Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Sara to około 8letnia suczka w typie charta. Zdrowa, wysterylizowana. Mądra, grzeczna, wpatrzona w człowieka. Ładnie chodzi na smyczy, potrafi sama zostawać w domu, grzecznie jeździ samochodem oraz pociągiem. Nie ma w niej agresji do ludzi, ani do innych zwierząt. Mimo tego — została oddana. A to nie był pierwszy raz!

Sara została adoptowana z warszawskiego schroniska, wydawałoby się, że przez odpowiedzialnego opiekuna. Okazało się inaczej — „pan” porzucił psinkę. Porzucił i podrzucił do wojskowego klubu jeździeckiego we Wrocławiu, gdzie nie mogła dużej zostać. Były właściciel nie przyznawał się do niej tak długo, aż nie została stamtąd zabrana. Po co się przyznał, tego nie wiemy — nie chce Sary, nie chce dorzucić się do karmy, nie chce oddać jej rzeczy.

Pozostawiona na pastwę losu napotkała na swojej drodze dobrych ludzi, którzy chcieli jej pomóc, którzy nie chcieli by trafiła do schroniska. Znaleziono dom tymczasowy, gdzie Sara czeka na nową rodzinę. Czeka z utęsknieniem, aż w jej mądrych oczach zaświeci się iskierka, z której odczytacie „jestem w domu”.

Edited by perpe-tua
Posted

Witam Sarunie również tutaj :) mam słabość do tej suni bo jakiś czas temu też miałam Sarę Charcicę na tymczasie , też wiekową i ciemną , znalazła rewelacyjny domek jesteśmy cały czas w kontakcie .Mam nadzieję że ten uroczy klonik znajdzie równie kochający domek

Posted

Poker napisał(a):
Tak szybko? Trzymam kciuki.

W bloku, w którym mieszkam studiując, mieszka przemiła babcia. Kilka lat temu odeszła jej psinka (mając 15lat). Pani bardzo kocha psy, wszystkie moje tymczasowiczki wita z czułością. Długo zastanawiała się nad przyjęciem jakiejś psinki, lecz zdaje sobie sprawę, że psinka powinna nie być już zbyt młoda... Sara jest bardzo spokojna i delikatna, dlatego uważamy, że byłaby wspaniałą towarzyszką dla babci. A ja oczywiście będę nad wszystkim czuwała i pomagała. ;) Tymczasem czekam, aż Pani prześpi się z decyzją, bo Sarkę poznała dopiero dziś.

Posted

Poker napisał(a):
Co masz na myśli pisząc babcia?To Twoja babcia czy po prostu pani w dojrzałym wieku?

Pani w dojrzałym wieku.;) Ja zawsze mówię "moja babcia z bloku".

Posted

kora78 napisał(a):
to Sara nie bedzie ciagnela babci do Ciebie do domu? nie skolowacieje?

Sara to do każdych drzwi zagląda, do Pani drzwi także. ;) Myślę, że będzie dobrze. Zobaczymy jutro. A ja będę miała ją blisko i będę widziała jak Sara się ma. Do tego jakbyście widziały jak ta babcia zajmowała się swoją poprzednią psinką! Po spacerze w deszczowe i zimowe dni obmywała psince, wcześniej przygotowaną, ciepłą wodą brzuszek i łapki - sama na to nie wpadłam wcześniej, zawsze tylko ręcznikiem wycierałam. Nooo i jak walczyła o jej życie - uratowała ją z wylewu i psinka żyła jeszcze 4lata.

Posted

perpe-tua napisał(a):
Sara już w dowym domku. :)

Rozumiwm wasze pytanie, bo nie znacie nowej Pani Sary. Ale bądzcie pewni, że ma super domek.

cieszymy sie :) bedziemy dostawac jakies wiesci i fotki pewnie czesto jak to sasiadka;) no i na ,,oku" bedziesz Ja miala w razie czego...

Posted

Dominika84 napisał(a):
U Ciebie to chyba żaden pies dłużej nie posiedzi ;) Gratuluję szybkiej adopcji, to już chyba tytuł można zmienić :)

Nie wiem jak zmienić tytuł tematu... :( Noo jakoś tak u mnie szybko, to dobrze dla piesków. A ja zostałam bez psiaka (noo nie licząc mojego Foxa, bo jestem teraz u rodziców ;).

Posted

patrzysz sobie na 1 posta, tam na dole jest edytuj. klikasz. pozniej na dole tez zaawansowana edycja i juz mozesz zmieniac tytul. i juz. oczywiscie zakoncz. na koncu.

expres polarny :) moze simka przejmiesz :D

Posted

kora78 napisał(a):
patrzysz sobie na 1 posta, tam na dole jest edytuj. klikasz. pozniej na dole tez zaawansowana edycja i juz mozesz zmieniac tytul. i juz. oczywiscie zakoncz. na koncu.

expres polarny :) moze simka przejmiesz :D

dzięki, juz wiem jak ;)

chętnie Simka bym przyjeła, tylko ja biorę na dt dziewczynki ze względu na mojego psa.

Posted

Ej Kora ... co ty z tym Simkiem ;) Kto mi będzie nerwy psuł jak go zabierzesz ? Ale będę za nim tęsknić jak znajdzie DS, będzie mi go naprawdę brakować. Zobaczysz, jeszcze znajdzie swój domek.