Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

o hodowaniu nie wspomnę :) no nic - takie życie ;) Jedni zbierają znaczki, inni wystawiają psy:lol: lecę nakarmić potwory :) - a w Katowicach jeszcze nie wiem, czy się pojawimy, zależy od poprzedniejszych wystaw ;)

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

my sobie chyba jednak Katowice odpuscimy.
W przyszlym roku to pewnie tylko krajówki, zeby Championat skonczyc, no i moze Krakow w czerwcu.
Niestety ja naleze do tych niepracujacych, składających własnie z kieszonkowego.
Zapłaciłam w tym roku sama za 5 wystaw i dziekuje bardzo :D
znajomi nie mogą sie nadziwić, ze wydaje tyle kasy i jade na tą wystawe i wróce tylko ewentualnie z medalem... :P

Posted

Dla mnie to przednia zabawa.
Wygrać, przegrać mniej istotne - najważniejsze, że poznaje się fajnych ludzi, którzy też "wyznają" wystawy i psy. Przygotowywanie zwierząt na wystawę, wyprawa do miejsca wystawy - jest ekscytujące.
Pracuję zawodowo i nie przeszkadza mi to w zabawie w wystawianie.
Nie pamiętam ile zaliczyłam w tym roku wystaw - ale coś ok. 30 .
Znam osoby, które zaliczają po kilka wystaw w jeden weekend i mają niezła zabawę.

Posted

A ja się zastanawiam. Ciekawe czy zgłaszając w styczniu jeszcze nas przyjmą. Aż tak bardzo mi nie zalezy na tej wystawie, ale mogłabym przez 3 dni wchodzić za darmo i nie musiałabym się zastanawiać, co zrobić z psem.

Posted

Kati napisał(a):
A ja się zastanawiam. Ciekawe czy zgłaszając w styczniu jeszcze nas przyjmą. Aż tak bardzo mi nie zalezy na tej wystawie, ale mogłabym przez 3 dni wchodzić za darmo i nie musiałabym się zastanawiać, co zrobić z psem.

no własnie też sie zastanawiam, sędzia nie powala na kolana:mad:,
no i chciałabym zgłosić po Rzeszowie ale juz bedzie za pozno...sama nie wiem co robic:placz::placz:

Posted

U nas sędzia to wielka niewiadoma. Zresztą chyba powinnam zacząć myśleć dopiero jak juz bede miała psa. :lol: to byłaby nasza pierwsza wystawa i nie wiem czy mała zdąży do tego czasu nauczy jakoś sie zachowywac :roll:

Posted

Kati napisał(a):
U nas sędzia to wielka niewiadoma. Zresztą chyba powinnam zacząć myśleć dopiero jak juz bede miała psa. :lol: to byłaby nasza pierwsza wystawa i nie wiem czy mała zdąży do tego czasu nauczy jakoś sie zachowywac :roll:

no to pisz mi tu szybko co za pies do Ciebie trafi....

Posted

U nas też niewiadoma. Sędziuje nas pani z Argentyny Patricia NEMIROVSKY – ALSINA. Hodowczyni airedale i handler.
Jestem bardzo ciekawa jak będzie sędziować.

Może ktoś się już był przez tą panią sędziowany?

Fakt wystawy są coraz droższe.

Posted

oj tak
zle co niektorzy zrozumieli
ja kocham wystawy :)
uwielbiam.
jak przynajmniej raz w miesiacu na jakas nie pojade, to jestem chora.
Nie wiem jak przezyje grudzien i styczen :D

chodzilo mi po prostu o to, ze jestem nieletnia, nie pracujaca, bez prawa jazdy i nie moge sobie pozwolic na tyle wystaw, ile bym chciala.
W planach mam znalezc jakąś prace na wakacjach. Ale do wakacji przeciez jeszcze tyle czasu :/ a wystaw do wakacji jeszcze wiecej :D

Pokładam nadzieje w Nugacie ze zrobi papiery na repro :D
wtedy bedziemy sobie moze mogli pozwolic na wiecej wystaw :)
no to brakuje nam tylko wyniku badan na dysplazje.

a do Katowic pewnie i tak zawitam :) tyle ze "bez ogona" :D
zaoszczedze te 120 zlotych :)

Posted

agata :) napisał(a):
Ano chyba się zgłoszę na młodego :)
ma ktoś moze pieska do pożyczenia, ładnie proszę ;)?
chociaż ostrzegam, że wybitna to ja nie jestem.

Jeśli będziesz w piątek to ja Ci chętnie pożyczę :p .

Posted

Mam zamiar być we wszystkie dni o ile kwota 25 zł nie jest kwotą za dzień... Bo jeśli tak to raczej idę raz jako widz... Dzięki serdeczne w piątek postaram się być :)

Posted

panienkabubu napisał(a):
Ja mogę pożyczyć :)

O chętnie a w który dzień? Ja będę chyba codziennie i w każdy dzień bym chciała z innym psem, z Liliankiem muszę koniecznie :loveu: A który by się nadawał?

Posted

Hehehe, no ja mam dwa psy, także któregoś mogę wypożyczyć :) a raczej suczki ;) przecież wszyscy wiedza, że mam bernardyny :lol:
No a bernardyny są w sobotę :)
No i myślę, że mała by się nadawała :) w Katowicach już 9 miesięczna :lol:

Posted

panienkabubu napisał(a):
Hehehe, no ja mam dwa psy, także któregoś mogę wypożyczyć :) a raczej suczki ;) przecież wszyscy wiedza, że mam bernardyny :lol:
No a bernardyny są w sobotę :)
No i myślę, że mała by się nadawała :) w Katowicach już 9 miesięczna :lol:

Toż to smok już będzie :loveu:
A Frania jedzie kibicować czy będzie się również wystawiać na ringu?

Posted

marymek napisał(a):
Toż to smok już będzie :loveu:
A Frania jedzie kibicować czy będzie się również wystawiać na ringu?

Myślę, że to jeszcze za wcześnie na myślenie o tej wystawie - ona będzie wtedy ponad 2 razy starsza niż jest teraz - najpierw niech wyrośnie na ładną sunię, a dopiero później będziemy decydować, gdzie ją zapisywać, a gdzie nie :)
Ale na wystawie będziemy na pewno, no tak blisko i nie być, to byłby grzech :cool3: