Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

tylko, że one bardzo lubią mleko, oczywiście kozie, chyba zaproponuję tymczas jakiejś kózce:evil_lol: Oprócz tego ryż z kurczakiem tez jest cool i cacyk. Nauczyły się pić wodę, chociaż lepiej im idzie z wylewaniem co skutkuje tym, że podłoga w łazience lśni jak lustro, taka czysta - nawet moje dzieciuchy nie dają jej rady zabrudzić jak zwykle;)

• Replies 639
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

One są nie do opanowania:mad: :lol: I najczęściej kiedy mam spotkanie i nie mogę się spóźnić. Wchodzę do łazienki zeby się ubrać, to na nogawkach zaraz wisi jedna sztuka, druga gna przed siebie aby schować się za lodówkę, trzecia z czwartą zasuwają do jednego pokoju aby schować się pod szafkami (na cholerę były mi nóżki w komodach :angryy: ??) a piąta z szóstą pędzą do pokoju młodszych dzieci aby wleźć pod łóżeczko Moniki, bo tam są kosze z zabawkami i trzeba wyciągać wszystko aby wyjąć kociuchy. Wtedy ja z tym jednym brzdącem dyndającym na nogawce rzucam się w pogoń i po jakimś czasie udaje mi się wyciągnąć towarzystwo ale wyglądam przy tym jak praktykujący kominiarz po zejściu z dachu, na którym mocno wiało a moje wyjściowe porcięta mają nieco zmienioną fakturę tzn dorobiłam się kilku ślicznych pętelek aczkolwiek wzór jest mało symetryczny. I wtedy mam dylemet, próbować ogarnąć się na nowo czyli prawdopodobnie zacząć cała szopkę po raz kolejny czy wyjść tak jak jestem omijając łazienkę szerokim łukiem. Jako, że na takim spotkaniu zdarza mi się występować jako poważna pani prezes poważnej firmy finansowej i przyzwoity wygląd jest mi niezbędny jak również punktualne przybycie, to tym bardziej mam ochotę owinąć te potwory taśmą do pakowania aby, zanim ją rozedrą, udało mi się doprowadzić do "człowieczeństwa" i wyjść z domu.

Miaucinko, dlaczego mnie zostawiłaś samą z tymi swoimi "aniołeczkami"???
Dla Miaucika [']

Posted

No właśnie też chciałabym wiedzieć gdzie są jacyś moi oswobodziciele:diabloti: .
Bazyl zrobił sie strasznym pieszczochem, co rusz to pakuje się na kolana i układa na plecach co by brzuchol był dobrze wyeksponowany do drapania. Wtedy włącza traktorek, mocno hałaśliwy a oczka same mu się zamykają. Felicjan nie pozostaje w tyle i jak Bazyl zostanie wymiziany to zajmuje jego miejsce. Superowi są:loveu:

Posted

fona napisał(a):
bo chlopaki sie bardziej tulą... :)

Zwłaszcza do dziewczyn ;)

Panie proszą panów, czyli kto da dom małym kocurkom? :roll:

Posted

Zdrojka, mam ogłoszenie na gazecie, niestety cisza.

Fona, piątkowe spotkanie sie nie odbyło, pani nawet nie zadzwoniła. Zadzwoniła inna równiez w sprawie Niki, która zapytana o zabezpieczenie balkonu odrzekła, że jej kot od 9 miesięcy po nim wędruje i nie spadł (2 piętro):mad:

Bazyl jest już cały mój:) jak tylko mnie widzi to leeeci, siada przede mną i włącza traktorek albo wspina sie na łapkach aby go wziąć na ręce. Pieszczoch pierwsza klasa:loveu:
Kociuchy dwa razy dziennie zostaja wypuszczone na pokoje. Świetnie wspinają się na łózko i skaczą z niego na ławę:mad: :evil_lol: . Panna Rosia oczywiście chowa sie pod łóżeczko a Psotek wyżera piasek z dorosłej kuwety.
Panowie pingwinki trochę mnie martwią, bo Bazyl był zawsze największy a teraz z jedzeniem u niego kiepsko i stał się bardzo drobny przy rodzeństwie. Za to z uporem maniaka doi Sońkę a ta w siódmym niebie. Bonifacy znowu dzisiaj wymiotował pół dnia. Zobaczymy co będzie jutro.
póki co idę ich nakarmić, posprzątać kuwetkę i może w końcu spać

Posted

to i Sonka i reszta pewnie tez powinny razem z malymi

ja ostatnio beksy z malolatami nie odrobaczylam, bo byla odrobaczana tuz przed, z czuszką, a teraz znow mi zaczela wymitowac i nie wiem, o co chodzi... wtedy to z zazdrosci umierala, ale teraz juz zaczela myc muchomorka, nie protestuje, jak do niej przychodza... nie wiem, nie wiem

Posted

Gościna charekteryzuje się tym, że trzeba wiedzieć, kiedy wyjść ;) Tak więc maluchy proszone są o szybkie znalezienie sobie wspaniałych, własnych domków i danie spokoju Tweety! ;)

Posted

[quote name='Tweety']Nika

Bonifacy

Bazyl

Psotek

Felicjan

Panna Rosia

i jeszcze raz Bazyl w kuwecie:-)

Maluszki kochane, gdzie wasze domki?
Tweety, dopisz może w tytule, na której stronie są zdjęcia bejbiczków.:loveu:

Posted

Doprowadzą mnie kiedyś do zawału. Jak tylko któryś robi się "niewyraźny" to ja mam juz stres, że będzie zaraz ciężko chory a może już jest. Dzisiaj Psotek tak się zachowywał a to nie zawsze jadł, a to za długo spał, a to nagle przestał się bawić więc ja już na baczność i wnikliwa obserwacja, analiza zachowań i Bóg wie co jeszcze :shake: Po tej śmierci Miaucinki popadam w jakąś paranoję:roll:

Posted

Tweety napisał(a):
Doprowadzą mnie kiedyś do zawału. Jak tylko któryś robi się "niewyraźny" to ja mam juz stres, że będzie zaraz ciężko chory a może już jest. Dzisiaj Psotek tak się zachowywał a to nie zawsze jadł, a to za długo spał, a to nagle przestał się bawić więc ja już na baczność i wnikliwa obserwacja, analiza zachowań i Bóg wie co jeszcze :shake: Po tej śmierci Miaucinki popadam w jakąś paranoję:roll:

A Psotek Ciebie pewnie chciał tylko nastraszyć, on chyba tak lubi :mad:
Powiedz Miaucikom, że jak nie będą grzeczne to pójdą do wielkiego i grubego wujka Piotrka, który je wychowie na grzeczne kociaki ;)