Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 125
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wczorajszy spacerek, choć nieco opóźniony, ale 2 - godzinny w miłym towarzystwie Bezy i nowej koleżanki :) Koleżanka młodziutka, piękna, a przede wszystkim temperamentem dorównywała Fredzikowi, więc sie chłopina wyszalał, prawie jak z Flawką :) Niestety nadal męczy go potworna biegunka - zwija się setki razy i sika kupą :( Nie chce brać ode mnie z reki parówek bo wie, że są nafaszerowane węglem ... Z ziemi już zjada więc udało mu się wcisnąć dwa węgle. Jak siedziliśmy sobie po spacerku przy schronisku to tak sie tulił do mnie strasznie - pierwszy raz! Ten jego autyzm to jest taki totalnie schroniskowy syndrom. Na pewno jak trafi do normalnych warunków, będzie skupiony na człowieku. I ta biegunka ... I tak często sika :( Po Aresiku strasznie się boję ...

Posted

Dajesz mu węgiel w tabletkach czy w kapsułkach? Ten w kapsułkach lepszy, bo psy często nie wyczuwają cóż to i daje się go mniej niż tego tabletkowego. Możesz jeszcze spróbować z tanninum albuminatum, też się dobrze sprawdza. Niektórzy twierdzą, że nawet lepiej niż węgiel.

Posted

Witam, śledzę wątek Fredzia i muszę przyznać, że jestem BARDZO zaniepokojona jego niezdiagnozowaną tak DŁUGO trwającą biegunką-jak tak dalej pójdzie i ten pies nie doczeka KONKRETNEJ POMOCY -to po prostu zdechnie. Czy w schronisku nie ma weterynarza który powinien go zbadać i mu pomóc?

Posted

Freda raz jeszcze oglądał w poniedziałek weterynarz, zalecił podawanie mu karmy Royal Intense, którą soboz miała zakupić w poniedziałek, a przywieźć do schronu miała Ania N. Mam nadzieję, że się tak stało. Dzisiaj dodzwonił się do mnie Pan, który twierdzi, że jest kolegą właściciela Freda, który zmarł w marcu, wówczas Fred/Brutus uciekł ... Jestem z Panem umówiona na spotkanie w środę, najprawdopodobniej więc w przyszłą sobotę Fred wyprowadzi sie ze schroniska.

Posted

Dostarczyłam 14 kg gastro intensinal dla Freda, wczoraj przysłano z Krakwetu, klęłam niczym świat stoi, bo przeszło godzinę jechałam do schroniska (zawsze 15 minut...) a z powrotem nie lepiej

Ale teraz nich wcina na zdrowie!

Posted

soboz4 napisał(a):
Dostarczyłam 14 kg gastro intensinal dla Freda, wczoraj przysłano z Krakwetu, klęłam niczym świat stoi, bo przeszło godzinę jechałam do schroniska (zawsze 15 minut...) a z powrotem nie lepiej

Ale teraz nich wcina na zdrowie!

:) SUPER! Bardzo wielkie dzięki, tym większe zważywszy na utrudnienia ... :( Może zaproponuje Państwu, żeby odkupili dla Freda to jedzenie, co by mu kontynuowali dietę?

Posted

[quote name='Patrycja*']A mnie zastanawiało dziś dlaczego Dexter tak szczekał, piszczał i ciągnął do Freda ;p
Oczywiście trzymam kciuki żeby Fred szybko poszedł do domku!

Fredek tak już ma :) Nie lubi go ani pół psa ;) Taki jego los ... Skazany na towarzystwo DAM ;)
Dziś jak zwykle prawie - spacerek szaleńczy z Flawką, a potem mniej szalony z Bezą ;)

Przystojny jestem ... Każda to wie ;) No, może Beza nie :)