Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='zozola77']i ja przekazuję moja stała w zeszłorocznej kwocie - 5 złotych z Azira na Vigo..tam napisze poźniej bo mnie wywaliło a musze juz znikać[/QUOTE]

Dziękuję, czekam na dalsze odpowiedzi...........

Posted

Bardzo dziękuję wszystkim Wam za opiekę nad Azirem - nigdy nie miałam do niej żadnych zastrzeżeń i przykro mi, że mogłam go wspierać tylko tak drobną kwotą.

Posted

[FONT=arial]Ostatnie wydatki Azira - od Angeliki
[/FONT]
[FONT=arial]w załączniku dowód wpłaty za oddanie zwłok do utylizacji
[/FONT]
[FONT=arial]
[/FONT]
[FONT=arial]
29.01.2014 hotel styczeń 29 dni x 13 zł = 377 zł
29.01.2014 utylizacja 27 zł
29.01.2014 transport Saria 10 zł

[/FONT]
[FONT=arial]jest nadpłata za hotelowanie 26 zł
[/FONT]
[FONT=arial]czyli zostaje do zwrotu 11 zł

[/FONT]
[FONT=arial]po Azirze zostało
[/FONT]
[FONT=arial]ponad pół paczki pieluch
[/FONT]
[FONT=arial]19 podkładów
[/FONT]
[FONT=arial]5 puszek mokrej karmy
[/FONT]
[FONT=arial]5 tabletek Enarenalu
[/FONT]
[FONT=arial]5 ampułek Nivalinu 5mg/ml
[/FONT]
[FONT=arial]Milgamma N, Essensival zostały zużyte do końca

[/FONT]

Posted

[quote name='keakea']Przepraszam za zapchaną skrzynkę, niestety u mnie do deklaracji Azirowej (jak do wszystkich, które mam) stoi już kolejka kilku potrzebujących psiaków :([/QUOTE]

Wszystkich deklarowiczów pytałam, czy mogę przenieść deklarację po Azirze na Vigo (wątek prowadzi Ayame), czy mogę prosić o konkretną odpowiedź ?

Posted (edited)

[quote name='MALWA']Co do samego wątku:

rozmawiałam dzisiaj z Angeliką, i czekam na e-maila, jednak ma ona problemy z internetem.

W tej chwili priorytetem jest zapłata za badanie weterynarza, i tu wraz z dojazdem, badaniem i eutanazją wyszło 140 zł. Czekam na podanie konta weta.

U Angeliki jest na plusie 26 zł, gdyż zapałciłam za hotel za 31 dni, a Azir żył u niej 29 dni, a zatem jest to kwota, kóra zostaje jako naddatek, który zostanie rozliczony w ostatecznym rozrachunku.

Angelice należy jeszcze oddać za dowiezienie ciała Azira do utylizacji i za poniesiony koszt utlizacji. Rachunek otrzymam, jak będzie miała internet. Jeszcze nie wiem ile wyszło, bo nie zpytałam.

Wiem, ze zostały puszki po Azirze, te które zakupiłam 24 stycznia.........zamówiłam 5 puszek, wiem, ze dostała 7, bo okazało się, ze na stronie oferty z allegro był błąd i policzono za kuriera podwójnie. Zamiast zwrócić 13 zł, to Angelika otrzymała za to 2 puszki więcej. 2 puszki zjadł Azir, zostało 5 sztuk. Ustaliłam z Angeliką, ze te 5 puszek ma zostawić u siebie, szczególnie, ze ma tymczasy bezpłatne i ma komu dać to jedzenie.

Wiem, ze zostały leki, ale to mi dokładnie opisze w e-mailu.

[quote name='Ayame Nishijima'][FONT=arial]Ostatnie wydatki Azira - od Angeliki
[/FONT]
[FONT=arial]w załączniku dowód wpłaty za oddanie zwłok do utylizacji
[/FONT]
[FONT=arial]
[/FONT]
[FONT=arial]
29.01.2014 hotel styczeń 29 dni x 13 zł = 377 zł
29.01.2014 utylizacja 27 zł
29.01.2014 transport Saria 10 zł

[/FONT]
[FONT=arial]jest nadpłata za hotelowanie 26 zł
[/FONT]
[FONT=arial]czyli zostaje do zwrotu 11 zł

[/FONT]
[FONT=arial]po Azirze zostało
[/FONT]
[FONT=arial]ponad pół paczki pieluch
[/FONT]
[FONT=arial]19 podkładów
[/FONT]
[FONT=arial]5 puszek mokrej karmy
[/FONT]
[FONT=arial]5 tabletek Enarenalu
[/FONT]
[FONT=arial]5 ampułek Nivalinu 5mg/ml
[/FONT]
[FONT=arial]Milgamma N, Essensival zostały zużyte do końca

[/FONT]

Ostateczne rozliczenie kosztów:

Po uśpieniu Azira wpłynęło 5 zł od mdk8 i 10 zł od yucca.

Przelałam Angelice 11 zł - różnicę między posiadanym naddatkiem, a kosztem zawiezienia zwłok Azira do utylizacji.

Obecnie stan konta Azira wynosi 70,07 zł.

Ta kwota jest niewykorzystana i chciałabym, aby trafiła do Vigo, któremu ciągle brakuje deklaracji na hotel:

http://www.dogomania.pl/forum/threads/249970-VIGO-potrzebne-deklaracje-psiak-z-mordowni-w-małopolsce-!

Z bazarku cegiełkowego gluchypies: http://www.dogomania.pl/forum/threads/249996-ROZLICZAM-Cegiełka-życia-dla-Dziadzia-Azira-do-19-01-godz-21,
przelano kwotę 140 zł do weterynarza (za badanie i eutanazję Azira), a pozostałą kwotę 301 zł gluchypies przelała na konto skarbnika Vigo.

Z mojego bazarku książkowego: http://www.dogomania.pl/forum/threads/249944-Rozliczam!-Książki-na-potrzeby-azira-z-olkusza/page8,

zebrałam kwotę 93,25 zł, i przekazłam ja w dniu 05.02. na rzecz niewidomego Cezara:

[FONT=Calibri]http://www.dogomania.pl/forum/thread...LIK-U-AMADORKI[/FONT]

Pisałam już wyżej, ze ustaliłam z Angeliką, ze ma zostawić u siebie 5 puszek z jedzeniem, bo ona ma psy również na DT i ma komu to jedzenie dać.
Podkłady również wykorzysta, gdyż teraz są u niej jeszcze szczeniaki, i te na pewno się nie zmarnują.

Co do leków, to [FONT=arial]5 tabletek Enarenalu poda innemu starszemu pieskowi, który potrzebuje te leki. Zostaje [/FONT][FONT=arial]Nivalin 5mg/ml.
[/FONT]

Edited by MALWA
Posted

Nikt przez tydzień nie wyraził sprzeciwu wobec propozycji przekazania kwoty 70,07 zł na rzecz Vigo, i dlatego dzisiaj ta kwota zostanie przekazana na rzecz jego skarbnika tj. elik.

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/249970-VIGO-potrzebne-deklaracje-psiak-z-mordowni-w-małopolsce[/URL]-!

Posted

[quote name='MALWA']Nikt przez tydzień nie wyraził sprzeciwu wobec propozycji przekazania kwoty 70,07 zł na rzecz Vigo, i dlatego dzisiaj ta kwota zostanie przekazana na rzecz jego skarbnika tj. elik.

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/249970-VIGO-potrzebne-deklaracje-psiak-z-mordowni-w-małopolsce[/URL]-![/QUOTE]
Potwierdzam, że dzisiaj tj. 13 lutego 2014 r. kwota 70,07 wpłynęła do kasy Vigo.

[CENTER][COLOR=#800080][SIZE=3]Bardzo dziękujemy za pomoc dla Vigo, który bardzo potrzebuje deklaracji

:iloveyou::Rose::Rose::iloveyou:
[/SIZE][/COLOR]
[/CENTER]

Posted

[quote name='elik']Potwierdzam, że dzisiaj tj. 13 lutego 2014 r. kwota 70,07 wpłynęła do kasy Vigo.

[CENTER][COLOR=#800080][SIZE=3]Bardzo dziękujemy za pomoc dla Vigo, który bardzo potrzebuje deklaracji

:iloveyou::Rose::Rose::iloveyou:
[/SIZE][/COLOR]
[/CENTER]
[/QUOTE]

Dziękuję za potwierdzenie otrzymania kwoty 70,07 zł.

Posted

[quote name='dorcia2']Właśnie sie dowiedziałam , że Azirek za TM, śpij skarbeńku spokojnie:-(:-([/QUOTE]

Taka decyzja zawsze jest ciężka i często dość trudna, ale teraz kiedy Azira juz nie ma wiem, że go już nic nie boli, nie cierpi, a jego cztery łapinki mogą biegać teraz do woli...............

• 1 year later...
  • 11 months later...
Posted

Trafiłam dzisiaj przez przypadek na wątek Azira.

Pamiętam piesku o tobie i oby taki los nie spotkał już żadnego zwierzaka.

Poczytajcie trochę ku przestrodze - jesteśmy tutaj dla zwierząt a nie zwierzęta dla nas.

• 1 year later...
Posted

Azir - pamiętam o Tobie piesku, w ten smutny czas................

Azir - jest jednym z pierwszych psów, dla którego zawalczyłam tu o godne życie, a później o godne odejście.

Ktoś kiedyś napisał, że psy nie odchodzą za TM, one idą od razu do Nieba.   Coś w tym jest.............