Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[FONT=Times New Roman]Ten mały dziadeczek został uratowany gdy rozpaczliwie wyjąc prosił o pomoc. Wpadł lub został wrzucony do rzeki gdzie nie było brzegu do wyjścia. Pomimo, ze w tym miejscu jest dużo domów, nikt oprócz Pani Grażyny nie zareagował. [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Pani Grażyna wyciągnęła tonącego staruszka. Opatrzyła, wysuszyła i niestety musiała zadzwonić do schroniska. Sama miała dwa pieski od nas, w tym jeden umierający.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Piesek został znaleziony w Chybiu ma może 10 lat jak nie więcej, jest ślepawy, zaniedbany i bardzo słaby. [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Myślę, ze w schronisku nie da sobie rady. Przy tym jako staruszek nie ma szans na adopcje. Wiadomo, większość ludzi adoptuje pieski względnie młode i ładne[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Tu liczy się każdy dzień.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]DLATEGO PILNIE SZUKAMY DLA NIEGO DOMU TYMCZASOWEGO LUB STAŁEGO!!!

Dziadeczek:

[/FONT]

Edited by Zofija
Posted

Biduś straszny, jeśli wet ze schronu go dorwie.... Czemu tak musi być? Czy wśród wetów schroniskowych nie ma ludzi? Myślę , że sprawa opiera się w dużej mierze o kasę. To nieprawda, że ludzie chcą tylko młode pieski i ładne, to nie jest tak do końca prawdą. Ja znam sporo osób, które pewnie wzięłyby pieska, ale starsze pieski często chorują, a te po przejściach tym bardziej. Za weta trzeba płacić. Wiem bo mam dwa 10- letnie jamniki (oba adoptowane ze schronu) i póki były młode- ok. A teraz wszystko się odzywa. I niestety kasa jest w większej mierze przyczyną, dla której ludzie nie adoptują starszych psiaków. Bo patrzeć jak psiak jest chory i nie pomóc mu z braku pieniędzy to byłoby okropne. Same wiecie, gdybyście miały kasę, psiulka można byłoby zbadać poza schronem a tak?. Znaczy można by jeszcze uderzyć do skarbonki kundelkowej może coś wyskrobią na badania? Spróbujcie :)

Posted

Jeśli to cos pomoże - porozmawiam z mamą, może go wezmę na DT, ale tylko do końca wakacji... Musi jednak się zgadzać z małymi dziećmi i innymi psami. No i mieszkam na 3 piętrze, więc musiałabym go pewnie znosić na dwór...

Posted

faith35 napisał(a):
Jeśli to cos pomoże - porozmawiam z mamą, może go wezmę na DT, ale tylko do końca wakacji... Musi jednak się zgadzać z małymi dziećmi i innymi psami. No i mieszkam na 3 piętrze, więc musiałabym go pewnie znosić na dwór...

jeju, to czekam jak na szpilkach!!!!!

Posted

bela51 napisał(a):
Jaka bidula:-(
Czy Wy nie mozecie pozbyc sie tego weta ? Nie mozna złozyc jakiejs skargi nie niego ?

Oj Iza, czy Ty myślisz, ze to takie proste??? Wiesz jakie sprawy są umarzane? PIW ma siedzibę nad tym wetem i ręka rękę myje.

Posted

Z mamą wstępnie "coś" tam uzgodniłam i się zgadza, ale wysłałam do Zofiji PW w tej sprawie. Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o finanse, jak to mawiają. Ja sprawy finansowe pozostawiam między moją mamą, a Zofiją, jeśli będzie uważała, że podróż z Chybia do Zielonej Góry w żaden sposób nie zaszkodzi pieskowi (a to prawie 400 km...) i znajdzie się transport (oczywiście, pomogę w szukaniu!) i wszystko będzie uzgodnione i zapięte na tzw. "ostatni guzik" to psiak może się "pakować" i do nas przyjeżdżać :)

Posted

Skonsultuję się z Kasia. Pieniędzy na pewno teraz nie mamy-więc trzeba by było nazbierać, podróż i co po 2 miesiącach? Ja nawet nie mogę teraz deklaracji założyć bo mam nieciekawą sytuację

Posted

Zofija napisał(a):
Niestety za TM. Na 3 dzień po przybyciu do schronu już się nie obudził. Miał bardzo słabe serdeuszko:(

Bardzo mi przykro, psiaczku biegaj szczęśliwie za TM
  • , nawet imienia nikt nie zdążył mu nadać. Na pewno rzucony do wody
    przeżył ogromny stres walcząc o życie, i jego wiek spowodował jego śmierć. To straszne :(

• 3 weeks later...