Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tylko tak : Jeśli chodzi o domowy hotelik musi być osoba która go wyadoptuje. Wtedy będzie za niego odpowiedzialna już do końca. Czyli za te wszystkie opłaty i tak dalej. Niestety nie posiadamy takiej osoby i w tym problem... Co zrobimy jak się skończą pieniądze? Wtedy ta osoba musiałaby go zabrać i co z nim zrobi ? Znów trafi do schroniska. Nie mamy kogoś kto się tego podejmie...

Posted

to trochę jesteśmy w patowej sytuacji ,co tu zrobić:hmmmm: na pewno jak się wyciąga ze schroniska to na czyjeś nazwisko a z drugiej strony to jak by ktoś wziął go na za karę i weta to brałby na siebie ?

Posted (edited)

[quote name='kabaja']to trochę jesteśmy w patowej sytuacji ,co tu zrobić:hmmmm: na pewno jak się wyciąga ze schroniska to na czyjeś nazwisko a z drugiej strony to jak by ktoś wziął go na za karę i weta to brałby na siebie ?
To znaczy mozna na dogo robic mu regularnie bazarki i zbierać kaske na jego hotelik...\
I ogłoszeń i na fb ..Wazne aby hotelik nie byl drogi..
Może pomoże tez Fundacja Happy Animals ///Pozdrawiam

Edited by ick
Posted

[quote name='kod4']Karo będzie pod opieką zaprzyjaźnionej z nami Fundacji Happy Animals z Bielanów Wrocławskich, oni załatwiają właśnie konsultacje u świetnego specjalisty, który zainteresował się sprawą naszego przytulaka. Ale schronisko robi problemy, nie chce udostępnić aktualnej karty Karo, chyba że już po adopcji. Niestety FHA nie dysponuje miejscem, gdzie mogłaby ulokować Karo, ale mogą zbierać pieniążki np. na rehabilitację jeśli będzie się dało to załatwić. ................[/QUOTE]
To brzmi optymistycznie...........Każda pomoc jest na wagę złota dla Karusia...

Posted

żeby wyciągnąć psa ze schroniska trzeba go adoptować, ktoś musi podpisać umowę i wtedy ta osoba staje się w świetle prawa właścicielem i ona może go umieścić w hotelu, biorąc rachunki za pobyt na siebie. Nie mamy nikogo, kto by się tego podjął, ciotki ze schronu mają już psiaki wzięte w ten sposób na siebie.

Posted

Nie ma innej możliwości, bo większość schronisk nie zna czegoś takiego jak DT/wzięcie psiaka do hoteliku. Ja jak zabierałam psiaki ze schroniska oficjalnie je na siebie adoptowałam, ale zaznaczałam co się będzie z nimi działo i miałam się zgłosić, żeby przepisać umowę w momencie, kiedy psiaki znalazłyby dom...Najgorzej z odpowiedzialnością finansową...Trzeba rozesłać wątek z prośbą o deklaracje, poprosić o deklaracje na fb i ewentualnie ratować się bazarkami, to jedyne wyjście....

Posted

[quote name='paula_t']Nie ma innej możliwości, bo większość schronisk nie zna czegoś takiego jak DT/wzięcie psiaka do hoteliku. Ja jak zabierałam psiaki ze schroniska oficjalnie je na siebie adoptowałam, ale zaznaczałam co się będzie z nimi działo i miałam się zgłosić, żeby przepisać umowę w momencie, kiedy psiaki znalazłyby dom...Najgorzej z odpowiedzialnością finansową...Trzeba rozesłać wątek z prośbą o deklaracje, poprosić o deklaracje na fb i ewentualnie ratować się bazarkami, to jedyne wyjście....[/QUOTE]

Dokładnie. To chyba po prostu musi być osoba, która wyciągnie Karo ze schronu.

Chociaż u nas w Zabrzu w schronie jest coś takiego jak dt i jak psiak jedzie do dt/hotelu to umowa jest z domem tymczasowym.

Posted

ja myślę ,że trzeba najpierw rozejrzeć się za hotelikiem i zorientować się jakiego rzędu są to ceny .na dogo jest parę domowych hotelików i może tam spróbować .Nie możemy się poddać .

Posted

Bardzo przepraszam za moja nieobecność. Właśnie, kto podpisze umowe na siebie? Kto będzie za niego odpowiadał. Jak zabraknie pieniędzy to znów wroci do schroniska ?

Posted

kod4 na stronie schroniska widziałam ,że dużo psiaków jest w dt , widziałam ,że działają tak bardzo doświadczenie wolontariusz np. erka ,może pogadaj z nimi jak to się przeprowadza czy może widzą coś o jakiś dt za opłatę . Myślę ,ze można się zorientować w pdt ,bo różnicą jest 300zl z karmą a 600 bez .Jakby znalazł się tańszy to pewnie łatwiej byłoby podjąć decyzje o wzięciu psiaka na siebie. Jak sobie spojrzymy w oczy jak Yeti się coś stanie a my nawet nie próbowałyśmy .

Posted

[quote name='kabaja']kod4 na stronie schroniska widziałam ,że dużo psiaków jest w dt , widziałam ,że działają tak bardzo doświadczenie wolontariusz np. erka ,może pogadaj z nimi jak to się przeprowadza czy może widzą coś o jakiś dt za opłatę . Myślę ,ze można się zorientować w pdt ,bo różnicą jest 300zl z karmą a 600 bez .Jakby znalazł się tańszy to pewnie łatwiej byłoby podjąć decyzje o wzięciu psiaka na siebie. Jak sobie spojrzymy w oczy jak Yeti się coś stanie a my nawet nie próbowałyśmy .[/QUOTE]

Na jakiej stronie schroniska?