Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 125
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ułożyło się tak, że Fred nie poszedł w sobotę do domu i tak naprawdę wg moich przeczuć nie pójdzie tam gdzie robiłyśmy z Magdą wizytę PA. Pan mieszka z bratem, brat jest po ciężkim wypadku, trpanacji czaszki, stracił mowę itd. Już w tej chwili dla Pana problemem jest wygospodarowanie czasu żeby przyjechać po Freda do schroniska - bo to, bo tamto. W sobotę rano Pan wysłał mi smsa, że jednak nie przyjedzie w sobotę bo brat wylądował w szpitalu. Wierzyć, nie wierzyć? Mniejsza z tym. Wydaje mi się, że Pan się porwał ponieważ poznał we Fredzie psa, którym od czasu do czasu na prośbę znajomego się opiekował. Finansowo również nie wydaje się kolorowo, choć oczywiście to nie wyklucza możliwości adopcji. Fred czuje się nieco lepiej jedząc karmę zakupioną specjalnie dla niego, choć oczywiście nie jest 100% OK. Tak więc TAKA SYTUACJA.

Posted

Sytuacja dość ciężka... i naprawdę trudna.
Nie ma co Pana oceniać w takim wypadku...
Sama tylko nie wiem, czy lepiej żeby może nie przyjeżdżał po Freda? Nie dlatego, że warunki ciężkie tylko może dlatego, że nie bardzo znajdzie dla Niego czas...

Posted

ania91sc napisał(a):
Sytuacja dość ciężka... i naprawdę trudna.
Nie ma co Pana oceniać w takim wypadku...
Sama tylko nie wiem, czy lepiej żeby może nie przyjeżdżał po Freda? Nie dlatego, że warunki ciężkie tylko może dlatego, że nie bardzo znajdzie dla Niego czas...

Nie oceniam Pana. Opisałam sytuację taką, jaka jest. Już w sobotę po smsie Pana, że nie przyjedzie, odpisałam Panu, żeby nie czuł się w żaden sposób zobowiązany swoją deklaracją, żeby raz jeszcze na spokojnie rozważył adopcję Freda, z którą z racji choroby brata może sobie nie poradzić. Żeby wiedział, że co prawda Fred długo już siedzi w schronisku, ale w końcu znajdziemy mu dobry dom, więc żeby się nie martwił. Pan mi podziękował za zrozumienie i tak na prawdę nie wiem co pocznie dalej. Wydaje mi się, że się nie zdecyduje i chyba to będzie lepsze dla wszystkich, choć tak na prawdę nie jestem pewna ... W każdym razie cofnęłam "blokadę" na Freda - więc jeśli znajdzie się inny dobry dom, który oczywiście najpierw sprawdzę - Fred powędruje tam. Oby się tylko taki znalazł ...

Posted

:) :) ja również bardzo się cieszę, tym bardziej, że domek jest na prawdę świetny. Państwo w 2003 r. adoptowali z naszego schroniska Cygana/Rogera. Mieszkał z Pańswem do ub. wtorku. Wtedy schorowany zszedł z tego świata, a Państwo odczuwając potworną pustkę postanowili adotpować Fredzia. W międzyczasie Pani adoptowała dla teściów kotka również z naszego schroniska. Państwo mieszkają na Zarzeczu w szeregowcu, mają swój ogródek, ale zakupili działkę 1 100 m2 i rozpoczynają na wiosnę budowę nowego domu :) Mają wolne zawody więc dużo czasu spędzają w domu. Oprócz tego, jeśli zaistniej sytuacja, że nie ma ich w domu do LOKIEGO ;) będzie przychodzić teściowa, jak do Cygana/Rogera. Państwo Fredzia to doświadczeni zwierzoluby :)

Takie smsy dostałam od Pani w ub. tygodniu:

"Przepraszam, wyciszyłam telefon, żeby Lokiego nie stresować. Jest wspaniały! Wcale nie ciągnie (A TO NOWINA AKURAT DLA MNIE), grzeczny, podjadł trochę, był trzy razy na spacerze i śpi sobie jak zabity. Wspaniały pies."

"Proszę się nie martwić, kochamy zwierzęta bardziej niż małe dzieci np. :) odwrotnie niż większość ludzi. Będzie wszystko dobrze. Będziemy w kontakcie."

A dzisiaj taki ilustowany ;)

" Loki zdrowy i szczęśliwy. Bardzo grzeczny, z żołądkiem nie ma problemu. Pozdrawiamy"

:) :) :) Czego chcieć więcej? Dla takich chwil warto żyć! ;)