LALUNA Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 W Łodzi jest roczna sunia border collie. Czy ktoś cos o niej wie? opis: Spokojna, bardzo delikatna sunia. Trochę boi się ludzi, spoza krat zupełnie ich ignoruje. Jest bardzo zrezygnowana - cały dzień leży prawie bez ruchu. http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=psy&nr=1244 Quote
Beata J. Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 matkooooo, jaka cudna :crazyeye: Prawdziwa borderka.... Quote
Beata J. Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 halo, borderomaniacy meldować się! Może ktoś może pomóc? Quote
Beata J. Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 "wrzuciłam" sunię do wątku http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=5289362&posted=1#post5289362 Tak na wszelki wypadek Laluna rozsyłaj wici. Może ktos potrzebuje kolejnego borderka. Może P. Lucynka cos wie o poszukujących Quote
Guciek Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 Ciekawe czy oddana, czy znaleziona... Na stronie jest podany chip suczki Quote
LALUNA Posted May 9, 2007 Author Posted May 9, 2007 Gucio napisał(a):Ciekawe czy oddana, czy znaleziona... Na stronie jest podany chip suczki Myslałam ze schronisko jej zafundowało chipa. Ale chyba masz rację. Przciez by nie dali na kwarantannie. No a z drugiej strony jakby nie była znaleziona tylko właściciel by oddał to by nie było kwarantanny. Moze powinni namierzyć własciciela?:razz: Quote
LALUNA Posted May 9, 2007 Author Posted May 9, 2007 Sunia idzie na tymczas do wetki: Przekopiowane info : "Sunia ponoć ideał. Niestety cały czas leży i ma silną depresję nie wiadomo nawet czy je... W związku z powyższym zwariowałam i dzisiaj przyjeżdża do mnie na tymczas do 13 maja. Potem błagam o szybką pomoc w znalezieniu jej domku. Sama mam już 11 swoich psów w tym 7 dalmatyńczyków ,a bordery to moja druga po kropkach ukochana rasa. Poprosiłam o jakis numer kontaktowy i bedziemy ogłaszać sunie. Poprosiłam takze aby sprawdziła właściciela, skoro ma chipa. Quote
Guciek Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 A w Łodzi chipują psiaki w ogóle? Kurcze no, zagadka niezła :cool3: edit: chipują, inne psy też mają podane nr chipa. Czyli chyba znaleziona? edit: mamusia protestuje na kolejnego, przy czym zażartowała "oj skoro ta pani ma 11 to jeden więcej nie robi różnicy" na co ja "nam przy czterech w sumie też...". No ale niestety, jednak byłoby ciasno.. :( Sunia jest też ogłoszona na agilitowym forum (link w podpisie gdyby ktoś chciał) Quote
LALUNA Posted May 9, 2007 Author Posted May 9, 2007 Wygląda jednak ze to schronisko zakłada chipy Quote
Beata J. Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 kurcze, może jednak komus zaginęła....Wierzyc sie nie chce żeby ktos chciał się takiej mordki pozbyć. Gdybym tylko dorobiła się juz tego domu to bym ją brała-niesamowicie mi sie podoba i taka idealna koleżanka dla mojego Pakusia. Cholera noooo:diabloti: Quote
LALUNA Posted May 9, 2007 Author Posted May 9, 2007 to własnie jest efekt różnych pseudohodowli:angryy: Beata ale ten chip jest jednak schroniskowy. Te psy u nich maja podobne bliskie numery Quote
Guciek Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 Beata J. napisał(a):kurcze, może jednak komus zaginęła....Wierzyc sie nie chce żeby ktos chciał się takiej mordki pozbyć. Gdybym tylko dorobiła się juz tego domu to bym ją brała-niesamowicie mi sie podoba i taka idealna koleżanka dla mojego Pakusia. Cholera noooo:diabloti: No właśnie bordery nie są aż tak popularne, żeby się nudziły i były wyrzucane :diabloti: Sama mam na nią chęć, idealny duet sportowy by tworzyła z moją wschodzącą gwiazdą :evil_lol: (która na razie stoi za chmurką... do czasu ;) ) Ciekawe czy ma tatoo? Może jest rasowa, łatwiej by było dojść do właściciela... Quote
LALUNA Posted May 9, 2007 Author Posted May 9, 2007 Sama mam na nią chęć, idealny duet sportowy by tworzyła z moją wschodzącą gwiazdą :evil_lol: No to nie czekaj tylko bierz, bo Ci ją chyca z przed nosa. Na tatuaż bym nie liczyła Quote
Guciek Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 No to nie czekaj tylko bierz, bo Ci ją chyca z przed nosa. Na tatuaż bym nie liczyła Gdybym tylko mogła, gdybym tylko mogła :roll: Niestety mam siły wyższe nad sobą :cry: A Gofer tak by chciał mieć koleżankę do pracy, uhh ;) Quote
Beata J. Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 Mój Pako to border rasy "domowej" :evil_lol: (wiem wiem -profanacja bordera!!!!) ale jakby miał koleżankę / konkurencję to może w końcu nauczyłby się "pies się wstydzi" bo na razie to niestety jak słyszy taką komendę to spiernicza względnie mnie szczypie. Za to pies zdechł wychodzi mu fenomenalnie i popisuje sie przed moimi wszystkimi znajomymi :evil_lol: Sunia wabi się Setka, więc sorry Seteczko za tego offfffffa :roll: Quote
Guciek Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 No wszystko mi się zgadza no! Mam dwa psy czarno podpalane, Setka jest czarno biała, mam suczę czarno białą. No wszystko idealnie pasuje! Gofer ma rok, ona ma rok, duet idealny (coby nie było, Gofer i tak jajka straci :evil_lol: ). Zboczenie jakieś u mnie z tym szkoleniem chyba ;) Seteczka do góry :-) Quote
Beata J. Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 Gucio- nie masz wyjscia. MUSISZ BRAĆ! Inaczej rachunek nie będzie Ci się zgadzał :evil_lol: Quote
saskia Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 LALUNA napisał(a):Sunia idzie na tymczas do wetki: Przekopiowane info : Poprosiłam o jakis numer kontaktowy i bedziemy ogłaszać sunie. Poprosiłam takze aby sprawdziła właściciela, skoro ma chipa. No to ja wiem do jakiej wetki :lol: :lol: :lol: Quote
LALUNA Posted May 9, 2007 Author Posted May 9, 2007 No to ja wiem do jakiej wetki :lol: :lol: :lol: No to powiedz coś, tez chcemy wiedziec. Czy u Was w schronie tatuuja? Quote
saskia Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Wetka niech się sama przyzna:lol: zresztą na innym wątku już jest napisane:evil_lol: ja powiem tylko tyle: trafiła najlepiej jak mogła:p W schronisku nie tatuują tylko czipują Quote
LALUNA Posted May 10, 2007 Author Posted May 10, 2007 W schronisku nie tatuują tylko czipują A wiem pomyliłam sie. Chodziło o Chpa. Tatuazu nie ma, czyli nie jest z miotu rodowodowego. A moze podasz ten inny wątek :razz: Quote
Kar0la Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Hihi. Ja też wiem o którą wetkę chodzi. Uratowała juz wiele psów. :lol: A sunia prawdziwa ślicznotka. Quote
Beata J. Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Cytat: A moze podasz ten inny wątek Laluna, a niby po co Ci to wiedzieć? Jest tak fajnie , tajemniczo...... Quote
Recommended Posts