2010 Posted April 2, 2014 Posted April 2, 2014 (edited) [quote name='ewab']W Kielcach są kleszcze przenoszące babeszję.[/QUOTE] Jak wiadomo nie kazdy klesz przenosi te chorobe...Krople starcza na 3 miesiące za ca 40 zl Kleszcze sa teraz i latem..A więc max. 6 miesiecy ochrona.. Może po 3 misiacach edzie juz w swoim domku... Czy Karo chodzi na spacery po lesie? Gdzie połozone jest jego hotelik? Mamy niewiele kasy ..Nie wystarczy nawet na dwa miesiące na hotelik i karme... Bedzie bazarek z paroma fantami od Poziomki i moimi ale nie pokryje on niestety nawet 1 miesiaca na hotelik i dobrej karmy. Karo musi jak naszybciej znależc domek... Przypominam znowu..... Jego koszty w hoteliku za pobyt i dobrą karm e i suplementy i dodatki przekraczaja jego stałe deklaracje........................ Jak zabraknie to kto Krusiowi doplaci aby pozostał w hoteliku...? NIkt nie pyta o Karo???? Edited April 2, 2014 by ick Quote
devoner Posted April 2, 2014 Posted April 2, 2014 kosmetyki od Poziomki powinny spokojnie pokryć miesiąc w hotelu są wysokiej klasy,a krople owszem wystarczają na 3 miesiące,ale na pchły,na kleszcze tylko miesiąc,dobra idę spać widzę,że moja troska o psa jest opatrznie rozumiana,niech wypowiedzą sie inni deklarowicze Quote
2010 Posted April 2, 2014 Posted April 2, 2014 (edited) [quote name='devoner']kosmetyki od Poziomki powinny spokojnie pokryć miesiąc w hotelu są wysokiej klasy,a krople owszem wystarczają na 3 miesiące,ale na pchły,na kleszcze tylko miesiąc,dobra idę spać widzę,że moja troska o psa jest opatrznie rozumiana,niech wypowiedzą sie inni deklarowicze[/QUOTE] Jeżeli jestes tego zdania to moge Tobie je przeslać _ niestety nie widzialas To dwa cienie do oczu maja wybite CD na plastikowym opakowaniu ,bez opisu na opakowaniu i róż francuski oraz pomadka francuska.. .Masz swoje zdanie na temat ich wartości ,że możesz je dobrze sprzedac na dogo .. To prosze więc o adres do wysylki i zgodę Poziomki. zapłacę za wysylke.. Mozesz zrobić z nimi bazarek aby pokryc te koszty 410 zl...za hotelik i karme..plus te obroże. Moje tutaj wypowiedzi wynikaja z troski o Karo aby nie musial wrócic do schronu Jak dlugo sie o to staraliśmy.....Nie zmarnujmy tej szansy..Pozdrawiam Was serdecznie. Tu są krople op 16 zl..dla duzych psow [URL]http://www.bdkarma.pl/bros-happs-dla-duzych-psow-krople-na-pchly-i-kleszcze,id-46074[/URL] lub [url]http://domowypupil.pl/pies-zdrowie-i-witalnosc-przeciwpchelne-sabunol-krople-na-pchly-i-kleszcze-dla-psa-4ml[/url] Edited April 2, 2014 by ick Quote
Poziomka Posted April 2, 2014 Author Posted April 2, 2014 Kosmetyki są już w Pl i możecie z nimi zrobić co Wam się podoba. Nie wiem jakie są ceny ale tam jest tylko róż i dwa rodzaje cieni Diora i pomadka Paco Rabbane. Quote
miron h Posted April 3, 2014 Posted April 3, 2014 [quote name='ick'] Czy Karo chodzi na spacery po lesie? Gdzie połozone jest jego hotelik? [/QUOTE] Tak chodzi. Jak również po łąkach. Kleszcze są nawet na ogrodzie w trawie. I niestety przypadki chorób odkleszczowych są u nas. Kleszcze mamy nawet na trawnikach wśród bloków i w parkach. Zabezpieczenie zwierzaków jest konieczne. Quote
kabaja Posted April 3, 2014 Posted April 3, 2014 (edited) oczywiście moje 50 zł ,które przesłałam na leki mogą iść zabezpieczenie przed kleszczami .Ja stosowałam Fiprex i się u mnie sprawdził a na obrożach się nie znam .W każdym bądź razie jeśli coś zamówcie dopłacę aby nie było problemów z rozliczeniami. Karo musi być dobrze zabezpieczony przed tym paskudztwem .U mnie też klesze można spotkać w ogrodzie więc wiem jaki to problem .Wybierzcie coś dobrego co się u was sprawdziło.Tylko szybko proszę ,bo to się są żarty z tymi żyjątkami .Może jeśi byłyby to krople to na perwszy miesiąc kupić o weta ,bo jak zamówimy to dojdą dopiero w przyszłym tygodniu a tu każdy dzień jest ważny . Edited April 3, 2014 by kabaja Quote
Poziomka Posted April 3, 2014 Author Posted April 3, 2014 Super. :) Devoner jak możesz to zamów bardzo proszę Foresto z allegro. Może od razu na adres Mirona. Będzie szybciej. Miron :) kilka dni dasz radę zanim obroża przyjdzie? I poproszę o numer konta do wysłania kasy. Quote
miron h Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 Dziewczyny powiedzcie mi, czy już to jest zamówione. Jak nie, to zakrapiam go Advantixem co mam w zapasie dla swoich. Nie będę czekał, bo tylko zagrożenie coraz większe. Quote
Poziomka Posted April 4, 2014 Author Posted April 4, 2014 Z tego co wiem to Devoner już skontaktowała się ze sprzedawcą allegro odnośnie długości która ma tylko 70cm. Może zakrop Karo a obroża powinna być lada dzień. Quote
Poziomka Posted April 4, 2014 Author Posted April 4, 2014 Miron :) a jak w końcu z tą glikozaminą? Bo teraz Karo nie ma żadnych wspomagaczy? Quote
2010 Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 (edited) Poziomka, proszę w rozliczeniu Karo zanotuj ,że bazarek ick 695 zl to na hotel, karmę i ogloszenia a więc wpłacone deklaracje 50 zl co miesiąc na 9 miesięcy...plus ogloszenia Odlicz koszt ogloszeń i reszta na ogłoszenia Zostanie więc na koncie jeszcze 450 zł po kwietniu plus 32 zł na ogloszenia. Po odliczeniu wydanych kosztów na aktualne ogloszenia ok. 28 zl To tak jakby te pieniązki były juz zaksiegowane.. Zarezerwowane i zadeklarowane..Prosze ich nie wydawać na nic innego. Proszę zapisz to tak jakby to było już wydane.. Stan faktyczny konta to 775 zł -482 zl i ledwie starczy na maj na hotelik i karme ..Czyli 775 zl -482 zł zostaje 293 zl plus stale deklaracje miesieczne... Karo brak stałych deklaracji i brakuje juz na zaplacenie czerwiec. To jest moja troska o Karo o ktorej wcześniej pisałam ................... Niestety mozna to przeczytać w rozliczeniu.. Karo nie ma niestety żadnej pomocy od srony fundacji i stowarzyszenia.... Edited April 4, 2014 by ick Quote
Poziomka Posted April 4, 2014 Author Posted April 4, 2014 Ick :) popatrz, innymi sposobami wszyscy na wątku starają się jak mogą aby nie ruszać pieniędzy na tymczas. Obroża także zakupiona będzie bez ich dotykania. Quote
2010 Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 (edited) Poziomko to te wspomniane fanty..A więc mozna już z nimi robic bazarek.. Ktos wspominał na watku zebrac nawet na miesiąc na hotelik i karme.. Prosze o adres do wysylki...Mozna fotki zabrać i wkleić..Moge zrobic jeszcze raz i dodac opis.. Teraz musze juz kończyc.....Pozdrawiam Edited April 4, 2014 by ick Quote
Poziomka Posted April 4, 2014 Author Posted April 4, 2014 Ick a ten róż nie był w opakowaniu? Nie można tego wystawić. Quote
2010 Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 [quote name='Poziomka']Ick a ten róż nie był w opakowaniu? Nie można tego wystawić.[/QUOTE] Róż był wcisniety w jedno z tych przezroczystych opakowań..Tak na wcisk.. Jak widac są trzy opakowania przezroczyste.. I lekko wyprobowany..Jeden z cieni niebieskich tez mimimalnie testowany.. Pomadka w idealnym stanie...Opis jej pózniej dodam..Już musze wyjezdzac...Pozdr. Quote
Poziomka Posted April 4, 2014 Author Posted April 4, 2014 Kosmetyki były nowe. Tak to jest jak dasz komuś aby je przywiózł. Jestem mocno rozżalona na koleżankę ponieważ najprawdopodobniej chciała je sobie wypróbować. Ick wyrzuć to wszystko bardzo proszę. Zostaw tylko pomadkę. Quote
andzia69 Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 [quote name='Poziomka']Kosmetyki były nowe. Tak to jest jak dasz komuś aby je przywiózł. Jestem mocno rozżalona na koleżankę ponieważ najprawdopodobniej chciała je sobie wypróbować. Ick wyrzuć to wszystko bardzo proszę. Zostaw tylko pomadkę.[/QUOTE] Poziomka - przecież nawet z lekko przetestowanych można zrobić bazarek - szkoda przeciez wyrzucać.:lol: Ick - wyprostuj mnie, bo może ja czegos nie kumam...Twoja deklaracja miala być 50 zl mies - tak? A bazarki miały być - przynajmniej ja tak to rozumuje - osobno, żeby podreperować kasę...a teraz wychodzi, ze bazarek robisz po to, by mieć na te 50 zl mies...może ja głupia jestem, ale pierwszy raz spotkałam sie z czymś takim:roll: no ale może ja coś źle pojęłam... Quote
Poziomka Posted April 4, 2014 Author Posted April 4, 2014 Nie Ciotki ja takich rzeczy na bazarek nie dam. Jak chcecie to wezcie je i coś tam na Karo wpłaćcie. Może któraś z Was akurat coś takiego używa. Quote
2010 Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 (edited) [quote name='andzia69']Poziomka - przecież nawet z lekko przetestowanych można zrobić bazarek - szkoda przeciez wyrzucać.:lol: Ick - wyprostuj mnie, bo może ja czegos nie kumam...Twoja deklaracja miala być 50 zl mies - tak? A bazarki miały być - przynajmniej ja tak to rozumuje - osobno, żeby podreperować kasę...a teraz wychodzi, ze bazarek robisz po to, by mieć na te 50 zl mies...może ja głupia jestem, ale pierwszy raz spotkałam sie z czymś takim:roll: no ale może ja coś źle pojęłam...[/QUOTE] Witaj, nie wiem co tutaj niezrozumiale...Widocznie nie doczytalaś na watku> Nie mam tez ochoty tego teraz wyjasniac....I prowadzić zawiłe żariwe dyskusje.. Takie jest moje zyczenie...Nie wiem dlaczego chcesz to inaczej zinterpretowac.. Nie wiem dlaczego i jaki to ma cel? Pisałam,że zrobię bazarek aby dochód z niego co miesiąc 50 zl Karo wspieraly. .A dochod przeznaczam na najwazniejsze na hotel i karme i ogloszenia.... Nie wiem dlaczego piszesz na ten temat.O co chodzi?Znowu jakis nowy temat? Robiąc bazarek decyduje na co przeznaczam.I to moja dobrowolna decyzja i znowu zaczyna się tutaj jakas dyskusja, ktora tylko osoby zniechęca do pomocy Karo.. A widzocznie jest to obojetne..Wszystko to jest dobrowolne i dla dobra Karo... Edited April 4, 2014 by ick Quote
andzia69 Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 Ick - ja po prostu pierwszy raz z czymś takim się spotykam! Wszystkie osoby, które robią bazarki wspierają danego psa, ale po raz pierwszy spotykam się z tym, żeby bazarek "robił" za deklarację osoby, która się zadeklarowala!!! Bazarki zawsze były ponad deklaracje. Czyli...gdyby nie udało Ci sie nic na bazarku sprzedać - z czego pokryłabyś deklaracje? Quote
2010 Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 (edited) [quote name='andzia69']Ick - ja po prostu pierwszy raz z czymś takim się spotykam! Wszystkie osoby, które robią bazarki wspierają danego psa, ale po raz pierwszy spotykam się z tym, żeby bazarek "robił" za deklarację osoby, która się zadeklarowala!!! Bazarki zawsze były ponad deklaracje. Czyli...gdyby nie udało Ci sie nic na bazarku sprzedać - z czego pokryłabyś deklaracje?[/QUOTE] Tak byla moja decyzja przeznaczenia dochodu bazarkow,,Nie wiem dlaczego to się Tobie nie podoba .Nie rozumiem dlaczego tego nagle nie akceptujesz..?Taka byla moja decyzja i dochód jest przeznaczony na hotel i karme i ogloszenia... Kazdy moze mieć swoja decyzjei przeznaczać swoje fanty na rózne cele...i na rozne psiaki.. Pieniądze zostaly zebrane 695 zl...i zapisane na koncie Karo...i czy to jest za mało.. Czy chcesz zrobic zamieszanie?Nie rozumiem jaki to ma cel? Możesz też zrobić Karusiowi bazarek i podarować cos na jego hotelik i karme? tez w formie deklaracji podziec. Koro potrzebny jest kazdy grosik.. Równiez w formie deklaracji....Zapraszamy na bazarki.. A mnie jedno zastanawia...Tyle ogloszeń i zadnego echa....? Kto odbiera te telefony? Ja numer jest podany w ogloszeniu.? Moze zmienijmy osobe informujaca?Może ta zmiana zaowocuje... Edited April 4, 2014 by ick Quote
ewab Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 No widzisz Andzia69 jaka Ty nie kumata jesteś:eviltong:. Ick może podasz swój nr telefonu do ogłoszeń... Może to będzie bardziej owocne. Quote
andzia69 Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 [quote name='ick']Tak byla moja decyzja przeznaczenia dochodu bazarkow,,Nie wiem dlaczego to się Tobie nie podoba .Nie rozumiem dlaczego tego nagle nie akceptujesz..?Taka byla moja decyzja i dochód jest przeznaczony na hotel i karme i ogloszenia... Kazdy moze mieć swoja decyzjei przeznaczać swoje fanty na rózne cele...i na rozne psiaki.. Pieniądze zostaly zebrane 695 zl...i zapisane na koncie Karo...i czy to jest za mało.. Czy chcesz zrobic zamieszanie?Nie rozumiem jaki to ma cel? Możesz też zrobić Karusiowi bazarek i podarować cos na jego hotelik i karme? tez w formie deklaracji podziec. Koro potrzebny jest kazdy grosik.. Równiez w formie deklaracji....Zapraszamy na bazarki.. A mnie jedno zastanawia...Tyle ogloszeń i zadnego echa....? Kto odbiera te telefony? Ja numer jest podany w ogloszeniu.? Moze zmienijmy osobe informujaca?Może ta zmiana zaowocuje...[/QUOTE] To nie ja upieralam się, zeby wyciągać psa bez deklaracji. I mowilam o kasie nie tylko na hotel !!! ale i na leczenie jeśli tego będzie wymagal. Całe szczęście, ze co niektorzy dolożyli do zastrzyków - bo też by NIE BYŁO! bo przecież nei można bylo wziąść z kasy Z BAZARKÓW!!! tel. w ogloszeniach - prawdopodobnie jest moj! nie ma problemu z chęcią przekażę odbieranie tych setek telefonów o Karo - jestes chętna? Bo jak to gdzies napisalaś jesteś odpowiedzialna za Karo - więc wuala, a ja się zmywam z tego abstrakcyjnego wątku. Quote
2010 Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 (edited) [quote name='ewab']No widzisz Andzia69 jaka Ty nie kumata jesteś:eviltong:. Ick może podasz swój nr telefonu do ogłoszeń... Może to będzie bardziej owocne.[/QUOTE] Dogocioteczko wszystko na dogo jest dobrowolne... Chcemy pomogac tym biedakom czworonogim.. Mam numer telefonu osoby z dogo ,która go wcześniej oficjalnie tutaj oglaszała miala nawet 4 osoby zainteresowane adopcją Karo ale niestety doszlo do skutku..Był w schronisku i itd...Znamy jego watek. Nie będę tego tutaj znowu powtarzać ..Tearz ma przeszło 100 ogłoszeń i zadnego telefonu.. Ale ogloszenia zrobiłam na andzia..Tyle ogloszeń ma Karo i ani jednego odzewu... Ewab.///ja i kumata...////pozdrawiam buziaczki.. Dogocioteczki oplacenie hotelu i jego karmy to chyba nawazniejsza sprawa.. Nikt go za darmo trzymac i zywic nie bedzie.... Pozdrawiam i sil juz nie mam na dyskusję..Dobranoc Edited April 5, 2014 by ick Quote
Recommended Posts