bestia666 Posted January 15, 2014 Posted January 15, 2014 No to chyba wszystko jasne :lol: mogę pomóc go odwieźć :lol: czekam tylko na info kiedy. Szkoda tylko, że mimo iż tyle poświęciłam dla Karo nie cieszę się nawet śladową sympatią pewnych osób, mnie osobiście to nie przeszkadza, chodzi o to, że wmawia mi się, że chcę Karo siłą zatrzymać w schronie... ja sama nawet nie wiem czy tu będę mogła przychodzić, wtedy Karo zostałby sam. Naprawdę myślicie, że tego chcę? Te osoby co mnie znają, są też tu na wątku, nie muszą mnie kochać, ale chociaż wiedzą, że chcę dla niego jak najlepiej. A przez mój strach, tylko upewniłam się, że wreszcie się rozumiemy i chcemy tego samego. I to nie ja zniechęcam ludzi... to nie ja doprowadziłam do wycofania się z adopcji pewnych osób, to nie ja donosiłam na Pole 17... Ja tylko obrywam za to, że kiedyś mi odbiło i zajęłam się pewnym wilczarzem ;) Zróbmy tak: jeśli chcecie, żebym to nie ja prowadziła wątek, to powiedzcie wprost. Niech ktoś przejmie czy jak tam chcecie. I tak nadal mogę rozmawiać z domami i udzielać informacji, nie ma sprawy. To skoro wszytko wygląda na załatwione, może poprośmy Eweb i Mirona o potwierdzenie co i kiedy i...... witaj nowe życie dla Karo :lol: Quote
yolanovi Posted January 15, 2014 Posted January 15, 2014 Zapisuje wątek i na razie moge tylko kibicować. Może uda mi sie coś wpłacić jednorazowo, ale to tez dopiero w lutym Quote
Poker Posted January 15, 2014 Posted January 15, 2014 Poziomka mnie tu ściągnęła. Czego pies potrzebuje oprócz DS? Wątek jest długi i na razie nie trafiłam na informację co z jego łapami. Gdzie mieszka Miron? Quote
atulek Posted January 15, 2014 Posted January 15, 2014 Przychodzę na zaproszenie jutro poczytam wątek na razie zapisuję Quote
2010 Posted January 15, 2014 Posted January 15, 2014 (edited) PaSja Hera napisał(a):Ick Miron jest tutaj u nas na miejscu,więc transport odpada. Obecnie Karo jest w boksie na betonie bez spacerków ... Wszystko już wczesniej szczegółowo opisane .Na tyle ile jest info w schronisku. Teraz czekamy na konkretne decyzje... Edited January 15, 2014 by ick Quote
kabaja Posted January 15, 2014 Posted January 15, 2014 Poziomka :loveu: W skrócie zbieramy na hotelik ,karmę ,leki . Mam nadzieje ,że któraś dziewczyn napisze jak sprawa teraz wygląda .Miał straszne problemy i wymaga konsultacji weta i leczenia. Miron zdaje się mieszka w okolicach Kielc czyli bardzo blisko od schroniska w którym przebywa Karo. Tak? Cieszę się ,że w hoteliku będzie mogła nad nim czuwać bestia666 i Mortens czyli osoby ,które Karo zna i lubi ,a bestie666 to chyba kocha skoro ma do niej takie zaufanie . Quote
Xibalba Posted January 15, 2014 Posted January 15, 2014 Dzień dobry, jestem :) Jeśli dam radę to dorzucę grosik. Quote
2010 Posted January 15, 2014 Posted January 15, 2014 (edited) [quote name='andzia69']Aimezku Ty mój :) żeby go zabrać trza mieć dokąd :( Jesli ma faktycznie problem z więzadłem- trza się liczyć z operacją...i wtedy najlepiej by było mieć dt gdzieś w pobliżu weta i to dobrego. On miał robiony rtg i z tego rtg właśnie wyszlo co wyszło: "Poza dysplazją biodrową, z tendencją do podwichnięcia prawego stawu, ma problem z kolanem, prawdopodobnie zerwane więzadło krzyżowe." aaa i chcialam dodać, ze wet 'główny" lecznicy, gdzie było robione zdjęcie rtg psa na oczy nie widział! Nie badal go "ręcznie"! Schronisko przyjechało, zrobiło rtg i na tym "całokształt" działan się skonczył!!! A trzeba było po raz drugi zabrać psa, umówić się z lekarzem i zobaczyć co on powie - czy zdecydowalby się go zoperować (bo jak my bylismy w schronisku to mielismy shar peia, ktory miał operowane 2 więzadla! - ale to trzeba chcieć i nie szczędzić na psach!!!!.... Jeżeli ten Rtg był dobrze zrobiony (pies był prawidłowo ulożony do zdjecia) Rtg bez weryfikacji ortopedy specjalisty... Edited January 15, 2014 by ick Quote
bestia666 Posted January 15, 2014 Posted January 15, 2014 Jedyna diagnoza jaką postawiono Karo, to dysplazja biodrowa... Co do kolana to nic pewnego, bo różne konsultacje załatwiałam i różnie lekarze mówili, że to może być zwyrodnienie po zerwanym więzadle, albo że kulawizna nie miała nic wspólnego z kolanem, była tylko i wyłącznie spowodowana dysplazją.... Fakt, lekarz go nie badał, w Kielcach nie ma ortopedów. Ale Karo raczej do operacji się nie kwalifikuje, dysplazję operuje się do 1 roku życia psa. Karo jest na to za stary. Teraz "działa" dobrze, jest sprawny, chodzi na długie spacery, jednak siada mu się najlepiej na miękkim, na betonie jest mu bardzo ciężko. Więzadła nie ma co operować, bo żaden z lekarzy którzy widzieli zdjęcie nie stwierdził takiej konieczności. Póki co najważniejsza będzie profilaktyka, ciepełko, wspomagacze i dobra karma. A dopiero jak trafi do domu stałego i zaaklimatyzuje się tam to można pomyśleć o wizytach, mam namiary na dobrego specjalistę, który kiedyś powiedział, że czeka na Karo, by go zbadać. Teraz trzeba po prostu go stąd zabrać i dać szansę na nowe życie. Quote
Poker Posted January 15, 2014 Posted January 15, 2014 Trzeba dać mu szansę na lepsze życie, ale szukając DS myślę ,że powinno się mieć porządną informację dla niego. Musi sie świadomie decydować na psa z konkretnymi problemami. Quote
bestia666 Posted January 15, 2014 Posted January 15, 2014 Poker wiem o ty, dlatego zawsze jak z kimś rozmawiam kto chętny jest na Karo proponuję dosłanie dokumentacji medycznej. Najnowszej nie mam, tylko tą z zeszłego roku, ale nie wiele się zmieniło, nowych badań nie miał robionych. Mam płytę ze zdjęiem rtg, opis zdjęcia, leki jakie brał (choć to było w trakcie zmieniane) i konsultację ze specjalistą z warszawy, który miał się niby zająć Karo, ale schronisko się w końcu nie zdecydowało go tam zawieść. Więc takich informacji też udzielam, mogę wysłać wszystkie skany mailem, a płytkę ze zdjęciem wypalić i dosłać pocztą gdyby ktoś był zainteresowany adopcją i chciał to wcześniej skonsultować ze swoim lekarzem. Obecnie schronisko nie udziela takich informacji przed adopcją, więc chyba jestem jedynym źródłem wiedzy o jego karcie leczenia Quote
Poker Posted January 15, 2014 Posted January 15, 2014 To źle ,że schronisko nie udziela inforamacji przed adopcją Może być wiele zwrotów. Quote
bestia666 Posted January 15, 2014 Posted January 15, 2014 Oj może... tym bardziej że adopcja chorego psa wymaga dużej odpowiedzialności, właściciel musi być pewien, że podoła, że będzie go finansowo i psychicznie stać na chorobę pupila... Schronisko oczywiście informuje, że pis jest chory i wymaga leczenie, ale szczegółów nie podaje, a zwłącza nie ma wglądu dokumenty. Na szczęście ja posiadam dokumentację Karo :lol: i to legalnie ;) kiedyś dostałam ją do konsultacji, dopiero później ustalono inne zasady. Więc sokor mi ją wydano to celów konsultacji, to myślę że mam prawo "uświadamiać" przyszłych właścicieli jakiego leczenia wymaga Karo. Dobrze jest, jak tacy ludzie pójdą z tym wcześniej do weta i tam się poradzą, jak leczyć, jakie są potrzebne warunki... To sprawia że adopcja jest bardziej świadoma i że psiak trafi pod dobrą opiekę. Więc jeszcze raz zaznaczam, że zainteresowani adopcją zostaną o wszystkim pionformowani ;) Quote
ania75 Posted January 15, 2014 Posted January 15, 2014 Dziękuję za zaproszenie na wątek - wrócę jutro i poczytam Quote
andzia69 Posted January 16, 2014 Posted January 16, 2014 bestia666 napisał(a):J To co, czekamy na decyzję Ewab kiedy jak go zabieramy??? Ktoś jeszcze musi ustalić szczegółu z Mironem, najlepiej kto go zna. Bestia - ale to nie Ewab ma zadecydować kiedy...tylko wg mnie Miron - o ile bedzie pewny tego, ze nie zostanie z psem. Mielismy u niego wiele psów i najczęściej jak jest coś potrzeba to kontaktuje się ze mną. Poker napisał(a):Poziomka mnie tu ściągnęła. Czego pies potrzebuje oprócz DS? Wątek jest długi i na razie nie trafiłam na informację co z jego łapami. Gdzie mieszka Miron? Pokerku - Miron mieszka w Kielcach, tylko na uboczu. A z łapami...wet, zeby cokolwiek stwierdzic to oprócz zdjęc powinien mieć psa na żywca - rtg bylo zrobione, ale wet psa NIE BADAŁ namacalnie - z tego co ja wiem. Poker napisał(a):To źle ,że schronisko nie udziela inforamacji przed adopcją Może być wiele zwrotów. wiele? cale mnóstwa! pominę fakt wielu ucieczek z tych super domków i wydawanie psów na łańcuchy :-( Quote
kabaja Posted January 16, 2014 Posted January 16, 2014 (edited) to prawda na rtg nie widać zerwania więzadła przynajmniej tak mówił mój wet. betty może na razie się wstrzymajmy z zakupem czegoś na stawy ,bo może by się udało aby obejrzał go wet oczywiście jakby pojechał do hoteliku . bardzo prosimy o nawet najmniejsze deklaracje aby dać Karusiowi szanse wyrwania się ze schronu :modla: Edited January 16, 2014 by kabaja Quote
Aimez_moi Posted January 16, 2014 Posted January 16, 2014 Podtrzymuje swoja deklaracje 20zl miesiecznie dla chlopaka gdy tylko wyciagniecie Go ze schronu..... Tak jak juz ktos tu napisal dostal szanse jedna na milion.......:):) Quote
ewab Posted January 16, 2014 Posted January 16, 2014 Wyciągnąć Karo to jedna rzecz, zgoda Mirona to druga. Dalej nie ma osoby, która poprowadzi wątek i będzie osobą decyzyjną dla Karo. Bez tego nie można zacząć. Quote
2010 Posted January 16, 2014 Posted January 16, 2014 ewab napisał(a):Wyciągnąć Karo to jedna rzecz, zgoda Mirona to druga. Dalej nie ma osoby, która poprowadzi wątek i będzie osobą decyzyjną dla Karo. Bez tego nie można zacząć. Osoba decyzyjna.?...To znaczy ? Jezeli Karo bedzie w hotelu to bedą to wiesci z hotelu...i info o wpłatach na hotel. Quote
supergoga Posted January 16, 2014 Posted January 16, 2014 Czytałam swego czasu i kibicowała Karo. Cieszyłam sie gdy trzymani byliśmy w przeświadczeniu, że jedzie na tymczas - w moje rejony. Też się cieszyłam, że opuści schron. W myślach pewnie niejedni z nas pakowali jego walizki. I co... nic... To transportu nie było, to choroba nie pozwalała, to znów transportu nie było. To był, ale drogi. W końcu sprawa nie wypaliła, a biedny pies pozostał chory na zimnym wilgotnym betonie - pewnie nawet bez koca. To teraz już zaglądam bez euforii, bo mam ogromnie mieszane uczucia. Ale pies wspaniały i życzę mu aby opuścił schronisko i to jak najszybciej. Quote
__Lara Posted January 17, 2014 Posted January 17, 2014 ick napisał(a):Osoba decyzyjna.?...To znaczy ? Jezeli Karo bedzie w hotelu to bedą to wiesci z hotelu...i info o wpłatach na hotel. ewab chyba chodzi o to żeby była jedna osoba, która będzie prowadzić ten wątek, zbierać kasę, utrzymywać kontakt z hotelem, jej namiary będą podawane do ogłoszeń. Quote
Poziomka Posted January 17, 2014 Author Posted January 17, 2014 Wysłałam do tej pory 110 zaproszeń a odzew widzicie jaki :( Kilka osób odpisało na pw, że nie może nas wspomóc, kilka przyszło tu do nas, reszta nawet nie odpisała :( Ciotki musi ktoś prowadzić wątek. Musi. To być albo nie dla Karo. Quote
Tianku Posted January 17, 2014 Posted January 17, 2014 Ja jestem u Karo ale nie wiem co mam napisać bo trochę nie rozumiem co i jak podobnie jak supergoga ale nieważne :roll: w miarę możliwości postaram się coś wpłacać jak Karo trafi do hoteliku ale stałej nie mogę zadeklarować Quote
Mortes Posted January 17, 2014 Posted January 17, 2014 Poziomka a może Ty mogłabyś poprowadzić wątek? Mój wątek Białogonków prowadzi i rozlicza Mazowszanka która mieszka w Warszawie i nie zna " tak na żywo" Bialogonków . Wątek Stiwiego prowadzi i rozlicza Obiezyswiat ktora w życiu na żywo nie spotkała sie z psiakiem ... nie widzę problemu w prowadzeniu i rozliczaniu watku przez osobe z poza Kielc , skoro u nas nikt niechce lub nie może się tego podjac ... Quote
2010 Posted January 17, 2014 Posted January 17, 2014 Mortes napisał(a):Poziomka a może Ty mogłabyś poprowadzić wątek? Mój wątek Białogonków prowadzi i rozlicza Mazowszanka która mieszka w Warszawie i nie zna " tak na żywo" Bialogonków . Wątek Stiwiego prowadzi i rozlicza Obiezyswiat ktora w życiu na żywo nie spotkała sie z psiakiem ... nie widzę problemu w prowadzeniu i rozliczaniu watku przez osobe z poza Kielc , skoro u nas nikt niechce lub nie może się tego podjac ... Poziomka jest b.aktywna tutaj u Karusia. Nie zapomina karusia i czesto go odwiedza. Razem z Poziomką wszystko tutaj biega optymistycznie i sympatycznie.. Wszyscy będziemy się u niej meldować.. Z hotelika będą do niej docierały wiadomości i notowania wpłat na jego hotelik . Moim zdanie to dobry pomysł...mam nadzieje, ze i jej sie spodoba.... Quote
Recommended Posts