Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak też o tym myślimy byle nie za pochopnie co z pieniędzmi co miesiąc? Bo przecież koszta będą większe musimy się liczyć z leczeniem...

Posted (edited)

Trzeba wszystko dobrze ustalić..
W DT nie ma boksów , są 4 duże wybiegi i na każdym wybiegu stoi buda pod wiatą , pies może całe dnie biegać , są spacery i czas spędzany na wybiegu .
Psiaka odstresować i musi odpocząc od schroniska i się wybiegać i przebadać..
Czy rzeczywiscie mu cos dolega? Brak ruchu jest dla tego psiaka problemem.
Mamy już deklaracje i jeszcze będzie zapewne cegielkowy
Pozdrawiam

Edited by ick
Posted

kod4 napisał(a):
Ale w tą niedzielę ick? To nie będzie troszkę za szybko? Papiery, dokumenty, karta leczenia i tak dalej. A pieniądze? Ciagle się nimi martwię że nie damy rady....

Kod4 ale przecież dokumentacja medyczna jest w jednym miejscu w schronisku -tak?
W razie jak nie uda się całości zorganizować zawsze można dosłać.

Pieniądze są ważne, ale nie mogą być ogranicznikiem..zobacz ile psów na dogo ratuje się z miejsca. Zabiera się nie myśląc co dalej, bo często na zastanawianie się brakuje czasu..zawsze pieniądze wspólnymi siłami udaje się jednak jakoś zebrać. A niestety schronisko jak widać niezbyt mu służy :-(

Posted (edited)

Niestety jest szybko ,bo mamy okazyjny darmowy transport z innym psiakiem
Karo nie słuzy schronisko.Czasami zapewne nawet warknie.Każdy psiak warknie w takiej sytuacji..Nie ma regularnych spacerków i wybiegu ten myśliwski psiak.Ma problermy z wyproznianeim się w tym boksie gdzie spi..
A W DT moze się odsresowac i ma wybieg.Kaskę możemy zapewne doslać ..
Mamy cegielkowe bazarki i bazarki.fantowe..
Mój ostatni bazarek zebrał wspaniała kwotę//
http://www.dogomania.pl/forum/threads/246316-ROZLICZAM-ciuszki-ksiazki-bizuteria-kosmetyki-farby-do-wlosow
Ratowalismy na dogo już wiele psiaków bez kaski...

Edited by ick
Posted (edited)

Dogocioteczki,
wspólne ustalenia i konstruktywne rozmowy
oraz wspaniala wspólpraca dogocioteczek doprowadziła do tego wsopanialego rezultatu|

Karo jutro jedzie za darmo do DT pod Tomaszowem mazowieckim.
Bardzo dziękujemy dogomaniaczce za jego transport.
Trzymajmy mocno kciuki...aby szczęsliwie dotarł i był słodziutki i cichutki...
Niestety brakuje jeszcze na pierwszy miesiąc 40 zł plus karma na jego DT.
Czy może ktoś zrobic bazarek cegiełkowy?Każdy grosik jest na wage złota..
Potrzebuje tez zapewnie suplementy na wzocnienie stawów..
Oj wybiega się nam w DT...
Pozdrawiam serdecznie

Edited by ick
Posted

Tak tak Yeti jutro jedzie ;) A z lekami to tak : mamy wciąż jeszcze lek od Kabaji więc Yeti zabierzo go ze sobą a może po konsultacji z weterynarzem tam, na miejscu dowiemy się jakich leków trzeba i tak dalej? Co Wy na to ? ;)

Posted

kod4 napisał(a):
Tak tak Yeti jutro jedzie ;) A z lekami to tak : mamy wciąż jeszcze lek od Kabaji więc Yeti zabierzo go ze sobą a może po konsultacji z weterynarzem tam, na miejscu dowiemy się jakich leków trzeba i tak dalej? Co Wy na to ? ;)

Super ...Jasne niech zabierze te leki ,które mu sluza i niech do końca zużyje.
....A dalej bedziemy działać w DT...
Niech się wybiega i odstresuje psiaczek a będzie mial także i piekna pogode...
Trzymajmy mocno kciuki za Karusia...Pozdrawiam serdecznie

Posted

jakie super wiadomości :multi: jak dobrze ,że dziewczyny się dogadały i jeszcze bezpłatny transport /wielkie podziękowania dla osoby ,która się tego podjęła/ Trzymam kciuki za jutrzejszy dzień :thumbs: tak myślałam jak mogę pomóc i pomyślałam czy Karusiowi przydałaby się karma ,która została po mojej suni .Leży u mnie parę miesięcy ,ale worek nie był otwierany .Termin ważności do marca 2014 ./Purnia Pro Plan Light / a i mam 2 fiprexy dla psa do 40 kg czyli na jeden raz dla Yeti . Jak myślicie ,że to może się przydać to dajcie znać .

Posted

kabaja napisał(a):
jakie super wiadomości :multi: jak dobrze ,że dziewczyny się dogadały i jeszcze bezpłatny transport /wielkie podziękowania dla osoby ,która się tego podjęła/ Trzymam kciuki za jutrzejszy dzień :thumbs: tak myślałam jak mogę pomóc i pomyślałam czy Karusiowi przydałaby się karma ,która została po mojej suni .Leży u mnie parę miesięcy ,ale worek nie był otwierany .Termin ważności do marca 2014 ./Purnia Pro Plan Light / a i mam 2 fiprexy dla psa do 40 kg czyli na jeden raz dla Yeti . Jak myślicie ,że to może się przydać to dajcie znać .

Jasne,że się przyda...Wszystkie dobre rzeczy i jedzonko dla Karusia ...Super

Posted

O Boziu........ ja jestem glupia baba i juz rycze.......
Ciesze sie bardzo.....:) leki dla Karusia....pewnie wszystko sie przyda..... ja niestety niczego nie mam ale pomoge w kupnie lekow dla Niego i na bazar tez postaram sie cos wykolowac......:)

Posted

Ale się cieszę, że chłopak opuszcza schronisko! Już się bałam, że nic z tego nie będzie:roll: Sama mam 3 psiaki w hotelikach, ale będę kibicować, mogę pomagać przy ogłoszeniach i wpłacę grosza za jakiś czas jak ktoś mi przypomni ;)

Posted

AAAA i wiecie co to stało się dosyć szybko i nie zdążyłyśmy kupic mu takiej gąbki, bądź materaca. Jemu będzie na tym strasznie wygodnie i lubi się tam położyć? Może ma ktoś coś używanego ?

Posted

kod4 napisał(a):
AAAA i wiecie co to stało się dosyć szybko i nie zdążyłyśmy kupic mu takiej gąbki, bądź materaca. Jemu będzie na tym strasznie wygodnie i lubi się tam położyć? Może ma ktoś coś używanego ?

Jasne...cos musimy dla niego skombinować aby miał wygodnie...
Zobaczymy może na początek ma cos DT...

Posted

Proszę o pilny kontakt z kimś odpowiedzialnym za Karo , dt właśnie otrzymał wiadomość ,że Karo do niego jedzie , nikt nic z nim wcześniej nie ustalił , nie było kontaktu żadnego z osobą odpowiedzialną za Karo , mało tego pisałam do Ick na pw żeby wyjaśniła sprawę warczenia Karo bo DT warczącego psa nie przyjmie , nie dostaliśmy żadnej odpowiedzi . Bardzo proszę o kontakt bo w tej chwili DT Karo nie przyjmie , bo po pierwsze nic nie jest ustalone , po drugie nie wyjaśniona została sprawa warczenie Karo .

Posted

Poziomka napisał(a):
No to ładnie. Ale jak to możliwe przecież wszystko miało być dograne.

Do dt nikt nie dzwonił , dziś był pierwszy telefon, że pies jedzie , bardzo to niepoważne .Ja nie mam czasu siedzieć na dogo , gdybym wczoraj weszła na wątek i przeczytała ,że dzisiaj Karo ma jechać może zdążyła bym zareagować , ale tak jak piszę mam malutkie dziecko i deficyt czasu .Ja nawet nie wiedziałam ,że zdecydowaliście się na to miejsce , nikt ani mi , ani DT nie dał znać .

Posted

Ja sama nie wiem co sie dzieje. Ja wiele razy prosiłam o telefon do dt. Jako takiego nie uzyskałam. Wczoraj dowiedziałam sie że wszystko jest ustalone. Że Karo jedzoe dzisiaj a dt o wszystkim wie... Sama chciałabym wiedzieć o co tutaj chodzi ?

Posted

kod4 napisał(a):
Ja sama nie wiem co sie dzieje. Ja wiele razy prosiłam o telefon do dt. Jako takiego nie uzyskałam. Wczoraj dowiedziałam sie że wszystko jest ustalone. Że Karo jedzoe dzisiaj a dt o wszystkim wie... Sama chciałabym wiedzieć o co tutaj chodzi ?

Telefon podałam Ick bo z nią na pw pisałam o Karo , dopiero dzisiaj dotarłam na wątek , ale nikt do DT nie zadzwonił , choć DT czekało .