Beatrx Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 xxxx52 napisał(a):Nie mieszaj transportow zwierzat ,a wygodnictwo i .......! Czytaj ze zrozumieniem temat watku.Transport zwierzat i to inny temat. ja mówię to tym, jak swoje psy transportujesz, bo też jesteś na "nie" jeśli chodzi o klatkę. Quote
Fauka Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 Tak wygląda bezpieczna klatka do transportu psa, i każdy kto myśli że pasy są bezpieczniejsze jest w ogromnym błędzie - Wolę żywego psa, niż zadowolonego z widoczków psa. Quote
xxxx52 Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 natija napisał(a):nie wiem dokladnie jak jest... a moim zdaniem wlasnie jak najbardziej psy powinny jezdzic w klatkach dla ich bezpeczenstwa i naszego. W Polsce to duzo czasu jeszcze uplynie zanim ludzie zmienia swoje stereotypy,a prawo tez za wolno sie zmienia,a szkoda. Moze byc klatka ,albo zamontowana metalowa "bramka"miedzy tylnym siedzeniem ,a bagaznikiem.Z tym ze pies i w bagazniku umieszczony ,powinien byc i tak umocowany pasem .W combi tym bardziej gdyz jest ryzyko ,ze podczas otwierania tylnych drzwi moze sie wysmyknac z auta na ulice i zostac przejechny Quote
xxxx52 Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 [quote name='Fauka']Tak wygląda bezpieczna klatka do transportu psa, i każdy kto myśli że pasy są bezpieczniejsze jest w ogromnym błędzie - Wolę żywego psa, niż zadowolonego z widoczków psa. jak jest wypadek przy duzej szybkosci to nie zostaje nic z czlowieka ani z psa w klatce. Przewozenie psa w klatce jest tylko wygodne gdyz pies nie naklaczy w calym aucie ,nie wylize szyb ,nie wymiotuje w calym aucie .jest estetycznie czysto bezpiecznie,ale sa inne sposoby umocowania psow i to jest najwazniejsze Quote
xxxx52 Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 Beatrx napisał(a):ja mówię to tym, jak swoje psy transportujesz, bo też jesteś na "nie" jeśli chodzi o klatkę. ja mam w moim aucie klatke na calej szerokosci,,przewoze w niej kwatki i zakupy,ale nie mam tylnych 3 siedzen i moje psy sa zabezpieczone pasami i to jest dozwolone i zgodne z prawem no i bezpieczne. Oczywiscie i klatki samolotowe posiadam ,najmniejsza to jest Atlas 40 Quote
natija Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 ale pies w razie wypadku ma wieksze szanse na przezycie niz pies w pasach lub bez nich.... Quote
Fauka Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 xxxx52 napisał(a):jak jest wypadek przy duzej szybkosci to nie zostaje nic z czlowieka ani z psa w klatce. Przewozenie psa w klatce jest tylko wygodne gdyz pies nie naklaczy w calym aucie ,nie wylize szyb ,nie wymiotuje w calym aucie .jest estetycznie czysto bezpiecznie,ale sa inne sposoby umocowania psow i to jest najwazniejsze :wallbash: tak, zdecydowanie chodzi mi o estetyke auta, zaraz idę spać z moim psem, będę miała w ustach sierść a rano wyliże sobie tyłek a potem moją twarz, uśpię go albo kupię mi klatke i będe wypuszczała tylko by zrobić mu ladne zdjęcia. Quote
Beatrx Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 xxxx52 napisał(a):ja mam w moim aucie klatke na calej szerokosci,,przewoze w niej kwatki i zakupy,ale nie mam tylnych 3 siedzen i moje psy sa zabezpieczone pasami i to jest dozwolone i zgodne z prawem no i bezpieczne. Oczywiscie i klatki samolotowe posiadam ,najmniejsza to jest Atlas 40 nie, nie jest bezpieczne. skoro kwiatki i zakupy są ważniejsze niż psy to nie ma o czym dyskutować. i nikt nie mówi o dużych prędkościach, po których nic z samochodu nie zostaje, wystarczy sytuacja taka jak opisałam, żeby pies poleciał do przodu mimo szelek. Quote
natija Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 Fauka z niektoymi nie ma ca gadac,bo i tak nie zozumieja,albo dalej beda isc w zaparte..;) ta rozmowa przypomina mi niedawna rozmowe z naszym szkoleniowcem i idealnym psem;) Quote
Beatrx Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 xxxx52 napisał(a):W combi tym bardziej gdyz jest ryzyko ,ze podczas otwierania tylnych drzwi moze sie wysmyknac z auta na ulice i zostac przejechny trzeba blokować zamek, żeby nic się nie otworzyło. i przede wszystkim psa nauczyć, że wchodzimy i wychodzimy z bagażnika tylko na wyraźną komendę, a nie kiedy się psu podoba albo kiedy bagażnik otworzymy. Quote
Beatrx Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 [quote name='natija']Fauka z niektoymi nie ma ca gadac,bo i tak nie zozumieja,albo dalej beda isc w zaparte..;) kiedyś przekona się na własnej skórze to uwierzy i nie trzeba do tego wypadku, w którym samochód zostaje rozłożony na części. i tak nawiasem jak już o rozwalających samochody wypadkach mowa: http://ketrzyn.wm.pl/51736,Wypadek-pod-Ketrzynem-To-cud-ze-kierowca-przezyl.html#axzz2X4ecP7dx albo http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/bezpieczenstwo/news/szokujacy-wypadek-polaka-s8-rozpadlo-sie-na-czesci,1929554,324#utm_medium=frame&utm_campaign=wyrzucenie_z_ramki&utm_source=www.wykop.pl Quote
xxxx52 Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 Beatrx napisał(a):nie, nie jest bezpieczne. skoro kwiatki i zakupy są ważniejsze niż psy to nie ma o czym dyskutować. i nikt nie mówi o dużych prędkościach, po których nic z samochodu nie zostaje, wystarczy sytuacja taka jak opisałam, żeby pies poleciał do przodu mimo szelek. chce ciebie uspokoic nie zadnemu z moich psow z glowy nawet wlos nie spadl,a latem nie wsadzam na sekunde psa do auta. To tak w temacie transportow psow w aucie. Quote
Fauka Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 Proszę, tak działają szeleczki - http://www.youtube.com/watch?v=AOzPjGxCRLg http://www.youtube.com/watch?v=_iTNW4idZLA Nikt mi nie wciśnie kitu, że psie szelki są tak samo bezpieczne jak te ludzkie. Pies nie wyleci przednią szybą, ale połamie sobie kręgosłup na tysiąc sposobów. Quote
xxxx52 Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 Beatrx napisał(a):trzeba blokować zamek, żeby nic się nie otworzyło. i przede wszystkim psa nauczyć, że wchodzimy i wychodzimy z bagażnika tylko na wyraźną komendę, a nie kiedy się psu podoba albo kiedy bagażnik otworzymy. ach co ty powiesz przy combi nie ma co blokowac ,klape musisz podniesc.Komende moze dac psu swojemu ,a nie psu ktory socjalizujesz,ktory dopiero zycie psie poznaje od zarodka Quote
natija Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 piekne te niewolnice,ale za to jakie wystraszone i smutne:diabloti::crazyeye: znalezlismy kogos odpowiedniego do naszgo szkoleniowca:diabloti: Quote
Fauka Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 Aleks89 napisał(a): Niewolnice Izaury:lol: Skąpisz! Dwa psy w jednej klatce! Tfu! btw. ta sztanga w tle to tak dla szpanu, co? specjalnie wsadziłeś :diabloti: Quote
Beatrx Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 xxxx52 napisał(a):ach co ty powiesz przy combi nie ma co blokowac ,klape musisz podniesc. nie masz centralnego zamka? Quote
Aleks89 Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 Fauka napisał(a):Skąpisz! Dwa psy w jednej klatce! Tfu! btw. ta sztanga w tle to tak dla szpanu, co? specjalnie wsadziłeś :diabloti: Sztanga w tle do robienia masy masy masy!:lol: Quote
xxxx52 Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 Beatrx napisał(a):nie masz centralnego zamka? oczywiscie ze mam przycisk ktory zaryguluje wszystkie zamki,ale to nic nie da jak ja chce otworzyc drzwi.Blokada jest dobra ale w innym celu ,ale jak chce ta klape podnies.ach co tam klapa ,jak ja podniose to jest klatka i tak nie ma co z auta uciekac ps co ty sadzisz o psach zduszonych wgniecionych jak w konserwie ,w czym co ponoc ma przypominac klatke i uczyc psy tzn klatce Aleks89?Mnie sie krew w zylach gotuje.Tam by sie przydala kontrola org.prozwierzecej z powodu naruszania ustawy o ochronie zwierzat.Chyba ze ten Aleks89 sobie zarty stroi i chce sprowokowac? Quote
Iza. Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 to jeszcze moj, biedny, zmaltretowany klatkowy piesek :P Quote
Aleks89 Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 Poza wyjściami na siku i kupe nie opuszczają oczywiście klatek ,w wolnych chwilach przypalam je rozgrzanymi prętami.Ale już nie tak często.:evil_lol:jaka Ty xxxx jesteś mądra Quote
motyleqq Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 xxxx52 napisał(a):przeciez jest dobrze jak pies sobie klatke z otwartymi drzwiczkami lub bude z materialu wybierze czy kanapke ,czy legowisko na korytarzu.wazne jest ze moze sie wyprostowac przemiescic ,pochodzic,podskoczyc i poczekac na opiekuna i przywitac go z wielka radoscia.ja tez mam w aucie klatke ,ale moje psy wola siedziec na siedzeniu przymocowane pasami bezpieczenstwa i obserwowac co sie dzieje w okolicy a jak pies nie czeka spokojnie na powrót właściciela, tylko zjada coś, co sprawia, że umiera z powodu zatrucia? czy nie lepiej mieć psa w klatce, ale żywego i zdrowego? Quote
natija Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 a czy Ty widzisz,zeby te psy miala tam zle,ja nie widze,zeby im nie pasowalo,a po dugie drzwiczki sa otwarte wiec pewnie jak na istoty myslace(w przeciwienstwie do niektorych)wyszlyby z tej klatki.:diabloti: Quote
Iza. Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 xxxx52 napisał(a): ps co ty sadzisz o psach zduszonych wgniecionych jak w konserwie ,w czym co ponoc ma przypominac klatke i uczyc psy tzn klatce Aleks89?Mnie sie krew w zylach gotuje.Tam by sie przydala kontrola org.prozwierzecej z powodu naruszania ustawy o ochronie zwierzat.Chyba ze ten Aleks89 sobie zarty stroi i chce sprowokowac? Hahhahahahahahahahah no Aleks teraz to uważaj, TOZ cię odwiedzi :evil_lol: :evil_lol: Quote
Recommended Posts