Cudak Posted July 5, 2013 Author Posted July 5, 2013 agat21 napisał(a):Co z kociakami na podwórzu? Żaden DT przynajmniej dla maluszków się nie kroi? Jest szansa na DT na 2 tyg i wczoraj chciałam zabrać kociaki, ale niestety kotka gdzieś je wyniosła :( Mam nadzieję, że się odnajdą, cale i zdrowe. Quote
Cudak Posted July 6, 2013 Author Posted July 6, 2013 Zapomniałabym napisać - doszła paczka z lekami od Maruda666 (antybiotyk, krople na pchły, 3 obróżki na pchły, kroplówki). Bardzo dziękuję :) Kociaki od kolorowej kotki się znalazły, poszły dziś do DT, w pn pojadą do weta, bo niezbyt dobrze wyglądają. Quote
Maruda666 Posted July 6, 2013 Posted July 6, 2013 Trochę o nie zadbać, przeleczyć i na pewno domki znajdą. Są prześliczne :):) Quote
agat21 Posted July 8, 2013 Posted July 8, 2013 Fajnie, że kocurki się znalazły. Czaekamy na wieści po wizycie u weta, oby to nie było nic poważnego Quote
Cudak Posted July 8, 2013 Author Posted July 8, 2013 Wszystkie dostały antybiotyk. Najsłabszy jest rudy kotek :( nie chce jeść :( Quote
Cudak Posted July 8, 2013 Author Posted July 8, 2013 Jeść, w sensie pic mleko, bo mają dostawać samo mleko. Łaciate wcinają, aż im się uszy trzęsą, a on ledwo parę kropelek ze strzykawki i ma dosc :( Quote
róża35 Posted July 8, 2013 Posted July 8, 2013 Może mleko podane strzykawką postawi go na nóżki....ile teraz ma on tygodni? Quote
beataczl Posted July 12, 2013 Posted July 12, 2013 Cudak napisał(a):Jeść, w sensie pic mleko, bo mają dostawać samo mleko. Łaciate wcinają, aż im się uszy trzęsą, a on ledwo parę kropelek ze strzykawki i ma dosc :( jak kociaczek... Quote
Cudak Posted July 12, 2013 Author Posted July 12, 2013 Teraz mają prawie pięć tygodni (o ile dobrze liczę). Rudemu Alfikowi apetyt wrócił, nawet pije już sam (brudzi się przy tym strasznie i rozlewa, ale nie trzeba go "na siłę" karmić). Niestety z jednym oczkiem jest tragicznie, mimo zakraplania, coraz gorzej :( Obrzęk śluzówki, oczko się zakleja, przed zakropleniem trzeba przemywać, żeby je otworzyć... Quote
róża35 Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 Dobrze ,że Alfik samodzielnie je:kociak:,tylko to oczko:shake:,żeby nie było gorzej.... Quote
_Aga_ Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 Podrzucam koteczki... Rudasek śliczny... marzy mi się taki ;) A tak wogóle śliczne wszystkie :) Trzymam kciuki! Quote
Cudak Posted July 15, 2013 Author Posted July 15, 2013 U Alfika niestety znów gorzej, wczoraj już myśleliśmy, że odejdzie... Dostał dziś dodatkowo zastrzyk, który ma go nawodnić, bo z jedzeniem znów kiepsko (jadł już samodzielnie, ale od wczoraj tylko mleczko strzykawką). Oczko opuchnięte, katarek, przez który chyba zapachów nie czuje, a więc i apetytu nie ma. Słabiutki jest. Trzymajcie kciuki. Dodatkowo maluchy mają grzyba (leczony będzie dopiero po wyleczeniu kk, bo na raz byłoby za dużo chemii dla takich maluszków). Quote
_Aga_ Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 Czytałam trochę na miau... Trzymam kciuki za całą trójeczkę.. Quote
Cudak Posted July 18, 2013 Author Posted July 18, 2013 [quote name='Maruda666']Trzymajcie się kociaczki . Zapomniałam chyba podziękować za witaminki? :oops: Dzisiejsze zdjęcia (rudy jeszcze przed umyciem pyszczka - próbował rano karmy z puszki, więcej się upaćkał, niż zjadł, ale i tak dobrze, że próbował już). Oczko już niby lepiej, bo prześwituje źrenica, ale nadal opuchnięte. Mam nadzieję, że Difadol, który dziś dostał pomoże... I siostry (biało-czarna największa i najsilniejsza, ale za to ma sporo grzybiczych "wyłysień" - na łapkach, pyszczku, brzuszku, za uchem...) Quote
_Aga_ Posted July 18, 2013 Posted July 18, 2013 Śliczne, naprawdę prześlicznie umaszczone :) Ja od wczoraj mam dwa małe kociaki, jeden z kk, drugi ze złamaną łapką, jutro operacja.. Quote
Cudak Posted July 18, 2013 Author Posted July 18, 2013 [quote name='_Aga_']Śliczne, naprawdę prześlicznie umaszczone :) Ja od wczoraj mam dwa małe kociaki, jeden z kk, drugi ze złamaną łapką, jutro operacja.. A ja od dziś mam u siebie małą bezdomną koteczkę: PILNIE potrzebny DT Quote
Recommended Posts