madzia.uje93 Posted October 20, 2013 Posted October 20, 2013 Piękne jesienne zdjęcia Fredzika:D Quote
saphira18 Posted October 20, 2013 Posted October 20, 2013 Fred ma to coś w sobie :) na pewno komuś wpadnie w oko, mam nadzieję że już nie długo Quote
Romina_74 Posted October 27, 2013 Author Posted October 27, 2013 Wczorajszy spacerek, choć nieco opóźniony, ale 2 - godzinny w miłym towarzystwie Bezy i nowej koleżanki :) Koleżanka młodziutka, piękna, a przede wszystkim temperamentem dorównywała Fredzikowi, więc sie chłopina wyszalał, prawie jak z Flawką :) Niestety nadal męczy go potworna biegunka - zwija się setki razy i sika kupą :( Nie chce brać ode mnie z reki parówek bo wie, że są nafaszerowane węglem ... Z ziemi już zjada więc udało mu się wcisnąć dwa węgle. Jak siedziliśmy sobie po spacerku przy schronisku to tak sie tulił do mnie strasznie - pierwszy raz! Ten jego autyzm to jest taki totalnie schroniskowy syndrom. Na pewno jak trafi do normalnych warunków, będzie skupiony na człowieku. I ta biegunka ... I tak często sika :( Po Aresiku strasznie się boję ... Quote
maciaszek Posted October 27, 2013 Posted October 27, 2013 Dajesz mu węgiel w tabletkach czy w kapsułkach? Ten w kapsułkach lepszy, bo psy często nie wyczuwają cóż to i daje się go mniej niż tego tabletkowego. Możesz jeszcze spróbować z tanninum albuminatum, też się dobrze sprawdza. Niektórzy twierdzą, że nawet lepiej niż węgiel. Quote
Beti-Buba Posted October 31, 2013 Posted October 31, 2013 Witam, śledzę wątek Fredzia i muszę przyznać, że jestem BARDZO zaniepokojona jego niezdiagnozowaną tak DŁUGO trwającą biegunką-jak tak dalej pójdzie i ten pies nie doczeka KONKRETNEJ POMOCY -to po prostu zdechnie. Czy w schronisku nie ma weterynarza który powinien go zbadać i mu pomóc? Quote
Romina_74 Posted October 31, 2013 Author Posted October 31, 2013 Freda raz jeszcze oglądał w poniedziałek weterynarz, zalecił podawanie mu karmy Royal Intense, którą soboz miała zakupić w poniedziałek, a przywieźć do schronu miała Ania N. Mam nadzieję, że się tak stało. Dzisiaj dodzwonił się do mnie Pan, który twierdzi, że jest kolegą właściciela Freda, który zmarł w marcu, wówczas Fred/Brutus uciekł ... Jestem z Panem umówiona na spotkanie w środę, najprawdopodobniej więc w przyszłą sobotę Fred wyprowadzi sie ze schroniska. Quote
Romina_74 Posted October 31, 2013 Author Posted October 31, 2013 Zdjęcie z mmsa od Pana: BRUTUS Quote
soboz4 Posted October 31, 2013 Posted October 31, 2013 Dostarczyłam 14 kg gastro intensinal dla Freda, wczoraj przysłano z Krakwetu, klęłam niczym świat stoi, bo przeszło godzinę jechałam do schroniska (zawsze 15 minut...) a z powrotem nie lepiej Ale teraz nich wcina na zdrowie! Quote
ania91sc Posted October 31, 2013 Posted October 31, 2013 Dla mnie to ten sam psiak, bez dwóch zdań... Mam nadzieję, że poszczęści się chłopakowi i szybko upuści mury schroniska. Quote
Beti-Buba Posted October 31, 2013 Posted October 31, 2013 Nooo NIESAMOWITE!!! Podobieństwo UDERZAJĄCE:multi:Oby się UDAŁO!!! Quote
choba Posted October 31, 2013 Posted October 31, 2013 Moim zdaniem ten sam :) Oby Fredowi udało się opuścić schronisko :) Quote
Romina_74 Posted October 31, 2013 Author Posted October 31, 2013 soboz4 napisał(a):Dostarczyłam 14 kg gastro intensinal dla Freda, wczoraj przysłano z Krakwetu, klęłam niczym świat stoi, bo przeszło godzinę jechałam do schroniska (zawsze 15 minut...) a z powrotem nie lepiej Ale teraz nich wcina na zdrowie! :) SUPER! Bardzo wielkie dzięki, tym większe zważywszy na utrudnienia ... :( Może zaproponuje Państwu, żeby odkupili dla Freda to jedzenie, co by mu kontynuowali dietę? Quote
maciaszek Posted November 1, 2013 Posted November 1, 2013 Ja też myślę, że Fred to Brutus, a Brutus to Fred :)! Quote
MagdaB Posted November 2, 2013 Posted November 2, 2013 Fredziu dziś miał aktywny spacer. Pewnie Agata więcej napisze :). Quote
Patrycja* Posted November 2, 2013 Posted November 2, 2013 A mnie zastanawiało dziś dlaczego Dexter tak szczekał, piszczał i ciągnął do Freda ;p Oczywiście trzymam kciuki żeby Fred szybko poszedł do domku! Quote
Romina_74 Posted November 2, 2013 Author Posted November 2, 2013 [quote name='Patrycja*']A mnie zastanawiało dziś dlaczego Dexter tak szczekał, piszczał i ciągnął do Freda ;p Oczywiście trzymam kciuki żeby Fred szybko poszedł do domku! Fredek tak już ma :) Nie lubi go ani pół psa ;) Taki jego los ... Skazany na towarzystwo DAM ;) Dziś jak zwykle prawie - spacerek szaleńczy z Flawką, a potem mniej szalony z Bezą ;) Przystojny jestem ... Każda to wie ;) No, może Beza nie :) Quote
ania91sc Posted November 2, 2013 Posted November 2, 2013 Beza po prostu uczy go spoooookojuuuu :) Quote
MagdaB Posted November 2, 2013 Posted November 2, 2013 ania91sc napisał(a):Beza po prostu uczy go spoooookojuuuu :) Tak, Fred jest zupełnie inny przy Flawi i inny przy Bezie :). Quote
maciaszek Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 Agato, masz zapchaną skrzynkę, więc tutaj napiszę Ci, że Kicia zaktualizowana :). Quote
Romina_74 Posted November 3, 2013 Author Posted November 3, 2013 maciaszek napisał(a):Agato, masz zapchaną skrzynkę, więc tutaj napiszę Ci, że Kicia zaktualizowana :). Dziękuję Ci Katarzyno! ;) Quote
Beti-Buba Posted November 7, 2013 Posted November 7, 2013 Co słychać u tego przystojniaka? Wydawało mi się ,że miał iść do domku-czy coś się zmieniło? Quote
Recommended Posts