Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

właśnie nie jest na styk, jest sporo za duży słabo to na foto widac z przodu ma jeszcze z dobre 2 cm luzu, może ziać może szczekać, wypić wode, ale nie da rady zeżreć kupska :) Jak go kupowałam, facet w sklepie chyba myślał jakaś inna przyszła zmierzyłam chyba z 12 kaganów nim go wybrałam może fizjologiczny to on nie jest ale spełnia te same funkcje swietnie.

Posted

Dziś na stanie znów dwa piesy więc zaliczyliśmy mega wypad za miasto, co by sie niuńki wybiegały i miały radoche :) padło na jeziooooorro :evil_lol:

Posted

phase napisał(a):
Fajnie widzieć jak razem rosną. :) Spore z nich już zwierzaki. :) Cudowne zdjęcia. :loveu:

W sumie fajnie i nie fajnie, trzeba im dawkowac wspolne towarzystwo bo ostatnio zaczynaja sie lekkie starcia, no i jedno uczy sie od drugiego nie koniecznie tych dobrych rzeczy. Ale lubie miec je oba naraz przynajmniej szybko mozna je wybiegac bo lataja jak poparzone pod warunkiem ze ja sie przemieszczam bo jak przystane w miejscu to zaraz walcza gnomy, oczywiscie w zabawie ale zdazaja sie przeginki. Jak narazie to Negra rzadzi, bo zawsze Diesla kladzie na lopatki, za to ten jak ja chwyci to zostaja slady, ale to zadkie zjawisko bo najpierw musial by ja dogonic a do tego troche mu jeszcze brakuje.

W towarzystwie innych psow jest zupelnie inaczej, nie ma sklonnosci do przepychanek, ale za to tamten psiak ma przekichane bo te go non stop gonia.

Posted

Dzis przed praca, poszlam z Nigera do lasku mialam ja puscic i puscilam, ale cos mnie tknelo i zalozylam jej namordnik bo ludzi troche sie krecilo a ona od dwuch dni lata i obszczekuje wszystkich jerzy sie jak glupia a jak juz ktos sie zblizy to malo sie nie posika z radosci do tego czlowieka, a ze bylam tam gdzie juz mialam przyjemnosc z policja tak bylo sesowniej po prostu. No i sie oplacilo bo poleciala w kszaczory i wyniuchala sobie "papierzaka" trzeba bylo widziec jej mine jak nie mogla go pozrec, lezy taka smakowita kupa, a ona nie moze jej ciumkac no dramat. Ale szybko skumala ze i tak nie da rady i sobie odpuscila za to wykorzystala kagan do kopania dziury hehehe, bede w domku to wlepie focisze :)

Posted

Nie żartuj - odpuściła kupę?! Mój by się choć w niej wytarzał jakby jej nie mógł zjeść :D

Śliczne zdjęcia. Bardzo dobrze tam ktoś ujął - Negra wygląda apetycznie ;)
A co z Dizela oczami? Przyglądam mu się na zdjęciach i dalej wygląda to chyba nieciekawie, ma jakiś taki błędny pijany wzrok...
Fajne macie jeziorko :)

Posted

Majkowska napisał(a):
Nie żartuj - odpuściła kupę?! Mój by się choć w niej wytarzał jakby jej nie mógł zjeść :D

A co z Dizela oczami? Przyglądam mu się na zdjęciach i dalej wygląda to chyba nieciekawie, ma jakiś taki błędny pijany wzrok...
Fajne macie jeziorko :)

Dieselowe oko za 2 tygodnie bedzie mialo operacje, teraz zakraplanko przed zabiegowe czyli znow walka z psem po to zeby mu pomoc...
Lewe ktre mial juz zrobione wyglada duzo lepiej niz to prawe chociaz te oczy i tak ma takie jakby zapuchniete moze juz taki jego gamoniowaty urok bedzie.

Co do budowy Negry fakt sie zrobila miesniara, uda ma po prostu thebesciackie jak i reszte budowy bo widac kazdy miesien z osobna jak sie ladnie napnie, jedyne co to jeszcze waska klata i ta lepetyna do urosniecia. Z reszta na tle Diesela to ona atletka jest, bo on przy niej wypada marnie jesli chdzi o widzialnosc miesni hehehe.

Teraz na face organizujemy zlot psiarzy z torunia znajac zycie bedzie pewnie max 10 osob bo to zawsze wszyscy chetni a jak przyjdzie co do czego przychodzi 1/4 ludzi, no i chyba czmychniemy peletonem aut wlasnie nad to jeziorko, bo tam totalnie nikogo nie ma i psiaki beda mogly chasac do woli plywac i co nie tylko.

Posted

yhhh, ale mi cisnienie podniesiono tu na dogo...

napisalam co mysle odnosnie klatek kenelowych ze dla mnie sa zbedne w zyciu moich zwierzat, ze uwarzam za slaby pomysl zamykanie psa na 8 czy wiecej godzin w klatce w ktorej moze w sumie tylko sie obrucic i polozyc itd. , a zostalo to skwitowane tekstem, ze skoro jestem taka anty na klatki to jestem niedouczona w kwestii psiego behawioru...
no ludzie litosci !

normalnie mysl inaczej niz inni to cie zbesztaja...

Posted

Hahaha świetne :evil_lol: Widziałem wcześniej rozmowę na temat największego rarytasu - bezpańskich kupsztali znaczy się. Zdzisław miał to samo. Kupiłem mu żwacze suszone i po około tygodniu jak ręką odjął. Od jakiegoś czasu omija wszystkie. Czasem jakąś wąchnie ale nawet nie próbuje polizać. Jestem w szoku i bardzo zadowolony. A za te żwacze to dałby się pokroić. Nauka dawania łapy trwała dzięki nim 10 minut :p

Posted

hehehe moj poprzedni pies, z kolei robil wszystko byle dostac suszone plucka (a smierdzialy niesamowicie),
niechec do kupo po zwaczach ?? hmm... az popracy zadreptam do wetowego sklepiku czy moze maja, bo kupsztale to najwieksza udreka, Negra to przynajmniej odejdzie, Diesel jak nie moze zjesc to sie w tym wykula, juz raz Jacek go kompal w wisle a pozniej suszyl bo nikt takiego smroda nie chcial do samochodu wziasc hehehe...

Posted

qmu napisał(a):

niechec do kupo po zwaczach ?? hmm...

Też byłem sceptycznie nastawiony jak mi kobitka w zoologicznym poleciała żwacze na kupowe pożeracze, ale w kilku kolejnych sklepach powiedzieli to samo więc spróbowałem. Ponoć mają jakieś pierwiastki w sobie, których pies w kupach poszukuje. Zdzisław przez tydzień dostawał dwa dziennie (po pierwszej i drugiej misce) i bach, nagle wychodzi na dwór, biega i problemu nie ma :D

Posted

o :) to ja nie wiedzialam, ale skoro sprawdziles i skutkuje tez ide po pracy zaraz jej fundnac takie bo te kupczersy w niektorych miejscach to naprawde plaga i masakra jak by w domu nie mieli gdzie sie sfajdac tylko bach pod las ! u mnie na osiedlu to sie nawet taka swinia znalazla ktora na boisku centralnie przy lawce narobila ja nie wiem do czego ten swiat zmierza, od tamtej pory przestalam tam Negre szkolic...

Posted

[quote name='Majkowska']

O jak mogłaś :-( Ja Ci dam ktoś tam :mad: :diabloti:

gmu żwacze śmierdzą niebotycznie :D Ale Kasta dzisiaj po spróbowaniu ich "odzyskała" słuch :evil_lol: Na każde zawołanie była koło nogi haha

Posted

[quote name='Robokalipsa']O jak mogłaś :-( Ja Ci dam ktoś tam :mad: :diabloti:

qmu żwacze śmierdzą niebotycznie :D Ale Kasta dzisiaj po spróbowaniu ich "odzyskała" słuch :evil_lol: Na każde zawołanie była koło nogi haha

hahaha to ja tymbardziej dzis po nie szuram, przy okazji moze dopracujemy nie zawsze dzialajace "do mnie", bo jak nie to znow linka i przypominanko...
mam nadzieje ze nie wali tak ze padne z wrazenia hehehe