Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Psiak jest w schronie w Kielcach tak ?
Pierwsza rzecz to chyba załatwienie leczenia , bo ból może powodować warczenie czy agresje psa!
Czy on ma wydarzenie na fb ?
Można by poprosić fundacje aby użyczyła konta swojego do wpłat na psiaka - wtedy byłoby można jakoś zbierać chociażby na leczenie psiaka, bo to duży pies i leczenie może być kosztowne.
Trzecia rzecz - znam hotelik w Katowicach, ale nie wim czy przyjąłby psiaka warczącego i tak dużego - i ile by to kosztowało.
Hotelik jest u stwz, na miejscu jest wet. Oczywiście diagnostyka, badania trzeby by pewnie robić w lecznicy, lub u specjalisty.

Posted

Zaglądam na zaproszenie,ale mam za dużo psów i koni pod opieką żeby móc coś finansowo wspomóc...

Prześledziłam kawałek wątku i kompletnie pogubiłam się w tym bałaganie decyzyjno-organizacyjnym.Jak pomóc psu skoro nie ma zgranego teamu i sprawnego przepływu info?Jak bez tego dograć potem finanse i leczenie? Nie mam pomysłu całkiem :( Szkoda zwierzaka w takiej przechowalni gdzie tyle czasu nie zdiagnozowali go nawet..

Posted

Norel napisał(a):
Zaglądam na zaproszenie,ale mam za dużo psów i koni pod opieką żeby móc coś finansowo wspomóc...

Prześledziłam kawałek wątku i kompletnie pogubiłam się w tym bałaganie decyzyjno-organizacyjnym.Jak pomóc psu skoro nie ma zgranego teamu i sprawnego przepływu info?Jak bez tego dograć potem finanse i leczenie? Nie mam pomysłu całkiem :( Szkoda zwierzaka w takiej przechowalni gdzie tyle czasu nie zdiagnozowali go nawet..

popieram. żeby wszystko trzymało się kupy potrzebna osoba z jajami. bo takie pitu pitu na wątku nic psu nie pomoże.

Posted (edited)

Maciek777 napisał(a):
Jestem na Poziomkowe zaproszenie:)
Wieczorem poczytam o co chodzi:roll:

ooo - ja tak na chwilkę tu wpadam i bardzo polecam hotelik psanatorium - Maciek ma link w podpisie ;)

problemy zdrowotne to:

"Poza dysplazją biodrową, z tendencją do podwichnięcia prawego stawu, ma problem z kolanem, prawdopodobnie zerwane więzadło krzyżowe. Karo kuleje"

generalnie nie jest to tak łatwo, prosto i przyjemnie...
dt/hotel musi o psie wiedzieć max info - że pies może naburczeć, ale może też złapać - być może zwiazane to z bolem, być może z tym, że po prostu jest w schronisku (stres) i w innym miejscu się lepiej poczuje...no ale takie informacje MUSZĄ być...bo gadanie, ze to psi aniołek jest nie do końca prawdziwe

skoro jakas fundacja udostępnia konto i bierze go pod opiekę, to ja to rozumiem tak, że jest również odpowiedzialna za niego, za jego adopcje - oczywiście przy wspołpracy z zainteresowanymi osobami

Edited by andzia69
Posted

jak jest podeslij ciocia mi linka na pw
szkoda psiaka sliczna mordka
zawsze mozna sprobowac zorganizowac jakas zbiorke deklaracji na hotelik
zawsze tez zostaja bazarki
az zall psiaka sliczny

kod4 napisał(a):
Wydarzenie na facebooku powstało nawet wcześniej niż to tutaj ale nadal nie ma żadnego zainteresowania :(

Posted

tez zagladam an zaproszenie Poziomki..przeczytałam ostatnie 3-4 strony ...hmmm bez komentarza....bo dalej czegos nie kumam ale niewazne..

a czy jednak DT do którego miał jechac .... aktualnie nie zgadza na jego przyjazd??? ktos tam dzwonił i rozmawiał ??? mzoe było tu o tym, jesli tak to sorry ale juz późno i mogłam przeoczyc...

pomysle jak moge pomóc...

Posted

Boże jak bardzo się cieszę, że dogomaniacy sa razem i reaguja na prośby o niedoli cudnego psa. Dziekuję WAM bardzo za przybycie sugestie i rady. Teraz czekamy na przybycie opiekunów piesia.

Posted

[quote name='andzia69']ooo - ja tak na chwilkę tu wpadam i bardzo polecam hotelik psanatorium - Maciek ma link w podpisie ;)
Dziękuję za reklamę;)

[quote name='AgusiaP']Hotelik musi być w okolicach Warszawy tak? bo się pogubiłam.
Jeżeli, nie to może ten, są wolne miejsca, ale nie wiem jaka jest cena.

http://www.dogomania.pl/forum/threads/247090-BDT-i-hotelik-u-Dexterki-zaprasza-WOLNE-MIEJSCE/page2
Nie dziękuję za reklamę konkurencji:D

Przyglądam się tylko. Finansowo nie jestem w stanie pomóc bo niedługo to dla mnie będzie potrzebna pomoc:shake: