Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Majkowska napisał(a):
Nie ma to jak się rozczulać nad potężnym samcem :lol:

Nie sądzę żeby się zrobił jakikolwiek mając Twój patronat nad sobą ;)

Nie no ja mam nadzieje ze teraz zrobi sie chetniejszy do pracy i moze bardziej aktywny bo to takie cielatko sie ciagnie na ogol za dupa. Dostal nawet ksywe "sanki" jakis czas temu bo bez kitu jak by czlowiek saneczki za soba ciagnal a nie szedl z psem na spacer :diabloti:. Diesiego ciezko na cokolwiek nakrecic no chyba ze to cos nazywa sie zarcie to wtedy problemu nie ma.
Wczoraj zaowazylam jedna fajna rzecz, a mianowicie jak ida oba luzem to co chwila sie podgryzaja , jedno w drugie wpada z rozpedu itp.itd. czasem zdaza sie ze jedno drugiemu jakies male kuku zrobi, a wczoraj pelen spokj Dizi na smyczy Negra luzem i bylo tak przyjemnie :) Okazalo sie tez ze to Diesel jest prowodyrem wszelkich akcji bo nawet na smyczy ja prowokowal do ichniejszych zabaw.

Kolejne spostrzezenie, tym razem Negra sucza strasznie sie napina ostatnio oszczekuje ludzi leci ujada a na 4 m przed czlowiekiem zaczyna sie taniec przyjazni i wielka radosc bo ona idzie sie miziac. Momentami robi sie niestety nieodwoywalna :shake: jak sobie cos ubzdura to bez kitu jesli nie zaczne biec w przeciwna strone to moge zapomniec o tym ze malpa przyjdzie. Czy to po tych tabletach taka sie zrobila bo w sumie podajemy juz 5 dzien takie ludzkie na zatrzymanie laktacji i awiomarin bo przeciez zyga po nich jak kot. Poczekamy zobaczymy bo innych powodow dla ktorych by taka miala sie zrobic nie widze.
Co do klateczki idzie niezle :multi:, sucza sama juz tam sobie wchodzi na drzemki czy poobrzerac kosci lub inne frykasiki. Zaczelam tez ja zamykac gdy jestesmy w domu i np sprzatam ona sobie patrzy a ja co jakis czas znikam w innym pokoju bo robie cos i tez bez zadnych scen grzecznie sobie lezy :) W weekend zrobie pierwsze wyjscie poza dom i zostanie sama w klatce, tak jakies 15/20 minut, a ja skocze zakupy zrobie, ustawie sobie nagrywanie w lapku i zobacze co bedzie robila gdy wychodze z chaty :D

Posted

Dies by sie z Waldkiem dogadał w tej kwesti, bo on też taki : psy łażą jak cielęta po parku a ten od jednego do drugiego z patykiem w ryju i prowokuje do gonitwy. A tłamszenie sie z psami...- żaden ast nie ma z nim szans:evil_lol:

Wald ma to samo - szczególnie jak z nim ćwiczę kontakt. Zauważyłam że np jak jest skupiony na smaku to jak się ocknie że ktoś nagle się pojawił obok niego to ujada... Tak jakby nagle wrócił do rzeczywistości i został osaczony :D
Paskudny nawyk i nie wiem jak to zwalczać, bo normalnie zachowuje się ok, przecież chodzimy między ludźmi , oni go nieraz zaczepiają i różne rzeczy się dzieją, a tu w parku jak pojawi się jeden człowiek to zdarza się podlecieć z ujadaniem. I co gorsze, potem usiłuje się zaprzyjaźnić...

Fajnie ze klatka jej pasuje :) Psy ogólnie lubią klatki , wbrew ohaniom i ahaniom że pieski się więzi to one naprawdę są szczęśliwe jak mają swój domek ;)

Posted

zaczeła się nie słuchać,bo po mału wchodzi w okres dorastania,teraz będzie "sobie sprawdzać"na ile może sobie pozwolić,a bullowate to niezłe kąbiatory:evil_lol:,jeszcze nie raz wystawi na maxa Twoją cierpliwość:diabloti:

Posted

unikatowydiament napisał(a):
zaczeła się nie słuchać,bo po mału wchodzi w okres dorastania,teraz będzie "sobie sprawdzać"na ile może sobie pozwolić,a bullowate to niezłe kąbiatory:evil_lol:,jeszcze nie raz wystawi na maxa Twoją cierpliwość:diabloti:

Tez fakt :diabloti: ale ona raczej jest karna zadko kiedy cos sobie pozwala, slucha na odleglosc ze ma nie ruszac smieci czy kupow a ja widze z daleka ze cos wyszukala. Teraz jej sie dopiero we lbie poprzestawialo z 3 dni temu i tym sposobem zwalam to na tablety ide do weta spytac moze one jakas pobudliwosc powoduja. Ujada na wszystkie suki sie napina i wtedy sie glucha jak pien robi, cos jak by bronila swoich takie warki ostrzegawcze i to ujadanie jest.
Ale profilaktycznie chyba jej zaaplikuje troche cwiczen na lince :)

Posted

marta1624 napisał(a):
Fajnie wygląda "kopiowana" :lol:

nastepnego sobie wezme z ciachnietymi juz bo sama to ja sumienia nie mam, a tak juz bedzie mial :diabloti: tak mi sie te kopiowane podobaja ze szok

Posted

qmu napisał(a):
Tez fakt :diabloti: ale ona raczej jest karna zadko kiedy cos sobie pozwala, slucha na odleglosc ze ma nie ruszac smieci czy kupow a ja widze z daleka ze cos wyszukala. Teraz jej sie dopiero we lbie poprzestawialo z 3 dni temu i tym sposobem zwalam to na tablety ide do weta spytac moze one jakas pobudliwosc powoduja. Ujada na wszystkie suki sie napina i wtedy sie glucha jak pien robi, cos jak by bronila swoich takie warki ostrzegawcze i to ujadanie jest.
Ale profilaktycznie chyba jej zaaplikuje troche cwiczen na lince :)

a co do innch suk,może po mału przestaje je tolerować,niekażdy bullowaty lubi wszystkie psiaki,może takbyć że Negra będzie tolerować tylko samce,a suk nie,albo żadnych psiaków,na różne opcje musisz się przygotować,choć wiadmo że tak nie musi być

Posted

unikatowydiament napisał(a):
a co do innch suk,może po mału przestaje je tolerować,niekażdy bullowaty lubi wszystkie psiaki,może takbyć że Negra będzie tolerować tylko samce,a suk nie,albo żadnych psiaków,na różne opcje musisz się przygotować,choć wiadmo że tak nie musi być

i tak nie bedzie ja obstawiam przejsciowe wachania nastroju bo moja niunia jest grzeczniusia :)

Posted

Pani Profesor napisał(a):
hahahha, kangur z tą plakietką do kluczy przy obroży wygląda jak dozorca :D :D :loveu:

hehehehe może i tak, ale przynajmniej mam spokojną głowę tymbardziej, że robi sie coraz bardziej "gupia", urojka zaczeła mi się dwać we znaki bo sie pisssda agresywna zrobiła ujada na każdego psa jak powalona, na ludzi pod blokiem itd. Ona leci warczy na ludzi szczeka straszy (mało kto kuma że to warko-szczeki ostrzegawcze), ja wtedy musze się drzeć bo ta sie miota, tam ludzie wrzeszcza na mnie. Spacery robimy solo albo z Dieselem, bo nie wiem co jej odwali i czy żreć sie nie zacznie z jakimś innym psem. Dziś chyba będzie biegać w kagańcu bo masakra a chce ją puścić żeby sie wylatała bo dzis znów do pracy ;/.

Posted

qmu napisał(a):
i tak nie bedzie ja obstawiam przejsciowe wachania nastroju bo moja niunia jest grzeczniusia :)

Życzę Ci jak nalepiej aby Negra zawsze taka miła do psów była:loveu:
ale masz bullowatgo i musisz zawsze o tym pamiętać,nie raz takie słodke aniołki,jak dorosły przestały Nimi być,a bullowate dojrzewają dość długo (psychicznie) ok 3/4lat.Znam dość ich sporo i mam wiedzę na ich temat,wiem że różnie może być,ale wiadomo czas okaże

Posted

Buzują jej hormony , ma urojke więc to jest pewnie powód nagłej zmiany zachowania .
Całkiem możliwe że jak sie wszystko unormuje to te zachowania miną ;)

Posted

Wczoraj spacerki były na lineczce, puscułam ją w kagańcu, ale ona i tak swoje i tak swoje więc lineczka 10m i heja :)
Spotkałam wczoraj też piesia taki śmiszny na chudych łapach, początkowo miałam opory, ale ładnie się pobawiły i każdy poszedł w swoją strone. Zrobiłam też jej trening lekki, żeby spuścić z niej troche pary.

To wszystko to jest nic, odkryłam magiczna moc kości z prasowanych jelit. Kupiłam suce taka nie za dużą około 20-25cm kilka dni temu i tak sobie kostka leżała i leżała, aż w końcu gdy sucz została zamknieta w kennelce się za nią zabrała. Maltretowała ją ponad pół godziny wyglądając przy tym jak by sie naćpała :evil_lol:. Tak żuła i żuła, aż w końcu padła na pysk, a i tak tylko pół kości znikneło.

Posted

ochoo Negra pokazuje różki :evil_lol:

A Kasta już nie :diabloti: Wita się z każdym pieskiem ,który jest nastawiony pokojowo lub zabawowo :loveu: Ostatnio pinczerek ją pogonił a ona biedula nie wiedziała co robić :D

Oczywiście nie jest dłużna "agresorom" bo odpysknie w sekundę.
........................

Jednak - tak to okres przejściowy :D Mam nadzieję ,że u Was też. A Kasta też lubi burknąć na ludzi ,tyle że bardziej w stylu "Siemaaa lece się przywitam,patrz jaka jestem zajebista,no to cmok i lecę dalej :diabloti: "
Czekamy na kolejną cieczkę,ciekawa jestem czy znów jej hormony uderzą do głowy :roll:
.........................
Lewe oko Diesla wygląda świetnie w końcu chłopak będzie normalnie widział :multi:
I bardzo dobrze,że od razu go ciachnęli. Narkoza to nie takie byle co.