Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no zasypalo nas totalnie i to w ciagu jednej nocy :D
wczoraj poszlismy troche po bandzie bo pieseczki mialy trening wp takie tam 20 minut z oponka, a pozniej szalencze zabawy na sniegu trwajace ponad 2 godziny. Sucz po wejsciu do domu tylko cos tam ciumknela sobie z michy i odrazu padla jak zabita.

Posted

Teraz widzę różnicę wielkości.

Ale szczerze -mówcie mi co chcecie, że się na pięknie nie znam ani na bullowatych, ale Negry nawet co z Dieselem nie ma porównywać ;) Negra jest zwarta, smukła,proporcjonalna , bystra w wyrazie i wysportowana. Jaki Diesel fajny, tak nic nad Negrę nie ma ;)

Posted

Moj facet normalnie jest mistrzem swiata hahahahaha, przyszedl do nas jego znajomy z pracy i pyta o Negre co to za rasa, na co Adam wypalil (chyba chcial blysnac) American rusell terrier. Normalnie padlam jak to uslyszalam.

Co do Diesela to sie chlopak wyrobi :D Jacek chce z nim zaczac treningi WP takze przerobi tluszczyk na miesnie :D (mam nadzieje). Jego zachowanie tez sie poprawilo, nie jest juz taki namolny w kwestiach zarcia, przynajmniej mozna zjesc w spokoju. Troche tez Jacka opierdenczylam mowiac delikatnie, bo jak Diesel niekoniecznie chcial sluchac ten darl na biednego pieseczka morde tak ze szok, a skoro spokojne tlumaczenia nie docieraly to tez sie wydarlam na niego z ryjem, ten ze mam sie odwalic, a ja mu ze tak samo wlasnie ma Diesel gdy ten wrzeszczy po prostu nie chce pracowac bo go to zniecheca, a jacek prezentuje wtedy postawe agresywna i w ten sposob nigdy z tym psem sie nie dogada tak jak by tego chcial. A marzenia ma normalnie nie z tej ziemi, ze diesel bedzie chodzil jak zegareczek i bog wie co umial, ale bez pracy nie ma kolaczy i w koncu zdal sobie z tego sprawe - to normalnie sukces.

No i oczywiscie dziekujemy za pochwalki dla Negrusi, Majkowska Ty to chyba jestes jej najwieksza fanka :loveu:hehehe.

Posted

Ana :) napisał(a):
hej, wpadłam się przywitać i teraz na pewno będę tutaj zaglądać :)
ahh zazdroszczę śniegu, u nas nie ma nawet kawałeczka :(

A witamy witamy :)

Posted

Majkowska napisał(a):
A jak wygląda WP u Diesla w kwestii operowanych oczu?
Wprawdzie tu nie było chyba ingerencji w samo oko, a tylko powieki, ale zawsze to operacja.

a tak szczerze mowiac to nawet nie przyszlo mi do glowy zeby sie nad tym zastanowic w koncu tylko mu wycieli kawalek skory i zszyli zeby sie powieka nie zawijala do srodka, teraz mi dalas do myslenia, ale nie sadze zeby byly jakies przeciwwskazania bo niby dlaczego, wkoncu ciagnie barami a nie oczami heheheh.

Posted

ale oczy - że się tak wyrażę niefachowo- też "napina".
Przynajmniej u ludzi po jakichkolwiek operacjach jest zakazany wysiłek fizyczny nawet przez dłuższy czas. Moja mama też miała robioną powiekę to bardzo długo nie mogła nosić nawet niewielkich cięzarów , a nawet lekarz zabronił jej wychodzić z psem który ciągnie.
Nie wiem jak to u psa, ale jeśli w najbliższym czasie planujecie jakiś trening to może lepiej zapytać się przy okazji weta.

Posted

Majkowska napisał(a):
ale oczy - że się tak wyrażę niefachowo- też "napina".
Przynajmniej u ludzi po jakichkolwiek operacjach jest zakazany wysiłek fizyczny nawet przez dłuższy czas. Moja mama też miała robioną powiekę to bardzo długo nie mogła nosić nawet niewielkich cięzarów , a nawet lekarz zabronił jej wychodzić z psem który ciągnie.
Nie wiem jak to u psa, ale jeśli w najbliższym czasie planujecie jakiś trening to może lepiej zapytać się przy okazji weta.

Zaraz koncze prace, a ze do weta mam stad 10m to wejde zapytac, teraz to juz az musze normalnie bo mozesz miec racje, a nie chciala bym zeby Diesel mial jakies problemy z tego tytulu ze ciaga oponke.

Posted

No tak i Majkowska miała racje Diesel nie powinien ciągać oponki, w sumie wet stwierdził, że to miejsce raczej nie pracuje praktycznie wcale przy uciągu, ale dla pewności radzi odczekać do zdjęcia szwów :)

Posted

Widzisz, widzisz?! Jak ja się znam na bullach - jestem specem :evil_lol:

A tak serio to w sumie dobrze że zapytałaś, diabli wiedzą co by się mu mogło porobić.

A w jakim one wieku tak właściciwe są obecnie? Dopiero byly takie małe że się pogubiłam...

Posted

Strasznie szybko rosną nam te dzieciaki.. Kasta 12 lutego będzie miała już rok. Tak na to czekałam a teraz brak mi maleńkiej ciapki :-(
....................................................................
Może poczekajcie z WP do ukończenia roku przez piesy.. Niby to nie dużo ale wciąż się rozwijają.. A stawy to nie żarty. Ja też czekam niestety ;)

Posted

Wystarczy pamiętać o tabsach na stawy i powinno być ok .
1 oponka to nie jest duży ciężar(5-8kg zależy jaka) bez problemu w tym wieku według mnie może ją ciągnąć , aby nie dorzucać więcej przynajmniej do skończenia roku .

Posted

Negra pierwsze próby uciągu miała w listopadzie, teraz ciąga 2 razy w tygodniu i to też 20-30 minut maxymalnie czasem nawet krócej bo jak widze że jej chęci akuat bak to po co ja zmuszać nie o to tu chodzi w końcu. Tabsów na stawy już nie kupujemy (dawałam arthroflex), bo teraz dostaje karme dla psów sportowych w której jest wszystko co potrzeba. A gdy już ciagnie to opone od cieniasa jak narazie, coś około 7 kg waży, czyli mniej niż 1/4 jej masy.

Posted

nie opieraj się tylko na karmie ;)
Ja też nie widzę powodu aby pies w tym wieku nie trenował z lekkim obciążeniem, a tak jak mówisz oponka od cieniasa jest dość lekka i nie robi jej jakiejś różnicy prócz tego że się przyzwyczaja pies do pracy, ładnie się rzeźbi i przy okazji wywala z siebie całą nagromadzoną energię ;)

Posted

Tabsy na stawy to konieczność nie musisz kupować tak drogich .
Nie rezygnuj z tego .
Z tańszych glucosamina z OLIMPA ludzka , lub psi arthrovet . (różnica w cenie w porównaniu z arthroflexem olbrzymia).
Niestety karma dobra nie wystarczy .