Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

I jeszcze pojawiła się propozycja od misiadg, że zapłaci za wyróżnienie ogłoszenia Azirka na tablicy. Tylko to chyba musi zrobić osoba, która dodała ogłoszenie, tylko ja nie wiem, kto to. Teraz nie mam możliwości przeglądnąć cały wątek i sprawdzić.

Posted

MALWA napisał(a):
ZAMÓWIŁAM DLA AZIRA OGŁOSZENIA NA TYM WĄTKU:

http://www.dogomania.pl/forum/threads/247104-VI-OGŁOSZENIOWY-BAZAREK-Tanio-od-3-zł-do-20-09-13-22-00

W ciagu dnia przeslę do Javeny tekst do ogłoszeń+ namiary (chyba do Angeliki?).

Tekst ten co w 1 poście, tylko lekko przerobię.

Znalazłam info, że ogłoszenia wykupiła MALWA na bazarku ogłoszeniowym, więc pewnie są na nią. W takim razie MALWO - czy możesz sprawdzić, czy Azir ma też ogłoszenie na tablicy i skontaktować się z misiadg w celu wykupienia mu wyróżnienia? :)

Posted

Wrzucam wpłaty za styczeń 2014 r. ( wpływ do dnia 08.01.14r.):

[FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Calibri]lucyja – 20 zł (02.01.), [/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Calibri]Maarit – 30 zł (02.01.), [/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Calibri]keakea – 10 zł (30.12.),[/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Calibri]gluchypies – 122 zł (03.01.), [/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Calibri]ajw – 10 zł (05.01.), [/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Calibri]jucca – 10 zł (05.01.),[/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Calibri]obiezyswiat75 – 30 zł (05.01.),[/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Calibri]gluchypies – 5 zł (07.01.), [/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Calibri]Panna Marple – 50 zł (07.01.),[/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Calibri]Besti – 10 zł (07.01.),[/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Calibri]AYAME NIJISHIMA – 30 zł(07.01.), [/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Calibri]AYAME NIJISHIMA – 40 zł(08.01.).

Za pieniążki pięknie dziękuję.

Obecnie Azir ma 454,45 zł.
[/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT]

Posted

gluchypies napisał(a):
I jeszcze pojawiła się propozycja od misiadg, że zapłaci za wyróżnienie ogłoszenia Azirka na tablicy. Tylko to chyba musi zrobić osoba, która dodała ogłoszenie, tylko ja nie wiem, kto to. Teraz nie mam możliwości przeglądnąć cały wątek i sprawdzić.

Dziekuję! Zastanawiam się tylko czy Azir ma sznasę na ciepły kąt, na własny dom.........

Wiecie o co mi chodzi........szczeniaki i młode psy siedzą latami w schronach czy w hotelach, a Azir, któremu nie wiadomo ile życia zostało, który robi pod siebie, trzeba zmieniać mu podkłady, wymywać dopke po koopie, i ścierać mocz, który już sie nie rusza, i według weta zmina na lepsze nie nastąpi, to zastanawiam się czy nasz Dziadunio ma szansę na dom.....................ja oczywiście go nie skreślam, tylko myślę, ze to juz raczej mało realne.

Zresztą, od kiedy Azir jest u Angeliki w domu, ma ciepło, nie wieje mu, nie ziębi, ma kocyk i opiekę non stop, to on nie czuje tego, z e nie jest "u siebie", bo Angelika to wszystko co ma, to jego Pani, która o niego dba, dlatego nasz Azir nie czuje tego, z e jest sam, z e mu źle, bo mieszka teraz w ciełym domu. A to wszystko dla niego i tak jest inne lepsze, po tym jak był w Olkuszu, został uratowany i zabrany do hotelu....

gluchypies napisał(a):
Znalazłam info, że ogłoszenia wykupiła MALWA na bazarku ogłoszeniowym, więc pewnie są na nią. W takim razie MALWO - czy możesz sprawdzić, czy Azir ma też ogłoszenie na tablicy i skontaktować się z misiadg w celu wykupienia mu wyróżnienia? :)

Ogłoszenia są na Angelikę.

sharka napisał(a):
MALWA - podeślij jeszcze raz agusiazet nr konta dla Azira :) Przez przypadek cioteczka wykasowała...

Zaraz wysyłam.

Posted

Dzisiaj dzwoniłam po południu do Angeliki w sprawie Azira, ale nie mogła rozmawiać.

Zadzwonię jutro, to moze dowiem się co z jego zdrowiem, jak wygląda teraz jego stan oraz co z opcją wykorzystania wózeczka.

Posted

Malwa, myślę, ze masz rację z tym własnym kątem.
Takiego psa będzie piekielnie ciężko wyadoptować, prawdopodobnie działanie jest skazane na porażkę.
Nie jest ważne, czy to hotelik (tak długo jak jest go z czego opłacić), czy mieszkanie. Liczy się to, co odczuwa i dostaje pies. A jeśli czuje, ze ktos sie nim zajmuje, jes mu dobrze i ciepło... to to jest najważniejsze.
To, ze tak naprawdę... nie jest sam.

I wszystkim, ktorzy się do tego przyczyniają, ja równiez dziękuję :)

Posted

Wklejam e-maila od Angeliki:

"wydatki Azira

03.01.2014 Milgamma M, Essensival 30,96 zł
03.01.2014 pieluchy 6,49 zł
09.01.2014 badanie moczu Wolbrom 6,65 zł

wyniki powtórki badania moczu niestety nie za fajne
ma białko w moczu, są leukocyty i erytrocyty
trzeba będzie zmienić antybiotyk na silniejszy

Enarenal będzie trzeba dawać dwa razy dziennie
i włączyć Encorton, także dwa razy dziennie

dziewczyna z facebooka zakupiła 60 sztuk podkładów dla niego

Till mówiła abym zakupiła jedno opakowanie Milgammy N bo Nivalin dośle

dziś podam mu trzecią ampułkę z tego opakowania, które już kupiłam

zostaną dwie podawane co drugi dzień

Nivalinu brakło więc ma przerwę

Till mówiła, że już do mnie wysłała Nivalin, który ma, powiedziała też abym dokupiła jeszcze jedno opakowanie Milgammy N

wydaje mi się, że z poruszaniem się Azira jest trochę gorzej

wcześniej był w stanie podnieść się do siadu przednimi łapami, teraz już nie

nadal je, załatwia się sam

nie mam doświadczenia z psami na wózku

nie wiem czy on by się dobrze czuł na wózku

na koncie Azira na fb jest 368 zł

ale jeszcze nie zostało mi zwrócone za leki, które poprzednio kupowałam 192,14 zł + 35,96 zł

faktury już dawno wysłałam, ale kobietka musi osobiście jechać do banku aby to zwrócić więc czekam"

Posted

MALWA napisał(a):
Wklejam e-maila od Angeliki:

"wydatki Azira

03.01.2014 Milgamma M, Essensival 30,96 zł
03.01.2014 pieluchy 6,49 zł
09.01.2014 badanie moczu Wolbrom 6,65 zł

wyniki powtórki badania moczu niestety nie za fajne
ma białko w moczu, są leukocyty i erytrocyty
trzeba będzie zmienić antybiotyk na silniejszy

Enarenal będzie trzeba dawać dwa razy dziennie
i włączyć Encorton, także dwa razy dziennie

dziewczyna z facebooka zakupiła 60 sztuk podkładów dla niego

Till mówiła abym zakupiła jedno opakowanie Milgammy N bo Nivalin dośle

dziś podam mu trzecią ampułkę z tego opakowania, które już kupiłam

zostaną dwie podawane co drugi dzień

Nivalinu brakło więc ma przerwę

Till mówiła, że już do mnie wysłała Nivalin, który ma, powiedziała też abym dokupiła jeszcze jedno opakowanie Milgammy N

nie mam doświadczenia z psami na wózku

nie wiem czy on by się dobrze czuł na wózku

na koncie Azira na fb jest 368 zł

ale jeszcze nie zostało mi zwrócone za leki, które poprzednio kupowałam 192,14 zł + 35,96 zł

faktury już dawno wysłałam, ale kobietka musi osobiście jechać do banku aby to zwrócić więc czekam"

jaki enarenal? ile mlgr?

Posted

On jest chyba ciężki i pewnie trudno byłoby go "wsadzić" w ten wózek, ale może warto spróbować. Może gdyby przednie łapinki dały radę to przynajmniej by troszkę zmienił pozycję, trochę się ruszył.
Ja oczywiście nie chcę się wtrącać, bo najłatwiej siedzieć przed komputerem i pisać:oops:, ale może warto... Nie uda się to trudno, wtedy zostanie jak jest.

Posted

Malgoska napisał(a):
a ta diagnoza jest już ostateczna?
był konsultowany przez neurologa?

Chyba nie był.

Co do wózeczka to trudno wkładać Azira na siłę, skoro teraz siadły nawet przednie łapy. To oznacza, ze pies w ogóle się nie rusza.

Rozmawiałam dzisiaj z Angeliką, i wiem, ze Azir je, reaguje na głos, podnosi głowę, ale nic więcej........

Ustaliłam również, ze Angelika zakupi jeszcze jedno oakowanie Milgammy, bo na dniach powinna otrzymać NIvalin od Till, i od tego będzie potrzebne jeszcze jedno opakowanie Milgammy - koszt 22 zł. Łącznie zwracam dzisiaj Angelice za leki 66,10 zł.

Z konta Niufka, kóry jest w DS: http://www.dogomania.pl/forum/threads/244062-Nowofunland-z-punktu-przetrzymań-w-Małopolsce-już-w-swoim-domku-! przelałam na konto Azira 74.30 zł na leki.

Stan konta Azira 462,65 zł.

Posted

to było do przewidzenia,że jak leży to szybko przednie łapy tez odmówią posłuszeństwa - przecież mięśnie nie pracują, więc jak mają się ruszać jeżeli są coraz słabsze? :shake:

Posted

mdk8 napisał(a):
to było do przewidzenia,że jak leży to szybko przednie łapy tez odmówią posłuszeństwa - przecież mięśnie nie pracują, więc jak mają się ruszać jeżeli są coraz słabsze? :shake:

Niestety, ale masz rację................

Posted

Angelika w e-mailu napisała dość jasno:

Posted

Pewnie lepiej byłoby pomagać mu się podnosić, postawić na wózek. Nivalin powinien ułatwiać sprawę i zwiększać siłę mięśni. Ale jeśli psiak cały czas będzie leżał, to nawet Nivalin mu nie pomoże.
Tylko teraz czy jest szansa zapewnić mu taka pomoc? Ćwiczenia? Łatwo nam (mnie tez) mówić co powinno byc robione, kiedy klepiemy w klawiaturę. Pytanie brzmi czy jest szansa, żeby ktos jeszcze pomógł przy Azirze? Własnie w kwestii ćwiczeń i pomocy w opanowaniu wózka? Bo mam nadzieję, ze głównym problemem jest czas jaki trzeba staruszkowi poświęcić.

Sprawa jest dość pilna i poważna. Jesli będzie leżał i pojawią się odleżyny, to będzie wymagał jeszcze więcej opieki. Nic nie zyskamy ani my, ani Azir, a tylko wpadniemy w błędne koło problemów (i wydatków).

Posted

moca35 napisał(a):
witam, trafiłam tu przez stronę bazarku,
cegiełki nie kupiłam ale mogę zadeklarować stałą w kwocie 20zł/mc
proszę o dane do przelewu

Bardzo dziękujemy za stałą deklarację! :)

Zaraz podsyłam dane do przelewu.

Posted

moca35 napisał(a):
witam, trafiłam tu przez stronę bazarku,
cegiełki nie kupiłam ale mogę zadeklarować stałą w kwocie 20zł/mc
proszę o dane do przelewu

Dziękuję pięknie.

Zapiszę deklarację przy najbliższej aktualizacji rozliczenia.

Pamiętam, ze muszę jeszcze dopisać dodatkowe 5 zł od zozola77.