qmu Posted January 12, 2014 Author Posted January 12, 2014 KONIEC ! :) narazie wystarczy teraz musze nacykać nowych fotek :) Quote
agutka Posted January 12, 2014 Posted January 12, 2014 piękne te twoje stworki :loveu: Diesel to taka fajna wielka maszyna ;) Quote
Majkowska Posted January 12, 2014 Posted January 12, 2014 A ja nie widzę aż takiej maszynowatości Diesla.Zawsze na wspólnych zdjęciach patrzę, ale on mi się wcale jakoś specjalnie wielgachny nie wydaje, może ciutkę jak na samca przystało,ale nie przesadnie. Za to Negra , nie będę ukrywać, jest chyba fajniej zbudowana, w każdym razie ma fajniejsze ciałko,wygląda na silniejszą i bardziej wysportowaną, udeczka ma takie napakowane :loveu: Wygląda jak rasowa lwica w pełni formy :) Quote
phase Posted January 12, 2014 Posted January 12, 2014 Siemanko. :) Te jej "kłapouchy" :loveu: Poważnieje dziewczę. :) pzdr. Quote
agutka Posted January 12, 2014 Posted January 12, 2014 ja osobiście bardziej bym stawiała że Negra jest pitem, jest smukła o charakterze bardziej sportowym dlatego optycznie daje wrażenie silniejszej. Ja wole klockowatość jeżeli chodzi o asty i taki właśnie jest Diesel. Co nie powiem że Negra jest gorsza - jest piękna :loveu: qmu w Ledy galerii jest pies podobny do Negry i to jest pit (nie czysty ale pod pita ;) ) Przeleciałam w skrócie wasz temat i jestem pod wrażeniem wzięcia dwóch szczeniaków typu bull ;) Ja chyba bym poczekała aż jeden podrośnie i będzie ułożony a potem następny ;) też mi się marzy parka w jednej rasie z tym że buliki bo to one siedzą w moim sercu od wielu długich lat ;) trenujecie coś czy tak na lajcie sobie żyjecie? Quote
qmu Posted January 13, 2014 Author Posted January 13, 2014 agutka napisał(a):ja osobiście bardziej bym stawiała że Negra jest pitem, jest smukła o charakterze bardziej sportowym dlatego optycznie daje wrażenie silniejszej. Ja wole klockowatość jeżeli chodzi o asty i taki właśnie jest Diesel. Co nie powiem że Negra jest gorsza - jest piękna :loveu: qmu w Ledy galerii jest pies podobny do Negry i to jest pit (nie czysty ale pod pita ;) ) Przeleciałam w skrócie wasz temat i jestem pod wrażeniem wzięcia dwóch szczeniaków typu bull ;) Ja chyba bym poczekała aż jeden podrośnie i będzie ułożony a potem następny ;) też mi się marzy parka w jednej rasie z tym że buliki bo to one siedzą w moim sercu od wielu długich lat ;) trenujecie coś czy tak na lajcie sobie żyjecie? To nie tak do końca wszystko, Diesel jest psem mojego brata, a my nie mieszkamy razem, ale mamy do siebie niedaleko więc i tak widujemy się wręcz prawie, że codziennie, a co za tym idzie nasze futra również :) i tak od pierwszego dnia jak już były oba (Negra jechała z nami po Diesela więc poznały się w minutę po "zakupie"). Szczerze mówiąc jeśli by je tak porównywać, to Negra w większości kwestii bije Diesela na łeb na szyję, tyle że ja suke wyszkoliłam na miarę moich potrzeb (znajomi mówią mi tak "Żabka, szacuneczek normalnie bo masz zajebiście wychowanego psa" - tak beszczelnie się chwalę bo mnie z tego powodu cholernie duma rozpiera i za każdym razem gdy to słyszę to normalnie obrastam w piórka), a Diesel prawie, że wychował się sam, gadałam kładłam bratu i starym do łba, że powinni go uczyć takich podstawowych rzeczy jak np. typowy przeglad weterynaryjny czyli grzebanie psu w ryju, przy oczach, uszach itd., zabieranie michy z żarciem, czy żarcia z michy i wiele innych takich dla mnie podstawowych pierdół ale jakże ułatwiających życie w przyszłości. Szczerze mówiąc ja w życiu nie sądziłam, że kiedykolwiek będę miała asta, lecz pewnego słonecznego czerwcowego poranka zeszłego roku, jeden mms wywrócił moje życie do góry nogami (probably the best day of my life), otwieram wiadomość, a tam foto małego papisia z dopiskiem "Ty nie chcesz małego amstaffa? Kumpel szuka kogoś kto przygarnie", "jasne biore" - bez wachania. Została mi wręczona jako mała amstaffka tak więc tej wersji się trzymam, bo momentami też się zastanawiałam czy to przypadkiem nie pitt, ale zawsze jak spotykamy właśnie jakieś inne asty i pittki to non toper porownuje sobie budowę piesów i szukam różnic i cech wspólnych. Jednak jak się ja postawi koło pitta to widać różnicę klata zupełnie inna i w porównaniu z pittami jakie czasem spotykamy, to Negra deko pakerro jest, a jak stanie przy innym aście, który ma odpowiednią dawke ruchu itd. to właśnie mi ta budowa taka zwarta ubita pasuje, choc i tak w wiekszosci przypadków mój zezol ładniej się prezentuje. A co do pytania o treningi, a i owszem troszkę się trenujemy w WP i high jumpie, ale to dopiero poczatki na spokojnie bez przeginki, nie zmuszam jej do niczego jak np. uwiesze opone na drzewie i wiedzę, że niezbyt zainteresowana jest da sie na nią "napuścić", ale kilka max. kilkanascie sekund i staje pod oponą i sie na mnie patrzy, jescze raz jedna pruba wtedy, ale jak nie chce to nie w końcu to dla niej ma być frajda, a ja nie powiem lubie patrzeć jak ta sie uczepi i szarpie opnke, albo sznur, momentami jak się małpa zaweźmie taka juz na maksa nakręcona, to złapie zębami zaczyna warczeć i piszczeć równocześnie, no coś niesamowitego :) Moja sucz będzie czołgiem :loveu:, mała wyścigówka (46cm w kłębie) o atletycznej budowie z niesamowitym motorem w dupie. I fakt jak stanie przy Dieselu (51cm), widać sporą różnice fotki słabo to oddają, ale cykne im takie żeby było jekieś odniesienie :). o a tu macie foty Dieselowego tatusia special od mnie dla was zebyście zobaczyły jakie z Diesela "monstrum" najprawdopodobniej wyrosnie Quote
Majkowska Posted January 13, 2014 Posted January 13, 2014 a mamuske Diesla masz? tatka faktycznie troche jest:crazyeye: ale i tak jestem fanka Negry:loveu: Quote
agutka Posted January 13, 2014 Posted January 13, 2014 doczytałam dogłębniej temat i zauważyłam że Diesel nie twój :eviltong: porównywać do astra z pedem niema co a jeżeli pannica jest niewiadomego pochodzenia to i skąd wiesz czy pita i asta w tym nie było ;) w każdym razie jest piękna, będziesz ją podsuszać pod sportowca? Ja taką Negre widzę ;) z racji młodego wieku niema co przeciążać no chyba że z lekkim obciążeniem ale ja intensywniej trenowałam WP z moją i wygląd psa zmienił się sporo na lepsze (zarys mięśni) ;) dobrze robisz nakręcając ją po trochu na coś, z czasem będzie miała niezłego bzika np na aport ;) cały ten bzik u astów i pitków to jest to co mnie kręci najbardziej :diabloti: Co do Diesla ojca to fajna maszynka ;) sam Diesel jeszcze rośnie ale już widać tą masywność . Jak Negrinka reaguje na pieski? Widziałam namordnik Quote
qmu Posted January 13, 2014 Author Posted January 13, 2014 Negra do psów jest do rany przyłóż, zero jakichkolwiek problemów duży nacisk kładłam na socjalizacje z innymi psami. Kaganiec nosi gdy idziemy koło kortów i siłowni, bo przecież po co iść do kibla jak można do lasu iść srać, a Negra jest pospolitym zjadaczem ludzkiej kaki. Czy to ast czy to pitt czy też pittoast to mi w sumie lata i tak bym jej w życiu nie wymieniła na innego psa :loveu:. Uroku tej małpie nie brakuje, wszyscy sie nad nią trzęsą oh ah eh jaka zajebista, w pracy jak jesteśmy to klienci normalnie zaczynają ją wołać, że ma do nich wyjść się przywitać. Mało mam sytuacji, że ktoś przed nią zwiewa raczej to my zwiewamy bo wszyscy sie do niej cieszą. Sport to ona chyba ma w genach, jest niezmordowana ok bule sa wytrzymałe, ale ona potrafi wymęczyć dwa inne asty w jednym czasie tak, że tamte leżą już i dyszą, a ta dalej lata i zaczepia, żeby któryś ją pogonił jeszcze choć trochę. A treningi są fajne i pozwalają szybciutko spuścić z niej energię, zbawienne gdy musimy szurać do pracy bo w pół godziny wymęczy się tak jak przez 2 godziny biegania po lesie. Majkowska mamuśki Diesela niestety nie mam, ale też kluchowata taka troche była i też dość wysoka. Quote
gops Posted January 13, 2014 Posted January 13, 2014 Ja wielbie niskie (max 48cm) krótkie , zwarte asty i tylko takie mi się podobają . A niestety jest ich teraz coraz mniej w hodowlach , jak widzę jak wygrywa pies 55cm to aż mnie skręca bo to nie tak powinno być . Negra jak na szczyla ma fajną sylwetke , widać że będzie dobrze zbudowaną suczką przy małej pracy . Diesel całkiem nie w moim typie ale łeb to ma jak sagan :lol: Quote
agutka Posted January 13, 2014 Posted January 13, 2014 powiem tobie że zaczynam zazdrościć popędu do zabaw u Negry ;) z resztą jak u większość ttb tylko nie w moim :eviltong: co do ludzkiego gó... to dobrze pamiętam jak mój wilczek był malutki i nie chciał się dać złapać żeby iść do domu, latałąm pół dnia aż stanął spoglądnął na mnie z głupią miną i chapną wielką jak cygaro kubańskie kupsko i przełknął.... Sagat uwielbia takie wytwory i to nie tylko ludzkie :/ leśnie drażetki też mu bardzo smakują :roll: wrzuć fotki Negry z profilu i w ogóle takie ze zbliżenia bo na tych dalekich to tylko brązowa kropka ;) Quote
phase Posted January 13, 2014 Posted January 13, 2014 Przyznaję, że tatulek Diesela cholernie mi się podoba, tym bardziej ta maść. :loveu: Ale jednak wolę jak mają psiaki uszy :lol: - ale to już kwestia gustów. :) Quote
agutka Posted January 13, 2014 Posted January 13, 2014 a ja takie i takie lubię ;) ma ścięte to ma a jak nie to jest za co tarmosić ;) Quote
qmu Posted January 13, 2014 Author Posted January 13, 2014 no to kilka fot z dzisiejszego wypadu na zamek Dybowski :) sucz normalnie dała się troche obfocić jak nigdy :D a tu normalnie jak Tret - ast psi parkurowiec :D link dla tych co jeszcze nie widzieli bo strasznie mi ten pies podkręca napatrzeć się nie mogę https://www.youtube.com/watch?v=pXElh_VM0Uc i Negra in Tret style Quote
Robokalipsa Posted January 13, 2014 Posted January 13, 2014 Diesla tatuś to mi podchodzi po linię psów Blue Kinga.. I chyba nawet z niej jest :) Zdjęcia fajne. Główkę ma ładną :) Daj czas Negruli bo może się po prostu wolniej rozwijać. Np mi hodowca mówił ostatnio,że widzi ,że Kasta należy do tych długo rozwijających się astów ale będzie świetną suką. I fakt Kasta jak dla mnie ma pitową sylwetkę. Na wielu zdjęciach to widać.. Wygląda dobrze w "swoim rozmiarze" (słowa wetki). Schudła mi do 22,5 z 23,5. A ja jej nie będę tuczyć tylko po to żeby wyglądała jak kulka :D Quote
agutka Posted January 13, 2014 Posted January 13, 2014 nie no patrzę i widzę Kovera ;) on ma niesamowitego bzika na punkcie kamyków ;) teraz na fotkach fajnie ją widać , pyska ma dość sporego a jeszcze nie skończyła się rozwijać :) Quote
qmu Posted January 14, 2014 Author Posted January 14, 2014 Już go kiedyś widziałam w waszej galerii bo bez kitu jest jak Negra :D moja to nie kamyki a badyle kocha. Na osiedlu mamy takie fajne boicho do kosza ladnie ogrodzone i tam w kącie leży piękny stosik kijaszków. Taki nasz wieczorny plac zabaw :D. Quote
agutka Posted January 14, 2014 Posted January 14, 2014 he,he przynajmniej masz zajęcie na wieczorne spacerki ;) on kamyki bo jest zawsze w kagańcu spuszczany, a taki latający kamień który zaraz znika jest dobry bo zaraz leci po następnego ;) Quote
Oscar Patric Posted January 14, 2014 Posted January 14, 2014 tatuś Diesela bardzomi się podoba:loveu: Quote
Alicja Posted January 14, 2014 Posted January 14, 2014 OOoo to dopiero zabawa takie góry piachu :cool2: http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/14/qv54.jpg po śniegu i wodzie Ozzyego nr1 ;) Quote
Robokalipsa Posted January 15, 2014 Posted January 15, 2014 Fajniutki :loveu: Mam ciagle wrażenie ,że te szelki są za ciasno zapięte i na Negrze i na Dieslu.. Może przerzućcie się na guardy ? ;) Quote
Majkowska Posted January 15, 2014 Posted January 15, 2014 Robokalipsa napisał(a): Mam ciagle wrażenie ,że te szelki są za ciasno zapięte i na Negrze i na Dieslu.. Może przerzućcie się na guardy ? ;) Czyli nie tylko ja...Też mi się tak ciągle wydaje,tylko się wtryniać nie chcialam:oops: Cóż, pieski się rozrastają wam ;) Quote
qmu Posted January 16, 2014 Author Posted January 16, 2014 hehehe co wy macie z tymi szelami ? Negry szele sa tak wielkie ze bernardyna w nie bym wsadzila i z pewnoscia nie ma ich za ciasnych, to na fotkach tak czasem wyglada ale na niektorych widac ze pasek pod brzuchem jej zwisa luzno bo ma tam min.1cm luzu pod brzuchem i jak lata to jej sie przesowaja wtedy to tu to tam. Co do Diesla to fakt trzeba mu kupic nowe szele bo te to sie ciasne juz deko zrobily i tez takie tam waskie sznurki 1cm wtedy to wyglada jak wyglada na nim. Quote
qmu Posted January 16, 2014 Author Posted January 16, 2014 (edited) no i teraz beda zimowe fotki - totalna wariacja, czyli "Latajace warchlaki" Edited January 16, 2014 by qmu Quote
Recommended Posts