Xxxxxxxxxxxx Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 (edited) Witamy wszystkich u Newtona!!! Newton to sympatyczny, trzyletni kudłacz średniej wielkości - ma 47cm w kłębie i waży 15kg. Do schroniska trafił po śmierci właściciela. Jest typowym terierem – inteligentny, ciekawski, żywiołowy. Z początku nie zwraca zbytnio uwagi na opiekuna, ale po pewnym czasie już domaga się pieszczot, smakołyków i zabawy. Bardzo towarzyskie z niego psisko, potrzebuje kontaktu z człowiekiem. Uwielbia ganiać za piłką i przeciągać się sznurkiem. Potrafi na komendę siadać, podawać łapę oraz warować. Na początku spaceru ciągnie na smyczy, ale po chwili się uspokaja i ładnie chodzi przy nodze. Z psami bywa różnie, z każdym napotkanym musi się przywitać, jednak jest przy tym bardzo pewny siebie - gdy któryś na niego warknie nie pozostaje dłużny. Ma szorstką sierść, która będzie wymagała regularnej pielęgnacji. Kontakt w sprawie adopcji: sandra.katowice@gmail.com, 698-025-925 [SIZE=2]Wydarzenie na facebooku: https://www.facebook.com/events/599179566782311/?ref_dashboard_filter=upcoming Edited September 28, 2013 by go|denk@! Quote
Hmmm Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 jestem :) a po południu przyniosę filmik z Newtonem pięknie idącym przy nodze:loveu: Quote
madzia.uje93 Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 Jestem u Newtona:) Zdziwiłam się jak Go wczoraj na wybiegu zobaczyłam, bo na stronie schroniska na dużo większego wygląda:D Quote
rita60 Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 (edited) Jestem też u szorstkiej ślicznoty...dajcie znać,to wykupię mu pakiecik ogłoszeń na bazarku. Edited June 28, 2013 by rita60 Quote
olka9628 Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 Także jestem, ale nie miałam okazji chyba go wczoraj spotkać. Pewnie w sobote mi się uda :) Quote
Hmmm Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 Obiecany filmik :D [video=youtube;7-TBBUGzoPE]http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=7-TBBUGzoPE[/video] Quote
maciaszek Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 Newton powędrował na katowicki wątek i na stronę fundacji. Ma też nową kartę na stronie schroniska :). Quote
Xxxxxxxxxxxx Posted June 28, 2013 Author Posted June 28, 2013 rita60 napisał(a):Jestem też u szorstkiej ślicznoty...dajcie znać,to wykupię mu pakiecik ogłoszeń na bazarku. Każda pomoc się przyda. Chciałabym go jeszcze lepiej poznać i napisać bardziej sensowny tekst do ogłoszeń. Napewno się jeszcze zgłoszę ;) maciaszek napisał(a):Newton powędrował na katowicki wątek i na stronę fundacji. Ma też nową kartę na stronie schroniska :). dziękujemy ;) A co do filmiku... moc parówek jest wielka! :evil_lol: Quote
Xxxxxxxxxxxx Posted June 29, 2013 Author Posted June 29, 2013 Na początku spaceru pogoda nie zachęcała do długich przechadzek, więc na Borki nie poszliśmy, ale za to na polankę na Burowcu. Newton coraz częściej zwraca uwagę na mnie uwagę. Z psami ładnie się wita, ale do zabawy z nimi mu się nie pali. Za to uwielbia przeciągać się zabawkami. Pracujemy też nad jej oddawaniem, bo czasem zabawka fajniejsza od parówki :p I szkoda, że nie mam ani sprzętu ani umiejętności do trymowania, bo by mu się przydało. Bardzo łatwo palcami wszystko wychodzi, ale trochę za mało czasu na takie obrywanie. Quote
ania91sc Posted June 29, 2013 Posted June 29, 2013 Piękny jest :) Mam nadzieję, że szybciutko znajdzie domek. Pamiętam jak jeszcze z miesiąc temu był bardzo wystraszony w boksie, a teraz taka przemiana :) Quote
Xxxxxxxxxxxx Posted July 6, 2013 Author Posted July 6, 2013 Z Newtonem coraz lepiej się dogadujemy. Coraz częściej pies zwraca na mnie uwagę i domaga się pieszczot, puszczony trzyma się grupy. A w kontaktach z psami jest bardzo pewny siebie i czasem zdarzają się drobne warknięcia i kłapnięcia zębami. Quote
choba Posted July 6, 2013 Posted July 6, 2013 świetne ujęcie :D http://imageshack.us/a/img838/7706/5qba.jpg Quote
rita60 Posted July 7, 2013 Posted July 7, 2013 (edited) Wrzuciłam szorstkiego na forum terierkowe,może ktoś go wypatrzy. Sorry,już jest,wrzucę foty. Edited July 7, 2013 by rita60 Quote
Xxxxxxxxxxxx Posted July 8, 2013 Author Posted July 8, 2013 Zapraszam do Newtonowego wydarzenia na facebooku https://www.facebook.com/events/599179566782311/?context=create# Quote
Xxxxxxxxxxxx Posted July 11, 2013 Author Posted July 11, 2013 Kolejny spacerek za nami. Na początku byliśmy na wybiegu. Tam trochę się pobawił, pobiegał. Dodatkowo go wyczesałam,a on spokojnie to znosił. Grzecznie stał obserwując co się dzieje dookoła. Potem spacerek do parku. Ale niesamowicie kłaki z niego wychodzą. Nic tylko wyskubać :p Już powoli zaczyna reagować na imię. A na koniec byliśmy na ćwiczeniach z tropienia. Newton fajnie sobie daje radę, jak na pierwszy raz naprawdę super. Quote
Recommended Posts