Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moja Roxy jak widzi tyle psów to szału dostaje:evil_lol:.
Kręci sie, skacze, ciągnie. Straszne! utrzymać jej nie mogę bo z każdym chce sie przywitać i bawić.

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Arni ma to samo, tylko że w stosunku do malutkich dzieci.. Na hali CACIB Rzeszów chyba z 50 maluchów sobie z nim fotki przytulane robiło, czułam się jawnie zdradzana :D A on był w 7 Niebie.. może jak nam nie wyjdzie z wystawami, to zakręcimy się w branży psiego modelingu i fotografii? :D

Posted

McDzik, ty chyba wystawiasz w niedzielę? Wtedy będzie bardzo dużo małych piesków (IX grupa) więc twój Arni nie będzie miał kompleksów niższości.
Moja Magia tez jest malutka i będzie pierwszy raz, a koło nas będzie dużo dużych terierów.
Na dodatek w ringu spotkamy sie z bardzo doświadczoną hodowczynią i szans na wygraną raczej nie mamy. Ale jedziemy na wystawę spotkać się ze znajomymi i mamy zamiar dobrze sie bawic. A przy okazji Magia będzie miała okazję zdobyć nowe doświadczenia.

Posted

katik napisał(a):
McDzik, ty chyba wystawiasz w niedzielę? Wtedy będzie bardzo dużo małych piesków (IX grupa) więc twój Arni nie będzie miał kompleksów niższości.
Moja Magia tez jest malutka i będzie pierwszy raz, a koło nas będzie dużo dużych terierów.
Na dodatek w ringu spotkamy sie z bardzo doświadczoną hodowczynią i szans na wygraną raczej nie mamy. Ale jedziemy na wystawę spotkać się ze znajomymi i mamy zamiar dobrze sie bawic. A przy okazji Magia będzie miała okazję zdobyć nowe doświadczenia.

Jeśli chodzi o jakieś wystawowe tytuły, to ja tez nie jadę po nic więcej jak 'WO', bo to klasa szczeniąt i nominacja do Crufta nas nie obowiązuje, bo to jest w stosunku do szczeniąt trochę na innych zasadach. Głównie jestem ciekawa pierwszego opisu w karcie oceny i to jeszcze od takiego sędziego na pierwszy raz, ho ho ..
A co do tych wystawców i ich doświadczenia, to ja ostatnio w Rzeszowie wystawiałam sunię leonbergera w młodzieży i wywalczyłyśmy Zw.Mł w pokaźnej stawce, wygrywając nawet z samym hodowcą i nie tylko, więc to chyba nie od tego zależy :razz:

Posted

panienkabubu napisał(a):
katik, ale na wystawie oceniają piękno psa, a nie hodowców ;)
głowa do góry :) Kiedy się wystawiacie? W piątek? czy kiedy?

Ja wiem? :D Od pana Zbigniewa Ostrowskiego dostalismy kiedyś adnotację "Piekny pies, a właścicielka jeszcze bardziej (...)" xD i oczywiście 'WO' i Najlepsze Szczenie w Rasie xD .. ahh lato i miniówki... xD

Posted

McDzik napisał(a):
Ja wiem? :D Od pana Zbigniewa Ostrowskiego dostalismy kiedyś adnotację "Piekny pies, a właścicielka jeszcze bardziej (...)" xD i oczywiście 'WO' i Najlepsze Szczenie w Rasie xD .. ahh lato i miniówki... xD

Ja unikam jak ognia takich sędziów :evil_lol: Jak słysze, że mam biegać jeszcze raz bo sędzia nie mógł się skupić na psie :-o to mi sie odechciewa wystawiac ;)
Wystawa i miniówki? :roll::roll:

Ja anglików naliczyłam sie troszeczke :D Ciekawa jestem czy będą jakieś cuda zza granicy :evil_lol::evil_lol: :loveu::loveu:

Posted

Noo... xD A czemu nie? Miniówka dobry patent xD Kiedyś na wystawie widziałam babkę, która wystawiała psa i sędziował mężczyzna, to była w spódnicy.. a potem szła na konkurencje finałowe, gdzie wybierała kobieta, to się przebrała w spodnie.. Każdy ma swoje patenty xD
Ktoś kiedyś powiedział, że na ocene składa się tak: 50% wystawca, 30% piękny pies, 20% umiejętności w prezencji .... no i cos w tym jest xD

Posted

Panienkabubu, to nie chodzi i samą hodowczynię, ale o jej psa. :lol:
Może Magia zrobi mi miłą niespodziankę i wygra, ale marne szanse. :evil_lol: Co będzie to będzie i z tego będę się cieszyć. :)
my będziemy w piątek, ale jak Magia będzie grzeczna to przyjdziemy w sobote i w niedziele.

Posted

McDzik, wszystko się może zdarzyć.
Atena, wiem jak to jest jak sie ma bardzo popularną rasę, ale przecież wiesz jak było w pośredniej, a to przecież nie jest wielka różnica.

Posted

W otwartej jest więcej psów niż w pośredniej, a na dodatek są starsze, już dobrze oswojone z ringiem, a może nawet i lepsze.
Ja u Roxy czuje żebra, ale czy ja wiem, chyba nadal jest za gruba.

Posted

Za to ma piekną szatę ;) Zawsze można stwierdzić, że po prostu ma kość po tatusiu ;) .. Pamiętaj, że hiper sylwetka jest zazwyczaj dla psów, które nie mają genetycznie szans na piekną szate, więc nadrabiają właśnie sylwetką. A poza tym to MOLOS, ona musi sprawiac potężne wrażenie.

Posted

McDzik - bern to nie molos. Molos to np. bernardyn, nowofundland, bern to jedna z czterech ras szwajcarskich psów pasterskich. Poza tym, suczka nie może być ociężała, suczka ma być sucza, sprawiać potężne wrażenie może, ale z umiarem. Wystarczy wzorzec poczytać. Suczka to nie pies ;-)
Atena - Ty już tak tego nie przeżywaj. Roxy była, jest i będzie piękna :loveu:

Posted

katik napisał(a):
Panienkabubu, to nie chodzi i samą hodowczynię, ale o jej psa. :lol:
Może Magia zrobi mi miłą niespodziankę i wygra, ale marne szanse. :evil_lol: Co będzie to będzie i z tego będę się cieszyć. :)
my będziemy w piątek, ale jak Magia będzie grzeczna to przyjdziemy w sobote i w niedziele.

Będę trzymac kciuki mimo wszystko :loveu: Ja też jadąc na pierwszą wystawę z Franią miałam plan minimum WO, a skończyło się na BISie :loveu: Także wierzę w Was!!:loveu:
A jakbyście przyjechali w sobotę, to wiesz, gdzie nas szukać, tam gdzie rok temu :loveu:

Posted

Ja i moja siostra mamy ambitny plan na 3 dni wystawy:razz:.
Sobotę chyba spędzimy w przeważającej części na lodowisku przy ringu bernów i innych kudłatych...może upolujemy też Halszke i Franię:p

Posted

[quote name='d_orka']Ja i moja siostra mamy ambitny plan na 3 dni wystawy:razz:.
Sobotę chyba spędzimy w przeważającej części na lodowisku przy ringu bernów i innych kudłatych...może upolujemy też Halszke i Franię:p

O proszę jakie plany :loveu:
Ale Halszki nie będzie :cool3:

Posted

Panienkabubu, a ciebie nie będzie w piątek?
Jak coś to na pewno będę cię szukać w sobotę. Z franią nie trudno cię znaleźć :lol:
My już na ostro przygotowujemy się do wystawy. Fryz już zrobiony, tylko dzień przed wystawą trzeba będzie poprawić. Cwiczymy postawę i Magia coraz lepiej stoi. Tylko nie wiem co będzie z zębami. :roll:

Posted

d_orka napisał(a):
Ja i moja siostra mamy ambitny plan na 3 dni wystawy:razz:.

Czyzbyscie w piatek mialy zamiar odwiedzic ring basenji???;>