Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

OD RAZU PRAGNE NAPISAĆ, ZE JEST TO WĄTEK GRZECZNOŚCIOWY, po prostu pewna dziewczyna poprosiła mnie o pomoc bo wie, że udzielam sie na dogo.

a więc cytuje

[FONT=Verdana]mam do oddania 10miesiecznego pieska rasy rottweiler, jest on troszke mieszanką bo nie jest czystej krwi ale ma dużo z tej rasy. [/FONT]

[FONT=Verdana]zostal przygarniety przez portal www.psygarnij.pl, mieszkal z psem i kotem przez jakis czas, nie jest w ogóle agresywny, raczej jest przytulanka i pieszczochem. niestety sytuacja życiowa a raczej okropny lokator postanowił wyrzucić nas z domu... stąd potrzeba oddania psiaka w dobre ręce.
chodzi normalnie na smyczy. je wszystko co dostaje, zazwyczaj zwykłą karme. pies sam zostawaje w domu. piesek lubi sie bawic papierem toaletowym :D nigdy agresji nie przejawial, jest pieszczochem i do kazdego sie garnie, strasznie kontaktowy. te ostatnie jest jak byl malutki[/FONT]

[FONT=Verdana]Warszawie, mozliwy dowóz..

[/FONT]

jak był malutki

____
z góry prosze o nie ocenianie, bo nie ja jestem właścicielką psa.
ma czas do piątku, potem ulica? schronisko ? nie wiem... jest piękny młody, ma ogromną szanse na adopcje.. szkoda mi go strasznie.. ma ktoś jakiś pomysł ??

Edited by megi345
Posted

Przybywam z z wątku Trufelki.

megi, skorzystaj z pomysłu phase i zgłoś go
[quote name='phase']A jest tutaj http://www.rottka.pl/ ? Może warto pokazać go dziewczynom, które zajmują się adopcjami rottków.

zaproś też na wątek Sunia2000 - ona zna się na rotkach.

Posted (edited)

megi345 napisał(a):
spróbuję, tylko problem w tym, że zanim sie go tam zgłosi to minie a on ma tylko 3 dni :(

megi robiłas mu jakieś ogloszenia ? Choćby na najpopularniejszych portalach ?

Edited by barb
Posted

barb napisał(a):
megi robiłas mu jakieś ogloszenia ? Choćby na najpopularniejszych portalach ?

tak robiłam, zaglądają ludzie ale ani jednego maila :( szkoda bo dzień wczesniej pomagałam dziewczynie w adopcji nowofundlanda, ludzie sie zabijali o niego mimo, że 2 letni :( a o takiego pięknego szczeniora 10miesiecznego ani jednej wiadomości..

Posted

megi,ogłoś go na morusku,tabklica i gumtree-wszystko na Warszawę,bo i tak stamtąd jest bardzo duży odzew.Moruska dorabiaj codziennie na inne miasto-tam,gdzie mogą go dowieźć,np.Łódź.Dużawe psy znajdują domy na Śląsku i w Krakowie,ale to kawałek drogi.
Nie pisz w ogłoszeniu,że rottek.Tylko 10mies.kotolubny,łagodny itd.W tekście,że umie chodzić na smyczy,wychowany w domu,zachowuje czystość,umie zostawać sam w domu,bardzo mądry,szybko się uczy itd.Jeśli ogłosisz go jako rottkowatego szanse na DS,zwłaszcza normalny, spadają do zera.Rasy kojarzone jako agresywne lepiej ogłaszać z pominięciem ich rasowości;-)po prostu jako kundelka docelowo średniego lub dużego;-)

Posted

Napisał do mnie pan z gumtree Warszawa. Chce pieska adoptować nawet dziś. Dał nr kontaktowy - właścicielka ma dzwonić do niego. Zobaczymy. ;-) Szybki odzew, oby tak było w każdej sytuacji.

Posted

Zuzka2 napisał(a):
megi,ogłoś go na morusku,tabklica i gumtree-wszystko na Warszawę,bo i tak stamtąd jest bardzo duży odzew.Moruska dorabiaj codziennie na inne miasto-tam,gdzie mogą go dowieźć,np.Łódź.Dużawe psy znajdują domy na Śląsku i w Krakowie,ale to kawałek drogi.
Nie pisz w ogłoszeniu,że rottek.Tylko 10mies.kotolubny,łagodny itd.W tekście,że umie chodzić na smyczy,wychowany w domu,zachowuje czystość,umie zostawać sam w domu,bardzo mądry,szybko się uczy itd.Jeśli ogłosisz go jako rottkowatego szanse na DS,zwłaszcza normalny, spadają do zera.Rasy kojarzone jako agresywne lepiej ogłaszać z pominięciem ich rasowości;-)po prostu jako kundelka docelowo średniego lub dużego;-)

też skorzystam z podpowiedzi przy ogłoszeniach

megi345 napisał(a):
Napisał do mnie pan z gumtree Warszawa. Chce pieska adoptować nawet dziś. Dał nr kontaktowy - właścicielka ma dzwonić do niego. Zobaczymy. ;-) Szybki odzew, oby tak było w każdej sytuacji.

Trzymam kciuki ale nie oddajcie go bez wizyty przeadopcyjnej.

Posted

barb napisał(a):
też skorzystam z podpowiedzi przy ogłoszeniach

Trzymam kciuki ale nie oddajcie go bez wizyty przeadopcyjnej.

napisałam właścicielce żeby przede wszystkim podeszla pana od strony kastracji, psina ma dużo z rottweilera więc może zostać wykorzystany jako reproduktor...

Posted

Cięzko sie dogadać z tą dziewczyną bo ona rzadko jest na kompie. Napisała, że młody jest już bezpieczny, przyjechał po niego Pan z rodzinką i małym kundelkiem. Pisała, że ciężko jej było, bo pies od razu przyzwyczaił sie do nowych ludzi i ich psa, i że z chęcią pojechał, bez oporu.

Ale miałam dość duży odzew, bo chyba z 5 maili o prośbę kontaktu.

Posted

megi345 napisał(a):
Cięzko sie dogadać z tą dziewczyną bo ona rzadko jest na kompie. Napisała, że młody jest już bezpieczny, przyjechał po niego Pan z rodzinką i małym kundelkiem. Pisała, że ciężko jej było, bo pies od razu przyzwyczaił sie do nowych ludzi i ich psa, i że z chęcią pojechał, bez oporu.

Ale miałam dość duży odzew, bo chyba z 5 maili o prośbę kontaktu.

Mam tylko nadzieję, że dziewczyna jakoś sprawdzila i ewentualnie jeszcze sprawdzi ten dom.

megi może Ty masz szczęśliwą rękę do ogloszeń ? Ja ostatnio nie mam odpowiedzi na żadne...

Posted

Czy ja wiem czy szczęśliwa?:razz: Wydaje mi się, że jest to spowodowane tym, że większość psów, które ogłaszam to rasowce i młodziki, a wiadomo, na takich jest najwięcej chętnych :shake:

Posted

megi345 napisał(a):
Czy ja wiem czy szczęśliwa?:razz: Wydaje mi się, że jest to spowodowane tym, że większość psów, które ogłaszam to rasowce i młodziki, a wiadomo, na takich jest najwięcej chętnych :shake:

Barrego, ktoremu robiłaś kolaż, oglaszam jako teriera pszenicznego, jest ladny, mlody, ma super charakter, fajne fotki i zupelna cisza :shake:

Posted

krakowianka.fr napisał(a):
jakby co, wklej tu info nt innych osob ktore zadzwonily/napisaly, to podeslemy do fundacji, np Rotkow, oni zawsze maja pasiaki do oddania.

Może lepiej takie info przesłac na PW lub na mail ?

Posted

krakowianka.fr napisał(a):
jakby co, wklej tu info nt innych osob ktore zadzwonily/napisaly, to podeslemy do fundacji, np Rotkow, oni zawsze maja pasiaki do oddania.

barb napisał(a):
Może lepiej takie info przesłac na PW lub na mail ?

megi345 napisał(a):
jak widać w tytule piesek siedzi już u nowego, świetnego wlaściciela ;-)

Chodziło nam o to, abyś podesłała namiary w razie gdybyś miala nadmiar chętnych na rotki.:lol: