Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 149
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Cudak']Cztery maluszki od starszej kotki pojechały dziś do DT. Niestety mają zmiany skórne. Zabrane zostały w samą porę, bo co dzień bez leczenia byłoby gorzej z nimi. Będzie do uregulowania rachunek w lecznicy...
Mam nadzieję, że to nic poważnego i szybko zostaną wyleczone.

Strasznie się cieszę, że znalazły dt :multi:. Oby te zmiany nie były poważne :-(

Posted

obiezyswiat75 napisał(a):
a co z resztą maluchów?

Z tego co wyczytałam matka je gdzieś wyniosła. Pewnie jak zaczną samodzielnie jeść to je przyprowadzi .....

Posted

[quote name='Cudak']Ze sterylkami kotek pomaga nam Fundacja Przyjaciele Czterech Łap, więc z kotkami nie będzie problemu, jedynie za kocurki trzeba będzie płacic, ale mam zniżkę na bezdomne (40-50 zł za kastrację)

To witaminy, jeśli dobrze wyczytałam? Przydadzą się na pewno! :)

Namieszałam:oops:, po ciemku nie doczytałam - ten mój vetoquinol to antybiotyk - Claveseptin ( czego oczywiście nie zauważyłam). Może dla któregoś chorego się przyda? Witaminki dokupię i poślę razem ( tylko szukać czegoś w tabletkach, czy raczej w proszku? - z witaminami mam złe doświadczenie jeżeli chodzi o moje koty - nie chcą tego jeść :cool3:) Dorzucić kilka obróżek przeciwpchelnych? Tylko proszę o jakiś adres - do poniedziałku się zorganizuję i mogę słać.

Posted

Maruda666 napisał(a):
Namieszałam:oops:, po ciemku nie doczytałam - ten mój vetoquinol to antybiotyk - Claveseptin ( czego oczywiście nie zauważyłam). Może dla któregoś chorego się przyda? Witaminki dokupię i poślę razem ( tylko szukać czegoś w tabletkach, czy raczej w proszku? - z witaminami mam złe doświadczenie jeżeli chodzi o moje koty - nie chcą tego jeść :cool3:) Dorzucić kilka obróżek przeciwpchelnych? Tylko proszę o jakiś adres - do poniedziałku się zorganizuję i mogę słać.

Już wysyłam adres :loveu: witaminki w proszku chyba lepiej, bo z tabletkami więcej kombinacji (w parówce trzeba podawac albo prosto do pyszczka) :)

Posted

[quote name='edek']Z tego co wyczytałam matka je gdzieś wyniosła. Pewnie jak zaczną samodzielnie jeść to je przyprowadzi .....

Znalazły się, ale 3 z 4, które urodziła, wiec jednego gdzieś "zgubiła" lub coś go zjadło...

Dla rudego na 99,9% mam dom, a łaciate też znajdą na pewno. Oby się nie pochorowały tylko....

Posted

Cudak napisał(a):
Jeszcze ok 3 tyg muszą z matka byc, bo ledwo oczka otwierają :(

Tak właśnie myślałam. Cudak istnieje szansa, żeby im dorzucić więcej sianka i zabezpieczyć przed samowolnym wyjściem ?

Posted

edek napisał(a):
Tak właśnie myślałam. Cudak istnieje szansa, żeby im dorzucić więcej sianka i zabezpieczyć przed samowolnym wyjściem ?

One nie wyjdą, są zamykane w tej komórce i siedzą tam w ciemnościach zupełnych... Dziś lub jutro dostanę kocyki dla kotków :)

Posted

edek napisał(a):
Ale to daleko :(. Transport by wyniósł ok. 450 zł najmarniej :(

Dlatego szukamy "przy okazji" na razie, bo koszty leczenia tego kotka też będą spore...

Posted

edek napisał(a):
Na zdjęciu kotów z podwórka jest też jakiś czarny kot, 2 bure. To są samce ?

Nie wiemy tego, ale jest duża szansa, że to kocury, bo nie mają kociaków, ani nie widać by były w ciąży.

Posted

róża35 napisał(a):
Dobrze ,że część kotków znalazła domek:)

Na razie tymczasowy tylko, ale będą leczone i zwiększą się ich szanse na adopcję :)
Tu jeszcze z tydzień i byłyby łyse...

Posted

__Lara napisał(a):
Łyse? Nie doczytałam - jakaś choroba?

Mają łyse "placki" na plecach. Wet mówi, że to z osłabienia, bo były źle żywione i może też reakcja taka na pchły. Dodatkowo mają kk, dostają codziennie zastrzyki.

Posted

Jestem z zaproszenia Edek z innego wątku.
Rozpacz.. :-( Katolicki kraj :angryy:
Chętnie pomogłabym chociaż z transportem tego chorego kotka, co stracił kolor, ale jak wrzuciłam w google mapy trasę Warszawa - Szczecin - Opole - Warszawa, to mi wyszło prawie 1400 km..:crazyeye:
Może jakiś transport łączony by się udało?

Posted

Jest szansa na poniedziałek na transport do Wrocławia, tylko z Wrocławia do Opola trzeba kogoś znaleźć, kto go odbierze i podwiezie.

Iiiii...może i staruszka pojedzie z tym chorym kotkiem, ona też w kiepskim stanie i wymaga leczenia. Oby tylko udalo się namówić tą Panią na jej oddania, bo się rozmyśliła co do tego...