła i Twoja i Marzeny
tak powinno wystarczyć do końca listopada

zjada dziennie ok 420-450g w dwóch porcjach

zakupiłam mu kolejny Enarenal, paragon podeślę dziś wieczorem lub jutro

planuję Azira porządnie odrobaczyć, napiszę więcej jutro, pojutrze".

Posted

[quote name='Panna Marple']I jak Azir teraz finansowo? Potentat czy chudopachołek?;)[/QUOTE]

Azir ma obecnie 345,93 zł.

Jeszcze pewnie wpłyną deklracje za październik, to na hotel wystarczy.

Jesli dobrze pójdzie, to zostane kilkanaście złotych na listopad + 110 zł deklaracji.

W listopadize będzie bida..........

Posted

Kopiuję e-maila od Angeliki:

"w załącznikach paragony z wydatków w aptece

2013.10.02 apteka Enarenal 11,87 zł
2013.10.15 apteka Metronidazol, wit B 18,96 zł

wspomniany Enarenal na serce bo się już poprzedni skończył (60 tabletek na 60 dni)

wit B complex wspomagająco

a Metronidazol na odrobaczanie
innemu psu, który przyjechał z Olkusza wyszły lamblie i tęgoryjce (mimo odrobaczania Zipyranem)
podejrzewam, że Azir to także ma, bo kupy ma luźniejsze
dlatego Metronidazol 1 opakowanie dostanie na lamblie

najchętniej odrobaczyłabym go gruntownie na pozostałe pasożyty
czyli przez 3 kolejne dni po 3 tabletki Aniprazolu po 14 dniach taka sama powtórka
lub powtórka Zipyranem przez 1 dzień

koszt Aniprazolu 4 zł za tabletkę potrzeba 9 tabl + 9 tabl

Zipyranu koszt około 7-8 zł, na jednorazowe odrobaczanie 3 tabl

proszę o decyzję

Messi i Maja mają dobre kupy, nie mają kontaktu z Azirem
ale nie jest powiedziane, że tego z Olkusza też nie przyniosły

czy im też robić takie kuracje?
wiadomo koszty, więc decyzję pozostawiam Wam

badanie kału aby sprawdzić czy pies ma lamblie i inne pasożyty to koszt 60 zł".

Przelewam do Angeliki kwotę 30,83 zł za leki.

Nie wiem co zrobić z zakupem Aniprazolu..........

Mam nadzieję, ze jak tylko pojawi się Till to coś napisze............

Posted

o rany jakie bogate życie wewnętrzne może miec nasz Dziadzio... ja tez nie wiem..co zrobic..moze niech ktoś bardziej "oblatany" w temacie sie wypowie...bo dla mnie to najpierw badanie kału by sie przydało a potem ewentualna kuracja jakby było wiadomo co wyszło..no ale to wiadomo spore koszty.... hmmmm

zastanawiam sie nad napisaniem do Skarpety im. Talcott dla staruszków o sfinansowanie tych badań i leków tylko nie wiem czy wypada skoro Azirowi Skarpeta Owczarkowa czasem pomaga...fajnie by było jakby sie znalazł ktos chetny na oplacenie tych badań ale pewnie to nierealne

tak tylko głośno myśle

p.s. zaczełam wreszcie bazarek w połowie na Azira..mysle ze do niedzieli skończe to wrzuce tu linka

Posted

zozola77 napisał(a):
fajnie by było jakby sie znalazł ktos chetny na oplacenie tych badań ale pewnie to nierealne

Mogę się dorzucić do tych badań dla Azirka 30zł :) to połowa już jest, teraz szukamy sponsora na drugą połowę :)

Też mi się wydaje, że lepiej najpierw zbadać, co on tam ma, żeby dobrze dobrać leki. Wiadomo, że to dodatkowe koszty, ale po co leczyć go na nie to, co trzeba? :)

Posted

gluchypies napisał(a):
Mogę się dorzucić do tych badań dla Azirka 30zł :) to połowa już jest, teraz szukamy sponsora na drugą połowę :)

Też mi się wydaje, że lepiej najpierw zbadać, co on tam ma, żeby dobrze dobrać leki. Wiadomo, że to dodatkowe koszty, ale po co leczyć go na nie to, co trzeba? :)

cioteczko super

to ja 10 zeta moge podesłac ekstra na te badania......to juz bysmy 40 zł mieli..kto jeszcze sie ciut dołoży???

Posted

gluchypies napisał(a):

zozola77 napisał(a):
cioteczko super

to ja 10 zeta moge podesłac ekstra na te badania......to juz bysmy 40 zł mieli..kto jeszcze sie ciut dołoży???

yucca napisał(a):
to ja dorzucę dyszkę :)

Dziewczyny, pięknie dziekuję za deklaracje. To mamy już 50 zł.

Moje konto każda z Was ma, to proszę o wpłaty.

Pewnie jeszcze ciut więcej wyjdzie za badanie kału, bo trzeba to jeszcze dowieźć do weta, a za dojazd też trzeba Angelice oddać, i będzie to pewnie z 20-30 zł, dokładnie nie wiem.......

Napiszę do Angeliki, by dała do badania kał Azira.

Posted

nie pamiętam dokładnie ale podobna sytuacja była chyba u jednego onka albo u Amadorki albo u Murki, mimo odrobaczenia miał kłopoty trawienne i po badaniu kału wyszło, że miał wszystko co możliwe oprócz tasiemca. Chyba około 2-3 tygodni trwało porządne odrobaczanie.