Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jestem po długiej przerwie.:)
Cieszę się bardzo że juz jestem,i tak już na spokojnie mogę być na dogo:)

Tosieńka wyglada super,dzielna była i jest z niej suczynka...a i Państwo wyrozumiali i wspaniali(przez przypadek sie zrymowalo)że dali jej cudowny domek:calus:

Zmarwiło mnie tylko że istnieje podejrzenie że Tosiek nie słyszy:(
Dziwne,bo jak była u mnie to na 100procent słuch miała.No,zdarzało się że na moment go traciła -ale były to JEJ zagrywki w momentach które pozostaną tajemnica dla nie wtajemniczonych:)
Miała do zabawy gumową piłeczkę-piszczałkę,gumową kosteczkę-skrzeczałkę---i jak najbardziej na ten przerażliwy dżwięk reagowała wręcz gwałtownie!
Albo gdy,kotka-rezydentka robiła radosne patataj po mieszkaniu-Toska zrywała się i ją goniła.
Poza tym,w dużo wczwsnych moich postach-pisałam że Toska nabrała takiej pewności siebie-
ze szczekaniem reagowała na hałas z klatki schodowej i.t.d.
Piszę to tylko po to,bo mnie to zastanawia-wtórna głuchota,czy co?
A jak serducho?Chyba nie najgorzej skoro tak dzielnie biedulka zniosła i sterylkę?
Na szczęście nie odnawiają się brodawki:multi::multi::multi:Były takie podejrzenia,brr.

Gorąco wszystkich pozdrawiam.
Mam zmieniony nr.telefonu.:0 502 212 309 jakby co:)

• Replies 657
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Paola06 napisał(a):

Zmarwiło mnie tylko że istnieje podejrzenie że Tosiek nie słyszy:(
Dziwne,bo jak była u mnie to na 100procent słuch miała.No,zdarzało się że na moment go traciła -ale były to JEJ zagrywki w momentach które pozostaną tajemnica dla nie wtajemniczonych:)
Miała do zabawy gumową piłeczkę-piszczałkę,gumową kosteczkę-skrzeczałkę---i jak najbardziej na ten przerażliwy dżwięk reagowała wręcz gwałtownie!
Albo gdy,kotka-rezydentka robiła radosne patataj po mieszkaniu-Toska zrywała się i ją goniła.

cześć Paola ... :multi:

Paola to że nie słyszy nie znaczy że jest na 1000% głucha ... ;)
z moją Moną też tak jest - Mona "słyszy" klaskanie, "słyszy" piszczałki w zabawkach, "słyszy" tupanie (ale to chyba raczej odbiera wibracje) ale głosu ludzkiego nie słyszy ...

Tośce "głuchota" nie przeszkadza - jej Ludziom "głuchota" Tośki też nie ...

Posted

Maupa4 napisał(a):
cześć Paola ... :multi:

Paola to że nie słyszy nie znaczy że jest na 1000% głucha ... ;)
z moją Moną też tak jest - Mona "słyszy" klaskanie, "słyszy" piszczałki w zabawkach, "słyszy" tupanie (ale to chyba raczej odbiera wibracje) ale głosu ludzkiego nie słyszy ...

Tośce "głuchota" nie przeszkadza - jej Ludziom "głuchota" Tośki też nie ...

Wiem,wiem.To super domek Toskowy.Może jakies zdjątka podeślą???

Wysłałam do Ciebie P.W.w temacie tej buldozki z Będzina.

I jestes moderatorem,to tez nowość:)

Posted

Maupa4 napisał(a):
jak już w końcu wrócą z wakacji to prześlą zdjęcia wakacyjne ... ;)

Fajnie sie ma Toska....
Ma jeszcze wakacje:):):)

A tak z innej beczki:co znaczy:<przeładuj stronę?>bo wyświetla mi sie na pasku??

Posted

Niestety w dalszym ciągu jestem <CIEMNA>z obslugi kompa.
U mnie tak smutno bo ani avatarka,ani banerka wkleić nie potrafię:placz::placz:
Tylko mnie nie pouczajcie bo i tak to nic nie da:placz::placz:

Posted

Paola - "przeładuj" to inaczej "odśwież" ... ;)

a co do innych problemów technicznych ... to co Ty myślisz że ja wszystko od razu umiałam ... :oops:

tej Tośce to dobrze ... kiedy ona na te wakacje wyjechała ??

Posted

Maupa4 napisał(a):
Paola - "przeładuj" to inaczej "odśwież" ... ;)

a co do innych problemów technicznych ... to co Ty myślisz że ja wszystko od razu umiałam ... :oops:

tej Tośce to dobrze ... kiedy ona na te wakacje wyjechała ??

Wiem,wiem.
Ale dziewczyna trafiła:):):)

Odśwież (NA DOGO) też mi nic nie mówi:(ale znajdę jakąś mądrą ofiarę,coby mi to wszystko wytłumaczyła.Trudno...

Posted

Paola06 napisał(a):
Wiem,wiem.

Odśwież (NA DOGO) też mi nic nie mówi:(ale znajdę jakąś mądrą ofiarę,coby mi to wszystko wytłumaczyła.Trudno...

Hmm, Paola , wszystkiego się trza uczyć :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

• 2 months later...
Posted

Przed chwilką spotkałam na spacerze Tosienke....!! Byłam w szoku ze to ona,bo z tego co czytałam to myslałam ze juz dawno ma domek i to nie we Wrocławiu.....,:roll:natomiast jest u naszej znajomej jak się okazało,wspaniałej osoby u której wiem ze Tosienka bedzie juz zawsze szczesliwa i bezpieczna !! Ma towarzysza - wpsaniałego buldozka Lolka ,sama ma teraz na imie Lola :) Jest sliczna,kochana i niesamowita z niej przylepka !!Szybko rozmawialysmy bo jest dosc zimno i Lola chciala juz isc do domku,ale wiem ze jest tu od 7 tygodni,zabrana z gdanskiego schroniska ...czy w takim razie została oddana przez poprzednich wlascicieli czy zle zrozumialam ??

Posted

O rany ale jaja !! A ja myslałam ze to jedna i ta sama dziewczynka !!!! Zwłaszcza te uszka mnie upewnily i się zdzwiwiłam ze zmieniła znowu domek...
No coz,ciesze sie ze obie sunieczki sa w nowych docelowych domeczkach i przepraszam za zamieszanie :oops:

Posted

"Zażądałam" zdjęć na potwierdzenie faktu przebywania Tośki w domku z jamniorem ... a i tak spokojnie spać nie będę mogła.

Hebulka - jakiego Ty mi "stracha" napędziłaś ... :oops:

A jak ja się miotałam przy telefonie ... "Dobry wieczór pani Ewo ... eeeeeeee ... bo ja się chciałam zapytać ..... eeeeee ... czy Pani .... eeeee ... oddała Tosię ?"
W odpowiedzi usłyszałam: "Jaką Tosię ?? MOJĄ Tosię ? Moja Tosia śpi tu koło mnie."

Posted

Maupa spij spokojnie bo to zdecydowanie jest sunia o której pisano na 100 Pociech !! Teraz to widze,ale w pierwszej chwili jak spotkałam - zresztą też Panią Ewę :) i pytam skąd to cudo a Ona mowi ze z adopcji,ze to ta z uszkami itp itp to pierwsze i jedyne skojarzenie - TOSIA !!
Teraz jak patrzę na zdjęcia obu dziewczynek to widze ze to nie Tosia....:oops:
teraz to ja nie bede spac spokojnie :shake:ze Ci nerwów napedziłam.......:oops::oops:

Posted

Maupa4 napisał(a):
Tosia ma już wyleczone uszy ... Tosia już jest "nareperowana" ;).

To super !!
Lola też wyglada fajnie,ma pozostalosci po alergi na lapeczkach,uszka tez widac ze po "przejsciach" ale jest okrąglutka i niesamowicie slodka...
Cieszę sie bardzo,ze do obu tych biedulek los się w koncu usmiechnal i maja kochajace domki !

Posted

Paola06 napisał(a):
Wiem,wiem.

Ola to albo wpadnij do mnie, albo jak mogę to wpadnę do Ciebie i wszystkiego Cię nauczę. :) A przy okazji miałabym mały interesik do Ciebie... :cool3: Buziulki!