Franca81 Posted December 2, 2013 Posted December 2, 2013 Kurde szelki pierwsza klasa! Negra pewnie nie je z tęsknoty. A historia o agresywnej rybce fantastyczna! :lol: Quote
qmu Posted December 3, 2013 Author Posted December 3, 2013 Powiem wam szczerze, że chyba ostatni raz zgodziłam się na zabranie Diesela do siebie. Jacek pojechał w delegacje, a mi wciśnięto psa. To jest jakaś masakra!!! Non toper na mnie szczeka jak siedze na kanapie, łazi wyje ciul wie co on odemnie chce. Oczywiście w wiekszości go zlewam bo ja nie Jacek. Wyciąga mi wszystko zewszą, przed chwilą wcinał worki na śmieci, które leżały w kuchni na stole. Na spacerze ciagnie jak opetany ja nie wiem jak on z nim daje sobie rade. Na chwilę obecną wypracowałam sobie u niego posłuch jako taki, na spacerze w sumie bardziej niż w domu słucha, ale to obca prawie okolica dla niego więc wiadomo się bardziej pilnuje, a w domu rogi pokazuje. Ostatnio też mnie w ręke dziabnął bo sądził że papu dla niego. Ale on sie zachowuje jak by nic do łba nie docierało, sądzi chyba że będzie rządził, a to tak nie działa :D Negra w porównaniu z nim to normalnie złoto jest i anioł. Taki ładny, a taki nieogarnięty ... Quote
qmu Posted December 3, 2013 Author Posted December 3, 2013 no i moja niunia na wczorajszym spacerku Quote
Oscar Patric Posted December 3, 2013 Posted December 3, 2013 bardzo piękny:loveu: powiedz Jackowi że to najwyższa pora na nauczenie Diesela posłuszeństwa,potem będzie trudniej,mogą pojawić się problemy Quote
qmu Posted December 3, 2013 Author Posted December 3, 2013 [quote name='unikatowydiament']bardzo piękny:loveu: powiedz Jackowi że to najwyższa pora na nauczenie Diesela posłuszeństwa,potem będzie trudniej,mogą pojawić się problemy[/QUOTE] Nic nie robie tylko tłumacze mu, że to już ostatni gwizdek na szkolenie nawet jako takie, ale jakoś nie dociera. Ostatnio nawet mój tata się przyznał, że Diesel oberwał od niego bo zaczął próbować sobie ojca ustawiać ;/ coś co dla mnie jest niedopuszczalne żeby pies zaczął powarkiwać na domowników. Przy Jacku fakt faktem jest bardziej potulny, ale i tak sobie go ustawia typu Jacek siedzi na kanapie przyjdzie Diesel poszczeka poburczy i Jacus wstaje zeby piesek sie polozyl, już mu powiedziałam że w końcu ten pies go któregoś dnia zeżre. W domu u rodziców też jest spokojniejszy, ale tylko dlatego ze sie ojca obawia, bo mój starszy nigdy się z nim nie cackał, tymbardziej że nie chciał w domu kolejnego psa. Nawet mój tż próbował i znajomi do Jacentego dotrzeć, może jak by go zaciągnąć do behawiorysty żeby ten mu nawytykał jakie ma problemy z psem bo po prostu niedociera. On to odbiera jak by wszyscy sie nabijali z jego psa i niewiele z tego sobie robi bo jego piesio to słodziaczek (tylko do czasu). Quote
Robokalipsa Posted December 3, 2013 Posted December 3, 2013 Uuuuu będą meeeega kłopoty :shake: Twój brat go NIE nauczy nic. I zapewne już do tego doszłaś. Ratuj psa albo szukaj mu nowego domu póki jeszcze jest młody i ktoś go sobie zdąży nauczyć. Nie chcę krakać ale obawiam się,że pies skończy nie wiadomo gdzie. Oczywiście nie mam na celu obrażać Twojego brata. Tylko tak ze strony czytelnika (mnie) wygląda sytuacja ,którą opisujesz. Wziął sobie amstaffa człowiek,który go brać nie powinien. Szkoda zmarnować tak pięknego psa Quote
qmu Posted December 4, 2013 Author Posted December 4, 2013 Niestety do osła nie dociera, żeby oddał Diesela to nie ma co marzyć, a jak bym go sama zabrała to by mi chyba chate spalił. Jacek zbytnio nie widzi problemu, albo nie chce widzieć ew. po prostu mu to pasuje pies odwala on sie drze i już. Jedynym problemem jest wychowanie no bo wybiegany jest żarcie ma z innymi psami sie dogaduje itd. Jacenty kocha tego piesa i on go też bo to widać, no ale .... Quote
Oscar Patric Posted December 4, 2013 Posted December 4, 2013 zaproponuj Jackowi aby poszedł z psem a kurs PT,z tego co piszesz jest nie różowo Quote
qmu Posted December 4, 2013 Author Posted December 4, 2013 Ojciec ma mu przemówić do rozumu bo jeśli ktoś jest w stanie to zrobić to tylko on :) (pod groźbą oddania psa). A jak już jesteśmy w tego typu temacie to pochwale się postępami mojej sucz :D Niektóre komendy nadal wybiórczo wykonuje typu "wróć" i "do mnie", aleeee :) w końcu i tak wraca po chwili :D, przestała też już biegać do każdego psa jakiego tylko wypatrzy :) w domu to złoto normalnie słucha jak należy i to wszystkich domowników :) Na spacerze już też wszystkich nie zaczepia :) jedynie dzieci które albo piszczą albo coś tam sobie śpiewają pod nosem idąc. Daje się też odwołać od innych psów (no może nie zawsze), a jeszcze niedawno mogłam o tym zapomnieć :) Pięknie rozpoznaje gesty :) komendy ciut słabiej ale to sie dopracuje. Quote
Majkowska Posted December 4, 2013 Posted December 4, 2013 łooo , bierz się tam za Jacka ostro, bo on stąpa po cienkim lodzie... A co z oczami Diesela - to już są po operacji? Foty u was piękne jak zwykle. Quote
qmu Posted December 4, 2013 Author Posted December 4, 2013 Tak Dieselowe oczyska już są ok :) Starszy będzie z nim gadal bo mnie nie słucha. Tak w sumie jak ktoś spotyka Diesela na spacerze nie wiedząc co odwala w domu to wszyscy jak jeden mąż mówią że fajny i sympatyczny psiak. Ja sobie zadałam trudu i poczytałam o astach i wychowaniu itd, fakt zajeło mi to dwa tygodnie ale głowa przynajmniej pełna :D On czytać nie chciał bo lepiej sie z kumplami spotkać w sumie co sie dziwic raptem 23 lata ma. Tyle, że z tego co wszędzie czytałam to takie popuszczanie astowi wcześniej czy później się zemści i to sromotnie, to są psy zbyt silne charakterem, żeby je zostawić samopoas bo wychowa sie sam. W domu rodzinnym to zawsze ja uczyłam psy na tyle ile było potrzeba, a on chyba sądził, że to sie samo zrobiło. Quote
Robokalipsa Posted December 4, 2013 Posted December 4, 2013 Jak zacznie dojrzewać to może się skończyć przyjecielski stosunek do psów.. Ja też mam 23 lata ;) I zadałam sobie trud zapoznania z rasą. Trzymam kciuki za Twojego tatę,niech mu przegada do rozumu bo z Diesla będzie wielki i silny smiec. I w końcu Twój brat okaże się dla niego słabszym przeciwnikiem.. Pies to szybko wykorzysta.. Przecież nie trzeba psa uczyć tysiąca komend,wystarczy kilka zasad i kilka poleceń aby z psem żyć spokojnie ;) Quote
qmu Posted December 5, 2013 Author Posted December 5, 2013 Niektóre dorosłe samce już na niego powarkują, więc puszczany jest tylko z sukami tak dla bezpieczeństwa. Ale fakt któregoś dnia po prostu i Diesel ruszy nawet w samoobronie. ew. doskoczy do Jacka jak mu sie coś ubzdura, albo nie podpasuje. W moim odczuciu Diesel po prostu stara sie zająć miejsce samca alfa w stadzie, a to niestety będzie się nasilać. Ja to już nawet nie ze względu na Jacka próbuje go nakłonić do pracy nad psem, a ze względu na mojego syncia, który u dziadków bywa często gdy jestem w pracy, nie chciała bym żeby Diesel mu coś zrobił bo Bartek z pewnością się nie obroni sam. Wczoraj mój tż spotkał kumpla ojca i ten też mu powiedział, że ojciec tylko mędzi na psa ze jest taki sraki i owaki. Ja też nie wymagam żeby Diesel umiał bóg wie co, ale żeby był po prostu przystosowany do prawidłowego funkcjonowania w rodzinie. Quote
qmu Posted December 5, 2013 Author Posted December 5, 2013 Nudze sie w pracy wiec zaczelam wymierzac Negre pod szeleksy i przy okacji sobie ja cala pomierzylam. ehhh nic normalnie nic nie urosla jedynie w klacie jej przybylo 4cm od ostatniego mierzenia (okolo 1.5 miesiaca temu). Quote
Majkowska Posted December 5, 2013 Posted December 5, 2013 Masz zajob w pracy :D A co do tych oczu to ten nienormalny kształt i opuchlizna jeszcze mu zejdą czy tak zostanie? Bo już wyglądają dobrze, nie są zapaprane itd, ale widać że coś przy nich było robione. Diesel jest przepiękny. Quote
qmu Posted December 5, 2013 Author Posted December 5, 2013 no widzisz Majkowska taka mam porywajaca prace ze przez pol dnia siedze i sie nudze :) Co do Dieselowych oczu to niesadze zeby zmienily krztalt, no chyba ze mu czacha urosnie i cala ta skora sie ponaciaga jak powinna, co w sumie nie jest wykluczone bo dopiero od niedawna czacha mu sie zaczela wysklepiac jak powinna tak byl jajo glowy. Jak sie go zlapie za grzbiet to skore mozna wyciagnac w gore lekko na jakies 20cm, a on nadal nic. jesli to sie ma wszystko cielskiem wypelnic to bedzie olbrzymim psem i wtedy na bank juz go nie bede zabierac bo i tak ledwie sobie z nim radze, ma skurczybyk za duzo sily normalnie jak dla mnie, poza tym leja ze mnie jak jeden piesek idzie kolo mnie grzecznie a drugi jak by mogl by mi rece powyrywal. Porownujac z reszta Negre i Diesela mimo ze oba to AST widac roznice. Niunia ma piekne miesnie ktore ladnie widac, u Diesela mimo ze ma wiecej ruchu miesni nie widac tylko faldy skury jest taki jak by bardziej ulany. Z reszta jak ja na niego patrze to caly czas juz od dawna mam wrazenie ze on to chyba jakiegos doga niemieckiego musial miec w przodkach. Zupelnie inaczej sie psiury rozwijaly rosnac. Ale pamietam tez ze jego matka wydla mi sie spora jak po niego jechalismy i tez jakis jajowaty leb miala. Ale takie to uroki tych "rasowych nierasowcow" nigdy nie wiesz co to tak do konca bedzie. Czas pokaze co z niego wyrosnie, jak tylko bede miala okazje to go pomierze bo ciekawi mnie ile urusl bo jest juz dosc sporo wiekszy od negry a on ma zaledwie 7 miesiecy Quote
Majkowska Posted December 5, 2013 Posted December 5, 2013 on ma 7 miechów? :O Wow.Pewna byłąm że znacznie więcej. Quote
qmu Posted December 5, 2013 Author Posted December 5, 2013 [quote name='Majkowska']on ma 7 miechów? :O Wow.Pewna byłąm że znacznie więcej.[/QUOTE] nom 7,5 dokladnie, a wyrosniety gowniarz jest 48/49cm w klebie ma. Quote
Aleksandrossa Posted December 5, 2013 Posted December 5, 2013 Witamy się po raz pierwszy :D Świetne pysiaki :D Bedziemy zaglądać ;) Quote
qmu Posted December 5, 2013 Author Posted December 5, 2013 [quote name='Aleksandrossa']Witamy się po raz pierwszy :D Świetne pysiaki :D Bedziemy zaglądać ;)[/QUOTE] a dziekujemy i zapraszamy :) Quote
qmu Posted December 5, 2013 Author Posted December 5, 2013 [quote name='Soko']Witam Toruń! :) :)[/QUOTE] o Toruń wita Toruń :multi: hehehehe Quote
qmu Posted December 6, 2013 Author Posted December 6, 2013 Dzien doberek :) u nas za oknem zawierucha ze ho ho, ale musze wam powiedziec, ze jak zobaczylam pierwsza reakcje Negry na snieg to normalnie mega widok byl latala jak glupia w jedna i druga strone nocha wciskala w snieg i dalej sprintem kolka robila latala fikolki byly itd. ze szwagrem stalismy i tak sie smialismy ze az ludzie przystawali popatrzec jak ta malpa wariuje. Dzis nawet chcialam nakrecic filmik z jej reakcja na snieg, ale to juz nie bylo to samo co wczoraj wieczorem choc i tak wyszedl calkiem :) wieczorkiem go shostuje i wrzuce zrobilam tez kilka fot na sniegu ale to tez wieczoram dopiero wkleje ;p Quote
qmu Posted December 6, 2013 Author Posted December 6, 2013 Jak jechalam rano na podgorz to na poznanskiej zaraz za wiaduktem strazacy sprzatali zwalone drzewo, a na drodze jeszcze takie drobniejsze galezie lezaly, ale juz przynajmniej dalo sie przejechac :) Quote
Recommended Posts