Ramona Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Blu biedactwo aż mi cie szkoda nie miala kiedy sie ta grypa przypałetac :calus: Quote
chemicalo Posted May 15, 2007 Author Posted May 15, 2007 No szkoda, że właśnie teraz. Jakoś przeżyję... ;) Quote
chemicalo Posted May 15, 2007 Author Posted May 15, 2007 A i jeszcze jedno. Jaka tam Bblue, Marysia po prostu jestem :) Quote
chemicalo Posted May 15, 2007 Author Posted May 15, 2007 Kto mi pomoże. Nie wiem co się dzieje. Mały nie może się załatwić. Za spacerze nie chciał, a teraz łazi po domu, próbuje, popiskuje. Nie wiem co sie dzieje. To coś złego? Musimy jechać do weta? Quote
Ramona Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Marysiu słonko pewnie ma zatwardzenie i dlatego nie moze sie załatwic.Ja zawsze brałam i bardzo ale to bardzo delikatnie masowałam swojemu pupcie termometrem umaczanym w oliwce tak aby mu krzywdy nie zrobic moze popros mame do pomocy Quote
GosiaNatalka Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 A u mojej pomogło podanie startej marchewki do jedzenia. Quote
Ramona Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 To tez dobry sposób :) Marysiu ty najlepiej do Waldka przedzwon co zrobic w takim wypadku Quote
chemicalo Posted May 15, 2007 Author Posted May 15, 2007 Uff...już jest dobrze. Ja po prostu wolę szybko reagować. Wiecie co się stało? Po prostu kupka zaplątała mu się we włosy. Już go umyłam i jest dobrze. Quote
GosiaNatalka Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Znam to, ja moim przycinam włos w tych okolicach:oops: i jest OK. Quote
chemicalo Posted May 15, 2007 Author Posted May 15, 2007 Ja też! Całe szczęście, że wpadłam na no :) Tak, to teraz bym cały czas siedziała i zastanawiała się co mu jest. Quote
Ramona Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 To teraz bedziesz wiedziała jak tak sie zdarzy ;) Quote
waldek2 Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Bblue napisał(a):Ja też! Całe szczęście, że wpadłam na no :) Tak, to teraz bym cały czas siedziała i zastanawiała się co mu jest. Cześć Ty się nie zastanawiaj tylko zawsze dzwoń. Jak tylko bedę mógł pomóc przez telefon to napewno pomogę. Pamietasz zwracałem Tobie uwagę, że obcinamy włoski na uszkach i można też na około odbytu. Jak mały będzie spokojny to możesz wziąć nożyczki (pamiętaj powinny mieć zaokrąglone końce) i mu na około obciąć - skrócic włoski. A tak przy okazji wejdz na moja stronkę i tam znajdziesz informacje jak postepować przy uciążliwym zaparciu. Quote
Acia_ Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 :multi: jupi :multi: na całe szczeście jest juz dobrze :multi: A Marysiu to dobrze ze tak szybko reagujesz :p A jak ty sie czujesz? :roll: Quote
nane Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 waldek2 napisał(a):Cześć Ty się nie zastanawiaj tylko zawsze dzwoń. Jak tylko bedę mógł pomóc przez telefon to napewno pomogę. Pamietasz zwracałem Tobie uwagę, że obcinamy włoski na uszkach i można też na około odbytu. Jak mały będzie spokojny to możesz wziąć nożyczki (pamiętaj powinny mieć zaokrąglone końce) i mu na około obciąć - skrócic włoski. A tak przy okazji wejdz na moja stronkę i tam znajdziesz informacje jak postepować przy uciążliwym zaparciu. A wg. mnie to nie musiało być zaparcie równie dobrze mógl miec luźniejszy stolec i kupka poprostu się wkleiła we włoski Zastanawia mnie tylko jedno nie było nic czuć :ices_bla: ??? Quote
waldek2 Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 nane napisał(a):A wg. mnie to nie musiało być zaparcie równie dobrze mógl miec luźniejszy stolec i kupka poprostu się wkleiła we włoski Zastanawia mnie tylko jedno nie było nic czuć :ices_bla: ??? Z tego co pisze Marysia to wynika, że to nie było zatwardzenie tylko zaklejony odbyt. A nie było nić czuć bo Marysia ma swojego pierwszego w życiu psa i aż 3 dni. Musi sie poprostu wielu rzeczy nauczyć. Quote
nane Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 waldek2 napisał(a):Z tego co pisze Marysia to wynika, że to nie było zatwardzenie tylko zaklejony odbyt. A nie było nić czuć bo Marysia ma swojego pierwszego w życiu psa i aż 3 dni. Musi sie poprostu wielu rzeczy nauczyć. sorry waldek2 ale chyba moje blond włosy wpłyneły na mój mózg bo nie rozumiem tego co piszesz :hmmmm: [SIZE=2] w zasadzie przepisałeś moje słowa :-? przez te dwadzieścia parę lat które przeżyłam nigdy nie słyszałam żeby ktoś kto ma pierwszy raz psa nie poczuł "zapachu" psiej kupy :ices_bla: Quote
Pegaza Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Musze się wtrącić ale Pipi miała wczoraj przyschnięty hmm bobeczek i wcale nie było go czuć:eviltong: moja robi poprostu nieśmierdzące :evil_lol: czasami:eviltong: Quote
nane Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Pegaza napisał(a):Musze się wtrącić ale Pipi miała wczoraj przyschnięty hmm bobeczek i wcale nie było go czuć:eviltong: moja robi poprostu nieśmierdzące :evil_lol: czasami:eviltong: no pewnie skoro już był uschnięty :evil_lol: to co miało być czuć :confused: to jak z kwiatkiem po prostu zapach zwiędł :grab: Quote
Pegaza Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 hahah dodam, że takie przyschnięte są nawet lepsze bo zapachu nie ma, lepiej się to ściąga z hmm wiadomo z czego:eviltong: Quote
nane Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Pegaza napisał(a):hahah dodam, że takie przyschnięte są nawet lepsze bo zapachu nie ma, lepiej się to ściąga z hmm wiadomo z czego:eviltong: i się rączki nie pobrudzą nawet jak nie ma czym ściągnąć :evil_lol: Quote
Pegaza Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 bleee, nie no zawsze papierem :evil_lol: ściągam Quote
nane Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Pegaza napisał(a):bleee, nie no zawsze papierem :evil_lol: ściągam ja też :eviltong: Quote
chemicalo Posted May 15, 2007 Author Posted May 15, 2007 No właśnie nie było czuć! Było, minęło i po sprawie :) Quote
Reniagoj Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 nane napisał(a): chyba moje blond włosy wpłyneły na mój mózg bo nie rozumiem tego co piszesz :hmmmm: no skąd nane, wcale tak nie uważam, wszystko z Twoim mózgiem w porządku, bardzo mi się podoba opowieść o perypetiach Waszej yorkowej rodziny, słowo i wzruszyłam i ubawiłam, błagam Cię tylko wytrzymaj choć do 24 maja, to może potem jakoś Ci pójdzie.;) Quote
Recommended Posts