Tweety Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 Miaucik, kotka piwniczanka z Bytomia, trafiła do mnie będąc juz w późnej ciąży. Jest śliczną, roczną krówką, której mama i rodzeństwo zostało wywiezione w "nieznane" przez bytomskich hycli a ona, dzięki Patsi przetrwała. Mimo młodego wieku to juz jej druga ciąża, niestety z poprzednich maluchów nie przeżył żaden a nie udało sie też zrobic jej sterylki zanim pojawiła sie kolejna ciążą, tym razem ostatnia, talon na darmową sterylkę mam już w kieszeni. Maluszki mają już dwa tygodnie, niedawno otwarły oczka. Są to trzy różnobarwne parki: Whiskasikowa Rosia łobuziczka i jej brat bliźniak Feluś: kopie mamusi w postaci Klusi i Bazylka: oraz biało-pręgowane Nika i Kłopot, który dzisiaj jakby zaniemógł z lekka (albo zachłysnął się przy jedzeniu albo to początek jakiejś infekcji :shake: ): a to Miaucik czyli mamusia malutkich miaucików: Quote
Tweety Posted May 10, 2007 Author Posted May 10, 2007 Psotek (dawny Kłopot - tfu, moje dziecko wykrakało z tym imieniem :mad: ) był dziś u weta. Oczywiście prawie, że w mig wyzdrowiał i nie zaprezentował jak charczy jak przytopiony i jak psika a wieczorem znowu odstawi scenę pt "Umieram, umieram" :diabloti: Mam nadzieję, że to nic poważnego, Broń Boże jakiś uchyłek, zachyłek czy jak to się tam nazywa. Proszę trzymać kciuki za Psotka, bo to przecież taka malizna dwutygodniowa :shake: Quote
Tweety Posted May 11, 2007 Author Posted May 11, 2007 jedna krówka juz zarezerwowana. Psotek cudownie ozdrowiał ale jutro jeszcze profilaktycznie druga dawka antybiotyku. A w ogóle, to jak one wszystkie rozrabiają :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: . Cudowne są! Quote
Tweety Posted May 11, 2007 Author Posted May 11, 2007 No to jest więcej zdjęć. Feluś i Panna Rosia i biała łatką na ogonku Quote
Patsi Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 Cudne są, po prostu cudne:loveu::loveu::loveu:Jak się czuje Psotek? Quote
Tweety Posted May 12, 2007 Author Posted May 12, 2007 Psotek troszkę kicha a poza tym rozrabia na całego. Maluchy próbuja się juz same myć, obgryzają się nawzajem i nie dają matce spokoju. A ona ma cierpliwość wprost anielską. Dwa i pół tygodnia leży w tym pudełku wychodząć tylko załatwić się i czasem cos zjeść. Często jedzenie trzeba jej włozyć do pudełka i wtedy rzuca się na nie jak wygłodniały sęp. Oczywiście trzeba wtedy pilnować, żeby małolaty nie powchodziły do miski:evil_lol: Quote
Patsi Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 Tweety napisał(a):No, juz nie takie malutkie ...:loveu: Wiesz, ja mam w domu tucznika, stąd to porównanie :evil_lol: Quote
Frotka Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 To Ty byłaś ostatnio w telewizji regionalnej ze swoim tucznikiem? Zwołałam przed ekran całą rodzinę. Słodki!:loveu: :loveu: :loveu: Quote
Patsi Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 Frotka napisał(a):To Ty byłaś ostatnio w telewizji regionalnej ze swoim tucznikiem? Zwołałam przed ekran całą rodzinę. Słodki!:loveu: :loveu: :loveu: To nie ja :lol: Ja mam tylko otyłego kota Piotrusia, na którego mówię czasem tucznik albo brojler :evil_lol: Ponad 7kg tłuszczyku... Quote
Frotka Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 myślałam, że masz wielką świnię wietnamską :oops2: Quote
Tweety Posted May 13, 2007 Author Posted May 13, 2007 A Miaucikowa rodzina ma już przygotowany zeszyt A4 na zapisywanie potencjalnych domków;) Rozrabiają okrutnie, obgryzają się albo ciumkają sobie uszki albo łapki. Ogon któregoś z rodzeństwa też świetnie nadaje się do pocmokania :evil_lol: Quote
Patsi Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 Tweety napisał(a):A Miaucikowa rodzina ma już przygotowany zeszyt A4 na zapisywanie potencjalnych domków;) Rozrabiają okrutnie, obgryzają się albo ciumkają sobie uszki albo łapki. Ogon któregoś z rodzeństwa też świetnie nadaje się do pocmokania :evil_lol: I jak z chętnymi domkami na małe ciumkaski?:loveu: Quote
Tweety Posted May 14, 2007 Author Posted May 14, 2007 Psotek psoci - męczy mamę Bazyl długo juz nie pośpi - nadchodzi Panna Rosia Quote
Tweety Posted May 14, 2007 Author Posted May 14, 2007 "Zrobimy Felkowi niespodziankę i dziabniemy go w ogon :evil_lol: " "Chłopaki, filmują nas!" Quote
Tweety Posted May 14, 2007 Author Posted May 14, 2007 Chwila odpoczynku Klusi Nika na łopatkach, panna Rosia zagrzewa do walki okrzykami Quote
Tweety Posted May 14, 2007 Author Posted May 14, 2007 Rosia zawsze tak się układa aby zaczepić dowolnego kociucha Odpoczynek Niki, raczej zagrożony :evil_lol: Quote
Tweety Posted May 14, 2007 Author Posted May 14, 2007 Klusia dusi Bazylka, Rosia szuka wroga "Nie za dużo mam tych kończyn?" Quote
Patsi Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Piękne są!!!!:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Recommended Posts