Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

O rany, jaka piękna sunia. Całe szczęście, że trafiła (nawet tymczasowo) w dobre ręce. Mam nadzieję, że dobre ręce na stałe też się znajdą.
Moja borderkowa:loveu: po 9 miesiącach w domu już się wyluzowała (zresztą ona nawet nie sprawiałą wrażenia spiętej), ale ciągle jej wychodzą jakieś lęki, nawet sobie czlowiek nie zdaje sprawy, że pies może się czegoś bać. :shake:

• Replies 155
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kofee napisał(a):
też się znajdą.
Moja borderkowa:loveu: po 9 miesiącach w domu już się wyluzowała (zresztą ona nawet nie sprawiałą wrażenia spiętej), ale ciągle jej wychodzą jakieś lęki, nawet sobie czlowiek nie zdaje sprawy, że pies może się czegoś bać. :shake:

Moja borderkowa ma to samo :shake: , ale za wiele to od niej póki co nie moge wymagać - jest u mnie tydzień :p .

A Barbie jest śliczna i potrzeba dla niej dobrego domku!!

Posted

Śliczna suczka !!! :crazyeye: :loveu: :crazyeye:

Baner dla suczki :

II :

Koniecznie umieszcze Barbie w podpisie z odsyłaniem do tematu ...

pozdrawiam

Posted

Dobra,dobra pisze o sobie hehe.
Nazywam się Dominika i mieszkam w Szczecinie.Od 2 lat interesuje się psami rasy Border Collie.Przeczytałam i przewertowałam różne strony internetowe i książki o psach tej rasy.Rozmawiam też z właścicielami i hodowcami psów tej rasy.Mieszkam w raz z rodzicami w domku jednorodzinnym(psinka miała by do dyspozycji ogród,podwórko).Lubimy aktywnie spędzać czas.Psinka miałaby zpaewnioną dobrą opiekę oraz spacerki (iedaleko domu mamy las).Kiedyś mieliśmy znalezionego psa,ale po krótkim czasie znalazł się właściciel.Jeśli chcecie wiedzieć o nas cos więcej prosze o pytania. ;)
Pozdrawiam Dominika

Posted

sunia jak najszybciej potrzebuje nowego domku lub tymczasowego
została odrobaczona,nie jest wychudzona,a wręcz przeciwnie przydałoby jej się trochę zrzucić
byłam z teqquilą dzisiaj u niej,poszła z nami na spacer,przepada za czesaniem i głaskaniem,jest bardzo spokojna,cierpliwa,daje wszystko sobie zrobić, jest bojaźliwa,ale robi postępy,sprawia wrażenie psa trzymanego do tej pory na jakims odludziu,w kojcu lub na podwróku,wszystko jest dla niej nowe,nie chce jesc z miski ani z ręki,nie potrafi się bawić,

Posted

[QUOTE=Klaudia :-);]

QUOTE]

:crazyeye: :loveu: :crazyeye:
Boska ta suńka !! Szybciutko znajdzie domek, i nawet już ma chętnego :cool3:

pozdrowionka
uściski dla suńki

Posted

Dynamique sunia potrzebuje stalego domku takiego ktroy nie odda tylko dlatego ze sunia nie chce sie bawic !! ona jest po przejsciach i mine sporo czasu zanim bedzie w miare normalnym psem!! bedzie trzeba z nia duzo pracowac powoli poznawac ja ze wszystkim !!piszesz ze mieszkasz z rodzicami co oni sadza na temat psa po przejsciach ?? bo chodzi o to ze przywieziesz psa po czym sie okaze ze rodzice takiego psa nie chca albo ze nie ma takiego charakteru jak te psy na wystawach badz u hodowcow i co wtedy ??chce zebys byla swiadoma tego odp
a teraz zdjecia sunki :) jest przekochana i te oczy :)cioteczka jutro tez przyjedzie :)
mam kilka foteczek :)

zobaczcie jaka sliczna jestem :)

Posted

Dziewczyny, super fotki jej porobiłyście! :multi:

Dominiko: powiedz jeszcze, czy Ty i Twoi rodzice jesteście pewni, że sobie z nią poradzicie? I że jeśli na początku nie będzie się układało, to jej nie oddacie? Bo takiego psa nie można dwa razy porzucić (żadnego w ogóle nie powinno się nigdy porzucać, ale wiadomo jak jest..), bo to będzie dla niego już prawdziwa tragedia.

No i trzymam kciuki, że jednak uda się i Barbie będzie miała dobry domek ;)

Posted

nie jest w ciązy,ma zapalenie pochwy,
podejrzenie o ciąze było ze względu na jej nadwage i to,że pierwsze dni była strasznie żarłoczna co powodowało nadęty brzuszek
teraz dla odmiany średnio chce jesc,z miski i ręki wogóle, tylko na kocyku

Posted

Fajnie, że szykują się domki suni. Jest w czym wybierać. Mam nadzieję, że uda się wrócić jej radość życia. Cudowna dziewczynka, jak można było ją tak skrzywdzić...

Posted

Klaudia :-) napisał(a):
postaram się jak najlepiej wybrać domek dla suni,wiem o tej drugiej suni jak również o mix bordera w Krakowie,napewno nie wszyscy będą zadowoleni bo Barbie jest tylko jedna,ale więcej borderków czeka na pomoc
http://www.bordercollie.fora.pl/5-miesiecy-w-komorce-krakow-suczka-t1149.html

Jak to - nie będą zadowoleni :angryy: ??!!

Ja mam taką mix borderkę :loveu: :loveu: CUUUDO (bardzo podobna do tej bezimiennej z łódzkiego schronu)!
Jeśli ktoś nie myśli o sporcie i wystawach to na co mu rasowy border?
Nie ma jak MIX :diabloti:!!

Posted

Klaudia postaramy sie wybrac jak najlepiej nie zapominaj o nas :)
dzis bylysmy sobie na dlugim spacerku w parku oczywiscie czesanko bylo !! ogonek tez w parku juz nie byl schowany tylko noszony jak borderek :) dzieci sie nie bala! !! nawet poznala haskiego ktorego spotkala wczoraj :) boi sie za to ulicy tramwaji strasznie !!ale w parku jej sie strasznie podoba :) no jak wrocilysmy to napila sie wody zjadla i poszla spac :) trzeba bedzie ppracowac tez nad jej kondycja bo widac byla bardzo zmeczona :)