Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W schronisku w Cieszynie jest młoda suczka w typie posokowca bawarskiego. Na oko ma niecały rok! Ciężko nam było dokładnie sprawdzić, jest przerażona, dopiero po paru minutach pozwoliła mi do siebie podejść. Z ledwością udało się ją też złapać pracownikom schroniska, mieszkała gdzieś w lesie, a udało się tylko dzięki osobie, która ją dokarmiała. Ma na sobie bardzo dużo kleszczy, możliwe, że uciekła jakiemuś myśliwemu, ale nikt jej nie szuka...:-(

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

agusiazet napisał(a):
Śliczna, ale widać, że ogromnie przestraszona!!!

Wręcz przerażona, nie wiem ile czasu błąkała się po lesie, i co tam przeżyła. Zastygła w bezruchu przy robieniu zdjęć i tak stała. Kiełbaski nie ruszyła. Dopiero cierpliwe "podchody" pozwoliły mi na pogłaskanie jej, i obejrzenie tych kleszczy...

Posted

agusiazet napisał(a):
Dea, a gdzie jest Ustroń?

Ustroń jest w województwie śląskim, koło Cieszyna (granica Polsko - Czeska) i Wisły skąd Małysz wypływa:lol:

Posted

Podnoszę sunię! Marta już tu jesteś do pomocy? Cieszę się:laola:
Jeśli ktoś zna dogomaniaków od psów myśliwskich proszę polećcie im wątek!:lol:

Posted

Tanitka nie, już do nich pisałam, oferują pomoc w szukaniu domu. W ogóle odzew jest duży z tego forum posokowców, jestem dobrej myśli. SuperDog dziewczyna zajmująca się tam adopcjami obiecała znaleźć DT, a później dom. Byle tylko jej nie wydali w schronie przypadkwej osobie.

Posted

Oko i ucho postawione na baczność i czuwają:cool3: Trzymajcie kciuki, jak wszystko będzie dobrze, Ulme (tak ją nazawali na posokowcach) we wtorek jedzie do DT, do mamy SuperDoga:multi: Tam trochę popracują nad jej socjalizacją, i SuperDog będzie szukała jej dobrego domu. A dziewczyna cieszy się w tym temacie dobrą opinią (doniosły mi na gg postronne osoby) i ma nosa do tego. W schronie już powiadomieni, że mają jej nikomu nie wydawać, mam nadzieję, że nie zapomną...przypomnę im w poniedziałek jeszcze:razz:

Posted

Zostałam skierowana z pytaniami na ten wątek z
http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=65457
to pytam :)

Chciałabym nieco więcej się dowiedzieć tzn. jak duży jest ten piesek (bo wysokość posokowca jest dla mnie raczej maksymalna), jaki dokładnie byłby jego stan zdrowia przy adopcji (tzn czy weterynarz stwierdził jakieś pieskie dolegliwości) no i w ogóle jeszcze dodatkowych informacji jak formalnie i praktycznie wyglądałaby cała sprawa.

Z góry dziękuję.

Posted

[quote name='Eleni']Zostałam skierowana z pytaniami na ten wątek z
http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=65457
to pytam :)

Chciałabym nieco więcej się dowiedzieć tzn. jak duży jest ten piesek (bo wysokość posokowca jest dla mnie raczej maksymalna), jaki dokładnie byłby jego stan zdrowia przy adopcji (tzn czy weterynarz stwierdził jakieś pieskie dolegliwości) no i w ogóle jeszcze dodatkowych informacji jak formalnie i praktycznie wyglądałaby cała sprawa.

Z góry dziękuję.

Może pv dla Dea wyślij...ona jest zorientowana bardzo dobrze;)

Posted

agusiazet napisał(a):
Dea, a może jednak domek stały, bo ktoś szuka takiego psa na dam dom. Może warto go skusić!!!

Myślałaś o Eleni? Napisała do mnie na pw, już jej odpisałam. Myślę, że skoro ona jest ze Śląska, to mogłaby się spotkać z sunią w DT i zapoznać:loveu: