Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 657
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Paola, proszę zajrzyj na forum buldożkowe, bo tam wszyscy proszą o dokładne dane, żeby mogli wpłacić kasę. Nie wiem, czy wysyłałaś im, ale chyba nie dostali, bo dalej piszą o tym.

dziś rano pani Henia w moim lokalnym sklepiku podarowała mi 50 zł dla Tosi :loveu: :loveu: :loveu:

prześlij i mnie nr konta proszę, to wpłacę to co zostało ze Zlotu, plus to co dostałam dziś

umówiłyśmy się z Magdą, że przyjedziemy w przyszłym tygodniu, może koło środy ?

Posted

i jeszcze jedno - kupiłam przed chwilą 4 cegiełki dla Tosi i zastanawiam się, czy nie trzeba by napisać w aukcji, że suczka była oferowana do sprzedaży właśnie na allegro....chyba nie można zamieścić danych tego kretyna, bo jest ustawa, ale w jakiś sposób dać ludziom do zrozumienia, że psy w takim stanie są oferowane na allegro jako zdrowe, bo przecież tak było napisane w opisie jego aukcji !!!

zastanawiam się w jakim stanie była ta druga sunia, którą sprzedał wcześniej, mam tylko nadzieję, że nie trafiła do kolejnego kretyna pseudohodowcy...ale nadzieja matką głupich, niestety....:angryy:

Posted

Tosienka już w domku:multi:
Uszka wyglądają -nieszczególnie-sączy się krew i ropa-czyszczenie i smarowanko 5razy dziennie:
Najpierw:przemywanie ABACILEM
Jak przeschnie-maść-FLUCINAR N
Oprócz tego do poniedziałku kroplówka 250ml-będziemy jeżdzić-dziękuję za pomoc Kasieńce z bokserowego forum za transport:Rose:
2razy dziennie do wenflonu antybiotyk-Solcoseryl
I co 6godzin środek p/bólowy , również w iniekcji.

Tosienka jak wróciła do domku to dostała istnej głupawki-biegała -tarzała się w kołnierzu po nowej kołderce:multi:

Zapłaciłam rachunek 79zł-ten przed operacją -gdzie dostawała od środy antybiotyk ze środkiem p/bólowym-geriadog na wzmocnienie-Abacil do smarowania zmian grzybiczych-badanie krwi.

Na konto moje wpłynęło 45zł-jutro napiszę dokładnie od kogo.

Dług w lecznicy to 422zł+60zł za pobyt w lecznicy-czyli 482zł:(

Posted

Na dzień dzisiejszy mogę potwierdzić fakt że malutka odżyła- i nie jest głucha:multi::multi:

Ciotki z Katowic ,proszę o wstawienie się jutro z aparatem żeby zdjęcia porobić:lol::lol::lol:
Na kroplówkę jedziemy o 16.30.

Czy macie niepotrzebną kołderkę???

Tą którą Tośka ukochała musiała wyrzucić-coby nie rozsiewać bakterii.

Posted

Tosiuniu - zdrowiej!
Maile przychodzą z allegro i ze strony. Mam nadzieę Oleńko ze nazbieramy kasę na rachunek Tosi. Pomoge na ile tylko moge.

A jak nocka minęła ? Oleńko męczy Cie? Spałaś troche w nocy?

Posted

Dziękujemy za ciepłe slowa:calus:
Tośkę wzięłam dzisiaj do łóżka-balam się że wydrapie wenflon a niemiałam sumienia zostawić ją samej w kołnierzu-w ciemnej kuchni.Taka jest nieszczęsliwa z tym plastikiem na głowie:placz::placz:
Uszka wyczyszczone-nasmarowane-leki podane:)
Wieczorkiem napiszę rozliczenie z wpłat na konto.
Dziekujemy że jesteście z nami:)

Posted

Podobno Tosieńka jest w dzisiejszym Fakcie-warszawskim.

Jutro umówiłyśmy sie z Amikat na sesję zdjęciową Tosienki,tak żeby Cioteczki mogly zobaczyć biedaczynkę po metamorfozie.

Posted

kochane dobierzcie sie do dupy temu kretynowi...to juz jest znecanie sie nad zwierzetami a na to sa paragrafy...wiem ze praktycznie nic mu nie grozi ale jesli wszystko bedziemy puszczac plazem nigdy sie nie naucza:( a tak moze chociaz troche sie debile przestrasza ze nie wszyscy machna reka na taki proceder:(

dobrze ze mala juz bezpieczna sprobuje zrobic zrzutke na uczelni-zobaczymy z jakim skutkiem

Posted

Paola06 napisał(a):
Podobno Tosieńka jest w dzisiejszym Fakcie-warszawskim.

Jutro umówiłyśmy sie z Amikat na sesję zdjęciową Tosienki,tak żeby Cioteczki mogly zobaczyć biedaczynkę po metamorfozie.

Tez kupilam Fakt, ale nie bylo o Tosieni. Czy moze dzisiejszy Fakt cos napisal?

Szkoda, ze nie mozna pokazac twarzy tego pseudohodowcy :angryy: na allegro pod zdjeciami Tosi...

Posted

Tosia ma złe wyniki kreatyniny:(
Mam nadzieję że to chwilowe:(
W poniedziałek kontrola,ale dzisiaj kroplówka.
Uszka wyglądają już lepiej,ale bardzo bolą:placz::placz:
W poniedziałek lekarz zadecyduje czy trzeba będzie kupić Royala weterynaryjnego dla psów ze schorzeniami nerek:(
Dotychczas wpłynęły pieniążki na moje konto od:
Gabi 7-15zł
p.Bronisławy z Krakowa-30zł
Matuchowa Frajda-50zł
Guanchos kennel-100zł
Kasia-40zł
=bardzo dziękujemy:Rose:

Posted

Zapomniałam jeszcze dopisać że wczoraj przy smarowaniu Abacilem brzuszka-wymacałam......nie usunięte szwy po cesarce:placz::placz::placz:
Myślałam że to wloski a to żyłki:placz::placz:

W poniedziałek lekarz prowadzący zadecyduje co z tym zrobić:(

Dzisiaj od 16 do....znowu kroplówka:(
Amikat porobi zdjęcia to jutro wklei.

Kasieńce bardzo dziękuję-bardzo-bardzo-za pomoc transportową:calus::calus::calus:

Posted

Paola - będzie dobrze ... buldozie dziewczynki odebrane z pseudohodowli mają ogromną wolę "walki o lepsze jutro" ... one ze wszystkich sił korzystają z danej im szansy na nowe życie (sama mam takie dwa "wraczki" o których teraz już nikt nie powie inaczej niż że są śliczne) ... a początki też były dramatyczne - dacie sobie radę ;)