Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Fred
to ok. 3 - letni pies średniej wielkości - mierzy 55 cm w kłębie i waży 26 kg. Do schroniska trafił 4 kwietnia 2013 r. Błąkał się po ulicach Katowic. W schronisku został odrobaczony, zaszczepiony i wykastrowany. Na pierwszy spacer z wolontariuszem wyszedł 22 czerwca. Jest sympatycznym i bardzo przyjaznym psem - zarówno w stosunku do ludzi, jak i innych czworonogów, od których chętnie przyjmuje zaproszenia do zabawy. Fredzio jest łagodny i delikatny, nie ma w nim ani grama agresji. Na gwałtowne ruchy zdarzy się mu nawet zareagować bojaźliwymi unikami. Agresywne zachowania innych psów po prostu ignoruje. Ma piękne "beaglowe" ubarwienie i to tyle z beagla we Fredku. Ładnie chodzi na smyczy, spuszczony z niej z ogromną radością korzysta z „wolności” i biega co sił w łapach. Kontakt z człowiekiem sprawia Fredkowi przyjemność, widać jak stara się skupić uwagę na opiekunie. Momentami jednak zamyka się w swoim świcie – wówczas nie reaguje na obecność opiekuna. Powrót do boksu jest dla niego traumatycznym przeżyciem - zapiera się ze wszystkich sił, a potem długo rozpaczliwie skomle. Schronisko to nie miejsce dla energicznego i towarzyskiego Freda.

Kontakt w sprawie adopcji: 790 420 278
Album zdjęć Freda na Picasa: https://picasaweb.google.com/118380588009733343934/Fred320133Lata26Kg55Cm04042013rAgataPiatkowska#

Edited by Romina_74
zmiana tytułu = adopcja!
  • Replies 125
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj Fredzio pierwszy raz wyszedł na spacer wolontariacki, od razu w szerokim gronie (Flawia, Omega, Czarek) i od razu szmat drogi pokonał, bo celem spaceru były Borki. Fredek pięknie ignorował zaczepki Czarka, aż ten po prostu odpuścił, ganiał z Flawią, kopał z nią dołki, z Omegą po prostu wspólnie spacerował :) Nie jest typem pływaka chłopak - do wody i owszem ale stopkami troszkę, no i ciutkę boczkiem po płyciźnie, ale dalej - co to, to nie! Nie wiem, czy to znowu "syndrom soboty", ale Fredek co chwilkę puszczał pawie :shake:, niestety cztery z nich wprost na moje nogi ... W innych warunkach, pewnie bym takie doznania zakończyła tym samym ... Jest bardzo przyjazny, ani raz nie dał się sprowokować żadnemu psu, nawet tym ujadaczom ogodowym po drodze na borki. Upał mu doskwierał, jak wszystkim - chętnie polegiwał w cieniu. Ogólnie rzecz ujmując - fajne psisko :)

Posted

MagdaB napisał(a):
Jestem u Fredzia :) Ladne imie wymyslilysmy?

A tam "śmy" ;) Ja wymyśliłam Zenek, a że się Wam nie podobało ... Ale wyczytałam na wątku koteczka, że Ty też będziesz miała w domciu Fredzia :)

Posted

Romina_74 napisał(a):
witamy :) a czy korzystając z cioci obecności na wątku, można się uśmiechnąć o banerek? ;)

Oczywiście, że można ;)

Posted

[quote name='choba']Proszę bardzo - zamówienie zrealizowane :D

CUD MIÓD !!! :) BARDZO DZiĘKUJĘ - teraz mam dwa wahania ... 1. który Fredkowy banerek wybrać, 2. jak ja trzy banerki zmieszczę?

Posted

Nadal banerka Fredkowego nie umieściłam ... :( Czy da się zmieścić trzy banerki obok siebie? Nie mogę zrezygnować ani z Darmy, ni tym bardziej z Bladego :(

W czwartek i w sobotę byliśmy na spacerkach. Fredek ogromnie przyjazny wobec wszystkich psów i małych i dużych. Uwielbia gonitwy i zabawy, a już z Flawią szczególnie, choć dzisiaj pięknie się bawił również z Siwkiek i jego koleżanką :) Nawet Piksel się załapał na bieganko :) Jest sympatyczny, ale nie zwraca na mnie zbyt wielkiej uwagi, zupełnie jak Denis ;) Ma chłopak swój świat ... No jest taki mało usłuchany ... No ale wyszło na jaw, że jednak Fredek lubi wodę :) Może nie aż do tego stopnia, żeby rzucać się na oślep za patykami - ale pobrodzić w podskokach - i owszem ;)