megi345 Posted June 25, 2013 Posted June 25, 2013 (edited) OD RAZU PRAGNE NAPISAĆ, ZE JEST TO WĄTEK GRZECZNOŚCIOWY, po prostu pewna dziewczyna poprosiła mnie o pomoc bo wie, że udzielam sie na dogo. a więc cytuje [FONT=Verdana]mam do oddania 10miesiecznego pieska rasy rottweiler, jest on troszke mieszanką bo nie jest czystej krwi ale ma dużo z tej rasy. [/FONT] [FONT=Verdana]zostal przygarniety przez portal www.psygarnij.pl, mieszkal z psem i kotem przez jakis czas, nie jest w ogóle agresywny, raczej jest przytulanka i pieszczochem. niestety sytuacja życiowa a raczej okropny lokator postanowił wyrzucić nas z domu... stąd potrzeba oddania psiaka w dobre ręce. chodzi normalnie na smyczy. je wszystko co dostaje, zazwyczaj zwykłą karme. pies sam zostawaje w domu. piesek lubi sie bawic papierem toaletowym :D nigdy agresji nie przejawial, jest pieszczochem i do kazdego sie garnie, strasznie kontaktowy. te ostatnie jest jak byl malutki[/FONT] [FONT=Verdana]Warszawie, mozliwy dowóz.. [/FONT] jak był malutki ____ z góry prosze o nie ocenianie, bo nie ja jestem właścicielką psa. ma czas do piątku, potem ulica? schronisko ? nie wiem... jest piękny młody, ma ogromną szanse na adopcje.. szkoda mi go strasznie.. ma ktoś jakiś pomysł ?? Edited June 30, 2013 by megi345 Quote
phase Posted June 25, 2013 Posted June 25, 2013 A jest tutaj http://www.rottka.pl/ ? Może warto pokazać go dziewczynom, które zajmują się adopcjami rottków. Quote
barb Posted June 25, 2013 Posted June 25, 2013 Przybywam z z wątku Trufelki. megi, skorzystaj z pomysłu phase i zgłoś go [quote name='phase']A jest tutaj http://www.rottka.pl/ ? Może warto pokazać go dziewczynom, które zajmują się adopcjami rottków. zaproś też na wątek Sunia2000 - ona zna się na rotkach. Quote
megi345 Posted June 25, 2013 Author Posted June 25, 2013 spróbuję, tylko problem w tym, że zanim sie go tam zgłosi to minie a on ma tylko 3 dni :( Quote
barb Posted June 25, 2013 Posted June 25, 2013 (edited) megi345 napisał(a):spróbuję, tylko problem w tym, że zanim sie go tam zgłosi to minie a on ma tylko 3 dni :( megi robiłas mu jakieś ogloszenia ? Choćby na najpopularniejszych portalach ? Edited June 25, 2013 by barb Quote
megi345 Posted June 26, 2013 Author Posted June 26, 2013 barb napisał(a):megi robiłas mu jakieś ogloszenia ? Choćby na najpopularniejszych portalach ? tak robiłam, zaglądają ludzie ale ani jednego maila :( szkoda bo dzień wczesniej pomagałam dziewczynie w adopcji nowofundlanda, ludzie sie zabijali o niego mimo, że 2 letni :( a o takiego pięknego szczeniora 10miesiecznego ani jednej wiadomości.. Quote
Zuzka2 Posted June 26, 2013 Posted June 26, 2013 megi,ogłoś go na morusku,tabklica i gumtree-wszystko na Warszawę,bo i tak stamtąd jest bardzo duży odzew.Moruska dorabiaj codziennie na inne miasto-tam,gdzie mogą go dowieźć,np.Łódź.Dużawe psy znajdują domy na Śląsku i w Krakowie,ale to kawałek drogi. Nie pisz w ogłoszeniu,że rottek.Tylko 10mies.kotolubny,łagodny itd.W tekście,że umie chodzić na smyczy,wychowany w domu,zachowuje czystość,umie zostawać sam w domu,bardzo mądry,szybko się uczy itd.Jeśli ogłosisz go jako rottkowatego szanse na DS,zwłaszcza normalny, spadają do zera.Rasy kojarzone jako agresywne lepiej ogłaszać z pominięciem ich rasowości;-)po prostu jako kundelka docelowo średniego lub dużego;-) Quote
beka Posted June 26, 2013 Posted June 26, 2013 I wrzuc jakiś mail albo tel gdyby ktos chciał sie skontaktowac.. Quote
megi345 Posted June 26, 2013 Author Posted June 26, 2013 Napisał do mnie pan z gumtree Warszawa. Chce pieska adoptować nawet dziś. Dał nr kontaktowy - właścicielka ma dzwonić do niego. Zobaczymy. ;-) Szybki odzew, oby tak było w każdej sytuacji. Quote
barb Posted June 26, 2013 Posted June 26, 2013 Zuzka2 napisał(a):megi,ogłoś go na morusku,tabklica i gumtree-wszystko na Warszawę,bo i tak stamtąd jest bardzo duży odzew.Moruska dorabiaj codziennie na inne miasto-tam,gdzie mogą go dowieźć,np.Łódź.Dużawe psy znajdują domy na Śląsku i w Krakowie,ale to kawałek drogi. Nie pisz w ogłoszeniu,że rottek.Tylko 10mies.kotolubny,łagodny itd.W tekście,że umie chodzić na smyczy,wychowany w domu,zachowuje czystość,umie zostawać sam w domu,bardzo mądry,szybko się uczy itd.Jeśli ogłosisz go jako rottkowatego szanse na DS,zwłaszcza normalny, spadają do zera.Rasy kojarzone jako agresywne lepiej ogłaszać z pominięciem ich rasowości;-)po prostu jako kundelka docelowo średniego lub dużego;-) też skorzystam z podpowiedzi przy ogłoszeniach megi345 napisał(a):Napisał do mnie pan z gumtree Warszawa. Chce pieska adoptować nawet dziś. Dał nr kontaktowy - właścicielka ma dzwonić do niego. Zobaczymy. ;-) Szybki odzew, oby tak było w każdej sytuacji. Trzymam kciuki ale nie oddajcie go bez wizyty przeadopcyjnej. Quote
megi345 Posted June 26, 2013 Author Posted June 26, 2013 barb napisał(a):też skorzystam z podpowiedzi przy ogłoszeniach Trzymam kciuki ale nie oddajcie go bez wizyty przeadopcyjnej. napisałam właścicielce żeby przede wszystkim podeszla pana od strony kastracji, psina ma dużo z rottweilera więc może zostać wykorzystany jako reproduktor... Quote
megi345 Posted June 30, 2013 Author Posted June 30, 2013 Cięzko sie dogadać z tą dziewczyną bo ona rzadko jest na kompie. Napisała, że młody jest już bezpieczny, przyjechał po niego Pan z rodzinką i małym kundelkiem. Pisała, że ciężko jej było, bo pies od razu przyzwyczaił sie do nowych ludzi i ich psa, i że z chęcią pojechał, bez oporu. Ale miałam dość duży odzew, bo chyba z 5 maili o prośbę kontaktu. Quote
Besti Posted June 30, 2013 Posted June 30, 2013 Aha czyli dobre zakończenie. Szczeniaki bronią się same jeśli chodzi o adopcję. Powodzenia! :) Quote
barb Posted June 30, 2013 Posted June 30, 2013 megi345 napisał(a):Cięzko sie dogadać z tą dziewczyną bo ona rzadko jest na kompie. Napisała, że młody jest już bezpieczny, przyjechał po niego Pan z rodzinką i małym kundelkiem. Pisała, że ciężko jej było, bo pies od razu przyzwyczaił sie do nowych ludzi i ich psa, i że z chęcią pojechał, bez oporu. Ale miałam dość duży odzew, bo chyba z 5 maili o prośbę kontaktu. Mam tylko nadzieję, że dziewczyna jakoś sprawdzila i ewentualnie jeszcze sprawdzi ten dom. megi może Ty masz szczęśliwą rękę do ogloszeń ? Ja ostatnio nie mam odpowiedzi na żadne... Quote
megi345 Posted June 30, 2013 Author Posted June 30, 2013 Czy ja wiem czy szczęśliwa?:razz: Wydaje mi się, że jest to spowodowane tym, że większość psów, które ogłaszam to rasowce i młodziki, a wiadomo, na takich jest najwięcej chętnych :shake: Quote
barb Posted June 30, 2013 Posted June 30, 2013 megi345 napisał(a):Czy ja wiem czy szczęśliwa?:razz: Wydaje mi się, że jest to spowodowane tym, że większość psów, które ogłaszam to rasowce i młodziki, a wiadomo, na takich jest najwięcej chętnych :shake: Barrego, ktoremu robiłaś kolaż, oglaszam jako teriera pszenicznego, jest ladny, mlody, ma super charakter, fajne fotki i zupelna cisza :shake: Quote
krakowianka.fr Posted July 7, 2013 Posted July 7, 2013 jakby co, wklej tu info nt innych osob ktore zadzwonily/napisaly, to podeslemy do fundacji, np Rotkow, oni zawsze maja pasiaki do oddania. Quote
barb Posted July 8, 2013 Posted July 8, 2013 krakowianka.fr napisał(a):jakby co, wklej tu info nt innych osob ktore zadzwonily/napisaly, to podeslemy do fundacji, np Rotkow, oni zawsze maja pasiaki do oddania. Może lepiej takie info przesłac na PW lub na mail ? Quote
megi345 Posted July 9, 2013 Author Posted July 9, 2013 jak widać w tytule piesek siedzi już u nowego, świetnego wlaściciela ;-) Quote
barb Posted July 9, 2013 Posted July 9, 2013 krakowianka.fr napisał(a):jakby co, wklej tu info nt innych osob ktore zadzwonily/napisaly, to podeslemy do fundacji, np Rotkow, oni zawsze maja pasiaki do oddania. barb napisał(a):Może lepiej takie info przesłac na PW lub na mail ? megi345 napisał(a):jak widać w tytule piesek siedzi już u nowego, świetnego wlaściciela ;-) Chodziło nam o to, abyś podesłała namiary w razie gdybyś miala nadmiar chętnych na rotki.:lol: Quote
Recommended Posts