Atena Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Moja Roxy jak widzi tyle psów to szału dostaje:evil_lol:. Kręci sie, skacze, ciągnie. Straszne! utrzymać jej nie mogę bo z każdym chce sie przywitać i bawić. Quote
McDzik Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Arni ma to samo, tylko że w stosunku do malutkich dzieci.. Na hali CACIB Rzeszów chyba z 50 maluchów sobie z nim fotki przytulane robiło, czułam się jawnie zdradzana :D A on był w 7 Niebie.. może jak nam nie wyjdzie z wystawami, to zakręcimy się w branży psiego modelingu i fotografii? :D Quote
katik Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 McDzik, ty chyba wystawiasz w niedzielę? Wtedy będzie bardzo dużo małych piesków (IX grupa) więc twój Arni nie będzie miał kompleksów niższości. Moja Magia tez jest malutka i będzie pierwszy raz, a koło nas będzie dużo dużych terierów. Na dodatek w ringu spotkamy sie z bardzo doświadczoną hodowczynią i szans na wygraną raczej nie mamy. Ale jedziemy na wystawę spotkać się ze znajomymi i mamy zamiar dobrze sie bawic. A przy okazji Magia będzie miała okazję zdobyć nowe doświadczenia. Quote
panienkabubu Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 katik, ale na wystawie oceniają piękno psa, a nie hodowców ;) głowa do góry :) Kiedy się wystawiacie? W piątek? czy kiedy? Quote
McDzik Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 katik napisał(a):McDzik, ty chyba wystawiasz w niedzielę? Wtedy będzie bardzo dużo małych piesków (IX grupa) więc twój Arni nie będzie miał kompleksów niższości. Moja Magia tez jest malutka i będzie pierwszy raz, a koło nas będzie dużo dużych terierów. Na dodatek w ringu spotkamy sie z bardzo doświadczoną hodowczynią i szans na wygraną raczej nie mamy. Ale jedziemy na wystawę spotkać się ze znajomymi i mamy zamiar dobrze sie bawic. A przy okazji Magia będzie miała okazję zdobyć nowe doświadczenia. Jeśli chodzi o jakieś wystawowe tytuły, to ja tez nie jadę po nic więcej jak 'WO', bo to klasa szczeniąt i nominacja do Crufta nas nie obowiązuje, bo to jest w stosunku do szczeniąt trochę na innych zasadach. Głównie jestem ciekawa pierwszego opisu w karcie oceny i to jeszcze od takiego sędziego na pierwszy raz, ho ho .. A co do tych wystawców i ich doświadczenia, to ja ostatnio w Rzeszowie wystawiałam sunię leonbergera w młodzieży i wywalczyłyśmy Zw.Mł w pokaźnej stawce, wygrywając nawet z samym hodowcą i nie tylko, więc to chyba nie od tego zależy :razz: Quote
McDzik Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 panienkabubu napisał(a):katik, ale na wystawie oceniają piękno psa, a nie hodowców ;) głowa do góry :) Kiedy się wystawiacie? W piątek? czy kiedy? Ja wiem? :D Od pana Zbigniewa Ostrowskiego dostalismy kiedyś adnotację "Piekny pies, a właścicielka jeszcze bardziej (...)" xD i oczywiście 'WO' i Najlepsze Szczenie w Rasie xD .. ahh lato i miniówki... xD Quote
Talagia Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 McDzik napisał(a):Ja wiem? :D Od pana Zbigniewa Ostrowskiego dostalismy kiedyś adnotację "Piekny pies, a właścicielka jeszcze bardziej (...)" xD i oczywiście 'WO' i Najlepsze Szczenie w Rasie xD .. ahh lato i miniówki... xD Ja unikam jak ognia takich sędziów :evil_lol: Jak słysze, że mam biegać jeszcze raz bo sędzia nie mógł się skupić na psie :-o to mi sie odechciewa wystawiac ;) Wystawa i miniówki? :roll::roll: Ja anglików naliczyłam sie troszeczke :D Ciekawa jestem czy będą jakieś cuda zza granicy :evil_lol::evil_lol: :loveu::loveu: Quote
Ewelina & Hera Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 McDzik napisał(a):"Piekny pies, a właścicielka jeszcze bardziej (...)" [...].. ahh lato i miniówki... xD :shake: ach Ci sędziowie z PL :razz: Quote
McDzik Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Noo... xD A czemu nie? Miniówka dobry patent xD Kiedyś na wystawie widziałam babkę, która wystawiała psa i sędziował mężczyzna, to była w spódnicy.. a potem szła na konkurencje finałowe, gdzie wybierała kobieta, to się przebrała w spodnie.. Każdy ma swoje patenty xD Ktoś kiedyś powiedział, że na ocene składa się tak: 50% wystawca, 30% piękny pies, 20% umiejętności w prezencji .... no i cos w tym jest xD Quote
katik Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Panienkabubu, to nie chodzi i samą hodowczynię, ale o jej psa. :lol: Może Magia zrobi mi miłą niespodziankę i wygra, ale marne szanse. :evil_lol: Co będzie to będzie i z tego będę się cieszyć. :) my będziemy w piątek, ale jak Magia będzie grzeczna to przyjdziemy w sobote i w niedziele. Quote
McDzik Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Ale np jesli ma się zagranicznego sędziego, który nie zna polskich rankingów, to szanse są wyrównane ;) Quote
Atena Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 My sie na nic nie nastawiamy, bo pierwszy raz w otwartej w już modnej rasie. mam nadzieję, ze doskonała będzie :roll: Quote
McDzik Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Oj, może nie będzie tak źle ;) Pewnie każdy tam jedzie z podobnym założeniem, a przecież ktos musi wygrać .. ;) Quote
Atena Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Na pewno nie każdy :diabloti: Ja się wole nie nastawiać, bo jestem mało doświadczona i przeżywam potem bardzo:eviltong:. Quote
katik Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 McDzik, wszystko się może zdarzyć. Atena, wiem jak to jest jak sie ma bardzo popularną rasę, ale przecież wiesz jak było w pośredniej, a to przecież nie jest wielka różnica. Quote
Atena Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 W otwartej jest więcej psów niż w pośredniej, a na dodatek są starsze, już dobrze oswojone z ringiem, a może nawet i lepsze. Ja u Roxy czuje żebra, ale czy ja wiem, chyba nadal jest za gruba. Quote
McDzik Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Za to ma piekną szatę ;) Zawsze można stwierdzić, że po prostu ma kość po tatusiu ;) .. Pamiętaj, że hiper sylwetka jest zazwyczaj dla psów, które nie mają genetycznie szans na piekną szate, więc nadrabiają właśnie sylwetką. A poza tym to MOLOS, ona musi sprawiac potężne wrażenie. Quote
marymek Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 McDzik - bern to nie molos. Molos to np. bernardyn, nowofundland, bern to jedna z czterech ras szwajcarskich psów pasterskich. Poza tym, suczka nie może być ociężała, suczka ma być sucza, sprawiać potężne wrażenie może, ale z umiarem. Wystarczy wzorzec poczytać. Suczka to nie pies ;-) Atena - Ty już tak tego nie przeżywaj. Roxy była, jest i będzie piękna :loveu: Quote
panienkabubu Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 katik napisał(a):Panienkabubu, to nie chodzi i samą hodowczynię, ale o jej psa. :lol: Może Magia zrobi mi miłą niespodziankę i wygra, ale marne szanse. :evil_lol: Co będzie to będzie i z tego będę się cieszyć. :) my będziemy w piątek, ale jak Magia będzie grzeczna to przyjdziemy w sobote i w niedziele. Będę trzymac kciuki mimo wszystko :loveu: Ja też jadąc na pierwszą wystawę z Franią miałam plan minimum WO, a skończyło się na BISie :loveu: Także wierzę w Was!!:loveu: A jakbyście przyjechali w sobotę, to wiesz, gdzie nas szukać, tam gdzie rok temu :loveu: Quote
d_orka Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Ja i moja siostra mamy ambitny plan na 3 dni wystawy:razz:. Sobotę chyba spędzimy w przeważającej części na lodowisku przy ringu bernów i innych kudłatych...może upolujemy też Halszke i Franię:p Quote
panienkabubu Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 [quote name='d_orka']Ja i moja siostra mamy ambitny plan na 3 dni wystawy:razz:. Sobotę chyba spędzimy w przeważającej części na lodowisku przy ringu bernów i innych kudłatych...może upolujemy też Halszke i Franię:p O proszę jakie plany :loveu: Ale Halszki nie będzie :cool3: Quote
katik Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Panienkabubu, a ciebie nie będzie w piątek? Jak coś to na pewno będę cię szukać w sobotę. Z franią nie trudno cię znaleźć :lol: My już na ostro przygotowujemy się do wystawy. Fryz już zrobiony, tylko dzień przed wystawą trzeba będzie poprawić. Cwiczymy postawę i Magia coraz lepiej stoi. Tylko nie wiem co będzie z zębami. :roll: Quote
Błyskotka Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 A czy to jest ostateczna lista wystawców na stronie oddziału ??? Quote
AlaNowak Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 d_orka napisał(a):Ja i moja siostra mamy ambitny plan na 3 dni wystawy:razz:. Sobotę chyba spędzimy w przeważającej części na lodowisku przy ringu bernów i innych kudłatych...może upolujemy też Halszke i Franię:p Czyzbyscie w piatek mialy zamiar odwiedzic ring basenji???;> Quote
d_orka Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Niech sprawdzę w grafiku... ok:p. Ciekawe gdzie baski będą w tym roku... Quote
Recommended Posts