qmu Posted January 31, 2014 Author Posted January 31, 2014 [quote name='unikatowydiament']witanko:) :)[/QUOTE] hellousien :) Quote
Robokalipsa Posted January 31, 2014 Posted January 31, 2014 [quote name='qmu']Opomiarowalam pieseczka i obecnie suczyca prezentuje sie tak... wiek ok. 11 m-cy waga - 27.6 kg wys. w klebie - 48 cm ob. glowy - 48 cm ob. karku - 49 cm ob. klatki - 70 cm ob. talii - 60 cm Troche sie utyta zrobila, ale ja ostatnio kiepsko sie czuje no i mniej sie ruszamy ;/, teraz Negra to wyglada ja by byla w ciazy prawie ze :oops:, trzeba sie bedzie zebrac i porzadnie z pieskiem pobiegac bo normalnie u mnie tez sie odkladac zaczyna juz powoli ...[/QUOTE] Prawie 28kg waży :crazyeye: Kasta zaledwie 23 w porywach (przynajmniej mieś temu tak miała). Nieźle :D I klata bardzo fajnie ;) Muszę moją rudaskę pomierzyć ale czekam do 1 urodzin :D Już tylko 12 dni :loveu: Świetne wiadomości tu wyczytałam i mega się cieszę że Dies jednak się nie zmarnuje :multi: A Twoja panna dorasta ,więc licz się z tym,że będzie musiała jako starsza owarczeć kilku gnoji :eviltong: Quote
qmu Posted February 3, 2014 Author Posted February 3, 2014 Dziś byliśmy na spacerku z nowym koleżką Erosem :) niestety w końcu doszło do spięcia i zaliczyliśmy małą scysje, jedno drugie zębami przetraktowało, ale szybko opanowałam towarzystwo :D nic poważnego się nie stało Negra ma jedna zadre na pysku, a Eros na karku. i kilka foteczek :) Quote
Oscar Patric Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 trzeba pamiętać że bullowate są charakterne;) Quote
qmu Posted February 3, 2014 Author Posted February 3, 2014 [quote name='unikatowydiament']trzeba pamiętać że bullowate są charakterne;)[/QUOTE] Ja gdy Negra jest z Erosem poznaje nieznane mi dotąd oblicze mojej niuni :evil_lol:, ale momentami sama się debilka napinała. Pierwszy raz widziałam żeby jej przeszkadzało, że ja głaszczę innego psa. Erosa w pewnym momencie pogoniła odemnie:diabloti:, ale on też jej dłużny nie był. Wczorajszy spacer zapoznawczy Ero spędził cały w kagańcu bo strasznie się napinał i doskakiwał, ale do Diesela więc dziś z towarzystwa Diziego zrezygnowaliśmy. Quote
Robokalipsa Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 Ładnie bullek umaszczony :) Ale pysk to ma paskudnie obdarty :shake: Poznajesz swoją córcię z nowej strony powiadasz :diabloti: Ja swoją też,tylko że moja jakimś cudem brnie w tą dobrą stronę :loveu: Quote
agutka Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 [quote name='Robokalipsa']Ładnie bullek umaszczony :) Ale pysk to ma paskudnie obdarty :shake: Robo- to są właśnie bulle... wszędzie tym garbem zawadzają i szorują :roll: koleżka fajny i ma ładną sylwetkę oby właściciel nie zapasł... ;) Quote
*Magda* Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 Jak się ładnie kolorystycznie dobrały :loveu: Quote
Majkowska Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 A ja pozostaję wierna białasom, ale bullek ładny ;) Pysk ma makabrycznie zdarty :crazyeye: A ja myslałam że Wald ma tragiczny... http://imageshack.com/a/img36/3010/2yo.JPG eeee.... yyyy... nie powinno być na odwrót?:evil_lol: Quote
agutka Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 [quote name='Majkowska']A ja pozostaję wierna białasom, ale bullek ładny ;) Pysk ma makabrycznie zdarty :crazyeye: A ja myslałam że Wald ma tragiczny... http://imageshack.com/a/img36/3010/2yo.JPG eeee.... yyyy... nie powinno być na odwrót?:evil_lol: Majka co to za kosmate myśli ??? ;) Quote
Majkowska Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 Żadne tam kosmate, jak byk jeden siedzi na drugim tylko im się coś pomyliło :diabloti: Quote
qmu Posted February 3, 2014 Author Posted February 3, 2014 Ryj to nie do końca miał obdarty, wiecej tam brudu z oślizgłych badyli bo wszystkie nochem sobie na bary próbował wrzucać, ale otarć terz kilka było bo krew była ale to dosłownie 2 minuty i już ryj zdarty na "garbie". [quote name='Majkowska'] http://imageshack.com/a/img36/3010/2yo.JPG eeee.... yyyy... nie powinno być na odwrót?:evil_lol: no niby, ale tu wiesz dominacja i te sprawy... chwile po tym się czapneły :diabloti: Zobaczymy jak to w czwartek będzie :painting: Quote
agutka Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 Negrola fajna laska będzie dobrze ;) One muszą się lepiej poznać ale próby dominacji trzeba pilnować Quote
qmu Posted February 3, 2014 Author Posted February 3, 2014 trzeba trzeba, a szczególnie ja musze bo Olka dziś spanikowała jak się zaczęły żreć. Całe szczęście pieseczki są dość "drobne" i łatwo poszło. Ero szybko się spina dosłownie ułamek sekundy i nagle mu się odpala, a Negra dłużna mu nie pozostaje chociaż ją się szybko uspokoi on jest bardziej zaciekły. No i rozpuszczony tak, że diesel przy nim to normalnie na spacerze złoty pies nie liczac skakania po ludziach :evil_lol:, zero rakcji jakiej kolwiek na jakakolwiek komendo " do mnie" nie istnieje, ale co sie dziwic jak pies sobie funduje zachowania samo nagradzajace, wiec mozna olac wlasciciela. Quote
qmu Posted February 3, 2014 Author Posted February 3, 2014 [quote name='Robokalipsa']Prawie 28kg waży :crazyeye: Kasta zaledwie 23 w porywach (przynajmniej mieś temu tak miała). Nieźle :D I klata bardzo fajnie ;) Muszę moją rudaskę pomierzyć ale czekam do 1 urodzin :D Już tylko 12 dni :loveu: Świetne wiadomości tu wyczytałam i mega się cieszę że Dies jednak się nie zmarnuje :multi: A Twoja panna dorasta ,więc licz się z tym,że będzie musiała jako starsza owarczeć kilku gnoji :eviltong:[/QUOTE] Mała poprawka co do wagi Negra 25,2kg już waży - polatała troche i zgubiła to co się odłożyło hehehehe :D Quote
agutka Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 25 kg ?? kurcze to ładna waga ;) teraz tylko niech do końca się rozwinie i laska marzenie ;) wiesz Eros widocznie ma na wszystko pozwolone i chłopak się rozpuścił jak mały york ;) może nie mam idealnego bulla ale chociaż wyznaczam granice oraz o nich czasem przypominam ;) Quote
*Magda* Posted February 4, 2014 Posted February 4, 2014 [quote name='Majkowska'] http://imageshack.com/a/img36/3010/2yo.JPG eeee.... yyyy... nie powinno być na odwrót?:evil_lol: No wiesz co Majka :mad::evil_lol: Quote
Rinuś Posted February 4, 2014 Posted February 4, 2014 O Eros, widział się z Brutim jak jeszcze był malutki, o taki: Teraz już pewnie by się nie dogadał z Brutim jak z Negrą mial spinę :) Quote
qmu Posted February 4, 2014 Author Posted February 4, 2014 No Ero Brutka chcial by zjesc na momencie, ma z tym chlopak problem, do Diesela tez jeszcze dobrze nie podszedl a juz ujadal i sie zucal do szyi, pruby byly nawet gdy go zakagancowalismy, ale wtedy moment i odpuszczal sobie bo nic w naryjniku wskurac nie mogl niestety. Ale ja tam sie wcale nie dziwie w koncu to on tam jest alfa i rzadzi wszystkimi, robi co chce, to i sobie pozwala po prostu. Co nie zmienia faktu ze to fajny psiak, tylko troche zasad i wrocil by na ziemie :D. Quote
Pani Profesor Posted February 4, 2014 Posted February 4, 2014 przepiękny jest Eros, uwielbiam tak umaszczone bullki :loveu: ale mimo wszystko - rozpuszczony york, a rozpuszczony bullek, to przepaść :roll: więc ja tam bym się zastanowiła nad jakimś szkoleniem, bo jeśli jest w połowie tak 'zuchwały' :cool3: do innych psów jak mój Pat, to z racji jego siły może się kiedyś źle skończyć... Quote
qmu Posted February 4, 2014 Author Posted February 4, 2014 No umaszczenie ma cudniaste i fajna mieciutka siersciuche :D Niedlugo bedziemy sie umawiac na spacerek z prawie ze identycznym bulkiem Tajsonem https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1415975695309706&set=a.1399655953608347.1073741827.1399653573608585&type=1&relevant_count=1 Quote
qmu Posted February 4, 2014 Author Posted February 4, 2014 buhahahahaha siedze w robocie sucza spi pod biurkiem i chrapie jak stary dziad a klientasy sie rozgladaja po sobie po czym wszyscy we mnie galy wlepiaja :evil_lol: Quote
*Magda* Posted February 4, 2014 Posted February 4, 2014 Kopnij ją w dupsko, to przestanie chrapać :evil_lol: Quote
Recommended Posts