Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wszystkiego naj :)

Wow będzie drugi psiak? :D
Jeśli sie zdecydujesz na schroniskowca to fajnie, napewno będzie to dla niego korzystniejszy wybór i szczeniak niewiadomego pochodzenia ;) Widziałam że piszesz o staruszku, a nie boisz się że Negra dla starszego psa może być za żywym kompanem?
Też kiedyś o takim piesku myślałam, ale połączenie z dzikim młodziakiem takim jaki jest Wald odpada, zresztą, przerobiłam jego bycie z Amorem i wiem że on jest zwyczajnie... męczący :D (zreszta nie tylko dla psów :evil_lol:)

Fajnie Negra wisi :) A zawsze jej wieszasz tak żeby stała na ziemi czy czasem jakieś wysokopowietrzne loty też są?
I nie łapie zapięcia od smyczy ? My jak się bawimy z zabawką na smyczy to non stop w zębach chrupie karabinek, Wald się uwziął i koniec :roll: Teraz już szukam sznurka bo reproduktor bez zębów to tak niebardzo :evil_lol:

Posted

qmu napisał(a):
hehehehe nie grozi Negra ludzi nie je, sądze nawet, że gdyby zaszła potrzeba to ta kretynka nawet by obronić mnie nie umiała. Zamiast napastnika urzreć to by poszła się przywitać.

Wiesz, nie boję się ataku przez Negrę ;) Ale sam fakt widoku, jak mocno trzyma ringo i jak nim szarpie...i wyobraźnia działa :evil_lol:

Posted

Majkowska napisał(a):
Wszystkiego naj :)

Wow będzie drugi psiak? :D
Jeśli sie zdecydujesz na schroniskowca to fajnie, napewno będzie to dla niego korzystniejszy wybór i szczeniak niewiadomego pochodzenia ;) Widziałam że piszesz o staruszku, a nie boisz się że Negra dla starszego psa może być za żywym kompanem?
Też kiedyś o takim piesku myślałam, ale połączenie z dzikim młodziakiem takim jaki jest Wald odpada, zresztą, przerobiłam jego bycie z Amorem i wiem że on jest zwyczajnie... męczący :D (zreszta nie tylko dla psów :evil_lol:)

Fajnie Negra wisi :) A zawsze jej wieszasz tak żeby stała na ziemi czy czasem jakieś wysokopowietrzne loty też są?
I nie łapie zapięcia od smyczy ? My jak się bawimy z zabawką na smyczy to non stop w zębach chrupie karabinek, Wald się uwziął i koniec :roll: Teraz już szukam sznurka bo reproduktor bez zębów to tak niebardzo :evil_lol:

tak naprawde wisieć wisiała typowo tylko raz jak na razie, bo ja jej po prostu co dwa tygodnie podnosze to o jakies 5-10 cm żeby mięśnie jej przywykły i nic sobie nie ponaciągała. Chociaż jak się z nią sznurem przeciągam to normalnie moge z nią karuzele zrobić i trzyma mimo że łapy w powietrzu latają. :D A jak skacze do ringo czy sznura to za karabinczyki nie łapie a jak trafi karabinczyk to puszcza.

Posted

mojej matki seterka jak miała pierwszą urojoną to tylko w cycuchy poszło a potem wróciło do normy. druga urojona to był szał właśnie z zabawkami a w szczególności z jednym misiem. O sterylizacji nie myślisz? ja jeżeli nabędę suczkę i nie będę miała zamiaru wystawiać a poźniej dopuszczać to wytnę chociażby ze względu na cieczkę która mnie nie fascynuje i te ciąże urojoną ;)

Magdabroy- czemu się ludzie nakręcają jak pies wisi na czym kolwiek?? twój wilk też by zawisł przy odrobinie zachęty :cool3:

Posted

agutka napisał(a):

Magdabroy- czemu się ludzie nakręcają jak pies wisi na czym kolwiek?? twój wilk też by zawisł przy odrobinie zachęty :cool3:

Ja się nie nakręcam ;) Chodziło mi o to, że przy takim szarpaniu, widać jaką pies ma siłę :) I wyobraziłam sobie po prostu psa, który trzyma ludzką rękę i szarpie tak jak tym ringiem. Ręka rozszarpana na maksa ;)
A mój wilk lubi karuzelę :) Chwyta gruby patyk na środku, a mój mąż łapie z obu boków i kręcą się dookoła :D Suka nie puści, choćby nie wiem co się działo :evil_lol:

Posted

agutka napisał(a):
mojej matki seterka jak miała pierwszą urojoną to tylko w cycuchy poszło a potem wróciło do normy. druga urojona to był szał właśnie z zabawkami a w szczególności z jednym misiem. O sterylizacji nie myślisz? ja jeżeli nabędę suczkę i nie będę miała zamiaru wystawiać a poźniej dopuszczać to wytnę chociażby ze względu na cieczkę która mnie nie fascynuje i te ciąże urojoną ;)

Negra będzie wycinana w tym miesiącu tylko musze umówić dokładny termin, a to zależy jak szybko wypłata przyjdzie :D Diesel najprawdopodobniej też wycinany bedzie :D

Posted

o to działasz ;) ja mając sterylizowaną suczkę doceniam zabieg codziennie ;)

Magdabroy- to wyobraź sobie co taki owczarz robi z twoją ręką:D bollowate łapią i trzymają a wilczurki kąsają dodatkowo wwwrrr ale sama nie wiem w razie ataku którego bym wolała na moim ręku :diabloti:

Posted

agutka napisał(a):
o to działasz ;) ja mając sterylizowaną suczkę doceniam zabieg codziennie ;)

Magdabroy- to wyobraź sobie co taki owczarz robi z twoją ręką:D bollowate łapią i trzymają a wilczurki kąsają dodatkowo wwwrrr ale sama nie wiem w razie ataku którego bym wolała na moim ręku :diabloti:

Działam działam, mimo że już nie raz słyszałam "kiedy w końcu będzie mieć szczeniaki bo chce jednego", ale ja nie chce mnożyć i zawsze mówie " w fundacji pełno takich jak ona".

Co do gryzienia to bardziej sie obawiam chyba owczarka niż bullowatego. Widziałam owczarki w akcji i wiem do czego są zdolne, od tamtej pory podchodze do nich z lekkim dystansem, tymbardziej, że w moim mieście wiekszość On-ów jest agresywna, albo nie zrownowazona po prostu i/lub ma głupich właścicieli. Bullowate jak się żrą widziałam raz ( Negra z Erosem) i włożyłam między nie łapy żeby rozdzielić, gdy kiedyś w schronie rozdzielałam właśnie ON-a z Mixem mixów to ONek mi zabki na ręku zostawił, ale że szybko dostał butem to nic wielkiego się nie stało, ale blizenki do dzis mam.

Posted

Ja przez onka mam dożywotnio przestawioną kość w nadgarstku:roll:
A swojego czasu złapała mnie też astka przy zabawie - zamiast na patyczku powiesiła mi się na ręce, ręki mi nie urwała i nawet nie rozcieła skóry, tyle ze krwiaka miałam ze 2mce :P

Posted

Majkowska napisał(a):
Diesel jak foczka :D Strasznie poczciwie wygląda :)
A Negre wielbię za jej spryt, zwinność i iskrę jaką ma w sobie :)

Diesel przy zdjęciach nie współpracuje wcale więc ciężko go uchwycić jakoś sensownie :)
A Negra to po prostu "suka do zadań specjalnych"
agutka napisał(a):
Negra chyba schudła?? Fajnie się laseczka rozwija, pierwsza fota na drzewku bardzo mi się podoba :)

Troszku jej się schudło, ale to dobrze bo już lekko zatuczona była :evil_lol:, teraz większa dawka ruchu robi swoje dziś po spacerach znów nie wiem że mam psa w domu bo padła jak zabita.
A to jej pierwsze wejście na drzewo było i tak nie sądziłam, że cokolwiek z tego będzie, a jednak zdolnego mam pieseczka :cool3: fotki może niespecjalne z drzewa ale co ja taki mały karzeł napstrykam jak pies mi nad głową spaceruje :)

Posted

Majkowska napisał(a):

A Diesel nie wszedł ??:evil_lol:

Buhahahahahahahahahahahahaahaha :lol!: (ale się uśmiałam), Diesel ma ciężkie dupsko, a tak poważnie to do kija podskoczy do sznura też, ale na murki/ławki/ drzewa i takie różne przeszkody nie naskakuje, no chyba że wleziesz najpierw Ty z żarciem i zawołasz to wtedy taaak. Chociaż na drzewo Jacek się wgramolił (tam gdzie najniżej było), a Diesel nawet nie prubował dupska od ziemi oderwać, tak samo jak na zdjęciu na ławeczce tylko przednimi łapami wlazł i wyszedł jak foka hehehe.

agutka napisał(a):
no tak mi się zdawało że tłuszczyku ubyło ;) bullowate to zdolne bestie i nie raz cię Negra zadziwi ;)

Więcej biega teraz cieplej się zrobiło, znajomi się śmieją że jak pracuje to Negra nabiera mase, a jak mam tylko wolne to zaraz jest spadek :D Co do zadziwinia mnie przez Negre robi to codziennie prawie że :) Coś czuję, że mam suke do zadań specjalnych, robi prawie wszystko ( w miare możliwości i pojmowania swego) o co ją poproszę także kto wie może uda mi się ją wyszkolić na takiego Treta (psi parkurowiec), narazie dobrze nam idzie :D

Posted

No właśnie umaszczenie ma świetne, generalnie jest cudna, do tej pory mi się w głowie nie mieści że to było niechciane szczenie z wyrokiem schroniska