Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Karo już na "swoim" :) Siedzi w budzie, zakopany w sianku. Zapoznał się ze stadem przez siatkę. Nie było burczenia z żadnej ze stron :) Napił się wody, zjadł kiełbaskę i odpoczywa :)

Posted

[quote name='Kaas1']mogę deklarować 20 zł na miesiąc, proszę podajcie numer konta i inne dane na priv:)[/QUOTE]
Kochana dziękujemy ślicznie. Bardzo bardzo jesteś super. Już podaję dane.

Posted

[quote name='miron h']Karo już na "swoim" :) Siedzi w budzie, zakopany w sianku. Zapoznał się ze stadem przez siatkę. Nie było burczenia z żadnej ze stron :) Napił się wody, zjadł kiełbaskę i odpoczywa :)[/QUOTE]

Miron dzięki wielkie za chłopaka. A jak Go odbierasz?

Posted

dzień cudów dzisiaj :Karo w hoteliku i jeszcze deklaracja się pojawiła :) a tak nędznie się zapowiadało a teraz nie przeszkadza mi,że się nie odkopie z tego śniegu :cunao:

Posted

[quote name='Poziomka']Miron dzięki wielkie za chłopaka. A jak Go odbierasz?[/QUOTE]

no przygód troche było...nikomu w sumie nie zyczę takowych:razz:' wyobraźnia czasem za dużo rzeczy wyolbrzymia...

ale sie udało i pies i EwaB się odnaleźli w akcji i Karo teraz to pewnie będzie spać do jutra

Posted

[quote name='Mela Jakimiuk']Ja też juz przelałam, w lutym coś dorzucę. A będą jakieś zdjęcia szczęściarza?[/QUOTE]
Dzięki wielkie :) Ja też siedzę i nic nie wiem. Pisałam już, że mam najgorzej. Nawet nie bardzo jak mam zadzwonić.

Posted

Poziomko, musimy ustalić kiedy mają być robione płatności za hotelik, czy będzie bezpośrednio kontakt z hotelikiem czy przez Cioteczki kieleckie, jaką karmę będziemy kupowały Karo itp. Wazne jest aby sprawdzić stan zdrowia Karusia, jego charakter, zachowanie, stosunek do zwierząt/dzieci/obcych, no i zdjęcia od czasu do czasu , no a potem do ogłoszeń to już musiałyby być jakieś fajne zdjęcia, przyciągające oko:-).

Posted

Nowe wpłaty dla Karo:
Aimez_moi --------------- 20zł
Piescofajnyjest ----------- 10zł
Bardzo serdecznie dziękuje.
Razem z całoroczną wpłatą od Beataczi oraz jednorazową wpłatą od Bjuta mam na koncie 190zł. Bardzo ślicznie dziękuję .

Posted (edited)

[quote name='Poziomka']Andzia69 napisz proszę choć troszkę jak to było. No proszę. Ja tu siedzę i nic nie wiem.[/QUOTE]

no cóż...karo nie chcial wejść do samochodu...więc EwaB postanowiła z nim iść na piechotę do domu (niedaleko), bo mirona miało nie być od 15, a oni wyszli ze schronu po 14...

nie pomogli przy wkładaniu do samochodu, nawet kagańca nie chcieli mu zalozyć - bo się bali!

no więc...po 16 dzwoni maż EwyB - ze jej jeszcze nie ma w domu! w międzyczasie dzwonił do mnie Miron i mówił, że jednak jest w domu i czeka...

Koniec końców wsiadłam w samochód, zadzwoniłam do Mortes i razem z 2 Krzyśkami szukaliśmy Ewy po lesie!!! z rożnymi myslami - że np. Karo ją ugryzł, wyrwal się, przewrócił i leży nieprzytomna itd itp...a oni sobie szli...ino się pogubili i poszli nie w te manię, co trzeba przez las! EwaB nie miala przy sobie telefonu...a my z latarkami po lesie drzemy się na całe gardło i szukamy ich, Krzysiu poszedl do schroniska zobaczyc czy Karo nie wrócil sam! Mąż EwyB w miedzyczasie pojechal do domu i czekał na nią w domu - bo nie miała kluczy! A torebkę z telefonem zostawiła w samochodzie. No i po 17.15 w środku lasu dzwoni mąż EwyB, ze się odnalazła! a ja już miałam do niego dzwonic, zeby dzwonil po jakieś wojsko/policję czy cuś bo już ciemno, zimno i pieron wie, co się stało!

tak więc dzisiejszy dzien był pełny wrażen, ze sie tak wyrażę! a po wycieczce zawieźliśmy w 3 samochody psa do Mirona :) gdzie poszedł grzecznie do boksu i wszedl do budy zmęczony spacerem po lesie!

no to tyle

Edited by andzia69
Posted

Najpierw wyjaśnienie, nie pisaliśmy kiedy jedziemy po Karo, bo sami nie wiedzieliśmy kiedy damy radę.

A dzień był z przygodami.
Najpierw Karo nie chciał wyjść z budy. Zjadł opiekunowi całą paczkę smaczków i... nic.
Po wielu zachętach wreszcie udało się. Za to odmówił współpracy i nie chciał wsiąść do samochodu. Zdecydowaliśmy się na krótki spacer dla zdobycia zaufania. Ponieważ droga przy schronisku jest w budowie weszliśmy do lasu. No i azymut mi się trochę za bardzo odchylił:cool3:. Spacer trwał trochę dłużej niż planowaliśmy. Ciotki Andzia69 i Mortes oczyma wyobraźni widziały jak Karo zeżarł Czerwonego Kapturka:roll:. O mały włos Interpolu nie zawiadomiły.
Potem Mortes z Krzysiem (o jak się pies ucieszył na ich widok:lol:) pomogli zapakować Karo do samochodu i cały orszak pojechał do Mirona.
Na razie Karo dostaje karmę od Bardo vel Brutusa - naszego podopiecznego, który też jest u Mirona.
Po dzisiejszym dniu śmiało mogę powiedzieć - spacer z Karo to sama przyjemność. Aż się czasem musiałam oglądać i sprawdzać czy pies idzie ze mną.

Posted

O Matko to może dobrze,że nic nie wiedziałam o akcji bo bym na zawał zeszła. Ewab :) wielkie dzięki za spacerek z Karo. A jak Go odbierasz? No wiesz chodzi mi o te Jego łapy? A teraz dziewczyny co z tymi szczepieniami i odrobaczeniem? Czy na razie musi Go dokładnie obejrzeć wet?

Posted

[quote name='Sara2011']Poziomko, musimy ustalić kiedy mają być robione płatności za hotelik, czy będzie bezpośrednio kontakt z hotelikiem czy przez Cioteczki kieleckie, jaką karmę będziemy kupowały Karo itp. Wazne jest aby sprawdzić stan zdrowia Karusia, jego charakter, zachowanie, stosunek do zwierząt/dzieci/obcych, no i zdjęcia od czasu do czasu , no a potem do ogłoszeń to już musiałyby być jakieś fajne zdjęcia, przyciągające oko:-).[/QUOTE]
Miron napisał płatne z góry kiedy chłopak będzie już u Niego. Karma bezpośrednio do Niego i ewentualne koszty do pokrycia za leczenie. Ja myślę, że gdy będę miała na koncie całą sumę tzn. 300zł a teraz mam tak jak pisałam 190zł ale Beataczi wpłaciła za cały rok, to od razu zapłacę za od 26 stycznia do 26 lutego. Karmę Cioteczki dowiozą i zostałby wet.

Posted

Karo ma aktualne szczepienia.
co do łapy - oszczędza prawą (chyba dobrze dojrzalam po nocy)

teraz potrzeba chwili i...musi ktoś znowu pomóc w zawiezieniu go do weta...bo znowu zginie w akcji ;)
a i przydalaby się ta płytka z rtg, żeby psa skonsultować! Bestia - moglabyś dostarczyć plytkę do gabinetu na ul. Skalistą? tam ją odbierzemy