Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='magdabroy']:roflt::roflt::roflt::roflt::roflt:

też tak zareagowałam jak to zobaczyłam :grin:

a teraz puki zima to zimowe focie

Posted

Też już mam dość tego mrozu, tyłek mi marznie ino myk. Nasz śnieg zamienił się w okrywę lodową i tym samym sucz już tak chętnie po nim nie biega bo pęka niczym tafla lodu - pewnie łapki bolą. Za zimno się zrobiło u nas dziś było -17, do tego wiatrzysko, ale i tak była wycieczka na bunkry i mega spacer po lesie - napotkaliśmy nawet leśne ognisko :cool3:.

Posted

A nie zbiera jej się śnieg w tą przestrzeń na brzuchu?
Pamiętam że Amorkowi takie coś uszyłam i byłam zachwycona, a on szedł jak pług i wciągał wszystko do środka kamizelki. Potem okazało się że ubranko zzewnątrz suche , a podszewka zamarzła :lol:

Posted

To drugie fajne, pełen mrok :D Gangster i jego pies hehehe :D

Masz odwagę że wchodzisz do takich zaułków. Ja panicznie się boję, czasem z psem idę, a on mi wskoczy własnie w taki opuszczony budynek to sram po gaciach, bo tu go chce gonić żeby nic tam nie zeżarł czy coś sobie zrobił, a z drugiej strony po co się mam pchać na pustkowiu do menelskiej jaskini :D

Posted

Majkowska napisał(a):
A nie zbiera jej się śnieg w tą przestrzeń na brzuchu?
Pamiętam że Amorkowi takie coś uszyłam i byłam zachwycona, a on szedł jak pług i wciągał wszystko do środka kamizelki. Potem okazało się że ubranko zzewnątrz suche , a podszewka zamarzła :lol:

Właśnie o dziwo nie, a nawet jeździ w niej na brzuchu po sniegu, myślałam żeby jej tam może ściagacz wszyć jakiś, albo jakiś zatrzask na gumkach, cos musze pomyśleć troszku bo jak siedzi to kurteczka jak na miarę, a jak zacznie latać to sie luzy pod brzuchem robią.

Posted

Majkowska napisał(a):
To drugie fajne, pełen mrok :D Gangster i jego pies hehehe :D

Masz odwagę że wchodzisz do takich zaułków. Ja panicznie się boję, czasem z psem idę, a on mi wskoczy własnie w taki opuszczony budynek to sram po gaciach, bo tu go chce gonić żeby nic tam nie zeżarł czy coś sobie zrobił, a z drugiej strony po co się mam pchać na pustkowiu do menelskiej jaskini :D

Ja też się czasem cykam dlatego zawsze lubie mieć jakiegoś faceta ze sobą, a najlepiej kilku. Bezdomni są raczej nieszkodliwi bardziej się obawiam tych wszystkich ćpunków co się czasem w takich miejscach kręcą, jak to mój brat ładnie ich nazywa "żyłowcy". Lubię łazić po tego typu miejscach niestety w większości przejścia są pozamurowywane lub zejścia pozasypywane. Raz nam się udało ze znajomymi trafić do bunkru gdzie chłopacy jakimś cudem odpalili prąd, były tam miejsca gdzie normalni na murach i drzwiach byly pomalowane czaszki, klaustrofobiczne przejścia i labirynty korytarzy, w powietrzu było czuć taki dziwny zapach ni to wilgoć ni stechlizna - działało na psychike, żeby nie to że miałam wkoło siebie 5 facetów pewnie bym narobiła w gacie. Jakiś czas później ( z dobre 4 miesiace) chcieliśmy tam wrócić porobić zdjęcia itd., ale gdy chcieliśmy się przedrzeć przez płot kumpel wypatrzył wojskowych z psami, i do tej pory tego pilnują. U nas bunkrów nie brakuje niektóre są wręcz w centrum miasta poukrywane w laskach. Niedaleko moich rodziców przy jednej z głównych ulic Torunia w takim "mini lasku" jest bunkier z fosą ogrodzony wielkim żelaznym płotem, ponoć tam rozstrzeliwali żydów i członków polskiej partyzantki. Coś w tym musi chyba być bo tam prócz wron/gawronów/kruków - słaby ze mnie ornitolog ale te czarne ptaszyska, nie ma totalnie innych zwierząt, nawet śladów po nich, żadnych nor totalnie nic. Z resztą o tym miejscu krążą przerózne opowieści, niektórzy twierdzą że tam straszy, ponoć ksiądz był tam egzorcyzmy kiedys odprawiać, ktoś się tam też kilka lat temu powiesił. Ale jak tam się stoi i patrzy na to miejsce to ma ono taki jakiś psychodeliczny klimat, stojąc zdala od bunkra za ogrodzeniem normalnie czułam jak moje ciało ogarnia niewyjaśniona panika i lekki paraliż, mój dzielny boksiu, obrońca swojej pańci też tam prezentował oznaki strachu i jak najszybciej chciał spitalać stamtąd...

Posted

Bry wieczorek :)

Dziś mamy Diesela na noc w domku (miał ściągane dziś szwy z oka), ale chyba zachwytu nie czuje bo poznaje reguły jakich u siebie w domu nie ma, jak np. nie ma leżenia na kanapie. Raz skurczybyk popatrzył mi prosto w oczy i zaczął na mnie burczeć, moment go z tego stanu wyprowadziłam :D i się uwalił na momencie spać :) Dla niego dramat normalnie bo normalnie prawie nic mu nie wolno. O co dziś odstawił poszedł do młodego jak już się troche rozbudził, a ja zaraz za nim bo on nie patrzy po czym depcze, i co ? ja wpadam do pokoju, a ten akurat śpiącemu młodemu na głowę dupskiem usiadł, oczywiście młody wybudzony szok na twarzy ale moment zasnął jak by nigdy nic.

==========================================================================================================

"pacjent" i jego "piguła"

Posted

[quote name='agutka']z psychą wszystko ok tylko pies widzę grubo rozpieszczony przez brata :/
wiele psów tak się niestety zachowuje gdy niema wyznaczonych granic w domu[/QUOTE]

Agutka Diesel jest deko "spaczony" niestety, no i totalnie nie skoordynowany. To jest pieseczek nie przejmujacy sie totalnie niczym bo w koncu jemu wszystko sie nalezy, a gdy chcesz na nim cos wymusic to sie szarpie miota lub zaczyna na ciebie warczec i tym samym szukac kontaktu wzrokowego, prawie nigdy sie nie wycofuje. Uleglosci nie jest nauczony wogle, a gdy zaczal powarkiwac i napierac na mnie, to niestety ale sie z nim deko przeszarpalam wtedy.
Diesel to naprawde zajefajny psiak tylko wymaga ogromu pracy. Nie wiem mojemu bratu nie robia ciagle docinki znajomych dotyczace Diesela, w koncu ma pieseczka z ktorym mozna sie polansowac. Stwierdzenie " gadaj z dupa to cie osra" wrecz genialnie pasuje do mojego brachola.

Dizi tak z mojej wlasnej obserwacji no niestety wymaga korekt, pierwsze smycz szarpie jak glupi do przodu ciagnie i stara sie wyznaczac kierunek marszu, drugie stawanie na tylnych lapach i podskakiwanie do mijajacych nas ludzi (nadmierna ciekawos?), trzy nie ustepuje przejscia np. do innego pokoju trzeba go normalnie przepchac bo sam sie nie przesunie i jeszcze kilka innych spraw. No ale moze ja jakas przwerazliwiona jestem, lub ze wzgledu na wiedze jaka posiadam i doswiadczenia z psami widze to czego inni nie dostrzegaja?

No ale byl i sukces, pewnie nie na dlugo, szlam z psami na smyczach jakies 2km i diesel po kilku korektach (sama obroza), pokazal na co go stac i pieknie szedl nie ciagnac, zdazalo mu sie napinac smycz, no ale normalnie niebo a ziemia, tak przyjemnie jeszcze mi sie z nim nie spacerowalo :)

Posted

Czyli jednak brat wrócił na starą ścieżkę wychowawczą?
Bo pisałaś że się wziął jednak za niego?
Jeden pieron dla mnie co kto robi z psem i jak, byleby pies nie był agresywny i nie zagrażał nikomu. A jak pies się wychowuje sam na swoich zasadach to wiadomo jak bywa, szczególnie pies który swój charakter ma.