dorcia2 Posted June 10, 2014 Posted June 10, 2014 dorcia2 a co sunia brała ,bo niedługo pewnie trzeba myśleć co Karo podawać a lepiej coś sprawdzonego . od ponad trzech lat jest na karmie Hills j/d , dostaje codziennie Arthroflex , od tego czasu miała dwie kuracje Carthrofenem , jak się pojawia kulawizna dostaje Metacam ale nie można go za często stosować , dlatego zastanawiam się nad Inflamexem podobno jest b.dobry ([FONT=arial]j[FONT=arial]est roślinnym przeciwbólowym, przeciwzapalnym preparatem bez stwierdzonych efektów ubocznych), [/FONT][/FONT] dodatkowo w czasie gorszego samopoczucia robiłam jej 2x dziennie po 10-15 min ciepłe okłady na stawy , w okresie jesiennym staram się też nagrzewać jej stawy [FONT=arial](termoforem albo takim żelowym okładem , który kupiłam w aptece) [/FONT]do tego ćwiczenia wzmacniające mięśnie aby stawy były dobrze chronione (ona sobie leży a ja macham jej łapkami ), dobre jest pływanie , niestety wszystko to wymaga nie mało zaangażowania:shake: był czas, że moja sunia piszczała wstając rano z posłania , poprawa jest bardzo duża trzymam za Karusia kciuki:-( Quote
Malgoska Posted June 10, 2014 Posted June 10, 2014 odwiedzam Karusia i zdrówka życzę dla naszego przystojniaka Quote
andzia69 Posted June 10, 2014 Posted June 10, 2014 [quote name='kabaja']i jak udało się maluchy złapać niestety :( dzisiaj była sunia...a maluchów nie widać bylo, ani nie slychać :( może je ktoś...albo coś złapalo :( bo przecież jka sunia była, to powinny być i małe...bo gdyby je wyniosła, to by jej nie było [quote name='mar.gajko']Była Asia wczoraj w lecznicy ze swoim psem. Na bardzo poważnej operacji obejrzenia miejsca po ugryzieniu kleszcza :diabloti: Jej pies nie chciał pokazać. Karo nie widziała, ale pytała Pana Rafała o niego i mówił, że wszystko w najlepszym porządku. to faktycznie poważna sprawa :evil_lol: [quote name='dorcia2'] od ponad trzech lat jest na karmie Hills j/d , dostaje codziennie Arthroflex , od tego czasu miała dwie kuracje Carthrofenem , jak się pojawia kulawizna dostaje Metacam ale nie można go za często stosować , dlatego zastanawiam się nad Inflamexem podobno jest b.dobry ([COLOR=#545454][FONT=arial]j[FONT=arial]est roślinnym przeciwbólowym, przeciwzapalnym preparatem bez stwierdzonych efektów ubocznych), [/FONT][/FONT] dodatkowo w czasie gorszego samopoczucia robiłam jej 2x dziennie po 10-15 min ciepłe okłady na stawy , w okresie jesiennym staram się też nagrzewać jej stawy [FONT=arial](termoforem albo takim żelowym okładem , który kupiłam w aptece) [/FONT]do tego ćwiczenia wzmacniające mięśnie aby stawy były dobrze chronione (ona sobie leży a ja macham jej łapkami ), dobre jest pływanie , niestety wszystko to wymaga nie mało zaangażowania:shake: był czas, że moja sunia piszczała wstając rano z posłania , poprawa jest bardzo duża trzymam za Karusia kciuki:-( na moją żadne suplementy nie działa :( a stosowałam różne ...jak widzę pogorszenie to też daję opocam - czyli metacam w wersji ludzkiej Quote
Rudzia-Bianca Posted June 10, 2014 Posted June 10, 2014 Nie wyrabiam się z obiecanym bazarkiem , ale poza nim udało się coś zrobić dla Karo . W najbliższym czasie powinny na konto Zwierzaka wpłynąć 68 zł za kartki i notesy zrobione poza bazarkiem dla naszego psiaka . No i bazarek oczywiście też powstanie ale jak ogarnę się trochę ze swoimi problemami . Cały czas kibicuję temu wielkopsowi ;) i mam nadzieję że już wkrótce zdrowy i zadowolony pomaszeruje do swojego domu :) Quote
Poziomka Posted June 11, 2014 Author Posted June 11, 2014 11.06.2014 na konto Karo wpłynęła deklaracja od _Lara. :) Bardzo serdecznie dziękuję. :) Stan konta 1774 zł w tym na zabieg 1213 zł. Quote
andzia69 Posted June 11, 2014 Posted June 11, 2014 (edited) Wczoraj do Mirona - tam, gdzie "stacjonuje" Karo i Bardo ktoś przerzucił mu przez ogrodzenie sunie w typie owczarka niem. Cale szczęście, że jego kilka psów toleruje obce psy, bo inne by ją rozszarpały. Jakim trzeba być kretynem, żeby narażać psa na coś takiego!!!! Musimy ją szybko zagospodarować, bo przecież Karo musi gdzieś wrócić :( Kolega Karo - "nasz" Barduś vel Brutus miał dzisiaj kastrację. Edited June 11, 2014 by andzia69 Quote
kabaja Posted June 11, 2014 Posted June 11, 2014 matko jedyna:crazyeye: słusznie mówi się ,że głupota ludzka nie ma granic .Ja sobie tego nie wyobrażam i to nawet technicznie przerzucić takiego psa przez ogrodzenie .Ile to trzeba sobie trudu zadać więc to nie mogło być nieprzemyślane działanie i.Chociaż trudno mówić tu o myśleniu , Wiemy coś już o suni ,zachowanie ,charakter ? Barduś trzymaj się śliczny wielkopsie :lol: jutro już będzie lepiej . Quote
mar.gajko Posted June 11, 2014 Posted June 11, 2014 Poziomka napisał(a):11.06.2014 na konto Karo wpłynęła deklaracja od _Lara. :) Bardzo serdecznie dziękuję. :) Stan konta 1774 zł w tym na zabieg 1213 zł. Z lenistwa nie przejrzę całego wątku, dlatego mam pytanie - ile ma kosztować operacja? Quote
andzia69 Posted June 11, 2014 Posted June 11, 2014 mar.gajko napisał(a):Z lenistwa nie przejrzę całego wątku, dlatego mam pytanie - ile ma kosztować operacja? teoretycznie 3000/łapa...a praktycznie zobaczymy jaki doktor da rabacik :) Rudzia - wpłynęło na konto STOZu 20 zł od Ciebie ;) Quote
ewab Posted June 11, 2014 Posted June 11, 2014 andzia69 napisał(a): Kolega Karo - "nasz" Barduś vel Brutus miał dzisiaj kastrację. I dzisiaj na gościnnych występach u nas. Quote
mar.gajko Posted June 11, 2014 Posted June 11, 2014 andzia69 napisał(a):teoretycznie 3000/łapa...a praktycznie zobaczymy jaki doktor da rabacik :) Rudzia - wpłynęło na konto STOZu 20 zł od Ciebie ;) Sporo. To i ja się dorzucę do tego wielkopsa. Quote
andzia69 Posted June 11, 2014 Posted June 11, 2014 mar.gajko napisał(a):Sporo. To i ja się dorzucę do tego wielkopsa. Dzięki !!!! :) :) Quote
Rudzia-Bianca Posted June 11, 2014 Posted June 11, 2014 [quote name='andzia69']teoretycznie 3000/łapa...a praktycznie zobaczymy jaki doktor da rabacik :) Rudzia - wpłynęło na konto STOZu 20 zł od Ciebie ;) super cieszę się :) dam znać wysyłającej :) [quote name='andzia69']Wczoraj do Mirona - tam, gdzie "stacjonuje" Karo i Bardo ktoś przerzucił mu przez ogrodzenie sunie w typie owczarka niem. Cale szczęście, że jego kilka psów toleruje obce psy, bo inne by ją rozszarpały. Jakim trzeba być kretynem, żeby narażać psa na coś takiego!!!! Musimy ją szybko zagospodarować, bo przecież Karo musi gdzieś wrócić :( Kolega Karo - "nasz" Barduś vel Brutus miał dzisiaj kastrację. [quote name='kabaja']matko jedyna:crazyeye: słusznie mówi się ,że głupota ludzka nie ma granic .Ja sobie tego nie wyobrażam i to nawet technicznie przerzucić takiego psa przez ogrodzenie .Ile to trzeba sobie trudu zadać więc to nie mogło być nieprzemyślane działanie i.Chociaż trudno mówić tu o myśleniu , Wiemy coś już o suni ,zachowanie ,charakter ? Barduś trzymaj się śliczny wielkopsie :lol: jutro już będzie lepiej . To prawda , głupota ludzka granic nie zna :( Quote
Poziomka Posted June 12, 2014 Author Posted June 12, 2014 12.06.2014 na konto Karo wpłynęła deklaracja od Devoner. :) Bardzo ślicznie dziękuję. Stan konta 1784 zł w tym 1213 zł na operację. Quote
Poziomka Posted June 12, 2014 Author Posted June 12, 2014 mar.gajko napisał(a):Sporo. To i ja się dorzucę do tego wielkopsa. Konto już wysłane. Ślicznie dziękuję. :) Quote
BORYSboxer Posted June 12, 2014 Posted June 12, 2014 Ja tez nr konta poprosze podesle obiecanego grosza... Quote
Poziomka Posted June 12, 2014 Author Posted June 12, 2014 BORYSboxer napisał(a):Ja tez nr konta poprosze podesle obiecanego grosza... Bardzo proszę. Konto już pędzi do Ciebie. :) Quote
kabaja Posted June 13, 2014 Posted June 13, 2014 od operacji minęło już trochę czasu ciekawe jak tam łapki Karo . Co z sunią Mirona ? Quote
mar.gajko Posted June 13, 2014 Posted June 13, 2014 Poziomka napisał(a):Konto już wysłane. Ślicznie dziękuję. :) Pieniążki też wysłane i ja dziękuję ślicznie. Quote
Poziomka Posted June 13, 2014 Author Posted June 13, 2014 mar.gajko napisał(a):Pieniążki też wysłane i ja dziękuję ślicznie. Są już :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:. Bardzo pięknie dziękuję. :multi: :multi: :multi: Quote
Poziomka Posted June 13, 2014 Author Posted June 13, 2014 13.06.2014 na konto Karo wpłynęło 100 zł od Mar.gajko. :) Bardzo dziękuję. :) Stan konta 1884 zł w tym 1313 z na operację. Quote
ewab Posted June 13, 2014 Posted June 13, 2014 Małgosia z fb zrobiła taki plakacik dla Karo. Gdyby ktoś chciał się poczęstować, wydrukować i powiesić zapraszam https://www.facebook.com/photo.php?fbid=326619820819638&set=a.132592710222351.30642.100004148673204&type=1&theater Quote
Malgoska Posted June 13, 2014 Posted June 13, 2014 [quote name='ewab']Małgosia z fb zrobiła taki plakacik dla Karo. Gdyby ktoś chciał się poczęstować, wydrukować i powiesić zapraszam https://www.facebook.com/photo.php?fbid=326619820819638&set=a.132592710222351.30642.100004148673204&type=1&theater świetny plakat Quote
PaSja Hera Posted June 13, 2014 Posted June 13, 2014 Malgoska napisał(a):świetny plakat Malgoska ,ach to Ty :loveu: Quote
Recommended Posts