Aimez_moi Posted October 30, 2013 Posted October 30, 2013 Zagladam do piesa z nadzieja......ale jakos cisza. Quote
__Lara Posted October 31, 2013 Posted October 31, 2013 Wiecie co, przeraża mnie ten brak działania - obawiam się, że ludzie zaraz stąd pouciekają, a tylko dlatego, że nie ma na miejscu osoby, która by bezpośrednio popilotowała sprawę Karo. Smutne, bo tak pies straci szanse na normalne życie. Quote
Sara2011 Posted October 31, 2013 Posted October 31, 2013 __Lara napisał(a):Wiecie co, przeraża mnie ten brak działania - obawiam się, że ludzie zaraz stąd pouciekają, a tylko dlatego, że nie ma na miejscu osoby, która by bezpośrednio popilotowała sprawę Karo. Smutne, bo tak pies straci szanse na normalne życie. Też odnoszę wrażenie że wątek zamiera. Z tego co przejrzałam na szybko wątek to Karo ma 120 zł deklaracji stałych: Kabaja-50zł Poziomka-20zł Aimez_moi - 20zł piescofajnyjest-10zł Sara2011-10zł Lara - 10zł Jednorazowe wpłaty deklarowały Agnieszka103 i Beataczl. Quote
arnold Posted October 31, 2013 Posted October 31, 2013 Przeczytałem cały wątek i odnoszę wrażenie,że już nic się tu nie zmieni. Założycielka wątku pisze tylko jaki pies jest biedny i że musimy Mu pomóc. A leki pewnie też już dawno się skończyły. Quote
kod4 Posted October 31, 2013 Posted October 31, 2013 Nie leki się nie skończyły, są nadal. Rozglądamy się za jakimś dt, ale na razie jest brak. Jeśli chodzi o ten hotelik, to rozmawialiśmy z Panią stamtąd i nie jest kolorowo... Z hotelikiem rozmawiała dziewczyna, która zajmuje się Karusiem. Opisze Wam przebieg rozmowy jak tylko będzie w domku... Quote
arnold Posted October 31, 2013 Posted October 31, 2013 Chodzi o ten hotel do którego miał jechać prawda? Quote
kod4 Posted October 31, 2013 Posted October 31, 2013 Tak tak o ten. Jeszcze dziś będzie info na ten temat. Przejrzałam właśnie kilkanaście stron z hotelikami. Znalazłam taki, gdzie są porobione ''boksy'' normalnie w domciu. Bardzo fajny. Ale ceny ? Nie damy rady... Hoteliki są bardzo drogie, takie warunki przynajmniej które Karo musi mieć zapewnione. Ale szukam dalej :) Nie poddajemy się :) AAA i było napisane że nie przyjmują psów agresywnych. Nawet gdyby był tańszy obawiam się, że mogli by go nie przyjąć ze względu na to, że może dziabnąć... Z bólu ale jednak... Quote
bestia666 Posted October 31, 2013 Posted October 31, 2013 Witam wszystkich, z góry uprzedzam, że nie umiem się jeszcze tu poruszać, jestem pierwszy raz na Dogo ;) Konto założyłam specjalnie o Karo, jestem jego opiekunką w schronisku, wolontariuszką, to ja się nim zajmowałam, kiedy wszyscy bali sie podejść, znam go od pierwszych dni jak tu trafił, no i chyba wiem o nim najwięcej. Rozmawiałam z przemiłą Panią prowadzącą ten hotelik, do którego niby miał jechać Karo. To w ogóle nie było z nią ustalone, nikt jej o Karo nie opowiadał, a to zaoszczędziło by nam czasu i wstydu. Ta Pani ma złote serce, bardzo kocha swoich podopiecznych, co można było wyczuć w pierwszych minutach rozmowy. Niestety, ona jest sama jedna, pod opieką ma 6 psiaków, a każdy z nich chcę mieć ją choć na trochę tylko dla siebie. Musi się zająć wszystkimi i każdym z osobna, nie jest w stanie wziąć pod opiekę takiego stwora jak nasz Yeti, który jest trudnym psem. On w nowym miejscu będzie wymagał ciągłej opieki, może naburczeć, może nawet ugryźć... Ja wiem jak postępować by nie dopuścić do tego, ale nowa sytuacja, stres, może doprowadzić do tego, że Karo się wycofa i praca nad nim wtedy będzie bardzo trudna. Pobudzonego Karo trudno utrzymać go na smyczy, gdy nie ma humoru, nie da sobie nawet jej podpiąć. Trzeba mieć dużo siły by nad nim zapanować. Pani z hoteliku, z pewnością dała by sobie z nim radę, gdyby miała tylko jego jednego :) Pasiaki mają fajnie i dostają dużo miłości to wiemy, ale nie jest to miejsce dla Karo. Nie wiem kto tu wszystkim naopowiadał, że Karo ma tam jechać, nie wiem kto doprowadził do tego transportu ale nie można tak robić!!! Proszę Was z głębi serducha, jeśli będziecie mieć jakiś pomysł z hotelikiem lub tymczasem kontaktujcie się ze mną albo z kod4. Ja pogadam z przyszłym opiekunem, wszytko wyjaśnię, powiem jak postępować z naburmuszonym Yeti :) Ale wszytko musi być z głową, bo tu chodzi o zdrowie Karo i jego bardzo delikatną psychikę. Dla mnie to psiak idealny, bez wad, nigdy mnie nie ugryzł, jak mnie widzi podskakuje jak mała żabka, jest uroczy i baaardzoooo go kocham. Ale wiem też, jak łatwo się wycofuje i cierpi, często bardziej psychicznie niż fizycznie. Postaram się tu zaglądać jak najczęściej, jak macie jakieś pytanie to walcie śmiało ;) Karo całuje Was wszystkich swoją kosmatą mordką :) Quote
piescofajnyjest Posted October 31, 2013 Posted October 31, 2013 no to mamy problem....finansowy oczywiscie:( deklaracji malo, a domki tymczasowe tez kosztuja! Quote
Aimez_moi Posted October 31, 2013 Posted October 31, 2013 Bestia666 ja to wszystko rozumiem ale Karo nie moze zostac w schronie. Quote
Poziomka Posted November 1, 2013 Author Posted November 1, 2013 Wiem, że Jamor dla Ciotek z dogo ma ceny w hotelu około 450zł i pracuje z trudnymi psami. Czyli teraz tylko kasa i szukanie hotelu. Musicie dla dobra psa rozstać się z Nim bo w schroni tak długo nie pociągnie. Quote
kod4 Posted November 1, 2013 Posted November 1, 2013 http://www.skylos.pl/dom-tymczasowy/ Znalazłam dziś takie coś :P Podoba mi się ale cena... Raczej nie ogarniemy. Cioteczki przejrzyjcie :) Ehhh szkoda że nie ma nic za darmo :/ Quote
arnold Posted November 1, 2013 Posted November 1, 2013 450zł miesięcznie i praca z psem to niezbyt wygórowana cena. Ale u Jamora są kolejki chyba. Quote
piescofajnyjest Posted November 1, 2013 Posted November 1, 2013 a z bardziej przyziemnych spraw: jak nazbieramy te 450zl? Quote
Aimez_moi Posted November 1, 2013 Posted November 1, 2013 piescofajnyjest napisał(a):a z bardziej przyziemnych spraw: jak nazbieramy te 450zl? O matuchno........a mamy w ogole jakies szanse? Quote
kod4 Posted November 2, 2013 Posted November 2, 2013 http://www.skylos.pl/dom-tymczasowy/ Cioteczki przejrzałyście to ? Hmmm ogółem jak dla psa bezdomnego 400 zł bez wyżywienia ponad 500 z wyżywieniem... Ale tam są ludzie którzy na prawdę zajmują się psami i studiują coś w tym kierunku. Na dodatek psy mieszkają w domciu. To tak ogółem. Warto zajrzeć Quote
kabaja Posted November 2, 2013 Posted November 2, 2013 ja po różnych aferach z hotelikami to tak naprawdę mam zaufanie do sprawdzonych i polecanych na dogo hoteli w tym oczywiście jamor. Nawet jak znajdziemy hotel to są jakieś pomysły na zebranie funduszy . bo trochę nam brakuje . Quote
arnold Posted November 2, 2013 Posted November 2, 2013 A są już jakieś postępy w wyciągnięciu psa ze schroniska? Quote
andzia69 Posted November 2, 2013 Posted November 2, 2013 arnold napisał(a):A są już jakieś postępy w wyciągnięciu psa ze schroniska? jak nie będzie gdzie go wyciągnąć, to nikt go nie zabierze trzeba się liczyć z tym, ze Karo nie jest łatwym i prostym psem, do tego nie jest okazem zdrowia i tak naprawdę trzeba wziąść ewentulność, że on może długo szukać domu co do hoteli - hotelowy boks - żeby byl ze zlotą budą - dalej jest boksem...a jemu przydałby się kawałek ciepłego miejsca i jeszcze jedno - trzeba najpierw go porządnie zdiagnozować - to jest moje zdanie - bo może trzeba operacji? a na to trzeba funduszy... my jak prowadziliśmy schronisko to konsultowaliśmy psy - o ile zaszła taka potrzeba - poza Kielcami...dlatego nie robilismy remontow! bo kasa szła na psy! a nie na to, co powinien wykonać UM!!! a teraz jest odwrotnie - zarządca sobie remontuje, oszczędza na wszystkim !!!! i jest to UM na rękę! a że psy/koty są nie leczone, nie karmione odpowiednio - a kogo to tam obchodzi! Quote
Aimez_moi Posted November 2, 2013 Posted November 2, 2013 Andzia69......:) popatrrz mamy 120zl deklaracji moze warto byloby je uruchomic i dokladnie przebadac psiaka? Jak myslisz jak radzisz? Quote
Recommended Posts