edek Posted June 26, 2013 Posted June 26, 2013 [quote name='Cudak']Cztery maluszki od starszej kotki pojechały dziś do DT. Niestety mają zmiany skórne. Zabrane zostały w samą porę, bo co dzień bez leczenia byłoby gorzej z nimi. Będzie do uregulowania rachunek w lecznicy... Mam nadzieję, że to nic poważnego i szybko zostaną wyleczone. Strasznie się cieszę, że znalazły dt :multi:. Oby te zmiany nie były poważne :-( Quote
edek Posted June 26, 2013 Posted June 26, 2013 obiezyswiat75 napisał(a):a co z resztą maluchów? Z tego co wyczytałam matka je gdzieś wyniosła. Pewnie jak zaczną samodzielnie jeść to je przyprowadzi ..... Quote
Maruda666 Posted June 26, 2013 Posted June 26, 2013 [quote name='Cudak']Ze sterylkami kotek pomaga nam Fundacja Przyjaciele Czterech Łap, więc z kotkami nie będzie problemu, jedynie za kocurki trzeba będzie płacic, ale mam zniżkę na bezdomne (40-50 zł za kastrację) To witaminy, jeśli dobrze wyczytałam? Przydadzą się na pewno! :) Namieszałam:oops:, po ciemku nie doczytałam - ten mój vetoquinol to antybiotyk - Claveseptin ( czego oczywiście nie zauważyłam). Może dla któregoś chorego się przyda? Witaminki dokupię i poślę razem ( tylko szukać czegoś w tabletkach, czy raczej w proszku? - z witaminami mam złe doświadczenie jeżeli chodzi o moje koty - nie chcą tego jeść :cool3:) Dorzucić kilka obróżek przeciwpchelnych? Tylko proszę o jakiś adres - do poniedziałku się zorganizuję i mogę słać. Quote
kakadu Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 edek zawołał i jestem, ale chwilowo niestety nie moge pomóc... :shake: Quote
edek Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 kakadu napisał(a):edek zawołał i jestem, ale chwilowo niestety nie moge pomóc... :shake: Dziękuję, że zajrzałaś :p Quote
Cudak Posted June 27, 2013 Author Posted June 27, 2013 Maruda666 napisał(a):Namieszałam:oops:, po ciemku nie doczytałam - ten mój vetoquinol to antybiotyk - Claveseptin ( czego oczywiście nie zauważyłam). Może dla któregoś chorego się przyda? Witaminki dokupię i poślę razem ( tylko szukać czegoś w tabletkach, czy raczej w proszku? - z witaminami mam złe doświadczenie jeżeli chodzi o moje koty - nie chcą tego jeść :cool3:) Dorzucić kilka obróżek przeciwpchelnych? Tylko proszę o jakiś adres - do poniedziałku się zorganizuję i mogę słać. Już wysyłam adres :loveu: witaminki w proszku chyba lepiej, bo z tabletkami więcej kombinacji (w parówce trzeba podawac albo prosto do pyszczka) :) Quote
Cudak Posted June 27, 2013 Author Posted June 27, 2013 [quote name='edek']Z tego co wyczytałam matka je gdzieś wyniosła. Pewnie jak zaczną samodzielnie jeść to je przyprowadzi ..... Znalazły się, ale 3 z 4, które urodziła, wiec jednego gdzieś "zgubiła" lub coś go zjadło... Dla rudego na 99,9% mam dom, a łaciate też znajdą na pewno. Oby się nie pochorowały tylko.... Quote
edek Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 Ale te maluszki mają piękne umaszczenie :loveu:. One chyba jeszcze nie są gotowe do odebrania od matki :( Quote
Cudak Posted June 27, 2013 Author Posted June 27, 2013 Jeszcze ok 3 tyg muszą z matka byc, bo ledwo oczka otwierają :( Quote
edek Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 Cudak napisał(a):Jeszcze ok 3 tyg muszą z matka byc, bo ledwo oczka otwierają :( Tak właśnie myślałam. Cudak istnieje szansa, żeby im dorzucić więcej sianka i zabezpieczyć przed samowolnym wyjściem ? Quote
Cudak Posted June 27, 2013 Author Posted June 27, 2013 edek napisał(a):Tak właśnie myślałam. Cudak istnieje szansa, żeby im dorzucić więcej sianka i zabezpieczyć przed samowolnym wyjściem ? One nie wyjdą, są zamykane w tej komórce i siedzą tam w ciemnościach zupełnych... Dziś lub jutro dostanę kocyki dla kotków :) Quote
Cudak Posted June 27, 2013 Author Posted June 27, 2013 Jest dla tej budy miejsce w Fundacji, w Opolu, tylko transport pilnie potrzebny! Z okolic Szczecina do Opola lub chociaż Wrocławia Quote
edek Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 Ale to daleko :(. Transport by wyniósł ok. 450 zł najmarniej :( Quote
edek Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 Na zdjęciu kotów z podwórka jest też jakiś czarny kot, 2 bure. To są samce ? Quote
Cudak Posted June 27, 2013 Author Posted June 27, 2013 edek napisał(a):Ale to daleko :(. Transport by wyniósł ok. 450 zł najmarniej :( Dlatego szukamy "przy okazji" na razie, bo koszty leczenia tego kotka też będą spore... Quote
Cudak Posted June 27, 2013 Author Posted June 27, 2013 edek napisał(a):Na zdjęciu kotów z podwórka jest też jakiś czarny kot, 2 bure. To są samce ? Nie wiemy tego, ale jest duża szansa, że to kocury, bo nie mają kociaków, ani nie widać by były w ciąży. Quote
Cudak Posted June 27, 2013 Author Posted June 27, 2013 róża35 napisał(a):Dobrze ,że część kotków znalazła domek:) Na razie tymczasowy tylko, ale będą leczone i zwiększą się ich szanse na adopcję :) Tu jeszcze z tydzień i byłyby łyse... Quote
Cudak Posted June 28, 2013 Author Posted June 28, 2013 __Lara napisał(a):Łyse? Nie doczytałam - jakaś choroba? Mają łyse "placki" na plecach. Wet mówi, że to z osłabienia, bo były źle żywione i może też reakcja taka na pchły. Dodatkowo mają kk, dostają codziennie zastrzyki. Quote
agat21 Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 Jestem z zaproszenia Edek z innego wątku. Rozpacz.. :-( Katolicki kraj :angryy: Chętnie pomogłabym chociaż z transportem tego chorego kotka, co stracił kolor, ale jak wrzuciłam w google mapy trasę Warszawa - Szczecin - Opole - Warszawa, to mi wyszło prawie 1400 km..:crazyeye: Może jakiś transport łączony by się udało? Quote
Cudak Posted June 28, 2013 Author Posted June 28, 2013 Jest szansa na poniedziałek na transport do Wrocławia, tylko z Wrocławia do Opola trzeba kogoś znaleźć, kto go odbierze i podwiezie. Iiiii...może i staruszka pojedzie z tym chorym kotkiem, ona też w kiepskim stanie i wymaga leczenia. Oby tylko udalo się namówić tą Panią na jej oddania, bo się rozmyśliła co do tego... Quote
edek Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 agat21 napisał(a):Jestem z zaproszenia Edek z innego wątku. Dziękuję, że zajrzałaś :cool1: Quote
Recommended Posts