qmu Posted October 18, 2013 Author Posted October 18, 2013 co mi tam teraz Diesel:) ostatnio na niego wołam ciapun/ciapek/ciapciak :loveu: Dziś idziemy z nim do weta, mój brat nie bardzo wie co ma gadać więc ja ide ich tam przepytać od góry do dołu :D po pierwsze o to oko, no i kiedy te jądersy trzeba będzie chlasnąć bo jeśli mogło by to zaczekać jeszcze troche tzn. do marca to wtedy w akcje sterylizacji byśmy się wkręcili i było by sporo taniej, ale jeśli trzeba odrazu to zrobić mówi się trudno trzeba będzie grubą kasę położyć. No to oto ciapciak w pełni Quote
Kaaasia Posted October 18, 2013 Posted October 18, 2013 http://imageshack.us/a/img24/4408/x85g.jpg Mordercy się mordują :evil_lol: Quote
gops Posted October 18, 2013 Posted October 18, 2013 Fajne dzieciaki :) Diesel wyrośnie na kawał psa :) Quote
Robokalipsa Posted October 18, 2013 Posted October 18, 2013 Ach co ja bym dała za takie towarzycho dla Kasty. Moja panna też nagle zaczęła się słuchać i pięknie wraca,przestała też reagowac na psy w okól podczas zabawy. Bo tak to burknie. Kolorek Negry uwielbiam :loveu: a z Diesla też niczego sobie chłopak i jaki łeb ma skubaniec. A tak na boku - nie boisz się ,że Negra się pokaleczy o te kolce z jego obroży? Ja mam korbe na kolcowe obroże ale się zawsze zastanawiam czy innego psa nimi nie skaleczy albo nawet siebie jak gania i się tarza.. No i w efekcie nie posiadam takowej :roll: Quote
qmu Posted October 18, 2013 Author Posted October 18, 2013 Robokalipsa ta obroza to jeszcze po boxie zostala, a ze nie wiedzialam gdzie jest tamta to ja wzielam bo tak by gamon siedzial w domu, co do biegania w niej poczatkowo latal w niej puki zabawa nie nabrala mocy bo gdy zaczelo sie oblakancze latanie i walenie jedno drugie z bara zdjelam ja bo po co mialy sie poranic. Na drugim spacerze niestety wykorzystalam te kolce przeciw Dieselowi, zaczal mi sie bawic w konia pociagowego a skurczybyk sile ma niestety spora. Jak tylko zaczal probowac ciagnac na odwroconym kolcu bylo z mojej strony tylko jedno szarpniecie, az sie mlody zgarbil i duzych oczu dostal, a w inny sposob nie dalo sie tego wyegzekwowac, majac dwa psy na smyczy z czego jeden to dziki ciagnik nie jest latwo spacerowac, a tak odwrocilam ja tak jak byc powinna i juz na normalnej stronie, nawet nie smial mnie szarpnac :) Z drugiej strony Diesel calkiem fajnie w niej wyglada ale on to ma mase wazy prawie juz 30kg, a moze i juz wazy wiecej od odstatnieco wazenia minelo prawie dwa tygodnie. Jak ja ubralam Negrze to wygladala w niej jak siedem nieszczesc, za drobna jest do czegos takiego mimo, ze i tak nabiera powolutku masy wyjde z pracy za pol godziny to wejde do weta ja zwarze bo ciekawi mnie ile teraz ma kg. Quote
qmu Posted October 18, 2013 Author Posted October 18, 2013 gops napisał(a):Fajne dzieciaki :) Diesel wyrośnie na kawał psa :) Ja to sie smieje caly czas, ze Diesel to jest mutant jakas krzyzowka asta z dogiem niemieckim, bo jest juz tak wielki ze od doroslych astow w sumie wsrostem, to go dzieli moze z 2 cm bedzie spory cos czuje ze on moze nawet wagowo dojsc pod 45-50kg. Jak sie go zapie za skore to tam to jeszcze jeden ast by wlazl pod nia nie wiem Negra tak nie ma u niej skure sie uniesie moze z 4 cm w gore i koniec a tu u niego jak sie zlapie na grzbiecie to lekko 15 cm w gore bez jakiejkolwiek reakcji z jego strony. Ale wszyscy ktorych spotkam i maja asty czy pity mowia ze Diesel bedzie wielkim psem. Quote
Majkowska Posted October 18, 2013 Posted October 18, 2013 Jejku znów u was tyle popisane... Cóż, takie baby regularnie spotykam. Idę na łąkę, puszczam psa, przyłazi taka pinda , puszcza swojego, a mój tylko na to czeka i do niego leci... a jak króliczek ucieka to króliczka gonić trzeba...I awantura. Quote
Rinuś Posted October 18, 2013 Posted October 18, 2013 Hej :) czy my się dzisiaj nie spotkaliśmy na spacerze przy pętli wieczorem ? :) Wydaje mi się, że to byliście Wy :) Przyjemne są Wasze psiaki, Diesel jest bardzo ładny, choć było ciemno :) Pozdrawiam :) Quote
qmu Posted October 19, 2013 Author Posted October 19, 2013 Rinuś napisał(a):Hej :) czy my się dzisiaj nie spotkaliśmy na spacerze przy pętli wieczorem ? :) Wydaje mi się, że to byliście Wy :) Przyjemne są Wasze psiaki, Diesel jest bardzo ładny, choć było ciemno :) Pozdrawiam :) hehehe taaak to bylismy my tez, tak mi sie cos zdawalo wlasnie. Quote
qmu Posted October 19, 2013 Author Posted October 19, 2013 hmmm odwiedzila, galerie Majkowskiej i w sumie wykukalam, ze ma taki problem jak ja, a mianowicie kota poszczywacza. Skad sie to u Murzyniska wzielo nie mam pojecia zaczal tak okolo miecha temu ni z tego ni z owego, skurczybyk jest zdrowy, potrafi mi np przyjsc kolomnie wlezc Negrze na legowisko i sie beszczelnie zeszczac. Albo leci do mlodego do pokoju i tam mu na poduszke naszcza, a no i w lazience retrzniki lub szmata do podlogi. Teraz pytanie o co halo? Juz siedzialam sie zastanawialam co mu odwalilo, bez powodu? no raczej jakis musi byc ale jak, ani nie bylo remontu zadnego, ani nie przestawialismy misek czy legowisk, fakt faktem ostatnio poswiecalam mu mniej czasu bo sie zrobil wysyp spraw rodzinnych itd, ale jemu odwala pomalu ponad pol dnia siedzi oszolom w lazience pod wanna lub na kiblu, wylezc nie chce. Adam sadzi ze to przez Diesela moze byc, bo Murzyn faktycznie sie go boi bo Dizel niedosc ze ma gracje slonia to mysli ze kot to zabaweczka i mozna go sobie pozuc, ale tez nie sadze. Nie mam pojecia jak to przerwac, ale jak to sie nie skonczy to adam powiedzial ze on skasuje tego kota, i tak go juz nie dzierzy przez to wszystko kot jest w domu tylko dlatego ze jak mialam go oddac sie zryczalam jak glupia i odpuscil kot mogl zostac. i co ja mam z gnojkiem poczac, jak u mlodego na poduszce znajduje jego siury to nie powiem mam ochote go udusic. Jedyne co mi do glowy przychodzi to to ze zlikwidowalismy kuwete balkonowa bo pekla tzn postawilismy ja na parapet zeby Dizus ryja tam nie wciskal to ja zrzucil i dno peklo, w domu stoi kryta tez ze wzgledu na to ze Dizi kocha kocie kupy. Chyba pujde kupie taka zwykla najzwyklejsza i mu postawie na balkonie niech sobie ma i moze siuranie sie skonczy jakims cudem. wiecej pomyslow nie mam po prostu. Quote
qmu Posted October 19, 2013 Author Posted October 19, 2013 macie fejsa to udostepniajcie https://www.facebook.com/photo.php?fbid=4114493784522&set=a.1823504551223.104440.1348516094&type=1&theater a tego gnoja szukaja, jak wlasnemu psu mozna cos takiego zrobic? https://www.facebook.com/photo.php?fbid=532625433479629&set=a.498938793514960.1073741827.100001965311631&type=1&theater polecam tez artykulik odnosnie agresywnych psow w wiekszosci niestety AST(bez rodowodow), beszczelnie podkradziny z galerii Francy, ale naprawde ciekawy. http://www.polityka.pl/kraj/261694,1,szczekoscisk.read Quote
Franca81 Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 [quote name='qmu']macie fejsa to udostepniajcie https://www.facebook.com/photo.php?fbid=4114493784522&set=a.1823504551223.104440.1348516094&type=1&theater a tego gnoja szukaja, jak wlasnemu psu mozna cos takiego zrobic? https://www.facebook.com/photo.php?fbid=532625433479629&set=a.498938793514960.1073741827.100001965311631&type=1&theater polecam tez artykulik odnosnie agresywnych psow w wiekszosci niestety AST(bez rodowodow), beszczelnie podkradziny z galerii Francy, ale naprawde ciekawy. http://www.polityka.pl/kraj/261694,1,szczekoscisk.read Gdyby byl nudny to nie wybaczylabym takiego podkradania. :eviltong: A ze malo takich tekstow jest w naszych czesto klamliwych mediach to sie ciesze ze link poszedl dalej. :evil_lol: Quote
qmu Posted October 20, 2013 Author Posted October 20, 2013 (edited) Pomierzyam pieseczki i wyglada to tak: [TABLE="width: 500"] [TR] [TD]Negra - 7.5 miesiaca[/TD] [TD]teraz[/TD] [TD]6 miesiecy[/TD] [/TR] [TR] [TD]Waga[/TD] [TD]22.4kg[/TD] [TD]20kg[/TD] [/TR] [TR] [TD]wysokosc[/TD] [TD]46cm[/TD] [TD]46cm[/TD] [/TR] [TR] [TD]obw. glowy[/TD] [TD]48cm[/TD] [TD]41cm[/TD] [/TR] [TR] [TD]obw. karku[/TD] [TD]46cm[/TD] [TD]39cm[/TD] [/TR] [TR] [TD]obw. klatki[/TD] [TD]65cm[/TD] [TD]62cm[/TD] [/TR] [TR] [TD]obw. talii[/TD] [TD]58cm[/TD] [TD]51cm[/TD] [/TR] [/TABLE] [TABLE="width: 504"] [TR] [TD]Diesel - 6 miesiecy[/TD] [TD]teraz [/TD] [TD]4,5 miesiaca[/TD] [/TR] [TR] [TD]waga[/TD] [TD]29kg[/TD] [TD]23kg[/TD] [/TR] [TR] [TD]wysokosc[/TD] [TD]46cm[/TD] [TD]49cm[/TD] [/TR] [TR] [TD]obw.glowy[/TD] [TD]51cm[/TD] [TD]44cm[/TD] [/TR] [TR] [TD]obw. karku[/TD] [TD]49cm[/TD] [TD]44cm[/TD] [/TR] [TR] [TD]obw. klatki[/TD] [TD]71cm[/TD] [TD]68cm[/TD] [/TR] [TR] [TD]obw. talii[/TD] [TD]64cm[/TD] [TD]57cm[/TD] [/TR] [/TABLE] Edited October 20, 2013 by qmu Quote
Robokalipsa Posted October 20, 2013 Posted October 20, 2013 Hoho ładna różnica między gnojkami :D Też pomierzę Kastuchę dzisiaj ,narazie mogę napisać ,że waży 21,8 kg więc mniej od Negry za to Negra jest niższa. Kurcze chyba wcale nie taka drobna dziewucha z niej jak piszesz,pewnietylko przy Dieslu na taką wygląda ;) Quote
Pani Profesor Posted October 20, 2013 Posted October 20, 2013 [quote name='qmu']macie fejsa to udostepniajcie https://www.facebook.com/photo.php?fbid=4114493784522&set=a.1823504551223.104440.1348516094&type=1&theater fake - stara copypasta z internetu :) copypasta, tj. taki obrazek z tekstem, który przechodzi, przechodzi, przechodzi... żadne udostępnianie na fb nie zbierze pieniędzy na tego psa, który to - swoją drogą - niekoniecznie musiał przejść tę historię opisaną pod obrazkiem, to taka farma 'lajków' na fb... i witam się w galerii :D podtrzymujecie moją miłość do wszelkiego bullowatego :loveu: Quote
qmu Posted October 20, 2013 Author Posted October 20, 2013 Pani Profesor napisał(a):fake - stara copypasta z internetu :) copypasta, tj. taki obrazek z tekstem, który przechodzi, przechodzi, przechodzi... żadne udostępnianie na fb nie zbierze pieniędzy na tego psa, który to - swoją drogą - niekoniecznie musiał przejść tę historię opisaną pod obrazkiem, to taka farma 'lajków' na fb... i witam się w galerii :D podtrzymujecie moją miłość do wszelkiego bullowatego :loveu: moze i faktycznie ten obrazek to to co napisalas, nie znam sie na fejsowych opcjach malo tam wlaze bo nie mam za czym, ale tego psiaka, i tak ktos niezle potraktowal skoro tak wyglada.... co do podtrzymywania milosci do bullowatych zapraszamy czesciej :) Quote
qmu Posted October 20, 2013 Author Posted October 20, 2013 Robokalipsa napisał(a):Hoho ładna różnica między gnojkami :D Też pomierzę Kastuchę dzisiaj ,narazie mogę napisać ,że waży 21,8 kg więc mniej od Negry za to Negra jest niższa. Kurcze chyba wcale nie taka drobna dziewucha z niej jak piszesz,pewnietylko przy Dieslu na taką wygląda ;) No nie mam zadnego innengo AST w mniej wiecej jej wieku zeby tak dostawic obok i porownac, chociaz jak patrzylam na foty Kasty to Negra od niej duzo nie odbiega :) teraz ladnie mi przybrala na masie bo srednio po 7 cm jej przybylo, z reszta Ciapunowi tez :) Niunia sie coraz bardziej krepa robi :loveu: przedewszystkim jak sie napnie pieknie widac miesnie kazdy z osobna :) u Diesela ich tak nie widac, ale on to jeszcze urosnie bykun jeden mysle ze bedzie mial cos okolo 55cm. Quote
qmu Posted October 20, 2013 Author Posted October 20, 2013 taaaaak :loveu: Jacek zaniedbuje galerie, a aż szkoda nie pokazywać takiego chłopaka:) Quote
qmu Posted October 21, 2013 Author Posted October 21, 2013 na początek polecam zajefajny filmik z AST w roli głównej, ja wywaliłam oczy po prostu, szok i za razem szacun pełen dla pieseczka :evil_lol: http://www.youtube.com/watch?v=pXElh_VM0Uc a teraz moja niunia :loveu: [FONT=arial]NEGRA to 7-o miesięczna suka i nie obca jej nauka.[/FONT] [FONT=arial]Lecz bieganie jasna sprawa, dużo lepsza to zabawa.[/FONT] [FONT=arial]Piłki kije i te sprawy, wciąż gubione pośród trawy.[/FONT] [FONT=arial]Ma też w domu towarzysza, czarnego kota wel kocisza.[/FONT] [FONT=arial]Ciągle lata z nim po domu, lecz nie odda go nikomu.[/FONT] [FONT=arial]W towarzystwie jej odwala, ciągle w kółko popitala.[/FONT] [FONT=arial]Oczy robi jak 5 złotych, Nabroiłaś!, "ja? no co ty" [/FONT] Quote
Majkowska Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 Jaaa świetny ten ast! Z jaką gracją to robi mimo że asty to dość masywne psy. Ani się nie zatrzyma jak biegnie po tych murkach żeby spojrzeć choć na co staje. Niesamowite. Waldek też ma takie skłonności i pewnie gdybym go podszkoliła to robiłby to samo, ale ja się zawsze boję że mi skądś spadnie i coś sobie zrobi. Ale ostatnio macie modyfikacje na wątku :) Quote
Robokalipsa Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 Jaką ma minę poważną na pierwszym zdjęciu :D Ślicznotka :loveu: Quote
qmu Posted October 22, 2013 Author Posted October 22, 2013 Robokalipsa napisał(a):Jaką ma minę poważną na pierwszym zdjęciu :D Ślicznotka :loveu: jedno z najlepszych jej zdjęć bo dzikusowi ciężko cyknąć dobre zdjęcie, ciągle lata miny strzela na tyle szybko, że aparat nie ogarnia i sie rozmazują niestety więc z na 100 zdjęć raptem 10 jest dobrych jakościowo, jak stoi jest dużo łatwiej :) a do konkursu zgłosiłam Niunie :) Quote
gops Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 Wygląda fajnie ale zaraz z niego wyrośnie bo już jest na styk :) a to dzieciak jeszcze . Bardzo lubię ttb tego koloru :loveu: Quote
Recommended Posts