qmu Posted January 16, 2014 Author Posted January 16, 2014 ooo i na koniec takie foto na ktorym widac jaka jest roznica miedzy Dieselem a Negra :) Quote
agutka Posted January 16, 2014 Posted January 16, 2014 wow ile śniegu :crazyeye: Negra nieźle wymiatała :) Quote
qmu Posted January 16, 2014 Author Posted January 16, 2014 no zasypalo nas totalnie i to w ciagu jednej nocy :D wczoraj poszlismy troche po bandzie bo pieseczki mialy trening wp takie tam 20 minut z oponka, a pozniej szalencze zabawy na sniegu trwajace ponad 2 godziny. Sucz po wejsciu do domu tylko cos tam ciumknela sobie z michy i odrazu padla jak zabita. Quote
Ana :) Posted January 16, 2014 Posted January 16, 2014 hej, wpadłam się przywitać i teraz na pewno będę tutaj zaglądać :) ahh zazdroszczę śniegu, u nas nie ma nawet kawałeczka :( Quote
Majkowska Posted January 16, 2014 Posted January 16, 2014 Teraz widzę różnicę wielkości. Ale szczerze -mówcie mi co chcecie, że się na pięknie nie znam ani na bullowatych, ale Negry nawet co z Dieselem nie ma porównywać ;) Negra jest zwarta, smukła,proporcjonalna , bystra w wyrazie i wysportowana. Jaki Diesel fajny, tak nic nad Negrę nie ma ;) Quote
agutka Posted January 17, 2014 Posted January 17, 2014 Dizelek poważniejszy ryjek ;) Negruś smuklejsza bo to suczka ;) oba piękne ale od Negry bije humorkiem Quote
qmu Posted January 17, 2014 Author Posted January 17, 2014 Moj facet normalnie jest mistrzem swiata hahahahaha, przyszedl do nas jego znajomy z pracy i pyta o Negre co to za rasa, na co Adam wypalil (chyba chcial blysnac) American rusell terrier. Normalnie padlam jak to uslyszalam. Co do Diesela to sie chlopak wyrobi :D Jacek chce z nim zaczac treningi WP takze przerobi tluszczyk na miesnie :D (mam nadzieje). Jego zachowanie tez sie poprawilo, nie jest juz taki namolny w kwestiach zarcia, przynajmniej mozna zjesc w spokoju. Troche tez Jacka opierdenczylam mowiac delikatnie, bo jak Diesel niekoniecznie chcial sluchac ten darl na biednego pieseczka morde tak ze szok, a skoro spokojne tlumaczenia nie docieraly to tez sie wydarlam na niego z ryjem, ten ze mam sie odwalic, a ja mu ze tak samo wlasnie ma Diesel gdy ten wrzeszczy po prostu nie chce pracowac bo go to zniecheca, a jacek prezentuje wtedy postawe agresywna i w ten sposob nigdy z tym psem sie nie dogada tak jak by tego chcial. A marzenia ma normalnie nie z tej ziemi, ze diesel bedzie chodzil jak zegareczek i bog wie co umial, ale bez pracy nie ma kolaczy i w koncu zdal sobie z tego sprawe - to normalnie sukces. No i oczywiscie dziekujemy za pochwalki dla Negrusi, Majkowska Ty to chyba jestes jej najwieksza fanka :loveu:hehehe. Quote
Majkowska Posted January 17, 2014 Posted January 17, 2014 A jak wygląda WP u Diesla w kwestii operowanych oczu? Wprawdzie tu nie było chyba ingerencji w samo oko, a tylko powieki, ale zawsze to operacja. Quote
qmu Posted January 17, 2014 Author Posted January 17, 2014 Ana :) napisał(a):hej, wpadłam się przywitać i teraz na pewno będę tutaj zaglądać :) ahh zazdroszczę śniegu, u nas nie ma nawet kawałeczka :( A witamy witamy :) Quote
qmu Posted January 17, 2014 Author Posted January 17, 2014 Majkowska napisał(a):A jak wygląda WP u Diesla w kwestii operowanych oczu? Wprawdzie tu nie było chyba ingerencji w samo oko, a tylko powieki, ale zawsze to operacja. a tak szczerze mowiac to nawet nie przyszlo mi do glowy zeby sie nad tym zastanowic w koncu tylko mu wycieli kawalek skory i zszyli zeby sie powieka nie zawijala do srodka, teraz mi dalas do myslenia, ale nie sadze zeby byly jakies przeciwwskazania bo niby dlaczego, wkoncu ciagnie barami a nie oczami heheheh. Quote
Majkowska Posted January 17, 2014 Posted January 17, 2014 ale oczy - że się tak wyrażę niefachowo- też "napina". Przynajmniej u ludzi po jakichkolwiek operacjach jest zakazany wysiłek fizyczny nawet przez dłuższy czas. Moja mama też miała robioną powiekę to bardzo długo nie mogła nosić nawet niewielkich cięzarów , a nawet lekarz zabronił jej wychodzić z psem który ciągnie. Nie wiem jak to u psa, ale jeśli w najbliższym czasie planujecie jakiś trening to może lepiej zapytać się przy okazji weta. Quote
qmu Posted January 17, 2014 Author Posted January 17, 2014 Majkowska napisał(a):ale oczy - że się tak wyrażę niefachowo- też "napina". Przynajmniej u ludzi po jakichkolwiek operacjach jest zakazany wysiłek fizyczny nawet przez dłuższy czas. Moja mama też miała robioną powiekę to bardzo długo nie mogła nosić nawet niewielkich cięzarów , a nawet lekarz zabronił jej wychodzić z psem który ciągnie. Nie wiem jak to u psa, ale jeśli w najbliższym czasie planujecie jakiś trening to może lepiej zapytać się przy okazji weta. Zaraz koncze prace, a ze do weta mam stad 10m to wejde zapytac, teraz to juz az musze normalnie bo mozesz miec racje, a nie chciala bym zeby Diesel mial jakies problemy z tego tytulu ze ciaga oponke. Quote
qmu Posted January 17, 2014 Author Posted January 17, 2014 No tak i Majkowska miała racje Diesel nie powinien ciągać oponki, w sumie wet stwierdził, że to miejsce raczej nie pracuje praktycznie wcale przy uciągu, ale dla pewności radzi odczekać do zdjęcia szwów :) Quote
Majkowska Posted January 17, 2014 Posted January 17, 2014 Widzisz, widzisz?! Jak ja się znam na bullach - jestem specem :evil_lol: A tak serio to w sumie dobrze że zapytałaś, diabli wiedzą co by się mu mogło porobić. A w jakim one wieku tak właściciwe są obecnie? Dopiero byly takie małe że się pogubiłam... Quote
qmu Posted January 17, 2014 Author Posted January 17, 2014 Negra ma jakieś 10/10,5 miesiaca (dokładnie nie wiadomo), a Diesel 9 miesiecy :) Quote
Robokalipsa Posted January 17, 2014 Posted January 17, 2014 Strasznie szybko rosną nam te dzieciaki.. Kasta 12 lutego będzie miała już rok. Tak na to czekałam a teraz brak mi maleńkiej ciapki :-( .................................................................... Może poczekajcie z WP do ukończenia roku przez piesy.. Niby to nie dużo ale wciąż się rozwijają.. A stawy to nie żarty. Ja też czekam niestety ;) Quote
Oscar Patric Posted January 18, 2014 Posted January 18, 2014 Asty mają"słąbsze i delikatniejsze"stawy niż Pitbulle,a wiadomo że lepiej dmuchać na zimne,niż potem żałować,a pamiętacie o wit dla psów pracujących i preparacie na stawy? Quote
gops Posted January 18, 2014 Posted January 18, 2014 Wystarczy pamiętać o tabsach na stawy i powinno być ok . 1 oponka to nie jest duży ciężar(5-8kg zależy jaka) bez problemu w tym wieku według mnie może ją ciągnąć , aby nie dorzucać więcej przynajmniej do skończenia roku . Quote
qmu Posted January 19, 2014 Author Posted January 19, 2014 Negra pierwsze próby uciągu miała w listopadzie, teraz ciąga 2 razy w tygodniu i to też 20-30 minut maxymalnie czasem nawet krócej bo jak widze że jej chęci akuat bak to po co ja zmuszać nie o to tu chodzi w końcu. Tabsów na stawy już nie kupujemy (dawałam arthroflex), bo teraz dostaje karme dla psów sportowych w której jest wszystko co potrzeba. A gdy już ciagnie to opone od cieniasa jak narazie, coś około 7 kg waży, czyli mniej niż 1/4 jej masy. Quote
agutka Posted January 19, 2014 Posted January 19, 2014 nie opieraj się tylko na karmie ;) Ja też nie widzę powodu aby pies w tym wieku nie trenował z lekkim obciążeniem, a tak jak mówisz oponka od cieniasa jest dość lekka i nie robi jej jakiejś różnicy prócz tego że się przyzwyczaja pies do pracy, ładnie się rzeźbi i przy okazji wywala z siebie całą nagromadzoną energię ;) Quote
gops Posted January 19, 2014 Posted January 19, 2014 Tabsy na stawy to konieczność nie musisz kupować tak drogich . Nie rezygnuj z tego . Z tańszych glucosamina z OLIMPA ludzka , lub psi arthrovet . (różnica w cenie w porównaniu z arthroflexem olbrzymia). Niestety karma dobra nie wystarczy . Quote
Alicja Posted January 19, 2014 Posted January 19, 2014 na stawy polecają ludziowe http://allegro.pl/nutrend-flexit-liquid-500ml-gelacoll180kaps-wys24h-i3866561710.html będę kupować dla Ozzulca śniegu zazdrościmy :) , Ozzy go uwielbia co do Dieselka , geny robią swoje i szczypiorka z niego nie zrobisz ;) , ja tam lubię mocnej kości psiaki :) Quote
Recommended Posts