Agasia Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 bzuma napisał(a):tylko dla tych co zaprosili Waszego :shake: Setery sedziuje J.Opara.... nic dodac nic ujac......:angryy: Wlasnie o tym mowilam Monisia... :razz: :mad: Quote
bzuma Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Agasia napisał(a):Wlasnie o tym mowilam Monisia... :razz: :mad: polskich sedziow jest doslownie garstka... dlaczego akurat my mamy tego pecha:placz: przeciez setery to rasa brytyjska i wlasnie angielscy sedziowie-hodowcy beda na Crufts Quote
Light of Shin-Ra Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Może to głupie ale oświećcie mnie jakiego to kraju skrót PRI. Zagraniczny sędzie na grzywki. Chyba warto pomyśleć o tej wystawie. Quote
quadrupedium Posted June 8, 2007 Author Posted June 8, 2007 a teriery szkockie maja sedziego z Argentyny. cos mi wychodzi, ze Katowice przejely paleczke od Lodzi.:angryy: Quote
lady-bird Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 ... jakiego to kraju skrót PRI. Puerto Rico. Roberto Velez-Pico to (moim zdaniem) świetny sędzia. Quote
Incunabula Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 bzuma napisał(a):tylko dla tych co zaprosili Waszego :shake: Setery sedziuje J.Opara.... nic dodac nic ujac......:angryy: U nas też bez sensu, zwłaszcza, że znawczyni rasy sędziuje naszą grupę, ale do podengo dali oczywiście polską sędzinę :angryy: . A grupa V znowu jest w piątek :angryy: . Quote
Błyskotka Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 No grupa V chyba zawsze była w piątki. Mąż znowu będzie musiał brać wolne (tak jak inni). Mam nadzieję że ten sędzia będzie bardziej kompetentny niż ten co był w tym roku :eviltong:. Quote
Agasia Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 I zawsze zastanawiam sie czemu uklad grup na poszczegolne dni co roku jest ten sam... V, VI, VII zawsz w piatek! Quote
Jagoodka Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 A springery będzie sędziował [FONT=Arial] Franki LEUNG z Hong-Kongu.... Facet w dodatku hoduje maltańczyki.... Oj, będzie wesoło :) [/FONT] Quote
Agasia Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 [quote name='Jagoodka']A springery będzie sędziował [FONT=Arial]Franki LEUNG z Hong-Kongu....[/FONT] [FONT=Arial]Facet w dodatku hoduje maltańczyki....[/FONT] [FONT=Arial]Oj, będzie wesoło :)[/FONT] Przynajmniej ktos egzotyczny... :razz: Quote
Wiza Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 Co to za skrót: CH? wie ktos cos o tym co ma sęziować goldeny? Quote
panienkabubu Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 Wiza napisał(a):Co to za skrót: CH? wie ktos cos o tym co ma sęziować goldeny? Szwajcaria o ile się nie mylę:) Quote
Martach1 Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 Ja jestem super zadowolina z sędziów jakich mam Dla Shar Pei Franki LEUNG(HKG) Shar Oei i Hans v.d. BERG(NL) Australian Silky Terrier Wkońcu mam realne szanse ze sedzia będzie umiał ocenić shar Peia horsecoata (wiekszość jest takich w jego kraju), no i Silk jest w tym typie co w skandynawii się hoduje :) Wielkie podziękowania dla oddziału za takich sędziów ! Quote
quadrupedium Posted June 10, 2007 Author Posted June 10, 2007 Hans v.d. BERG(NL) znakomity znawca terierow (szkoty). Sedziowal moje psy kilkukrotnie. Konsekwentny w swych wyborach, nawet po kilku latach. Quote
ShP Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Martach1 napisał(a):Ja jestem super zadowolina z sędziów jakich mam Dla Shar Pei Franki LEUNG(HKG) Shar Oei i Hans v.d. BERG(NL) Australian Silky Terrier Wkońcu mam realne szanse ze sedzia będzie umiał ocenić shar Peia horsecoata (wiekszość jest takich w jego kraju), no i Silk jest w tym typie co w skandynawii się hoduje :) Wielkie podziękowania dla oddziału za takich sędziów ! Martach ja też, moja KIMIKO też hors, oglądałam zdjęcia psów jakie wygrywały u niego i nic dodać nic ująć nasze suczki są the best:cool3:. Chociaż Kimusia zdobyła teraz w Lesznie WO w szczeniaczkach więc może będzie iść ku lepszemu i u nas :lol:. Quote
Godelaine Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 [quote name='quadrupedium'][FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial]Rafael de SANTIAGO (PRI) owczarki holenderskie, belgijskie, jużak, ceskoslovensky vlcak [/FONT] Czemu mam dziwne wrażenie, że ów pan z Puerto Rico okaże się all rounderem w typie mojego ukochanego p. Zvi z Izraela? :roll: Quote
Tecia Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 bzuma napisał(a):polskich sedziow jest doslownie garstka... dlaczego akurat my mamy tego pecha:placz: przeciez setery to rasa brytyjska i wlasnie angielscy sedziowie-hodowcy beda na Crufts A moze by tak wyslac wniosek o zmiane sedziego, moze jakis list od hodowcow:-) Choc raz mogli by zaprosic kogos z zewnatrz dla seterow. Quote
Goldek Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 A czy na tą wystawę można się dostać tylko jeśli się było w Crufts?? Co w ogóle trzeba mieć??? Zaświadczenie, czy co??? W wystawach się orientuje, ale w światówkach itp., jestem kompletnie zielona.:shake: Quote
Zeliika Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 Goldek napisał(a):A czy na tą wystawę można się dostać tylko jeśli się było w Crufts?? Co w ogóle trzeba mieć??? Zaświadczenie, czy co??? W wystawach się orientuje, ale w światówkach itp., jestem kompletnie zielona.:shake: Odwrotnie :) uzyskujac nominacje z Katowic mozna bedzie pojechac na Crufts. Na te wystawe mozna sie zglosic w taki sam sposob jak na kazda inna ;) Quote
Incunabula Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 Tecia napisał(a):A moze by tak wyslac wniosek o zmiane sedziego, moze jakis list od hodowcow:-) Ja wysłałam prośbę (inna rasa) i zero odzewu :p . Quote
NigdyNigdy Posted June 24, 2007 Posted June 24, 2007 Martyna_ napisał(a):Można zgłaszać psy w róznych klasach? Nie. Patrz Regulamin Wystaw, pkt II, 6. Quote
Błyskotka Posted June 24, 2007 Posted June 24, 2007 A ja wczoraj przeglądając katalog z Krakowa doznałam szoku :-o. Na wystawę do Katowic należy zapłacić 120 zł :-o. Czy to przez to że jest nominacja na Crufta czy wystawy drożeją od przyszłego roku ? Ale Katowice przesadzają :mad:. Quote
panienkabubu Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 Błyskotka napisał(a):A ja wczoraj przeglądając katalog z Krakowa doznałam szoku :-o. Na wystawę do Katowic należy zapłacić 120 zł :-o. Czy to przez to że jest nominacja na Crufta czy wystawy drożeją od przyszłego roku ? Ale Katowice przesadzają :mad:. 120???? Ale to chyba po terminie???? Nie, to niemozliwe, aż zerkne zaraz... o jesu nie no faktycznie :mdleje: nieźle.............. to jak na światówkę :hmmmm: Quote
Recommended Posts