Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zdjatka niestety musza zaczekac jeszcze z dwa dni bo czekam az przywioza zamowiony kabel do aparatu bo ktos mi zezarl, wiadomo kto :) hehehe za to bedzie duuuuuza porcja zdjatek :)

Posted (edited)

Oj energii to ona ma mase, chociaż ma dwa oblicza :) w domu jest raczej spokojnym kanapiwcem nie liczac gonitw z kotem, za to na spacerze rozpiera ja energia sa momenty ze ja juz dawno sil nie mam a ona nawet nie mysli o powrocie do domu.No i oczywiscie jak widzi innego psa to ja przestaje istniec wydawanie komendy "do mnie" nie ma wiekszego sesu przez pierwsze okolo 10 minut zabawy bo i tak ma mnie w d... bo koleżka do zabawy zapewnia frajde wieksza niz gonitwa z pancia...

Edited by qmu
Posted

Potrafie to sobie wyobrazic, w bloku u mnie mieszkaja sasiedzi, ktorzy maja kundelka Yogiego, ale jest taki sam jak Negra. W domu aniolek, spokojny piesiu a na dworze wulkan energii, jak inny pies. :D

Posted (edited)

Moja niunia pokonała dystans 14 km, normalnie jestem z niej dumna :)

Edited by qmu
Posted

Rinuś my sobie na Teligi mieszkamy :) a co do spacerku to my chetnie, ale dopiero środa bo teraz praca dwa dni, a wiadoo jak to jest caly dzień wyjęty z życia w moim przypadku ;/

Posted

A my troche zalatani w ostatnim czasie szkoda czasu na siedzenie przy kompie :)
kożystamy z pogody Negrusia rośnie, przestaje sie słuchać zrywa sie na samowolne wyprawki, niedaleko bo niedaleko ale z oczu mi ginie momentami, no i gubi zęby :) taki ciulowaty okres normalnie ...
Ale przynajmniej jak sie na treningu skupi to ladnie wykonuje polecenia

Będę miała troszke czasu zeby pozgrywać zdjęcia to wam pokaże jak panna urosła :)

Posted

no coz w ostatnim czasie Negra nam troche przychorowala, okazuje sie ze psica ma uczulenie pokarmowe ja tylko zje purinke to ma takie rozwolnienie ze az z krwia idzie tak samo po arionie, eukanubie, royalu :(, nawet po gotowanym kuraku z ryzem czy kasza i wazywami

poczatkowo wet mowi moze zatrucie pokarmowe no to dostala tablety... dwa dni bylo ok
kolejna wizyta u weta no to badanie kalu moze tasiemiec - no cale szczecie okazalo sie ze nie
no to badanie krwi zeby zrobic, ale zadnego chorubska tez nie

pies zdrowy, prawidlowo przybiera na masie, nie odwodniony wiec co jest...??

no i okazalo sie, ze po karmie zwanej chappi psica ma dopiero zdrowa kupke ;) karma nie jest jakiejs moze dobraj jakosci ale skoro uspokoila jej jelitka to coz bedzie ciamkac chappi dostanie dodatkowe witaminki i juz :)

Posted (edited)

Leceeeee
http://imageshack.us/a/img834/382/cln1.jpg

Fajna malizna :)

Strasznie w szybkim tempie przetestowałas karmy , z tego też może byc biegunka . Całkiem możliwe że ma podrażniony żołądek czy też jelita i to trzeba na spokojnie ogarnąć , dietka lekkostrawna , a potem ostrożnie karma .

Ja z moim boksiem miałam tak że raz miał zaparcia raz biegunki więc podawaliśmy entereseptol czy coś w ten deseń , jakieś probiotyki , Lakcit itp
Poszperaj moze na weterynarii . A co do żywienia wiele osób poleca barf

Edited by Alicja
Posted

Obiecane juz dawno temu fotki :)

u pańci w pracy:

tu sie gapią bo żarcie widzą ;p

no i salceson na koniec...

Posted

ooo na bank ten barf bedzie lepszy niz chappi :) z reszta po testach alergicznych wszystko będzie jasne, albo i nie ;/