Aimez_moi Posted October 13, 2013 Posted October 13, 2013 Jesli cos nie daj Boze sie stanie......to sobie faktycznie moge nie poradzic.....:( Quote
2010 Posted October 13, 2013 Posted October 13, 2013 (edited) Dogocioteczki....probuje tez cos załatwić ..... Karme można chyba dostarczyć internetowo lub osobiscie.. Pisałaś ,że Karus bawil się ostatnio z mniejszymi psiaczkami .Masz nawet takie fotki. To bardzo wazne .To znaczy ,że Karus zgodza się z inymi psami i lubi się nawet z nimi pobawić.. Edited November 10, 2013 by ick Quote
kod4 Posted October 14, 2013 Posted October 14, 2013 [quote name='kabaja']myślałam ,że to strona schroniska w każdym bądź razie Karuś tam jest http://swietokrzyskie.eadopcje.org/psiak/907 Takiej strony schroniska też bym chciała.. Karuś tam jest ponieważ ta strona nie zmieniła nazwy a prowadzi ją poprzednia organizacja. A Karuś przyszedł w 2012 roku kiedy oni jeszcze byli dlatego się tam znajduje. A to jest obecna strona schroniska.... : http://schronisko-dyminy.pl/ Quote
kabaja Posted October 14, 2013 Posted October 14, 2013 ja już nie mam pomysłu jak pomóc Karusiowi :shake: Quote
2010 Posted October 14, 2013 Posted October 14, 2013 (edited) Jest miejsce w DT z sunia za 150 zl plus karma..... Ale Karo nie ma kaski...Jeszcze trzeba go przetransportować i zaadoptować..... Edited October 15, 2013 by ick Quote
Aimez_moi Posted October 14, 2013 Posted October 14, 2013 O rany Ick.......:):) Trzeba sprobowac.....musimy sprobowac...... Ja daje 20zl .....Poziomka pisala, ze tez da 20zl. Mamy 40zl..... Cioteczki pomozcie. Ick.....:) a gdzie ten hotelik by byl? Quote
2010 Posted October 14, 2013 Posted October 14, 2013 (edited) [quote name='Aimez_moi']O rany Ick.......:):) Trzeba sprobowac.....musimy sprobowac...... Ja daje 20zl .....Poziomka pisala, ze tez da 20zl. Mamy 40zl..... Cioteczki pomozcie. Ick.....:) a gdzie ten hotelik by byl?[/QUOTE] Witaj, DT jest pod Tomaszowem Maz...I trzeba dać odpowiedz,bo chętni czekaja.. To co robimy?Musimy dać odpowiedz... Edited November 10, 2013 by ick Quote
piescofajnyjest Posted October 14, 2013 Posted October 14, 2013 ja dam 10 zl! wiecej nie dam rady :( zabieramy go do hoteliku! Quote
kabaja Posted October 15, 2013 Posted October 15, 2013 ja dla mnie to super wiadomość . Karuś byłby bezpieczny . Ja deklaruje 50zł . Quote
Poziomka Posted October 15, 2013 Author Posted October 15, 2013 O Matko. Tak tak ja daję 20zł. Napisałam już, że najwyżej czegoś nie kupię do jedzenia. Ick jesteś super. :) A Kabaja to juz wymiata :) To już mamy 100zł. Quote
__Lara Posted October 15, 2013 Posted October 15, 2013 Ja daję 10zł stałej :) Musi się udać, 150zł to naprawdę niedużo!!! ick, kochana :* Czy są na dogo ludzie z tego schroniska? Myśle, że na pewno ktoś pomoże. Ja nie pojadę 300km żeby Karo wyadoptować na siebie :( Quote
Aimez_moi Posted October 15, 2013 Posted October 15, 2013 No to mamy juz 110zl........:) Ja na tak duza odleglosc........ 2000km takze nie pomoge w adopcji....... Quote
kod4 Posted October 15, 2013 Posted October 15, 2013 Rozmawiałąm z jedyną pełnoletnią wolontariuszką, która się zajmuje Karo i mogła by go wziąć na siebie, w sumie to i tak Karo ją najbardziej kocha. Ale ona ma już jednego psa w hoteliku i właśnie pomaga tam Fundacja Happy Animals, niestety ze zbiórką jest kiepsko, ludzie nie chcą wpłacać. Ona będzie musiała sama dopłacić za następny miesiąc. Więc koniecznie trzeba by zabrać pieniążki. I niestety nie da się tak od razu. Karo od soboty zaczyna nam popadać w deprechę, chodzi coraz lepiej, ale psychicznie jest jakiś przybity. Trzeba by bardzo dokładnie sprawdzić ten hotelik. Czy osoba, która go prowadzi poradzi sobie z Karo, czy będzie wiedziała jak postąpić gdy Karo zacznie burczeć, albo gdy nie da się dotknąć. Ba na pewno podróż źle na niego wpłynie. No i przygotowanie transportu też na trochę zajmie, Karo ma złe skojarzenia z samochodem. Może najpierw tak, poproszę o namiary na ten hotelik, a ja przekażę je tej wolontariuszce co mogłaby Karo wziąć na siebie i ona to sprawdzi, jeśli byłoby sopko, to pomyślimy o transporcie i jak zabrać najwięcej kasy Quote
__Lara Posted October 15, 2013 Posted October 15, 2013 [quote name='kod4']Rozmawiałąm z jedyną pełnoletnią wolontariuszką, która się zajmuje Karo i mogła by go wziąć na siebie, w sumie to i tak Karo ją najbardziej kocha. Ale ona ma już jednego psa w hoteliku i właśnie pomaga tam Fundacja Happy Animals, niestety ze zbiórką jest kiepsko, ludzie nie chcą wpłacać. Ona będzie musiała sama dopłacić za następny miesiąc. Więc koniecznie trzeba by zabrać pieniążki. I niestety nie da się tak od razu. Karo od soboty zaczyna nam popadać w deprechę, chodzi coraz lepiej, ale psychicznie jest jakiś przybity. Trzeba by bardzo dokładnie sprawdzić ten hotelik. Czy osoba, która go prowadzi poradzi sobie z Karo, czy będzie wiedziała jak postąpić gdy Karo zacznie burczeć, albo gdy nie da się dotknąć. Ba na pewno podróż źle na niego wpłynie. No i przygotowanie transportu też na trochę zajmie, Karo ma złe skojarzenia z samochodem. Może najpierw tak, poproszę o namiary na ten hotelik, a ja przekażę je tej wolontariuszce co mogłaby Karo wziąć na siebie i ona to sprawdzi, jeśli byłoby sopko, to pomyślimy o transporcie i jak zabrać najwięcej kasy[/QUOTE] Kasę musimy mieć pewną, więc cioteczki musicie krwią podpisać te deklaracje :) Quote
Aimez_moi Posted October 15, 2013 Posted October 15, 2013 [quote name='__Lara']Kasę musimy mieć pewną, więc cioteczki musicie krwią podpisać te deklaracje :)[/QUOTE] O tak....:) Jestem za.....:) Quote
2010 Posted October 15, 2013 Posted October 15, 2013 (edited) DT jest pod Tamaszowem Mazowieckim... Sa tez tam inne psiaki z dogo i jest znany i sprawdzony na naszym forum... Rozmawiam ze znaną dogomaniaczką , ktora zna ten DT i go proponuje. Chetnych jest sporo i czas nagli... To co zaczynamy konkretnie te pertraktacje ? Czy Karo jest na fb? Moze ktos zrobi błyskawiczny bazarek cegiełkowy na jego transport i brakująca kwotę.. Każdy grosik jest dla niego tak wazny. Być albo nie być Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam kciuki za Krusia.. Czyli brakuje Karo jeszcze 40 zl i koszt transportu........... Edited November 10, 2013 by ick Quote
kabaja Posted October 15, 2013 Posted October 15, 2013 ick bardzo ci dziękuje za to ,że dałaś Karo taką szanse .Decyzja nie należy do nas . Myślę ,że powinniśmy nazbierać deklaracje na hotelik plus karma /przynajmniej jej część / . Tomaszów Maz. nie jest daleko ani od Kielc ani od Warszawy więc nie byłoby problemu z odwiedzaniem Karo a zresztą sa tam dogomaniaczki . Trzeba sprawdzić koszt transportu ,z ok,.Łodzi jeździ chyba jubu może u niego sprawdzić . Co do bazarku to ewentualnie mogę zrobić ,ale w weekend . Quote
Aimez_moi Posted October 15, 2013 Posted October 15, 2013 JA takze mysle, ze musimy sprobowac......:) Bazarek na transport mozna zrobic w kazdej chwili ale nie znamy stanowiska kod4. I kto adoptuje chlopaka? Quote
Aimez_moi Posted October 15, 2013 Posted October 15, 2013 A i Cioteczek mozna pozapraszac do nas. Quote
piescofajnyjest Posted October 15, 2013 Posted October 15, 2013 eee tam :( na moje zaproszenia i tak nikt nie odpowiada:( Quote
kod4 Posted October 16, 2013 Posted October 16, 2013 Powiem Wam jeszcze w tajemnicy że po części chcemy spróbować. Osobe która by go adoptowała w jakimś sensie mamy. Jednak Ona prosiłaby o namiary na ten hotelik.karuś zmienia się dzięki niej. Kocha ją najbardziej na świecie. Chciałaby porozmawiać z osobami z tego hoteliku. Opowiedz o wszystkim i zapytać czy dadzą radę z nim. Psychika Karusia ciągle się pogarsza. Siedzi w budzie schowany... Burczy na ludzi gdy widzi ich na spacerku. Yeti jest bardzo wrażliwy... Tylko tak musimy mieć pewne pieniądze,na każdy miesiąc. Ta dziewczyna ma już jednego psa wyadoptowanego który siedzi w hoteliku i właśnie brakuje pieniędzy. Tak nie może być bo Karo znowu będzie musiał wrócić do schroniska ?! Tego już kompletnie nie przeżyje... Quote
Poziomka Posted October 16, 2013 Author Posted October 16, 2013 Nie bardzo rozumiem o co chodzi? O kontakt z osobą z hoteliku? Czyli Karusia mogłaby adoptować? Pieniążki będziemy zbierać już mamy 110zł stałych. Quote
kod4 Posted October 16, 2013 Posted October 16, 2013 Tak. Chodzi o jakiś numer telefonu. Jeśli wszystko się powiedzie to tak. Zaadoptuje go. Quote
Recommended Posts