Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='kabaja']ale fajnie patrzy się na takie fotki :lol: na niektórych Karuś nie jest taki duży;)
Co do karmy to ostatnio na alleg.... widziałam Brita dla wielkopsów 18kg za 109 zł ,ale czy to dobra karma to nie wiem ,bo moja sunia była alergiczką i prawie żadna jej nie pasowała,

Brit to podobno pasza,ale mnie tam wszystko jedno,bosch jest w podobnej cenie,a może taka na wszelki wypadek gdyby się okazało,że jest alergikiem,to ta będzie bezpieczna

http://www.telekarma.pl/p1621/bosch.adult.fish.amp.potato.15.kg.htm

Posted

[quote name='Sara2011']Koniecznie musimy kupić jakąś karmę bo w tej chwili Karuś wyjada karmę innego pieska chyba.[/QUOTE]
Koniecznie. To jak robimy? pieniądze są na koncie, mam komuś przesłać?

Posted

[quote name='Poziomka']Koniecznie. To jak robimy? pieniądze są na koncie, mam komuś przesłać?[/QUOTE]

a zdecydowałaś jaka karma?Poziomka wiesz może ile Karo waży?a i dowiedz się może jaki ma obwód szyi to mu obrożę zafunduję

Posted

[quote name='devoner']a zdecydowałaś jaka karma?Poziomka wiesz może ile Karo waży?a i dowiedz się może jaki ma obwód szyi to mu obrożę zafunduję[/QUOTE]
Ale super. Zaraz napisze do Mirona aby Go pomierzył. Na pewno będzie ważony u weta. A o jakiej obroży myślałaś?
No własnie nie wiem co z ta karmą. Kabaja a ile jest tej karmy od Ciebie?

Posted

[quote name='Poziomka']Ale super. Zaraz napisze do Mirona aby Go pomierzył. Na pewno będzie ważony u weta. A o jakiej obroży myślałaś?
No własnie nie wiem co z ta karmą. Kabaja a ile jest tej karmy od Ciebie?

zobacz tutaj do wyboru do koloru,a i psiaki skorzystają,jak będziesz pisała do mirona to zapytaj czy ma być półzacisk czy klamra w zapięciu

http://www.dogomania.pl/forum/threads/250478-taksowe-obro%C5%BCe-na-Szyd%C5%82owiec-i-Kielce-do-1-02

Posted

[quote name='Poziomka']Ciotki a Karo jest wykastrowany?[/QUOTE]

tak i zaczipowany - jeszcze za naszej kadencji w schronisku ;)

co do karmy - Brit ma w "sobie" ok. 40-45 % mięsa (czy czegos mięsnego), Bosch też dobra - ja moim kupuje albo Brita albo Boscha albo jakąś inszą bo im zmieniam :) Bardzo lubiły Joserę Festivala - no ale ona droższa

W tej chwili je karmę Bardusia vel Brutusa - czyli Purinę Dog Chow z ryzem i jagnięciną

Posted

A moja sunia Brita nawet nie tknęła choć miałam dwa rodzaje, Boscha nie kupowałam więc nie wiem, natomiast Joserę Festival nawet w miarę zjada choć ona do suchej karmy ma "długie zęby".
Rozumiem że Karo podjada w tej chwili karmę Bardusia czyli Dog Chow? Jeśli ją zjada to może taką kupić albo tę Joserę Festival?

Posted

Miron odpisał, że Karuś w szyjce posiada 65-68 cm. Czyli sporo, sporo. A co do karmy to decydujcie. Mamy 488zł na koncie i jak to technicznie ma wyglądać. Ja nie mam konta na allegro i nie bardzo mam jak kupić. Ale już mogę wysłać pieniążki i zamawiamy.

Posted

[quote name='Poziomka']Devoner, chyba Taks nie ma takich dużych rozmiarów. Coś około 60cm tam jest a Karo ma 65-68cm.[/QUOTE]

Taks musi poszerzyć asortyment o większą rozmiarówkę:lol:, taką dla naszej kruszynki.

Posted

Dla Karo dobra będzie obroża taka jak dla owczarka. Mieliśmy nową, ale została w schronisku "na wymianę", bo opiekunowi brakło odwagi przepiąć:).

Posted

[quote name='ewab']Dla Karo dobra będzie obroża taka jak dla owczarka. Mieliśmy nową, ale została w schronisku "na wymianę", bo opiekunowi brakło odwagi przepiąć:).[/QUOTE]
Czyli duża i mocna.