Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ajw napisał(a):
Działa na obydwu:sweetCyb::sweetCyb: Co się namęczyłam, bo kopiowałam zły link i nie ma zdjęć i nie ma:angryy: ale w końcu coś pozmieniałam i udało się!!! Dziękuję dziewczyny:iloveyou:

missiaa - oczywiście na początku chciałam zgrywać z komputera bezpośrednio:x

gratulacje..wiem ile to czasem wysilku zwłaszcza przy pierwszych krokach...ja znowu kopiuje na stronke imageshack.us.. i dla mnie najlatwiejszy sposób..tylko nie skasuj ich przypadkiem z tego portalu na którym je zmniejszałas bo znikną z dogo..ja tak zrobiłam za 1 razem i byłam w szoku co sie stało, bo w domu je caly czas widziałam na wątkach a inni nie...hihi

a Azirowi pewnie trzeba by coś zafunowac na te stawy..moze te zastrzyki o których Lucyja pisze, bo wydaje mi sie to najlepsze...tabletek jest roznych sporo a działanie niekoniecznie rewelacyjne....
moze znajdzie sie sponsor albo jakos uzbieramy...
a czy 200 zł kosztuje cała jednorazowa kuracja czyli 4 zastrzyki???

Posted

Cała kuracja czyli 4 zastrzyki kosztuje 200 zł. Tzn. nie pamiętam dokładnie ceny, ale było to cos ponad 200 zł. Pewnie w zależności od weta może być ciut taniej lub drożej. Dawka tych zastrzyków dostosowywana jest według wagi psa, więc z tego może tez wynikac róznica w cenie.

Posted

Dziękuję za cenne wskazówki.

Wszystkie prześle wieczorem Angelice na e-maila i poproszę o zdanie weterynarza, moze sam coś zasugeruje.

pieniądze - rozliczenie n a 1 stronie, deklaarcji mamy tylko 100 zł, i na chwilę obecną trwa mój bazarek z biżuterią, połowa z tego idzie na szystko skrupulatnie wyliczyłam, i puszki starcza na 15 dni, za dwa tygodnie będzie trzeba pomyśleć o zakupie puszek, a to spory wydatek.........

Jeśli zbiorę pozostałe deklaracje, i do tego kaśe zbazarku, to starczy na ten miesiac na opłatę hoteliku i jeszcze zostanie około 200 zł. Na sierpień mamy tylko 100 zł i co dalej ?

Posted

zozola77 napisał(a):
gratulacje..wiem ile to czasem wysilku zwłaszcza przy pierwszych krokach...ja znowu kopiuje na stronke imageshack.us.. i dla mnie najlatwiejszy sposób..tylko nie skasuj ich przypadkiem z tego portalu na którym je zmniejszałas bo znikną z dogo..ja tak zrobiłam za 1 razem i byłam w szoku co sie stało, bo w domu je caly czas widziałam na wątkach a inni nie...hihi

a Azirowi pewnie trzeba by coś zafunowac na te stawy..moze te zastrzyki o których Lucyja pisze, bo wydaje mi sie to najlepsze...tabletek jest roznych sporo a działanie niekoniecznie rewelacyjne....
moze znajdzie sie sponsor albo jakos uzbieramy...
a czy 200 zł kosztuje cała jednorazowa kuracja czyli 4 zastrzyki???

A to sprytnie, że kasować nie wolno, a przeszło mi przez myśl, żeby skasować:razz:ale teraz tego nie zrobię, dzięki;)

Posted

Katarzyna Starkiewicz napisał(a):
ja zasponsoruję dziadkowi nivalin

Dziekuję! To poprosze Angelikeo zakup, i prześlę później konto Angeliki do zwrotu za ten lek.

Przelałam do Ange,liki zwrot 15,84 zł za enerenal i docortineff.

Posted

MALWA napisał(a):
Dziekuję! To poprosze Angelikeo zakup, i prześlę później konto Angeliki do zwrotu za ten lek.

Przelałam do Ange,liki zwrot 15,84 zł za enerenal i docortineff.

Ja mam lek u siebie, i mogę go posłać, niestety tylko tak mogę pomóc. Pieniędzy nie zwrócę

Posted

Katarzyna Starkiewicz napisał(a):
Ja mam lek u siebie, i mogę go posłać, niestety tylko tak mogę pomóc. Pieniędzy nie zwrócę

Dziękuje, dam Angelice znać.

Posted

Niestety nnikt od rana nie miał dogo, bo nie działało!

Wklejam e-maila od Angeliki:

"witaj

co do Azira
ile Nivalinu ma Kasia
bo jak 1-2 ampułki to nie wiem czy jest sens
aby kuracja miała efekt to trzeba by było podać przez jakiś czas
dopytaj Kasi, a ja skonsultuję z wetem
mój adres możesz podać jeśli będzie trzeba

lek na stawy - CetylM nie znam
Arthro Ha jest dobry, moja suka to brała, teraz bierze ludzki Colla Flex

zebrałam wydatki Azira:

28.06.2013 połowa transportu z Olkusza 17,50 zł
01.07.2013 hotel czerwiec 3 dni x 13 zł = 39 zł
01.07.2013 odpchlenie 20 zł
04.07.2013 apteka leki 15,84 zł

za hotel, transport i odpchlenie mogę wystawić rachunek, tylko potrzebne info na kogo"

Kasiu - ile masz Nivalinu, który możesz przesłać do Angeli?

Kwotę 15,84 zł przelałam juz wcześniej. Dzisiaj przelewam do Angeliki 76,50 zł.

Od Pani Krystyny T., która wpłaciła na Azira kwotę 200 zł wiem, że na FB pieniądze na Azira zbiera fundacja Mondo Cane...........

Czy ktoś coś na ten temat wie? Czy wie o tym Angelika, i do kogo trafi ewentualnie ta kwota, którą zbierze Fundacja ?

Posted

nie mam czasu w tym momencie czytać ostatnich wpisów, ale kopiuję propozycję leku na stawy od Beta Eso z FB:
[FONT=lucida grande]"Naprawdę polecam Trocoxil. Podaje się jedną dawkę na miesiąc. Moja suka to bierze, a ma tak zaawansowaną dysplazję, że w schronie nie wstawała. Ma też wytworzony staw rzekomy [/FONT][FONT=lucida grande][/FONT][FONT=lucida grande] Azir to może brać , bo ma dobre wyniki biochemii. A to jest warunek. Tylko w pierwszym miesiącu podaje się dwie dawki a potem jedną na miesiąc ok. pół roku. Na jego wagę to byłby Trocoxil 30 mg , dwie tabletki, tyle ile jest w opakowaniu. Ja płacę za to 90 zł , ale może wasz wet sprzeda wam taniej...."

[/FONT]

Posted

MALWA napisał(a):
Niestety nnikt od rana nie miał dogo, bo nie działało!

Wklejam e-maila od Angeliki:

"witaj

co do Azira
ile Nivalinu ma Kasia
bo jak 1-2 ampułki to nie wiem czy jest sens
aby kuracja miała efekt to trzeba by było podać przez jakiś czas
dopytaj Kasi, a ja skonsultuję z wetem
mój adres możesz podać jeśli będzie trzeba

lek na stawy - CetylM nie znam
Arthro Ha jest dobry, moja suka to brała, teraz bierze ludzki Colla Flex

zebrałam wydatki Azira:

28.06.2013 połowa transportu z Olkusza 17,50 zł
01.07.2013 hotel czerwiec 3 dni x 13 zł = 39 zł
01.07.2013 odpchlenie 20 zł
04.07.2013 apteka leki 15,84 zł

za hotel, transport i odpchlenie mogę wystawić rachunek, tylko potrzebne info na kogo"

Kasiu - ile masz Nivalinu, który możesz przesłać do Angeli?

Kwotę 15,84 zł przelałam juz wcześniej. Dzisiaj przelewam do Angeliki 76,50 zł.

Od Pani Krystyny T., która wpłaciła na Azira kwotę 200 zł wiem, że na FB pieniądze na Azira zbiera fundacja Mondo Cane...........

Czy ktoś coś na ten temat wie? Czy wie o tym Angelika, i do kogo trafi ewentualnie ta kwota, którą zbierze Fundacja ?

ja też jestem ciekawa o co tu chodzi?

Posted

missiaa napisał(a):
MALWA na Twoje konto przelałam 20 zł od Beta Eso z Facebooka dla Azira. Beta Eso pilnuje na FB wydarzenia Azirka:)

a moze mogłaby zareklamowac na fb mój bazar w połowie na Azira?? chyba tak mozna o ile sie nie myle..ja niestety słabo sie znam na FB :shake: