Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

http://images66.fotosik.pl/1005/7e0797d90b2973c9med.jpg ja się kompletnie na rasach nie znam... :oops: ale... jeju, ten pies to całe moje dzieciństwo... :D Grało się w jakieś psowe gry, i akurat pies tej rasy był. :D Dlatego to moja ulubiona rasa,hahaha. (zaraz po owczarkach australijskich) :D najlepsze jest to,że one zawsze na zdj wychodzą tak samo, i tak cieszą mordke... kochaneee :D  Co to za sarenka na  poprzedniej stronie? kurde Ostatnio mieliśmy sytuację, że na spacerze znaleźliśmy (a właściwie Zoe znalazła) malutką (może 3kg miała?nie mogła mieć też więcej,niż 4msc) sarenke z poprzecinanymi nogami od maszyny rolniczej, cała wykrwawiona... masakra. dwie nogi trzymały jej się dosłownie na nitce... :(  o dziwo jeszcze żyła, zanieśliśmy ją na podwórko na kocu, zadzwoniliśmy po "dobrą dusze" facet co prawda z koła łowieckiego, ale dobrze się nią zajął i jedną łapke odratowano (wzięli częsci chyba z tej amputowanej) a drugą niestety musieli amputować. I trójłapka po miesiącu odwiedziłam - miała ogromny apetyt, próbowała już chodzić... śliczna. <3 to niesamowite,że żyje... teraz jest w jakimś azylu. ;) wtedy zdałam sobie sprawę,że w takiej sytuacji naprawdę nie ma gdzie zadzwonić, weterynaria nie zawsze przyjmie dzikie zwierze, ty w sumie nie masz prawa chyba legalnie takiego przetrzymywać, gmina ma  to w 4literach, i gdyby nie znajomości mojej mamy (jest biologiem) pewnie inaczej by się to potoczyło... 

ale się rozpisałam. :D

Posted

Corgi :) szczekacze male....
Bambi niestety nie udalo sie uratowac, po mimo wielu starń ;(

ehh, szkoda. trudno takie maleństwo uratować. :(  Po pięknych terenach spacerujecie... mi się już nawet na spacery wychodzić nie chce, bo ciągle te same tereny, każdy kamyczek już znam, hahaha. :D ale chodzimy.

Posted

Moje ulubione

96c86f031abc54ebmed.jpg

47a02b89c6736269med.jpg

Obrazony bo rybke śmierdzącą Pani zabrała

1bb9e73ce9100f1fmed.jpg

ad13d52024352388med.jpg

3 dni bez piseczka mojego :(

Zatęsknie się na śmierć za nim....

Będzie ciężko ale ten pierwszy raz kiedyś musi być ;( :p

Posted

Dzisiaj znowu u weterynarza.
Koopa stoi i nie zamierza sie ruszyc.
Znowu dieta plus głodówka do jutra do 20stej.
Jeśli w piątek nie bedzie dobrze badanie krwi i moczu i do leczenia.

Mam nadzieje ze noc bedzie przespna i żadnych spaceró w nocy mieć nie bede.

Posted

Po wizycie u weta, wszystko jest dobrze.
Dieta z siemia lnianego jest zjadana ze smakiem.
I na zaczęcie dobrze weekwndu kupiłam zabawki w biedronce.
Cena jest idealna do wytrzymałości.

• 3 weeks later...
Posted

U nas i tak nic nowego.
Siedzimy w domu i odpoczywamy :)
Nie mam jak dodać zdjęć bo dogo nie pozwala na to z telefonu, a jest ich masa.

Jedynym zmartwieniem jest to żeby Barego nie złapała parwowiroza przez kochanych sąsiadów, którzy biorą psiaki ale zadbać o podstawy to nie ma komu.

Dzisiaj szykuje sie wyjazd na psi wybieg do Szczecina, a to z nuudy ogromnej w te wakacje. Wszyscy mnie opuścili i wyjchali do pracy za granice. I wszystko na moją odpowiedzialność pozostawione :/

Posted

Z żołądkiem znowu nie najlepiej. Coś tam trawi ale nie do końca...
Martwie sie, chociaż zachowanie sie nie zmieniło u psa. Ale weimary już tak mają że nie pokażą że coś jest nie tak.
Wykluczam zjedzenie czegoś pod moją nie uwage i na razie czekam na poprawe, jeśli bedzie gorzej od razu na badania.

Wklejam filmik bo zdjęć nie moge :/
Psia koza :) cwaniaczk wie że pestki wypluwamy.
https://www.youtube.com/watch?v=wgSeQ2z1f3A&feature=youtube_gdata_player