Zofija Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 (edited) [FONT=Times New Roman]Ten mały dziadeczek został uratowany gdy rozpaczliwie wyjąc prosił o pomoc. Wpadł lub został wrzucony do rzeki gdzie nie było brzegu do wyjścia. Pomimo, ze w tym miejscu jest dużo domów, nikt oprócz Pani Grażyny nie zareagował. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Pani Grażyna wyciągnęła tonącego staruszka. Opatrzyła, wysuszyła i niestety musiała zadzwonić do schroniska. Sama miała dwa pieski od nas, w tym jeden umierający.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Piesek został znaleziony w Chybiu ma może 10 lat jak nie więcej, jest ślepawy, zaniedbany i bardzo słaby. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Myślę, ze w schronisku nie da sobie rady. Przy tym jako staruszek nie ma szans na adopcje. Wiadomo, większość ludzi adoptuje pieski względnie młode i ładne[/FONT] [FONT=Times New Roman]Tu liczy się każdy dzień.[/FONT] [FONT=Times New Roman]DLATEGO PILNIE SZUKAMY DLA NIEGO DOMU TYMCZASOWEGO LUB STAŁEGO!!! Dziadeczek: [/FONT] Edited June 28, 2013 by Zofija Quote
asl Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 Nic więcej niestety nie mogę jak tylko podrzucić chłopaczka Quote
yunona Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 Biduś straszny, jeśli wet ze schronu go dorwie.... Czemu tak musi być? Czy wśród wetów schroniskowych nie ma ludzi? Myślę , że sprawa opiera się w dużej mierze o kasę. To nieprawda, że ludzie chcą tylko młode pieski i ładne, to nie jest tak do końca prawdą. Ja znam sporo osób, które pewnie wzięłyby pieska, ale starsze pieski często chorują, a te po przejściach tym bardziej. Za weta trzeba płacić. Wiem bo mam dwa 10- letnie jamniki (oba adoptowane ze schronu) i póki były młode- ok. A teraz wszystko się odzywa. I niestety kasa jest w większej mierze przyczyną, dla której ludzie nie adoptują starszych psiaków. Bo patrzeć jak psiak jest chory i nie pomóc mu z braku pieniędzy to byłoby okropne. Same wiecie, gdybyście miały kasę, psiulka można byłoby zbadać poza schronem a tak?. Znaczy można by jeszcze uderzyć do skarbonki kundelkowej może coś wyskrobią na badania? Spróbujcie :) Quote
bela51 Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 Jaka bidula:-( Czy Wy nie mozecie pozbyc sie tego weta ? Nie mozna złozyc jakiejs skargi nie niego ? Quote
faith35 Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 Jeśli to cos pomoże - porozmawiam z mamą, może go wezmę na DT, ale tylko do końca wakacji... Musi jednak się zgadzać z małymi dziećmi i innymi psami. No i mieszkam na 3 piętrze, więc musiałabym go pewnie znosić na dwór... Quote
Zofija Posted June 23, 2013 Author Posted June 23, 2013 faith35 napisał(a):Jeśli to cos pomoże - porozmawiam z mamą, może go wezmę na DT, ale tylko do końca wakacji... Musi jednak się zgadzać z małymi dziećmi i innymi psami. No i mieszkam na 3 piętrze, więc musiałabym go pewnie znosić na dwór... jeju, to czekam jak na szpilkach!!!!! Quote
Zofija Posted June 23, 2013 Author Posted June 23, 2013 bela51 napisał(a):Jaka bidula:-( Czy Wy nie mozecie pozbyc sie tego weta ? Nie mozna złozyc jakiejs skargi nie niego ? Oj Iza, czy Ty myślisz, ze to takie proste??? Wiesz jakie sprawy są umarzane? PIW ma siedzibę nad tym wetem i ręka rękę myje. Quote
stzw Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 W takim razie należy z niecierpliwością czekać na "trafną" diagnozę... Już mi tego psa szkoda. Quote
faith35 Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 Zofija napisał(a):jeju, to czekam jak na szpilkach!!!!! Zofija, już ślę do Ciebie PW :) Quote
faith35 Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 Z mamą wstępnie "coś" tam uzgodniłam i się zgadza, ale wysłałam do Zofiji PW w tej sprawie. Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o finanse, jak to mawiają. Ja sprawy finansowe pozostawiam między moją mamą, a Zofiją, jeśli będzie uważała, że podróż z Chybia do Zielonej Góry w żaden sposób nie zaszkodzi pieskowi (a to prawie 400 km...) i znajdzie się transport (oczywiście, pomogę w szukaniu!) i wszystko będzie uzgodnione i zapięte na tzw. "ostatni guzik" to psiak może się "pakować" i do nas przyjeżdżać :) Quote
Zofija Posted June 24, 2013 Author Posted June 24, 2013 Skonsultuję się z Kasia. Pieniędzy na pewno teraz nie mamy-więc trzeba by było nazbierać, podróż i co po 2 miesiącach? Ja nawet nie mogę teraz deklaracji założyć bo mam nieciekawą sytuację Quote
Zofija Posted June 25, 2013 Author Posted June 25, 2013 rozmawiałam z Kasią i nie zdecydowałyśmy się. Ze względu na odległość i koszty nie decydujemy się, ale dziękujemy za propozycję. Quote
Zofija Posted June 28, 2013 Author Posted June 28, 2013 Niestety za TM. Na 3 dzień po przybyciu do schronu już się nie obudził. Miał bardzo słabe serdeuszko:( Quote
bela51 Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 Boze, jaki biedak:-(. Dla starych psów porzucenie, to często jest wyrok smierci.:-( Quote
Wessi Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 Przykra sprawa oby mniej takich nieszczesliwych zakonczeń! Do adopcji swietny pies Proszę rozsyłajcie go dalej, zapraszajcie na jego wątek http://www.dogomania.pl/forum/threads/244863-DROPS-zwyk%C5%82y-kundelek-czy-skradnie-komu%C5%9B-serce-Wierzymy-ze-tak%21 Quote
yunona Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 Zofija napisał(a):Niestety za TM. Na 3 dzień po przybyciu do schronu już się nie obudził. Miał bardzo słabe serdeuszko:( Bardzo mi przykro, psiaczku biegaj szczęśliwie za TM , nawet imienia nikt nie zdążył mu nadać. Na pewno rzucony do wody przeżył ogromny stres walcząc o życie, i jego wiek spowodował jego śmierć. To straszne :( Quote
Figunia Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 strasznie szkoda Dziadunia. Tylko, że to już nic jemu nie pomoże...:-( Quote
Zofija Posted July 2, 2013 Author Posted July 2, 2013 stzw napisał(a):A na co umarł? miał bardzo słabe serce. Ogólnie był bardzo słaby. Przestało pracować. Quote
yvonne_swiss Posted July 21, 2013 Posted July 21, 2013 i co z dziadeczkiem ? czy wyszedl ze schronu choc na tymczas ? udostepnie go na fb Quote
yvonne_swiss Posted July 21, 2013 Posted July 21, 2013 matko jak ja czytam juz nie zyje :( maluszku nie zdazylismy ci pomoc ja dopiero teraz zobaczylam :((( spij spokojnie sliczny <3 (*) <3 Quote
Recommended Posts