filipinka Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 Dzien Dobry na tym forum jestem poraz pierwszy i nie bardzo wiem gdzie szukac tematu zwiazanego z nowofundlandem :placz: czy moze ktos mi pomóc??? Quote
McDzik Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 Tutaj: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=25 Quote
McDzik Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 d_orka napisał(a):A ja tam bym się chętnie na ten kącik zamieniła:cool1: Płyta główna= mało miejsca,niesamowity ścisk,gwar, pełno ludzi z psami i zwiedzających ,przechodzących i oglądających. A w kąciku cicho, dużo miejsca na przebieżki i rozłożenie się z całym majdanem:roll:. Ale nas będzie troszkę- 71 sztuk więc pewnie dlatego.../ech, rasa robi się popularna/. 'Rasa robi się popularna' - już dziś słyszałam od znajomej identyczne zdanie o Cavalierkach :evil_lol: .. A kącik miał swoje zalety, ale na 'rozłożenie się z całym majdanem' miejsca nie było. Najpierw usiadłam na tym parapecie pod oknami, to sie okazało, ze pod spodem był kaloryfer, mój pies wypił całą miske wody i od razu mu sierśc zaczęła wypadać, ja w szoku :crazyeye: patrzę, a to kaloryfer.. Więc szybko przeniosłam się na te krzesełka pod ścianą, a tam to już ścisk masakryczny ... :shake: Quote
panienkabubu Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 To ja mam propozyzcję, albo dostosujemy się do danych warunków albo po prostu nie jeździmy na tą wystawę i już :cool3: Ale Ali przyznam rację, Basenji na lodowisku to dla mnie poroniony pomysł. Ale może wystarczy mail do organizatorów (teraz może być za późno bo katalog jest już prawie w druku, ale przy następnej wystawie), by to zmienili? Tak naprawdę nie wiemy kto to ustala. ps: z moich informacji wynika, że psów jest bardzo dużo, ponad 3500 zgłoszeń, wiec musimy przygotować się na jeszcze większy ścisk niż zazwyczaj (poprzednie wystawy były limitowane na 3500 psów) Quote
McDzik Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 Jeszcze więcej? :O ... a ten spis przedwystawowy co był podawany jakis tydzien temu jest aktualny, czy jeszcze kogoś dopisywali? Już dawno przecież po zgłoszeniach! --- Jak by nie było - jedziemy! Najwyżj podzielimy los sardynek w puszce! Czyż każdy z Was nie marzył nigdy by się z nimi utożsamic choć na chwilę? :) Quote
panienkabubu Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 McDzik - czy kiedykolwiek byłaś w Spodku? Quote
Ravk Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 panienkabubu napisał(a):To ja mam propozyzcję, albo dostosujemy się do danych warunków albo po prostu nie jeździmy na tą wystawę i już :cool3: Ale Ali przyznam rację, Basenji na lodowisku to dla mnie poroniony pomysł. Grupa V FCI jest bardzo różnorodna i nie dogodzi się wszystkim. Futrzaki czują się na lodowisku bardzo dobrze, o pozostałe trzeba zadbać (j.w. "dostosować się" ;)). Wystawca jako niefutrzak powinien się ciepło ubrać. Mrozu na lodowisku nie ma ale jest dosyć chłodno i przebywając tam dłuższy czas można zmarznąć. Quote
Talagia Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 Ja ciesze sie, ze wystawiamy się w piątek ;) Zwiedzających o godzinie 10 w ten dzień nie ma prawie wcale :evil_lol::evil_lol: Wiec powinno byc luźno :loveu: Quote
AlaNowak Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 Ravk napisał(a):Grupa V FCI jest bardzo różnorodna i nie dogodzi się wszystkim. Futrzaki czują się na lodowisku bardzo dobrze, o pozostałe trzeba zadbać (j.w. "dostosować się" ;)). Wystawca jako niefutrzak powinien się ciepło ubrać. Mrozu na lodowisku nie ma ale jest dosyć chłodno i przebywając tam dłuższy czas można zmarznąć. To nie znaczy, ze mam na wystawe psa w kubraczek ubierac, bo ktos sobie wymyslil, ze pies z Afryki ma się pokazywać na lodzie... A oni zarabiają na nas, więc powinni dac takie warunk, ktore beda nas satysfakcjonowac i bedziemy chcieli zglosic tam po raz kolejny psy... Swojego zglosilam tylko dlatego, ze jest nominacja na Crufta i jest to najblizszy termin zakonczenia interchampionatu. Quote
McDzik Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 panienkabubu napisał(a):McDzik - czy kiedykolwiek byłaś w Spodku? Tak, rok temu właśnie na wystawie w Katowicach, wystawiałam swoją sunię ['].. Quote
Błyskotka Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 No ale np Rzeszów też nikogo się nie pytał czy psy małe mają być na dole czy lepiej dla tych większych ras aby były na balkonie. Grupa V jest już od kilku lat na lodowisku. No cóż szkoda ale nie wszystkim można dogodzić. Quote
McDzik Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 pokoik1 napisał(a):Jest dokładnie 3700 zgłoszonych psów :cool3: Katalog będzie grubości encyklopedii :crazyeye: Quote
katik Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 McDzik napisał(a):Katalog będzie grubości encyklopedii :crazyeye: to ciekawe jaką ty masz encyklopedię, bo ja mam kilkutomową i na pewno katalog będzie dużo cieńsz. :evil_lol: Quote
McDzik Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 Ja mam jednotomową w pokoju, ale pisaną maczkiem :D Quote
Błyskotka Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 A lista wystawców na stronie jest ostateczna ??? Quote
AlaNowak Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 Czy ktos wie kiedy bedzie plan sedziowania i czy wogole bedzie:placz: Strasznei go potrzebuje:placz: Quote
Katarzyna Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 McDzik napisał(a):Hm, skorzystałabym, ale jesteśmy w niedziele.. A jedziecie może do Krakowa, Łodzi albo Opola? Do Krakowa i Łodzi pewnie tak. Do Krakowa zapewne na 2 dni, do Łodzi na ten kiedy będzie II grupa Quote
McDzik Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 Już nie aktualne, do Łodzi nie jade przez sędziego a do Krakowa mam transport :) Quote
panienkabubu Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 Ravk napisał(a):Grupa V FCI jest bardzo różnorodna i nie dogodzi się wszystkim. Futrzaki czują się na lodowisku bardzo dobrze, o pozostałe trzeba zadbać (j.w. "dostosować się" ;)). Wystawca jako niefutrzak powinien się ciepło ubrać. Mrozu na lodowisku nie ma ale jest dosyć chłodno i przebywając tam dłuższy czas można zmarznąć. Masz rację, nie dogodzi się, ale przynajmniej można spróbować. Ten nagi peruwiański to chyba przesada :) Quote
d_orka Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 AlaNowak napisał(a):Czy ktos wie kiedy bedzie plan sedziowania i czy wogole bedzie:placz: Strasznei go potrzebuje:placz: Ala, podobno cyt. : "ma być za kilka dni" :p Jeśli to coś ważnego może warto zadzwonić do ZK albo wysłać maila? Quote
McDzik Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 No to teraz trzeba się uzbroić w cierpliwość i czekać... a byc na pewno będzie, bo to międzynarodowa, więc muszą dać :) Quote
AlaNowak Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 Wątpie, że odpiszą na prywatne zapytanie odnosnie planu. A chodzi mi o kilk aringow na kazdy dzien, wiec tez nei ma sensu dzwonic... W takim razie musze cierpliwie badz niecierpliwie czekac ( w moim wypadku raczej to drugie:D Quote
AlaNowak Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 Wątpie, że odpiszą na prywatne zapytanie odnosnie planu. A chodzi mi o kilk aringow na kazdy dzien, wiec tez nei ma sensu dzwonic... W takim razie musze cierpliwie badz niecierpliwie czekac ( w moim wypadku raczej to drugie:D Quote
Recommended Posts