Alicja Posted October 26, 2013 Posted October 26, 2013 [quote name='qmu']yhhh, ale mi cisnienie podniesiono tu na dogo... napisalam co mysle odnosnie klatek kenelowych ze dla mnie sa zbedne w zyciu moich zwierzat, ze uwarzam za slaby pomysl zamykanie psa na 8 czy wiecej godzin w klatce w ktorej moze w sumie tylko sie obrucic i polozyc itd. , a zostalo to skwitowane tekstem, ze skoro jestem taka anty na klatki to jestem niedouczona w kwestii psiego behawioru... no ludzie litosci ! normalnie mysl inaczej niz inni to cie zbesztaja... no akurat to faktycznie nie masz racji , bo przydatności klatki nie możesz określać sugerując się tylko zachowaniem swojego psa ; dla wielu psów klatka jest wybawieniem , np u psów z lękiem separacyjnym , po prostu tutaj trzeba patrzeć na aspekt klatki wielopłaszczyznowo ale fajna fryzurka :) http://imageshack.us/a/img823/1816/tjwk.jpg Żwacze są naprawde oki w walce z kupami i innymi niejadalnymi przysmakami , możesz też kupić Rumen Tabs , parę groszy to kosztuje . Quote
qmu Posted October 27, 2013 Author Posted October 27, 2013 No i znów foteczki z ostatnich kilku spacerków :) Quote
qmu Posted October 28, 2013 Author Posted October 28, 2013 Jak dla mnie żwacze powinny nosić nazwę powalacze, jak otwozyłam tą paczke tak dostałam po nosie, że myślałam że oczy mi wypali. Normalnie deko szok wrecz ;p Dziś dosłownie 2 godziny temu usłyszałam, że mam 2 tygodnie na wyprowadzke ;/ A to nie tak miało być, bo ogólnie tak mieszkanie po babci, w którym mieszkam od 3 lat (babcia zmarła w maju br.), oczywiście należy sie mojemu tacie i wujowi po połowie. Mieliśmy spłacić wujasa z połowy wartości, a ten sie wściekł i nagle stwierdził, że sprzedać bo on je puści za 160 tys. minimum (takie mieszkania u nas w mieście stoją około 110-120 tys.), oczywiście wielka wojna w rodzinie, a mi w sumie jakoś nie zależy fakt miejsce suuuper, ale samo mieszkanie sredniawe jeśli chodzi o rozkład itd. szału jakoś bez, aczkolwiek fajnie jest. I teraz co latanie szukanie itd. teraz też patrze i znalazłam ze 3 fajne mieszkanka, ale bedzie mi brakowało tego lasu :( u wujasa na zmiane decyzji sie nie zanosi niestety, wkurza mnie to bo ja mam tu mieszkac a i tak jakos wszystko sie rozgrywa w sumie poza mna bo jego zdaniem to ja mam gowno do gadania, no czuje sie jak 15-o letnie gowniara... ehhh ... z rodzina to tylko na zdjęciach dobrze sie wychodzi ... Quote
Rinuś Posted October 28, 2013 Posted October 28, 2013 ej a szukałaś na skarpie mieszkania? bo można dorwać całkiem całkiem :) zalezy ile jesteś w stanie płacić za wynajem ewentualnie? Quote
Majkowska Posted October 28, 2013 Posted October 28, 2013 oj, nieprzyjemnie. Ja też miałam dostać mieszkanie - niejedno- od rodziny i zawsze się jest o dziwo wyrolowanym... Quote
qmu Posted October 29, 2013 Author Posted October 29, 2013 Rinuś napisał(a):ej a szukałaś na skarpie mieszkania? bo można dorwać całkiem całkiem :) zalezy ile jesteś w stanie płacić za wynajem ewentualnie? jak juz to kupic bo jak mam komus za wynajem bulic prawie 800 zl to wole splacac kredyt za wlasne mieszkanie, bo przynajmniej co z tego bede miec :) Quote
qmu Posted October 30, 2013 Author Posted October 30, 2013 Ha ! i juz nigdzie sie nie wyprowadzamy :D tupnelam noga i sie ogarneli wszyscy :) Z Negri zatrzymamy nasz kochany las, no bo gdzie indziej w tym miescie bede miala taki wypas komunikacja 1 klasa bo pod nosem szkola za blokiem, place zabaw dla malego sa dookola sklep tez pod nosem, do pracy mam 10 minut na pieszo, no i 50m do lasu, wielkiego lasu :) Jakos sobie nie wyobrazalam tej wyprowadzki... Quote
natija Posted October 30, 2013 Posted October 30, 2013 No to fajnie, że nie musisz się wyprowadzać:-)tylko żeby wujek nie zmienił zdania;-) Quote
Robokalipsa Posted October 30, 2013 Posted October 30, 2013 gmu to widzę ,że z lokalizacją masz tak totalnie zarąbiście jak ja :loveu: Tyle ,że ja do lasu mam jakieś... 30 m :diabloti: Ale za to mi pracy brak :roll: Quote
qmu Posted October 30, 2013 Author Posted October 30, 2013 [quote name='Robokalipsa']gmu to widzę ,że z lokalizacją masz tak totalnie zarąbiście jak ja :loveu: Tyle ,że ja do lasu mam jakieś... 30 m :diabloti: Ale za to mi pracy brak :roll: no wkoncu udalo sie dogadac tak do konca i juz na sztywno :) A lokalizacji naprawde mi szkoda bo wychodze z bloku dochodze do konca mijam wjazd na parking ulice i jestem w lesie, cos pieknego normalnie no i do okola mam wszystko co potrzeba lacznie z wetem i szpitalem dzieciecym :) a teraz z innej beczki :) ostatnio udało nam sie zgrać z kilkoma osobami i organizujemy sobie psie spacerki :) psiuy po ostatnim to padly, Negrina na kolejnym spacerze to tylko kupa siku i do domu juz ciagnela, żeby dalej spać. Wkońcu wybiegała się jak należy. Teraz idziemy w niedzielę, oczywiście Negra i Diesel idzie Zdzicha (dog niemiecki) może Rinusiowa sie z nami wybierze? i pewnie jeszcze sie ktoś doczepi bo napisałam na grupie spacerowej info ze sie organizuje coś na niedziele :) W końcu będe miała co cykać aparatem :) edit: ps. Robokalipsa to nie gmu to Qmu hehehe - wszyscy pisza i czytają gmu hahahaha Quote
Majkowska Posted October 30, 2013 Posted October 30, 2013 Ja tam zawsze czytam qmu;) A co właściwie QMU ma znaczyc? ;) Quote
Alicja Posted October 30, 2013 Posted October 30, 2013 Wujkowi podsuń papier dp podpisu co byś miała na piśmie ;) Rinusiowa niech też aparata weźmie :) Quote
qmu Posted October 31, 2013 Author Posted October 31, 2013 Majkowska napisał(a):Ja tam zawsze czytam qmu;) A co właściwie QMU ma znaczyc? ;) żaba robi qmu erere hehehehe tak jakos wyszlo tak jak Qń Quote
Rinuś Posted October 31, 2013 Posted October 31, 2013 No na 99% będę w niedziele i też wezmę szkło ,ale pewnie będę focić Wasze psy, bo mój to polezie gdzieś i tyle go będzie :evil_lol: Quote
Robokalipsa Posted October 31, 2013 Posted October 31, 2013 ok poprawiam się :oops: qmu :evil_lol: Jestem ciekawa doga niem :loveu: Quote
qmu Posted November 1, 2013 Author Posted November 1, 2013 Rinuś napisał(a):No na 99% będę w niedziele i też wezmę szkło ,ale pewnie będę focić Wasze psy, bo mój to polezie gdzieś i tyle go będzie :evil_lol: Negra nie da mu nigdzie zniknąć, nawet jak by chciał ją przegonić, to ta cwaniara i tak mu żyć nie da. Czasem sie zastanawiam czy ona wogle czai co to znaczy psie "odwal sie", pies ją przegania a ta odskoczy pol metra ii bach spowrotem i tak w kółko. Quote
qmu Posted November 1, 2013 Author Posted November 1, 2013 Byłam wczoraj z psiurami na specerku w lasku przy obi. Nie wiem co mi w pewnym momencie strzeliło do głowy, żeby włazić na taki wielki bunkier ogrodzony jeszcze poniemieckim połotem z kolcami i takimi ostrymi wypustkami. Jakoś chyba tak z sentymentu zapragnełam tam wleźć, kiedyś się ta latało :) Złaziłam z nimi z górki wzdłuż w/w płotu, pozapinałam je wcześniej i sprowadziłam tak aby się o nic nie poraniły, ale oczywiście głupek Diesel musiał mnie szarpnąć i przywaliłam głową w jeden z tych "wypustków", zaraz sprawdzałam czy sie krew nie leje, ale nie choć boli do teraz. Obeszliśmy coś ala fosa? jakiś dopływ czy coś, cięzko stwierdzić, no i trzeba było się wdrapać teraz na górę. Negra poszła przodem pod taka niewielka acz kolwiek prawie ze pionową ścienke moze okolo 1m, ja sie uczepiłam płotu i też wskoczyłam, no a Diesel dał popis trzeba było gamonia tam wepchnąć hehehehe. Na bunkier w sumie nie powiem psy mnie wciągneły niż bardziej sama weszłam, ale podejście i tak do łatwych nie należało bo ostra ta górka była. Doszłam na górę idę ścieżką wzdłuż spadu około 30m w dół, a Diesel sobie zaczął siłownie urządzać ze mną, no masakra jakaś ja w prawo on w lewo. Gdy dotarłam do końca ścieżki okazało się, że wszystko totalnie zarosło. jeden wielki chaszcz, nie chciałam wracać tamtą drogą więc stwierdziłam, że ide tam gdzie są kopuły z pozostałościami chyba broni przeciw lotniczej, a tam wszystko też zarosło. Ładnie sie pozmieniało, a byłam tam 3 lata temu i było całkiem ok krzaczorów tych wszystkich nie było. Wkońcu znalazłam ścieżkę do zejścia z drugiej strony bunkra, idziemy i nagle na ścieżce leży zwalona spora gałąź, Negra przeskoczyła elegancko, a Diesel znów cyrk robił, jedna łapa druga łapa przciagnął po tej gałęzi katą i dupa mu zawisła i sie na mnie gapi, pociągnełam jakoś przelazł. Dochodzimy do zejścia nie ma co ukrywać stromo piach i pelno liści do tego korzenie których nie widać. No to powoli schodzimy, Nigera spokojnie lezie kolomnie, a ten cheja do przodu szarpie. Zrobiłam sobie kupe liści pod stopą i na niej zjeżdzałam i przychamowywałam sobie Diesela. Zeszliśmy , ale już nigdy więcej gamonia na taką wyprawę nie biorę on sie nie nadaje, za dziki jest. No i foteczki z głupolami w roli głównej na wczorajszym spacerze, nim dotarliśmy do bunkra. Quote
Kaaasia Posted November 1, 2013 Posted November 1, 2013 http://imageshack.us/a/img189/17/m7fk.jpg Fajowa :loveu: Quote
Majkowska Posted November 1, 2013 Posted November 1, 2013 korzystasz często z tej obroży? Jak długie jest to co się wyciąga? Kurcze chyba se kupię, bo jak chodzę z wózkiem i z psem to nim się wykaraskam żeby przyhamować wózek, zatrzymać psa, odplątać od siebie smycz i zapiąc mu to mija godzina, a czasem trzeba szybko psa podłapać i przeprowadzić kawałek. Szkoda że na klamrę zapinana a nie na zatrzask. Quote
phase Posted November 2, 2013 Posted November 2, 2013 Uszy to ma mega!!!! http://imageshack.us/a/img62/1653/xif2.jpg :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
gops Posted November 2, 2013 Posted November 2, 2013 Te obroże się rozciagają po dłuższym użytkowaniu , nasza się już nie chowała do końca po koło roku używania . Więc lepiej kupić obroże z rączką ale nie wyciaganą a porpostu wszytą, jest takich sporo też . Quote
qmu Posted November 2, 2013 Author Posted November 2, 2013 Majkowska napisał(a):korzystasz często z tej obroży? Jak długie jest to co się wyciąga? Kurcze chyba se kupię, bo jak chodzę z wózkiem i z psem to nim się wykaraskam żeby przyhamować wózek, zatrzymać psa, odplątać od siebie smycz i zapiąc mu to mija godzina, a czasem trzeba szybko psa podłapać i przeprowadzić kawałek. Szkoda że na klamrę zapinana a nie na zatrzask. Tak szczerze to mam ja w ciaglym uzyciu na kazdym spacerze, nawet gdy typowo idziemy gdzies chodnikiem to i tak wrazie jakiejs nawiedzonej panci z jakims pikusiem latwiej zlapac za uchwyt i ja odciagnac niz owijac sie smycza i machac zeby psa szybko chwycic, nawet jak ma szele to i tak obroza bo wygodniej ja zlapac. Ten uchwyt to ma ja wiem jakies z 20 cm odciagu bo to M ta nasza obstawiam, ze L wicej tego wyciagu bedzie miala troche. My ja mamy juz jakies okolo 2 miechy no i w sumie nic sie z nia nie dzieje, ta guma daje rade a Negra naprawde potrafi czasem szarpnac. Sa jeszcze szele z takim odciagiem ale to juz ta 100 trzeba liczyc. Ja po nowym roku jak juz suczydo zakonczy swoj wzrost, kupuje jej szele takie jak maja psy policyjne u nas w Toruniu, tez maja uchwyt, dosc mozno zabudowane, z lekkim usztywnieniem na kregoslupie :) jak je zobaczylam w TV zapragnelam je miec tak bardzo ze postanowilam sie dowiedziec skad je biora... Quote
gops Posted November 2, 2013 Posted November 2, 2013 L pewnie będzie krótsze ;) bo psy większe wyższe więc nie potrzeba tyle . Aczkolwiek ja miałam L i wydaję mi się że tez miała koło 20cm. Ja też teraz poluje na obroże z rączką ale nie wyciąganą bo już wiem że się u nas nie sprawdza . Np. http://juliusk9-sport.pl/obroza-k9-zaokraglona-raczka-bezpiecznym-zapieciem-p-42.html Quote
qmu Posted November 2, 2013 Author Posted November 2, 2013 gops napisał(a):L pewnie będzie krótsze ;) bo psy większe wyższe więc nie potrzeba tyle . Aczkolwiek ja miałam L i wydaję mi się że tez miała koło 20cm. Ja też teraz poluje na obroże z rączką ale nie wyciąganą bo już wiem że się u nas nie sprawdza . Np. http://juliusk9-sport.pl/obroza-k9-zaokraglona-raczka-bezpiecznym-zapieciem-p-42.html u nas akurat jak narazie super sprawa, tez nie wymagam zeby ciul wie ile sprawna byla bo wiadomo wsztystko sie w koncu niszczy tymbardziej ze Nigere coniekture psy za to ucho lapia i probuja ja prowadzac, ale uszkodzen zadnych nie widac na niej a ni nic. A to ze ta guma wkoncu strzeli to sie z tym licze niestety, bo wkoncu kazda guma sie zurzywa :) Quote
Recommended Posts