Martyna_psiara Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Witam! Za miesiąc spodziewam sie do domku przyjąć małego cockera. Mam wątpliwości do tego jak czesto i czym czyścić mu uszka. Bo jak wiadomu cockerki mają je bardzo wrażliwe. Proszę o pomoc w tej sprawie :) Quote
cockermanka Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 Nie wszystkie cockery mają problemy z uszami.:cool3: Przede wszystkim NIE grzebac w uszach bez potrzeby - czyli,jeśli nic się nie dzieje,to nie wlewamy nic do uszu ,nie pucujemy - tylko zostawiamy je w spokoju.Profilaktycznie trzeba tylko sprawdzać co kilka dni czy wszystko ok. Trzeba też pamiętać o tym,aby jak pies podrośnie - uszy były zawsze dobrze wystrzyżone - wtedy wentylacja ucha jest znacznie lepsza. PS - z jakiej hodowli będzie cockerek? Quote
Martyna_psiara Posted May 12, 2007 Author Posted May 12, 2007 Moja koleżanka dopuściła swojego psa i teraz nie mają co zrobić z szczeniakami więc wezmę jednego. To nie jest żadna hodowla. po prostu rozmnożyli te psy [bezmyślnie] no ale ja juz na to nic nie poradze. Quote
cockermanka Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 Faktycznie bezmyślność ludzka nie zna granic....:angryy::mad:ciekawe co zrobią z resztą szczeniąt i dla ilu z nich w przyszłości będziemy szukac domów na spanielowym forum....:shake: W takim razie pamiętaj,żeby nie odbierać malucha wcześniej,niż po skończeniu przez niego ośmiu tygodni. Quote
Martyna_psiara Posted May 12, 2007 Author Posted May 12, 2007 Tak wiem wiem. Dużo o tych psiakach wiem :) Moja dobra koleżanka ma cockera [ojca tych szczeniaków] i często to ja sie nim opiekuje bo ona jak twierdzi nie ma czasu choć ma 12 lat... Quote
Gina&Lex Posted July 7, 2007 Posted July 7, 2007 Wałśnie, przy okazji zapytam jak strzyc sierść na uszach? Quote
Recommended Posts