rita60 Posted July 12, 2013 Posted July 12, 2013 http://imageshack.us/a/img850/5369/794g.jpg Pies padł:loveu: Quote
madzia.uje93 Posted July 12, 2013 Posted July 12, 2013 http://imageshack.us/a/img850/5369/794g.jpg jak dla mnie to zdjęcie z serii: "o coś tu ładnie pachnie, MUSZĘ się w tym wytarzać!":evil_lol: Quote
Xxxxxxxxxxxx Posted July 18, 2013 Author Posted July 18, 2013 Dzisiaj byliśmy na Borkach. Na początku oczywiści ciągnął na smyczy, wszystkiego ciekawy, ale w końcu się uspokoił i ładnie szedł na luźnej smyczy, od czasu do czasu tylko pociągnął jak coś go zainteresowało w krzakach. Od razu jak doszliśmy to Newton rzucił się do wody by się napić, trochę pobrodził - tak żeby przez przypadek brzucha nie zmoczyć. Zrobiliśmy jedno ćwiczenie z tropienia, bo szczerze więcej nam się nie chciało. Na koniec psisko było zmęczone i nie protestował przy wkładaniu do boksu, a zwykle się zapiera. Quote
madzia.uje93 Posted July 20, 2013 Posted July 20, 2013 http://imageshack.us/a/img10/9150/mj4o.jpg piękne zdjęcie:D Quote
Xxxxxxxxxxxx Posted July 23, 2013 Author Posted July 23, 2013 Na akcji na Dolinie byliśmy krótko, ale Newton zachowywał się bardzo fajnie. Oczywiście na początku ciągnął, ale się uspokoił. Leżał sobie i gryzł piłkę. Zbytnio nie chce oddawać zabawek, trzeba go przekupywać smakołykami, a to też nie zawsze skutkuje. A w samochodzie też spokojny. Na początku musiał obwąchać wszystko i wskoczył na fotel kierowcy :p potem już grzecznie siedział na tylnym siedzeniu. Quote
Xxxxxxxxxxxx Posted August 10, 2013 Author Posted August 10, 2013 Ostatnio Newton był zmierzony i zważony - ma 47cm w kłębie i waży 15kg. Uzupełniłam o te informacje tytuł albumu na Picassa, więc jakby można było na stronie schroniska zmienić linka... :oops: Newton już ładnie reaguje na imię, choć uparte psisko z niego i czasem widać po nim, że udaje, że nie słyszy. Stał się bardziej odważny i jak coś mu się w jakimś psie nie spodoba to to okazuje. Dzisiaj miał spięcie z Rabusiem i Drakim, za Nestorem też widać nie przepada. Z chodzeniem na luźniej smyczy w dalszym ciągu jest różnie, a z komend opanował waruj. Zdjęć nie mam, ale może Ala jakieś ładne z dzisiaj wstawi :evil_lol: Quote
rita60 Posted August 10, 2013 Posted August 10, 2013 Z tym udawaniem głuchego to stary numer szorstkowłosych kawalerów:cool3: Quote
Xxxxxxxxxxxx Posted September 14, 2013 Author Posted September 14, 2013 U Newtona wszystko po staremu. Dość często zdarza mu się pociągnąć na smyczy, uwielbia się przeciągać sznurkiem, bawić piłką. Z psami bywa różnie - ma swoje antypatie. Wczoraj napisał do mnie pewnien Pan z pytaniem o niego. Chciałby towarzysza na swoim gospodarstwie. Mimo zapewnień, że napewno nie pójdzie na łańcuch wolałabym jakąś wizytę przedadopcyjną zrobić. Ale jest jeden problem... Pan z okolic Siedlc jest, a ja nie mam możliwości tam pojechać. Ktoś zna kogoś z okolic? Quote
ania91sc Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 Najlepiej jakbyś na dogo poszukała kogoś z tej okolicy i wysłała wiadomość z prośbą o zrobienie wizyty przedadopcyjnej. Quote
rita60 Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 Spróbuj do tej cioteczki http://www.dogomania.pl/forum/members/7498-wanda-szostek Quote
Xxxxxxxxxxxx Posted September 24, 2013 Author Posted September 24, 2013 Pan z Siedlc o którym wspomniałam przestał odpisywać na maile. No cóż może zrezygnował widząc całą listę pytań dotyczących przede wszystkim warunków. Może to i lepiej... Dzisiaj odświeżyłam ogłoszenie na Tablicy... Były dwa telefony. No zobaczymy, może coś z tego będzie ;) Quote
madzia.uje93 Posted September 24, 2013 Posted September 24, 2013 Może to poprostu nie był dom dla Newtona... Jeszcze się doczeka swojego ciepłego kąta;) Quote
Xxxxxxxxxxxx Posted September 28, 2013 Author Posted September 28, 2013 Dzisiejszy spacerek zaczęliśmy od zajęć z tropienia. Dobrze mu to idzie. Ale na spacerze strasznie ciągnął na smyczy. Jak poszliśmy na wybieg to trochę za piłką pobiegał i z Timonem, więc dał upust swojej energii i przy drugim spacerku na polanę już ładnie chodził przy nodze. W ogóle zauważyłam, że zrobił się odważniejszy, nawet za odważny w stosunku do psów... ;( niestety coraz częściej warczy i kłapie zębami na inne czworonogi, nie na wszystkie, ale jednak. Obwąchuje się z jakimś i nagle stwierdza, że nowo poznany kolega mu się nie podoba. Quote
choba Posted September 29, 2013 Posted September 29, 2013 Śliczny pycholek :) A z tym obwąchiwaniem i chwilę później pokazywaniem zębów, to znam to... Karbon nieraz zaczyna tak samo. Sam podchodzi do innego psa, zaczyna wąchać, a potem już jest tylko gorzej... Quote
Xxxxxxxxxxxx Posted September 29, 2013 Author Posted September 29, 2013 [quote name='ania91sc']A Newton jest w boksie sam? :)[/QUOTE] Aktualnie nie, jest w boksie z Punią. A jeszcze niedawno był sam. Quote
Xxxxxxxxxxxx Posted October 5, 2013 Author Posted October 5, 2013 Dzisiaj spacerek na polankę. Jak to ma w zwyczaju trochę ciągnął na smyczy, ale i tak jest w tym postęp, bo coraz częściej linka jest luźna. Z psami dzisiaj spięć nie było, a szliśmy dość dużą grupą na spacer i na wybiegu też kilka psów mu towarzyszyło. Zaczęliśmy się uczyć agility. Na początku średnio skupiał na mnie uwagę, ale potem było już lepiej. Huśtawkę, tunel i hopki pokonuje już bez problemu. Dziękujemy Ali za zdjęcia :loveu: Quote
choba Posted October 5, 2013 Posted October 5, 2013 To może będziemy mieć kolejnego mistrza agility? ;) Skoro dopiero zaczęliście, a już taki efekt :) Quote
ania91sc Posted October 6, 2013 Posted October 6, 2013 Racja - dopiero zaczęliście, a już takie efekty :) Aż strach się bać co będzie dalej :D :D :D Quote
madzia.uje93 Posted October 6, 2013 Posted October 6, 2013 Powodzenia w agility! A na zdjęciach pyszczek mu się tak słodko uśmiecha:D Quote
Hmmm Posted October 6, 2013 Posted October 6, 2013 A tak nie chcieliście spróbować :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Recommended Posts