Dea Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 W schronisku w Cieszynie jest młoda suczka w typie posokowca bawarskiego. Na oko ma niecały rok! Ciężko nam było dokładnie sprawdzić, jest przerażona, dopiero po paru minutach pozwoliła mi do siebie podejść. Z ledwością udało się ją też złapać pracownikom schroniska, mieszkała gdzieś w lesie, a udało się tylko dzięki osobie, która ją dokarmiała. Ma na sobie bardzo dużo kleszczy, możliwe, że uciekła jakiemuś myśliwemu, ale nikt jej nie szuka...:-( Quote
agusiazet Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 Śliczna, ale widać, że ogromnie przestraszona!!! Quote
Dea Posted May 9, 2007 Author Posted May 9, 2007 agusiazet napisał(a):Śliczna, ale widać, że ogromnie przestraszona!!! Wręcz przerażona, nie wiem ile czasu błąkała się po lesie, i co tam przeżyła. Zastygła w bezruchu przy robieniu zdjęć i tak stała. Kiełbaski nie ruszyła. Dopiero cierpliwe "podchody" pozwoliły mi na pogłaskanie jej, i obejrzenie tych kleszczy... Quote
Dea Posted May 9, 2007 Author Posted May 9, 2007 agusiazet napisał(a):Dea, a gdzie jest Ustroń? Ustroń jest w województwie śląskim, koło Cieszyna (granica Polsko - Czeska) i Wisły skąd Małysz wypływa:lol: Quote
martasuwałki Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 Dobrze się stało, że ją zabrano z lasu, bo by ją te kleszce zywcem zjadły... Oby tylko doszła do siebie... Quote
Dea Posted May 10, 2007 Author Posted May 10, 2007 Podnoszę sunię! Marta już tu jesteś do pomocy? Cieszę się:laola: Jeśli ktoś zna dogomaniaków od psów myśliwskich proszę polećcie im wątek!:lol: Quote
dzodzo Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 z tego co kojarzę wyzełkami zajmuje się Tanitka -a ze posokowce nie wyzelki ale blisko-moze poleci kogos inego albo forum jakies? Quote
Dea Posted May 10, 2007 Author Posted May 10, 2007 Tanitkę już dorwałam:evil_lol: Dała mi link na forum posokowców - dzisiaj ją tam wstawię. Quote
tanitka Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 a moze to z ich hodowli?? http://allegro.pl/item192517866_posokowiec_bawarski.html Quote
Dea Posted May 11, 2007 Author Posted May 11, 2007 Tanitka nie, już do nich pisałam, oferują pomoc w szukaniu domu. W ogóle odzew jest duży z tego forum posokowców, jestem dobrej myśli. SuperDog dziewczyna zajmująca się tam adopcjami obiecała znaleźć DT, a później dom. Byle tylko jej nie wydali w schronie przypadkwej osobie. Quote
tanitka Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 no to się cieszę, ze bidulka nie zginie tam marnie za kratami. Musisz Dea trzymać oko i ucho na pulsie! Quote
Dea Posted May 12, 2007 Author Posted May 12, 2007 Oko i ucho postawione na baczność i czuwają:cool3: Trzymajcie kciuki, jak wszystko będzie dobrze, Ulme (tak ją nazawali na posokowcach) we wtorek jedzie do DT, do mamy SuperDoga:multi: Tam trochę popracują nad jej socjalizacją, i SuperDog będzie szukała jej dobrego domu. A dziewczyna cieszy się w tym temacie dobrą opinią (doniosły mi na gg postronne osoby) i ma nosa do tego. W schronie już powiadomieni, że mają jej nikomu nie wydawać, mam nadzieję, że nie zapomną...przypomnę im w poniedziałek jeszcze:razz: Quote
agusiazet Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 Dea, a może jednak domek stały, bo ktoś szuka takiego psa na dam dom. Może warto go skusić!!! Quote
Eleni Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 Zostałam skierowana z pytaniami na ten wątek z http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=65457 to pytam :) Chciałabym nieco więcej się dowiedzieć tzn. jak duży jest ten piesek (bo wysokość posokowca jest dla mnie raczej maksymalna), jaki dokładnie byłby jego stan zdrowia przy adopcji (tzn czy weterynarz stwierdził jakieś pieskie dolegliwości) no i w ogóle jeszcze dodatkowych informacji jak formalnie i praktycznie wyglądałaby cała sprawa. Z góry dziękuję. Quote
martasuwałki Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 [quote name='Eleni']Zostałam skierowana z pytaniami na ten wątek z http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=65457 to pytam :) Chciałabym nieco więcej się dowiedzieć tzn. jak duży jest ten piesek (bo wysokość posokowca jest dla mnie raczej maksymalna), jaki dokładnie byłby jego stan zdrowia przy adopcji (tzn czy weterynarz stwierdził jakieś pieskie dolegliwości) no i w ogóle jeszcze dodatkowych informacji jak formalnie i praktycznie wyglądałaby cała sprawa. Z góry dziękuję. Może pv dla Dea wyślij...ona jest zorientowana bardzo dobrze;) Quote
Dea Posted May 13, 2007 Author Posted May 13, 2007 agusiazet napisał(a):Dea, a może jednak domek stały, bo ktoś szuka takiego psa na dam dom. Może warto go skusić!!! Myślałaś o Eleni? Napisała do mnie na pw, już jej odpisałam. Myślę, że skoro ona jest ze Śląska, to mogłaby się spotkać z sunią w DT i zapoznać:loveu: Quote
Eleni Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 Tak, chętnie odwiedzę psinę w DG :) Czekam jedynie na namiary i... na suczkę jak przejedzie pół Śląska. Quote
Eleni Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 A jak myślicie, bo się zastanawiam, jakiej rasy to jest mieszanka oprócz posokowca? Quote
Recommended Posts